Rychlost po překročení FUP - Vodafone

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mobilman 11. 5. 2012 11:29

Ano máš recht, 56kbps nic moc, na surf ano ale na přečtení emailu to ujde.
Nicméně při zapnutém FUPu si nejsem schopný ani přečíst ten plain-text email, rapidně se s FUPem celé připojení tak zmrší že je to nepoužitelné, čili naprosto srovnatelné jako bys měl internet zcela nefunkční, a to je ten rozdíl... jinde v EU se totiž internet (mj. levnější nebo s vyšším FUP) omezuje alespoň na ještě použitelnou rychlost, u nás ale výhradně do zcela nepoužitelných parametrů a to zcela záměrně.
mobilman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flshman 12. 5. 2012 18:47

jj,tenhle měsíc nejspíš poprvé překročím,tak pak napíšu jak to "valilo"
Jinak,byli by sami proti sobě,kdyby to nechali na "použitelné rychlosti",třebas někde kolem rychlosti EDGE (+/- 200kb/s),protože by pak nikdo nevyužil možnost znovu si FUP dokoupit :lol:
Jinak,já teda problém s rychlostí Vodafonu v Brně rozhodně nemám.
Je to zatím můj nejrychlejší operátor.
Samozřejmě nemám zmapovaný celý Brno a rozhodně tady nechci tvrdit,že má někdo jiný stejné zkušenosti,nicméně,tam kde se pravidelně pohybuju,jede Vodafone v HSDPA a tahá to tak 8-10Mbit.T-Mobile (který sem před tím měl) jel ve stejných místech většinou 3G max do těch 2Mbit (H skoro nenaskakovalo)a často i spadlo na EDGE,kolem 200Kbit.O2 většinou tak 3G kolem 2Mbit (kámošovo SGSII)
Měřeno na stejných místech s +/- stejným zařízením přes dsl.cz
Ještě jednou opakuju,že je to jen moji osobní zkušenost,ale troufám si říct,že v Brně jsem na Desire S s Vodafonem zatím viděl jen znak "H" :lol:
Jinak,v Červenci by měli začít nabízet nové tarify s vyšším FUPkem,tak snad nám přidají nějaké to FUP i do stávajících tarifů :-|
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod symbian 12. 5. 2012 19:10

Odkud máš ty informace o nových tarifech? Jelikož redesign tarifů byl asi před 3 měsíci, pochybuji, že by bylo zase něco nového.
symbian
Junior

Odeslat příspěvekod flshman 12. 5. 2012 19:24

Včera to bylo na iDnesu
http://mobil.idnes.cz/vodafone-planuje-datovy-tarif-s-fup-az-10-gb-o2-chysta-facebook-minitarif-1mc-/mob_operatori.aspx?c=A120511_162350_mob_operatori_jm
Píše se tam ale jen o tarifech s 4 GB a s 10 GB dat,že by se měnily i stávající,to ne ale pevně věřím tomu,že Vodafone,po tom,co T-Mobile zvedl ten za 499Kč z 1GB na 2GB,hodlá nějak dorovnat.

EDIT:Takže asi jo - "Podle informací Mobil.cz projde změnou celé portfolio datových tarifů Vodafonu."
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod feliciemen 13. 5. 2012 13:14

Tak to mají chlapci od Vodafonu smůlu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Budu čekat až se rozhoupou, ne ??? Protože mě datové tarify u Vodafonu nestačili a ty usmolené 3 GB co mají v nejvyšším tarifu jsem protočil během dvou týdnů a něco, tak jsem před nedávnem přešel k T-Mobilu a chrochtám si blahem, protože mám FUP limit 30 GB, v okresním městě mě to frčí 6 MB/s a platím 500 Kč/měsíčně. Nebudu čekat až se Vodafone rozhoupe s datama. Na jejich obranu, ale musím říct, že jinak s Vodafonem spokojeně volám a mám parádní tarify na volání, ale s těma datama hold přišel, jak se říká, s křížkem po funuse. Jo a předpokládám, že ten tarif s FUP 4 GB bude běžný Internet na stálo jen ho navýší a udělají kolem toho strašně velkou slávu a pak jen zavedou nějaký nový se 10 GB a střelí to za cenu někde mezi 600 až 700 Kč se zase velkou slávou a akcí, že kdo si to aktivuje do určitého data, tak dostane slevu na tarif... Jo, joooo.... Jinak by měl Vodafone ještě dělat nějaké ty balíčky na volání jako reakci na T-Mobile nové tarify a O2 reakci.
feliciemen
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 15. 5. 2012 11:48

šílenej FUP. Nedá se ten net používat. Prosím udělejte s tím něco Vodafone. :hm 8-P 8-)
Na co sou nám pak ty chytrý telefony.. :D
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod miczk 15. 5. 2012 15:25

Rád bych se k této situaci také vyjádřil. Hned na začátek bych řekl, že oněch 20 kbit/s je opravdu málo a je to nepoužitelné.
1) Ono by to teoreticky mohlo být použitelné, ovšem by Vodafone musel změnit způsob toku dat. Momentálně to funguje tak, že vám tam po překročení FUP pustí třeba najednou 120kbit a dalších 5 sekund nic. Pak se to zprůměruje a vyjde 20 kbit/s -takže proto to není použitelné.
2) Vyšší rychlost Vodafone bohužel ani moc garantovat nemůže, už kvůli tomu, že se pustili teprve teď do swapu. Jednoduše řečeno na 1/4 území je ještě GPRS, které běží okolo těch 30-40 kbit/s. Teď chtějte po operátorovi, aby Vám po překročení FUP garantoval vyšší rychlost než dovoluje technologie samotná. Samozřejmě, že na kdysi to sr*li a teď na to doplácíme opět my, zákazníci.
3) FUP limity rozhodně nepokládám za nízké. V dnešní době se všichni srovnáváme s Rakouskem, Slovenskem, Rumunskem, a za chvíli snad přijde i na to, že v Uzbekistánu mají lepší ceny. Zkuste si porovnat výše nabízených datových tarifů - málokdy narazíte na "UNLIMITED" nebo hodnoty jako 10GB. FUPy nejsou nízké, jediné co je neúnosné je opět a zase cena na 1MB v těchto balíčcích ! V tomhle směru souhlasím s britskou pobočkou T-Mobile, která před rokem rušila neomezené datové tarify a místo nich nastolila FUP 500MB - pokud dovolíte lidem dělat něco neomezeně, tak pak si toho neváží a stahují zbytečnosti. Internet v mobilu by se měl využívat na základní věci, ne na nekonečně streamování videií na YTB. Pokud chcete něco lepšího, pak jsou k dispozici WiFi hotspoty, které jsou všude ve městech a i v mé domovské vsi, která má 1000 obyvatel máme dostupné 3 hotspoty. Tady si dovolím jednu zahraniční poznámku - V Německu má třeba T-Mobile/Telekom tyto suprové hotspoty i v některých telefonních budkách (samozřejmě jen pro své zákazníky), kdyby to mělo i O2 CZ, tak bych se nezlobil.

Toť můj názor k tématu. Jinak ne, nepracuji u žádného operátora ani nejsem jejich příznivec. Nesouhlasím s místní cenovou politikou a více než ceny mi vadí pokrytí (GSM+3G). Nejhorší na téhle celé kauze je to, že nám lžou operátoři, ale neustále si stěžující zákazníci kolikrát pravdu také nemluví a přebarvují si skutečnosti k tomu, aby to vypadalo, že jsou největší chudáčci.
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 15. 5. 2012 22:56

já vám taky uvedu příklad: v německu používám vždy jen moji vlastní O2 Prepaid kartu, při nabití za 15€ dostanu teď internet na 2 měsíce grátis, jinak běžně stojí balíček FLAT M celkem 15€ (cca. 360 Kč při 1:24).
Za těhle cca. 360 Kč na měsíc mám FUP 1GB (ano, u vodafone máte za podobnou cenu fup jen 600MB, takže o 400MB méně) a při přešvihnutí toho 1GB je rychlost snížena na přijatelných 64kbit.

Takže podtrženo a sečteno: datové balíčky vzhledem k objemu dat jsou drahé, rychlost po překročení výrazně nižší. A zrovna Vodafone má téměř všude v 2G už rychlost EDGE, takže základní rychlostí GPRS je technologicky omezeno jen velmi malé území. Být ale připojen v síti 3G a mít rychlost pod 20kbps s neskutečnou latencí, to je ale opravdu výkřik moderní technologie ala ČR. Jsem pro férové omezení, ale předražené tarify s nepoužitelným internetem po překročení FUP to mi férové nepřijde ani trochu, je to naprosté a jednoznačné devastování služby které se jen tváří jako malé omezení, přitom je to de facto úplný zákaz.
mobilman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 16. 5. 2012 04:46

A nejhorší je to lhaní našich operátorů, jak je vše super :D
LŽOU, LŽOU A ZASE ....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kadliwt 16. 5. 2012 08:45

20kbps po prekroceni FUPu ? co byhc za to dal, ja tedka tejden mel omezenej net a rychlost sem mel mezi 3 - 8 kbps... na tom se neda delat vubec nic...
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 16. 5. 2012 10:15

Vodafone vidíš to??? :-( :-( ,udělej s tím netem už konečně něco. :roll: :oboze
doufám, že si tu nevylejváme srdíčko jen tak pro nic za nic.
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod flshman 16. 5. 2012 10:18

pokud dovolíte lidem dělat něco neomezeně, tak pak si toho neváží a stahují zbytečnosti. Internet v mobilu by se měl využívat na základní věci, ne na nekonečně streamování videií na YTB.

to miczk: S tímto rozhodně nesouhlasím.Nevidím důvod,proč by měl být mobilní internet jenom na základní věci.Rozhodně máš pravdu v tom,že ceny na 1MB jsou hrozné ale myslím si,že spousta lidí,by neomezený balík (či nějaký rozumný FUP,10,20GB) rozhodně uvítala.
Možná to Tobě tak vyhovuje,doma máš kabel,často se připojuješ na hotspoty a IVM máš jen na nějakej ten mail atd...
Já jsem na tom asi tak stejně.Venku na youtube nekoukám a ani nemám potřebu v mobilu stahovat něco z ulož to nebo tak nějak.
Ovšem podívej se na to tak,že spousta lidí tuto možnost nemá.Nechce platit další prachy za kabelovou přípojku,nemá,nebo nechce sedět zrovna tam,kde je wifi a za svoje nehorázné měsíční poplatky by mohli dostat něco slušnějšího,než 600MB,které jsou za pár minut v hajzlu.
Kdyby se naši operátoři vykašlali na rychlosti 42Mbit/s a všelijaký HSDPA+ a pustili to všem na 1 - 2Mbit/s,nemají problém,aby jim to BTSky utáhly,ikdyž by tam byli zrovna připojení nějací větší stahovači.
Rychlost 8-10Mbit/s (která jede mě) je s 600MB na prd.
Stačí mě to,sem tam si poslechnu internetový rádio s tokem 32kbit,kouknu na twitter,přečtu mail.Ale za ty prachy,by to chtělo víc a když né neomezeně tak aspoň rozumně.
200Kč - 1GB
300Kč - 5GB
500Kč - 10GB
Aspoň takhle
Vodafone,snaž se to v tom Červnu nepo.... ;-)
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miczk 16. 5. 2012 11:51

Jasně. Já mám měsíčně 300MB a používám to taky jen na Twitter a streamování rádia a stačí mi to. Datažeroucí a zbytečný facebook používám jen doma. Pokud bych chtěl více dat, tak si to zaplatím, ale nepotřebuji to. Doma mám internet s rychlostí 8/12 od místního WiFi providera a na stahování, aktualizování to taky stačí. Platím 250(WiFi) + 125(IvM) měsíčně.
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod flshman 16. 5. 2012 16:12

Tak nejak to mam taky.Ale jsem realista a proto si myslim,ze ceny dolu nepudou,tak alespon nejaky ty data navic.
flshman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Millhaus 16. 5. 2012 17:23

ja jsem spokojeny s o2 dali mi k tarifu tip relax mobilni internet za 200,-mesicne a fup 2g naporad,to mi staci i k obcasnymu pripojeni k notasu
sunny side up
Millhaus
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků