Voděodolný hudební android s klávesnicí

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaromir 5. 10. 2012 18:41

Ahoj,

konečně si kupuji mobil. Nevím, co vlastně chci (rád bych Android, používám Google mail, kalendář, miluji open-source), ale mobil používám na toto:

volání (přes mobil i dva SIPy)

SMSky (častěji, než volání)

focení (fotím zrcadlovkou, kterou mám pořád u pasu, ale jsem "foťák", tak by i můj mobil měl být v tomto směru dobrý) - prostě cpát šílené fotky přes Instagram rovnou na web

hudba (to je PRIORITA poslouchám hudbu pořáááád, chci nainstalovat přehrávač s podporou ReplayGain, narvat na kartu FLACy a poslouchat přes své sluchátka Koss Porta Pro)

Doplňky, co potěší (ale navzájem se asi vylučují):

Klávesnice - píšu články pro noviny, píšu vlastní knížku, nechce se mi na akce tahat notebook, rád bych si poznámky, článek psal rovnou do mobilu... a na display se mi píše blbě :( na klávesnici bych psal rychleji, normálně píši všemi deseti a ťukat něco na display je grrrrrrr!!!!

Voděodolnost (PRIORITA) - jsem foťák, hodně fotím v terénu, rock, metal koncerty, přírodu, takže můj foťák by měl být ideálně odolný vůči vodě, protože občas schytne zásah letícím pivem (si nedělám srandu), přívalem deště, nebo bych ho rád připevnil na kolo a použil jako cyklo i v dešti. Bylo by fajn pak na něj nemuset myslet, jestli mi zmokne, nezmokne a prostě vědět, že to vydrží a nemyslet na něj, být svobodný...

----------------

Je mi jasné, že klávesnice vylučuje voděodolnost - z hlediska mechaniky je lehčí zabezpečit proti vodě mobil s displayem, než utěsňovat všechny ty mezírky kolem tlačítek...

Pokud vás napadne nějaká vhodná varianta, tak prosím napište, ten mobil bude asi stejně "schizofrenický", jako jsou mé zájmy :). Ale dííík za všechny náměty :) faaakt :)
jaromir
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 5. 10. 2012 19:37

No odpověděl sis sám, na HW qwerty klávesnici s vyšší odolností zapomeň.
Takže s klávesnicí jedinný dostupný android který se u nás ještě prodává je SE Xperia Pro. Ale na nějakou větší odolnost zapomeň. A na psaní všemi deseti taky.
Co se týká odolných mobilů, tak je tu SE Active, ale 3'' displej pro psaní není ideální :D Pak je tu SE Xperia GO, ta už je celkem dobře vybavené nebo počkat na toto: http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu ... fault.aspx
Sony všeobecně má relativně slušné foťáky. Nejlepší fotomobil je Nokia N808 ale ta neplní moc další požadavky.
A pár rejpnutí si neodpustím. Ty chceš kvalitní fotoaparát a pak je budeš kazit instagramem? :) A když je hudba tvou prioritou tak proč máš koss korta pro? ;)
Ale s hudbou bych neviděl problém, prostě vyzkoušej kvalitu audio výstupu a pro zbytek se možnost najde. Na play storu je spoustu kvalitních přehrávačů a s různými formáty problém nebude. Kvalitní audio výstup má třeba htc One S.
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod CrackonoS 5. 10. 2012 19:55

Ja bych si naopak "rypnul" do toho audia. Naco FLAC, kdyz mas Porty? Na techto sluchatkach nepoznas rozdil mezi flacem a 320 mp3. Takze usetris dost mista...

Za tvych stavajicich priorit se obavam, ze na trhu takovy telefon neni. Pokud prekousnes klavesnici, koukni na nove odolne Xperie. Pokud klavesnice zvitezi nad odolnosti, asi koukni po Xperii Pro.
iPhone 4 + AKG Q460 Black
iPad Mini 3G/64GB Slate Black
CrackonoS
Junior

Odeslat příspěvekod pota 5. 10. 2012 20:28

Mám takovej divnej pocit, že by byl ideální iPhone 4S. Fotí skvěle, má jeden z nej. zvukových výstupů, pohodlnou klávesnici, volat umí. A teď k věci - na iphone se vyrábí pouzdro s výsuvnou klávesnicí - http://dx.com/p/ultrathin-bluetooth-sli ... 768?item=1 a navíc spousta voděodolných pouzder - http://dx.com/p/genuine-ipega-waterproo ... 337?item=4.
pota
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 5. 10. 2012 20:46

:D Pro pobavení dobrý :D Jestli to s tím voděodolným pouzdrem myslíš vážně tak asi máš zajímavý vkus. Pochopím to někde u moře když chci vyfotit něco pod vodou ale pro běžné používání? Už vidím jak s tím chodí po ulici, samotný poudro váží 92 gramů a je větší než SG Note.

A to jako bude tahat sebou stále tu klávesnici a pouzdro až bude sportovat, aby to mohl upravovat podle potřeb?
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 5. 10. 2012 21:13

Tak hloupe pozadavky v jednom prispevku jsem jeste nevidel. Jeste tam chybi veta aby to stalo do 6 tisic.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod pota 5. 10. 2012 21:22

Zdenecek5: Ono by se to dalo brát i vážně. Na kole v děšti asi nejezdí každý den, takže pouzdro by hodil do cyklobatohu. Zatímto klávesnici by měl buď stále připojenou, nebo ve své prac. brašně. Jinak jsou požadavky bohužel v naší neomezené době nesplnitelné.
pota
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 5. 10. 2012 22:07

No zas tak mimo realitu to ani není. Ta klávesnice je zajímavá, jsem ani nevěděl že něco takovýho existuje, ale otázka je funkčnost + je to přes bluetooth, takže to bude žrát dost baterii předpokládám.
K odolnosti, tak na ty cyklovýlety by to asi šlo, ale píše že chce i do terénu a na koncerty, kde by to už asi bylo horší. A sice by pak mobil byl voděodolný, ale nárazuvzdorný už asi moc ne. Alespoň co vidím ve svým okolí tak Iphone 4/4s má nejčastěji ze všech rozbitý displej...
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod jaromir 5. 10. 2012 22:50

Ahoj :), to rejpání jste si mohli nechat :), ale já to beru sportovně a takových super reakcí jsem vážně nečekal :).

Proč používám Koss Porta Pro? Protože mi dávají přesně takový charakter zvuku (mohutné šílené basy a velké výšky), který mám v hudbě rád.

Ohledně FLAC x mp3:
1) jsem dělal dva blind testy, ve kterých jsem poznal mp3 od FLACu (na svých sluchátkách právě)
2) mnoho hodně zkreslené hudby (typicky metal, rock, kytary nebo el. hudby jakou dělá třeba Daft punk) dopadne po konverzi do mp3 naprosto šíleně a zkresleně... ono už i CD není žádná výhra a některé kapely nahrávají otřesně. Proč pak kryplit FLAC do mp3, když to je naprosto jasně slyšet u zkreslených a přebuzených nástrojů a kapacity je dost. Už v roce 96-97, kdy se mp3 začínaly dělat a já měl HDD o kapacitě 270 MB (jojo megabajtů, CD jsem pálil na třikrát) v mp3 jsem kódoval do 256 kb, takže si to rejpání prosím odpusťte :)...

Ohledně foťáku to není priorita, i tak kryplím své fotky, však se podívejte na mou galerii http://www.adamek.biz/photo/#.UG9U8pgxpYU
Jak říkám zrcadlovku mám pořád na opasku a foťák není priorita (to je odolnost/klávesnice a hudba), ale když už fotím, tak nechci mít naprosto zmetkový foťák...

Fakt díky za tipy, všechno si projdu. iPhone mi jde trošku proti srsti, fakt se mi líbí ta éra toho open-source a všemožného děsu na Androidy, ale taky se na něj mrknu.

No sám ještě nemám v hlavě jasno, jestli dám přednost klávesnici, nebo odolnosti. Si to musím vyjasnit.

Jo a z hlediska požadavků, je snad normální, že laik chce modré z nebe, protože nezná trh, neví, co se dělá a proto nevybírá z toho, co je možné (co je na trhu), ale z toho co by chtěl :).

Tak díky za všechny tipy a pokud vás ještě něco napadne, tak mi to napište. FAKT DÍK!!! :)
jaromir
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sjone 6. 10. 2012 12:21

motorola defy pro... u nas se neprodava, ale pokud by ebay nebyl problem...
Sjone
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků