Dell Venue Pro vs. iPhone 4S

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod shaman171 15. 10. 2011 17:40

Ahoj, mám momentálně už několik let starý HTC Touch Pro. Už mě ten telefon nebaví, ať flashnu jakoukoliv ROMku, je pomalý, (na dnešní dobu) špatně reagujea celkově mi po těch letech přijde jako cihla.
Proto jsem se rozhodl, že si koupím nový telefon. Celé prázdniny jsem čekal až vyjde iPhone 5 a uvažoval jsem o jeho koupi a oni udělali "jen" iPhona 4S, což mě trochu zklamalo, protože se na tom telefonu nic podstatně nezměnilo.
Abych to zkrátil nemůžu se rozhodnout, čekám stále na nějaký další telefon s WP7 a QWERTY klávesnicí, ale krom Dell Venue Pro a HTC 7 Pro (které se mi nelíbí) se jiný nedělá, když neberu v potaz LG Optimus 7Q.
S platformous iOS mám zkušenosti dobré, mám iPod Touch 4 generaci, iOS se mi líbí, je to jednoduchý systém, odezva je dobrá a vše vždycky funguje tak, jak by člověk očekával.
Naopak k WM6.5 jsem si vybudoval skoro odpor, je to pomalý systém, aplikace na to vypadají otřesně a v podstatě jsem na telefonu žádné nepoužíval a měl jsem "cihlu" na volání a smsky, ikdyž klávesnice na Touch Pro je dost dobrá.
Na Touch Pro nepoužívám ani e-mail a facebook klienta a další věci, protože s tímto telefonem je to pro mě prostě nepohodlné, je to krkolomné a pomalé a rád bych to používal, zatím toto všechno dělám na iPodu.
Od telefonu čekám, že to konečně bude zařízení, se kterým si užiju i novinky dnešního tisíciletí pomocí několika doteků, né jako teďka, že to raději nepoužívám, protože je to pomalé a krkolomné.
Abych to shrnul rád bych se poradil s vámi, co byste mi spíše doporučili, pokusím se sepsat má pro a proti u obou telefonů Dell Venue Pro vs. iPhone 4S a rád bych si přečetl i Vaše názory.

Dell Venue Pro
+
bytelná kontrukce, qwerty klávesnice
Lepší synchronizace s Windows
cena

-
minimum aplikací na marketu (změní se to vůbec někdy?)
hmotnost
zřejmě nenahradí iPod (na hudbu) a budu stále nosit dvě zařízení
Zatím neznám WP7
Není oficiálně s aktualizací Mango a v češtině

iPhone 4S
+
iOS už znám a používám na iPodu
plnohodnotná náhrada za iPod
Gigantické množství aplikací na AppStoru

-
Nejsem jablíčkář a od mala používám Windows a Office od Microsoftu
cena
Uzavřenost iOS
absence QWERTY

Pomůžete mi se rozhodnout? Moc díky.
shaman171
Junior

Odeslat příspěvekod bersekersk 15. 10. 2011 18:25

Zdravim, pokial neriesite cenu a vyberate len z tychto dvoch zariadeni, siel by som do Iphonu. Venue Pro je fajn, ale budete ho skor nahradzovat ako Iphone 4s (pretoze ma jednojadro a mensiu ramku), takisto ak o rok vyjde Iphone 5 , Iphone 4s lahko predate cez inzerat a zakupite novy I5 s mensim doplatkom. Naopak, Venue pro nasincom moc nehovori a nie je moc ziadany.
bersekersk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shaman171 15. 10. 2011 18:45

Děkuju za názor.
Jak je vidět, tak já nejsem člověk co mění telefon každý rok. Touch Pro jsem kupoval okamžitě po tom, co vyšel a vydržel mi do teď, takže určitě nehodlám telefon co si koupím příští rok prodávat. Pokud si koupim Della nebo iPhona, tak ho určitě příští rok neprodám.
Samozřejmě je pro mě lákavé i to, že Dell je téměř o polovinu levnější.
shaman171
Junior

Odeslat příspěvekod Raiton10 15. 10. 2011 19:22

jak bylo napsáno pokud nerozhoduje cena tak rozhodně iphone 4s podle mně má všechno lepší než dell podpora aplikací operační systém foták má asi taky nejlepší z mobilů nebo alespon stejný jako konkurence a u dellu by mi vadila i konstrukce vysouváky jsou dávno pryč teda alespon podle mně jinak iphone 4S je momentálně nejvýkonějším mobilem na trhu lepší naž sgs II já podle mně není moc co vybírat já sám mám iphone 4 a jsem nanejvýš spokojený ale 4s kupovat nebudu zas tak moc upgradenepotřebuju ale pro tebe bude určitě dost dobrý.

+ jak píše jsi zvyklý na ios což je podle mého nejlepší os jednoduchý rychlý nic složitého
+je to asi nejlepší na muziku naco táhat dvě zařízení
+QWERTY je sice pěkná ale dás e bez problémů vyžít i bez ní podle mně je celkem zbytečná

-jediné mínus iPhonu 4s je cena ale alespon si ji drží nejlíp z teldfonů takže při případné prodeji zase tolik neproděláš jako u jinýchtelefonů.
Raiton10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 15. 10. 2011 19:51

Otázka je jestli byste se nespokojil se stávající 4kou ? Ony přece jen ty vylepšení spočívají hlavně v dvoujádru, rychlejší grafice - a přiznejme si to - prakticky se obé dá využít jen na jednu věc - hry. Sice 4S bude mít i hlasovou asistentku Siri, jenže - hodláte ji používat ? Je totiž anglicky. Možná by stávající iPhone 4 stačil také,tedy pokud ho hodláte mít jako přenosné brouzdadlo na internet a maily. V případě her je samozřejmě lepší 4S, díky silnějšímu HW ale na běžnou komunikaci stačí i stávající model.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shaman171 15. 10. 2011 20:34

Raiton10: Cena samozřejmě roli hraje, foťák na mobilu moc nepoužívám, ale asi není špatné mít ho kvalitní.
Na iOS jsem sice zvyklý, ale rád si zvyknu i na další systém, s tím problém nemám, a QWERTY je pro mě popravdě docela lákadlem a když na iPodu mám něco napsat, neobejde se to bez překlepů, i po delší době užívání jsem si nedokázal pořádně zvyknout.
iPhone je ale dokonalé zařízení na muziku to musím uznat.
PC: To jste mi vrazil klín do hlavy. To by možná bylo docela rozumné východisko. Cena 4ky šla výrazně dolů a já na telefonu hrát hry nepotřebuji, ani teď je nehraji, když tak na iPodu a jen málo graficky náročně, než výkon bych spíš ocenil výdrž na baterii.
Siri v angličtině rozhodně nehodlám používat.
V podstatě téměř jediná věc, která mě láka na tom delu je QWERTY a to, že není problém se synchronizací Outlooku a Office atd, prostě mám na PC Windows a v telefonu Windows.
U iPhonu to je lehce složitější.
shaman171
Junior

Odeslat příspěvekod Raiton10 16. 10. 2011 09:57

no to je pravda kdyby vám stačila 4 ka ta už se dá sehnat za dobré peníze klidně i s bazaru na aukru se dá sehnat 16gb od vodafonu nový 24 měsíců záruka za 10 tisíc to se dá.A po uvedení 4S to bude možná ještě levnější.Myslím že jeto dobrá varianta.
Raiton10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shaman171 16. 10. 2011 11:45

Tak se to právě v mé hlavě zvrhlo v bitku:
iOS vs. Windows Phone

Nemůžu se rozhodnout, docela mě láká WP7, ale když chodím kdekoliv po ulici a otevřu jakýkoliv časopis, tak je vždy všude aplikace na "něco" pouze na Androd a iOS. Na druhou stranu si říkám, časem tam bude i na WP7 a do té doby budu mít zařízení s iOS protože mám iPod Touch, takže když mě něco bude hodně štvát můžu to mít na iPodu.
Není tu nějaký WP7 maniak? Co by mi řekl jak tohle vypadá s aplikacema a jaká je spokojenost se systémem?
shaman171
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků