Samsung I9190 Galaxy S4 Mini - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Flyer61 19. 8. 2013 13:55

Máte již někdo zkušenosti s tímto mobilem?
Zajímá mě chod/ plynulost softwaru,výdrž baterie..
Jak jste spokojení?
Myslíte,že tento model bude mít stejnou softwarovou podporu z hlediska aktualizací, jako S4?
Naposledy upravil Fíla dne 19. 8. 2013 16:10, celkově upraveno 2
Důvod: upraven název tématu
Flyer61
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .soul 19. 8. 2013 18:55

Zrovna jsem sem zavital, abych tu toto tema zalozil a hle, nekdo to udelal za me :-)

Telefon mam uz 3 tydny, takze muzu trochu poreferovat.- cena je vskutku dost vysoka (kupoval jsem cr distribuci na dexa.cz za 10290), ale telefon mi po vsech strankach plne vyhovoval, tak si preci nekoupim telefon s 2 jadry navic, zato pro me nevyhovujici velikosti a hmotnosti (telefon mimochodem pusobi velmi lehce) ,kterou pocituji kazdy den, rozdil ve vykonu ani nepoznam.

- telefon je velmi rychly, v porovnani s S4 se neskube a navigovani po UI telefonu je bezproblemove, jen jednou se mi restartoval explorer, otazka 1 vteriny. V porovnani s Lumii 800 (muj predesly telefon) je to jak nebe a dudy, za dobu, kdy se mi na Lumii nacet treba youtube, tak vyrostl kedlub a na S4M uz davno prehravam. Mimoto se opravdu (rychle) nacte cele video v pozadi, na Lumii to byl pri pomalejsim internetu porod, ale to je spis otazka OS. Overall me rychlost opravdu ohromila, to jsem necekal a Samsung chvalim.

- baterie je kapitola sama pro sebe. Kdyz se podivate na testy gsmareny, tak ma podobne skore jako Lumie 720, ktera mnoha lidem vydrzi 3 dny. Problém nastal až ve stand-by módu, kdy to dost žralo baterku, a tudíž byla finální výdrž průměrná. V sobotu se (mi) objevil OTA update (co přináší jsem na internetu nenašel), každopádně tento nedostatek odstranil a výdrž je na velmi dobré úrovni. Pro ilustraci jsem dnes v 7:00 vytáhl mobil z nabíječky, na cestě do práce (45 mins) poslouchal hudbu a sem tam surfoval po internetu, celý den jsem měl zaplou synchronizaci 2 e-mailových adres a whatsupp, přes den jsem uskutečnil 2 hovory (cca 8 minut), na cestě zpátky zase hudba a cca celou dobu surfování po internetu - tzn. hodina a půl hudby, hodina internetu, 8 minut hovoru, 1 hodina surfování po internetu, synchronizace e-mailů, whatsupp - domů jsem dorazil v 19h20 a baterka hlásila 70 procent! Tzn. 2 dny by to mělo vydržet. :tleskani Každopádně ho aktivita nijak zvlášť nevybíjí, takže se ho člověk nebojí používat na plno. Lumii 800 jsem pro lepší výdrž často nepoužíval (na cestě do práce jsem třeba, ani když jsem chtěl, nic nehrál, abych si pak v noci mohl třeba zavolat tágo)

- Budoucí SW updaty budou záležet asi na popularitě, každopádně už teď dostal opravný(?) update, takže na něj Samusng nezanevřel.

- Kvalita audio výstupu, displaye, foťáku, lícování krytu, tlačítek apod. je na velmi dobré úrovni

- Co mě štve je malá interní pamět (volně dostupných je 5GB) - nainstaloval jsem pár aplikací, NFS:MW, Order vs Chaos a nezbývá skoro nic, na paměťovou kartu přesunout nejdou (ta možnost tam je, ale téměř nic se u těchto aplikací nepřesune..)

Jestli má někdo nějaký další dotaz, tak se klidně ptejte.
.soul
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod copper 20. 8. 2013 06:41

Jak nahlizis na celkovou kvalitu konstrukce, zejmena zadniho krytu? Mel jsem chvili velky Galaxy S4 a zadni kryt bylo to nejhorsi co ten telefon potkalo. Tenky, mekky, poddajny plast, v okoli mista otvoru pro 3,5 mm jack nakonec popraskal.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jarrynn 20. 8. 2013 08:10

Samsung I9190 Galaxy S4 Mini vlastním zhruba měsíc a začnu asi největší slabinou a to je výdrž baterie . 3 dny mě nevydržel bez nabíjení ani jednou . a dva taky málokdy.Už se objevil i nový firmware ale neměl vliv na výdrž. Ani nevím jaká je optimální výdrž takového telefonu, před tím jsem měl wave ale i to nebyl žádný zázrak pokud jsem s ním byl na netu atd.
K pozitivům : skoro se vším musím souhlasit co popsal soul ..... Konstrukčně bezvadný, displey výborný, telefon je rychlý . Je to můj první android .
Kapacita paměti - mě to vyhovuje, hry nehraji takže kromě map tam nic velkého dávat nebudu a ty ještě mám na paměťovce. Nerozumím jedné věci, když převedu aplikaci z vnitřní paměti telefonu na kartu tak na kartě tu aplikaci nevidím a to jsem se díval přez správce souborů.
Bezvadně funguje InCall Recorder - ten jsem si i koupil, nahrává hovor přímo z linky a líbí se mě že jde spouštět jak nahrávání všeh hovorů tak i manuálně..... kvalita zaznamenaného hovoru je dostačující.....
GPS - oproti WAVE uplný luxus, rychlá.... Rád bych nějakou něco jako turistickou navigaci i placenou..... Kdo poradí?
Budík - pěkná aplikace je Xtreme ale to je věc názoru. Antivirák ESET - na ten nedám dopustit již 12 let.....
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 8. 2013 08:21

K výdrži. Záleží, co s telefonem děláš. Jednodenní výdrž není u podobných telefonů nic neobvyklého..
Eset v mobilu? Nač?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roman II 20. 8. 2013 09:30

Mám S4mini více než měsíc a cca týden se mě kousají fotografie které jsem vyfotil a chci si je prohlédnout, první dvě jdou a zbytek se nedá prohlédnout - hláška aplikace Galerie neodpovídá, restartování přístroje nepomáhá ani přesun mezi jednotlivými uložišti (telefon či paměťová karta), má někdo nějakou radu co s tím, díky.
roman II
Junior

Odeslat příspěvekod jarrynn 20. 8. 2013 09:57

S tímhle problém nemám.... Během měsíce, jsem nenarazil na nějaký problém s chodem telefonu, vše plynulé a rychlé. Protože je to můj první android tak nedokáži posoudit, že na moje gusto jedou v pozadí některé aplikace, které jsem ukončil nebo nespustil....

-- 20. 8. 2013 11:02 --

seterwohipikule píše:K výdrži. Záleží, co s telefonem děláš. Jednodenní výdrž není u podobných telefonů nic neobvyklého..
Eset v mobilu? Nač?

Ještě k výdrži , pokud je foun v klidu a nic s ním nedělám tak úbytek baterie cca za 5 - 6 hodin 10%
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod Flyer61 20. 8. 2013 22:15

A co praskání rámečku, jako bylo zmiňováno u SIII, s tímto se nikdo nesetkal? Případně u klasické S4 se tento problém neobjevuje?
Flyer61
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarrynn 21. 8. 2013 09:31

Zatím po měsíci na mě působí konstrukce celistvě a vůbec né plastově..... telefon se dobře drží a ovládá.
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod roman II 26. 8. 2013 09:04

roman II píše:Mám S4mini více než měsíc a cca týden se mě kousají fotografie které jsem vyfotil a chci si je prohlédnout, první dvě jdou a zbytek se nedá prohlédnout - hláška aplikace Galerie neodpovídá, restartování přístroje nepomáhá ani přesun mezi jednotlivými uložišti (telefon či paměťová karta), má někdo nějakou radu co s tím, díky.

Takže si odpovím sám, chyba byla na paměťové kartě kde jsem musel ostranit několik datově poškozených fotografií, zbytek přesunout do paměti počítače a kartu následně zformátovat a nakopírovat fota zpět na kartu - poté už vše funguje jak má.
Měl jsem před tím S3 mini ale s4 mini je někde úpně jinde, s telefonem - funkcemi, vzhledu a zpracováním nemám nejmenších výtek, budu ho mít do té doby než bude v prodeji Samsung galaxy S5 mini:-)
Mimo mísu: kdyby někdo scháněl tak mám na prodej originální flipové pouzdro Samsung S4 mini S-view, nevyužité - pouze odzkoušené, cena 500Kč. (roman.sindy@centrum.cz)
http://www.czc.cz/samsung-flipove-pouzd ... 23/produkt
Naposledy upravil roman II dne 26. 8. 2013 10:48, celkově upraveno 3
roman II
Junior

Odeslat příspěvekod Henry33 26. 8. 2013 09:56

Caute
ako je na tom displej ? oplati sa vobec kupovat nejaku foliu ?
telefon mam len v nohaviciach bez inych predmetov.
niekde som cital ze je tam gorilla glass 2
ako ste na tom vy ? pouzivate foliu puzdro atd ?
dik
Asus Lamborghini VX2S
Henry33
Junior

Odeslat příspěvekod jarrynn 26. 8. 2013 13:05

S4 mini nosím v pouzdře, je to celkem lehký telefon.... Co se týče folie tak tu nepoužívám, připadá mě zbytečná ale to je věc názoru a taky jak se k telefonu kdo a jak chová...
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod hoper11a 27. 8. 2013 07:28

Ahoj, mám s4 mini i9195 a mám problém s připojením k PC pomocí USB kabelu. Vždy se mi začne nabíjet, ale nezobrazí se mi složky, tzn. nemůžu kopírovat soubory mezi počítačem a mobilem. A to jak ve Win XP, tak i ve Win 8. USB přesun mi nejde ani v Samsung Kies, vše musím řešit pomocí Wi-fi. Musí se to někde povolit?

Díky
hoper11a
Junior

Odeslat příspěvekod jarrynn 27. 8. 2013 14:35

Manuál:
Připojování jako mediální zařízení
1 Připojte zařízení k počítači pomocí kabelu USB.
2 Otevřete panel s oznámeními a pak klepněte na
položku Připojeno jako multimediální zařízení →
Mediální zařízení (MTP).
Pokud váš počítač nepodporuje protokol Media Transfer
Protocol (MTP) nebo neobsahuje nainstalovaný žádný
odpovídající ovladač, klepněte na položku Fotoaparát
(PTP).
3 Přesunujte soubory mezi zařízením a počítačem.
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod Henry33 30. 8. 2013 11:42

caute prosim vas mate aj vy taku sparku nad hornym reproduktorom medzi sklom a tym ramcekom ? na tej ciernej verzii sa tam uklada prach a je to dost vidiet . ako ste na tom vy ?
Asus Lamborghini VX2S
Henry33
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků