Psaní zápisků do telefonu SX ion

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ivinecka 9. 9. 2013 09:22

Dobrý den.

Chodím na přednášky. Psaní rukou mi dlouho nejde :D, notebook je na každodenní nošení těžký, netbook a ani tablet nechci.

Mám telefon Sony Xperia ion. Chci se zeptat, jestli by bylo možné si do telefonu nainstalovat nějaký dobrý program podobný MS Word, koupit si skadnou klávesnici, a problém se zápiskama řešit tímto způsobem. Poté telefon jen připojit na notebook a vše přetáhnout.

Máte někdo s tímto zkušenost? Poraďte prosím.

Děkuji

Iva Svobodová (ivinecka)
ivinecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 9. 9. 2013 15:53

Určitě to jde. Programů na editaci textových souborů je více, např. Quick Office, Office Suite a další. BT klávesnice se dá také koupit.
Ovšem zkušenosti s tím nemám, ono je to trochu nezvyklé řešení. Co se doporučení konkrétního nejlepšího programu nas editaci textových souborů, je dobré projít recenze a zkušenosti uživatelů a zjistit, který je nejlepší. Určitě by někde měly být nějaké postřehy i na tomto fóru nebo ti někdo třeba poradí i tomto tématu.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freddy158158 9. 9. 2013 16:23

Ja bych to resil necim takovym ..
http://www.czc.cz/genius-luxepad-9100-u ... 0_US_cerna

jsou i mensi a skladaci...v telefonu bych otevrel text-word a nadatloval bych to tam..pak dal sdilet nebo doma kabelem do velkeho PC a hotovo...ve velkem uz upravis text lip a pohodlneji jak necim v mobilu ;-)
freddy158158
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IvanGS 10. 9. 2013 12:41

Určitě to půjde, já k tabletu s Androidem koupil Mini Wireless Bluetooth Keyboard, stála cca 1000,-, možná o něco méně. Používám když mám tablet připojený k TV a leží na polici, mohu sedět v křesle s touhle klávesničkou na klíně. Nepíšu dlouhé texty, hodně využívám touchpad. Je fakt, že jsem klávesnici použil 3x a uvažuji, že ji prodám.

Přesto myslím, že optimálním řešením by byl tablet s klávesnicí. Doma mám Asus Transformer TF700T s 10" displejem, baterka je v tabletu i klávesnici, která jde od tabletu odejmout, výdrž na baterky vysoká. Určitě menší, skladnější a ještě přehledností dostačující by byl 7" tablet, např. Nexus 7, ten mám do práce a prodává se k němu i klávesnice, popř. jsou univerzální pouzdra na tablety s bezdrátovou klávesnicí. Nevím proč tablet nechceš, ale pro použití ve škole a s klávesnicí by šlo myslím o lepší řešení než mobil.
Přílohy
rii_wireless_mini_bluetooth_keyboard_with_touchpad_2.jpg
IvanGS
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků