Tablety s Windows 8

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BrakeZ 8. 3. 2012 14:49

Ahoj, předem se omlovám, jestli jsem svůj dotaz umístil do nesprávné sekce, ale njakou obecnou o tabletech jsem zde nenašel.

Stojím zrovna před rozhodováním, jestli si koupit tablet/ultrabook/notebook.
Chtěl bych to používat k psaní zápisků a tak všeobecně do školy(nyní mám netbook a ten mě už štve svou pomalostí a malým rozlišením) a zatím se mi nejvíce líbí ty nové transformery prime od Asusu. To by pro mě byla asi jeideálnější volba, jelikož někdy by mi stačil tablet jen tak na brouzdání na netu, fotky, videa atak, ale někdy bych potřeboval připojit klávesnici a psát si zápisky a tahle kombinace vypadá fakt dobře :)
Jenže co mi na tom vadí je Android. Když už bych si totiž koupil takovéto zařízení, chtl bych si tam občas zahrát i nějaké hry na windows a pracovat v officech atd.

Proto si myslím, že by pro mě byl úplně ideální takovýto transformer prime, ale s chystanými Windows 8, které by měly být konečně vyladěné i po té tabletové stránce...
Předpokládám, že ASUS do svého budocího transformeru W8 nasadí, že?
A tady právě směřuje má hlavní otázka. Jestli bude verze Windows 8 pro tenhle tableto/notebook naprosto stejná, jako ve stolních pc? Jde mi o to, když by asus vydal nějaký nový typ transfoermeru s windows 8, jestli bych tam pak rozjel všechny aplikace co na svém stolním pc, například Diablo 3, Starcraft 2 atd.?
S tím souvisí otázka druhá, jestli je momentální výkon těchto tableto/notebooků takový, aby mohl vůbec nějaké novější hry rozchodit? Tegra 3 by toho asi ještě schopná nebyla, že? Ale třeba výkon jako je v novém ipadu, by už toho schopný být mohl?

Kdyby byla budoucnost taková, že s Windows 8 pro tablety by byly naprosto schodné jako pro stolní pc a mohl bych tedy veškeré aplikace přenášet, určitě bych potom počkal na nějaký stroj podobný Transformeru s Windows 8 a šel do něj.
Pokud by ovšem verze windows 8 nebyly kompatibilní, pak by to pro mě asi nemělo zas až takový význam a asi by pro mě nemělo smysl čekat a šel bych už do nynější verze Transformeru s Androidem(tam už by pro mě ten výkon nebyl tak potřebný, když bych tam stejně nemohl hrát)...Děkuju tomu, kdo by mi to objasnil a budu rád taky na názory, jestli bych měl počkat nebo jít do Androidu :)
BrakeZ
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 3. 2012 15:42

Ačkoliv můžeme jen hádat, jaký hw budou mít tablety pod W8, podle mě je nesmysl, aby na tom šly nějak rozumně rozjet PC hry, s kterými mají problém i notebooky s dedikovanými kartami.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BrakeZ 8. 3. 2012 19:32

No jde mi ale spíše fakt o to, jestli by to bylo plně kompatibilní s klasickými w8, jestli bych si tam třeba zahrál alespoň nějaké starší hry? A nejde mi jen o hry, ale vůbec o všechny možné programy co ve windows používám.
Je mi jasné, že kvůli hardwaru nejnovější pecky nerozjedu :)
BrakeZ
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 8. 3. 2012 19:34

Souhlasím se Sasakrem. Pochybuji, že by na tom běžel SC2 nebo Diablo III stejně plynule jako na dobrém stolním počítači i na minimální rozlišení. Jde o to, že nebude používat stejný hardware jako počítač, nýbrž bude mít mobilní procesory s jinou architekturou a odlišným jiným výkonem i přesto, že to budou vícejádrové procesory. A integrované grafické čipy budou další překážkou. Stačí se podívat na notebooky s integrovanou grafikou, kde si jen kvůli jiným ovladačům nezahraješ některé hry.

Jinak by se mi takové zařízení osobně líbilo. Na hraní Diabla II, HoMaM III nebo Falloutu II by to bylo ideální zařízení. Ale na nové hry bych stejně používal klasický počítač, protože velká obrazovka je velká obrazovka ;-)

-- 8. 3. 2012 19:36 --

Tipoval bych, že jako při každém novém Windows bude problém s kompatibilitou některých programů, ale jestli to Microsoft nepodělá, tak by tam mohly staré legendy fungovat na jedničku (s trochou pomoci nabídky Kompatibilita).

Zatím si počkej, protože Windows 8 jsou zatím pořád ve vývoji.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BrakeZ 8. 3. 2012 19:52

No to já bych samozřejmě hrál na stolním pc, ale myslel jsem spíš na cesty atak :) Co se týče třeba toho starcraft 2, tak si myslím, že zase až tak náročné není, kamarád si teď koupil noťas cca za 10k s dvěma jádry a integrovanou grafikou, takový průměr prostě a starcraft 2 tam na nejnižší detaily v pohodě rozjede bez jakéhokoliv záseku :) To je výhoda Blizzardu, že nemá zase až tak náročné hry :) Diablo 2 občas pařím na svém netbooku s Atomem :)
No ale asi i tak by s tím měly tablety s w8 problémy, to je pravda...
No uvidím, asi tedy počkám až na konec roku, až w8 vyjdou a začnou se prodávat tablety a pak se rozhodnu :)
BrakeZ
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 3. 2012 19:56

Tak ono taková integrovaná Intel HD 3000 je docela silák (ačkoliv ale asi nebude k nalezení v notebookách za 10 000), nicméně být tebou, koupím si nějaký 12" netbook. Sám bych něco takového chtěl, ale nepotřebuji to zas tolik, abych tím nahrazoval 14" notes. Na 12" si starší hry tak nějak taky zahraješ a je to kompromis mezi velikostí displeje, přístroje, hmotností a výkonem.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BrakeZ 8. 3. 2012 20:09

Nad tím jsem taky uvažoval, ale zase mám už delší dobu choutky na tablet a do toho spojení s klávesnicí u toho transformeru, jsem se nějak zakoukal :D
BrakeZ
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 3. 2012 20:38

Být tebou, kašlu na choutky a uvažuju racionálně ;-)
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 3. 2012 20:44

Já bych na ty tablety počkal. Tablet je něco jiného. Zapnutý za chvilku a na blbinky je to lepší, než tahat těžký netbook.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 3. 2012 21:34

12" mají 1,5 Kg (což je dle mého dost nízká hmotnost, v batohu se to ztratí) a jak dlouho trvá probrání PC? 3 sekundy?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 3. 2012 21:57

Já pc neprobírám, ale zapínám. To trvá dlouho. A hmotnost je to vysoká, tablet má třeba o půlku míň.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BrakeZ 8. 3. 2012 22:38

No ono mě to do té doby možná stejně zase pustí :)
Ale právě se mi líbí ta představa, si občas jen tak zablbnout s lehkým tabletem, který ihned naskočí a pracuje svižně a když by byla potřeba, tak přihodit klávesnici a jedem :)
BrakeZ
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 3. 2012 22:52

seterwohipikule píše:Já pc neprobírám, ale zapínám.

:lol: :tleskani No ale to je tvoje blbost.

Koneckonců jak dlouho trvá zapnutí tabletu?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 3. 2012 06:26

Chvilku, masakre. Ne tak dlouho, jako když zapínáš pc.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 9. 3. 2012 08:29

Nj, tak taky zapínat ho je nebetyčná kravina. Za prvé to tedy trvá, ale co je horší, musí startovat všechny běžně spuštěný programy znova, nelze si tam nechat pootvíranou práci atd.
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků