(moderní) náhrada za MDA Compact II

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod IvanP 6. 10. 2011 21:29

Jsem majitelem starobylého MDA Compact II a pomalu se rozlížím po nové náhradě (protože už je omlácený, sám se restaruje, má slabou baterii, je těžký, svou pomalostí mne zdržuje, nemá GPS přijímč...). Už léta jsem se o mobily nezajímal a tak se v tom teď (v tomto desetiletí) neorientuji, o nových mobilech se dočítám jen v recenzích a specifikacích výrobců, ale všechno tam nenajdu, proto potřebuji poradit. Mé požadavy na nový "smart" telefon jsou níže (omlouvám se, jestli se někomu zdají být hloupé, fakt toho moc o nových mobilech nevím):

dotykový displej aspoň 480x320 pixelů
hmotnost maximálně 120 g
délka (výška) maximálně 110 mm
Wi-Fi, Bluetooth, GPS modul, digitální kompas
rozhraní USB, konektor mini- nebo mikro-USB
3,5 mm jack
fotoaparát aspoň 3 Mpx s bleskem
a určitě nechci přijít o funkce stávajícího mobilu:
- nabíjení přes USB rozhraní
- USB mass storage
- české softwarové rozhraní
- kalendář (český) s denním, týdenním a měsíčním přehledem, možnost opakování událostí
- vícepoložkový (3 telefonní čísla, mail, fyzická adresa, poznámky) telefonní seznam
- zobrazení na hlavní obrazovce (po aktivaci/rozsvícení displeje): čas, datum, nejbliší nadcházející události v kalendáři
- historie hovorů v počtu aspoň 1000, možnost filtrování (přijaté/nepřijaté/odchozí/příchozí), řazení zpráv (SMS/MS) do složek: příchozí/odchozí
- automatické synchronizování(zálohování) po připojení k počítači přes USB
- možnost (dokoupení) GPS (automobilové) česky mluvící navigace s mapami ČR jež plně funguje bez připojení k Internetu
- aspoň prohlížení PDF, DOC a XLS souborů bez dokupování software
- indikace přijaté zprávy/nepřijetého hovoru bez zapnutého displeje (např. barevně blikající LEDkou)
- jistě taky možnost (bez dokupování drahého software) zkopírování všech zpráv, obsahu adresáře a kalendáře ze stávajícího do nového mobilu


Poradí někdo vhodný mobil?


P.
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 8. 10. 2011 18:07

Toto by mělo splňovat více smartphonů s OS Android. No ale nejsem si jistý tou 1000 hovorů. Zobrazení údajů na zamknuté obrazovce, nevím, jak je to přesně, možníá aplikace. Displeje se dají sehnat i lepší. Trošku jsou tam u některých telefonů limitující rozměry nebo hmotnost.
Ovšem důlažitý je cenový strop, kolik do toho chceš vrazit, jak si to představuješ.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IvanP 10. 10. 2011 19:26

Díky za odpověď. Cenový limit je tak 8 tis. Kč. Potřeboval bych ale podrobnější pohled, spoustu toho vidím ve specifikacích a testech, ale dost se toho taky nedozvím. 1000 hovorů jsem tak střelil, ale určitě aspoň 500 by to mělo být.
Poradí někdo?
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod tiashwer 10. 10. 2011 20:24

Zkusil bych Nexus S nebo LG Optimus black hardwarove jsou dá se říct dvojcata. Ještě se ti podívám po kompasu a historii hovorů

-- 10. 10. 2011 21:31 --

Tak na kompas je spousta aplikací na marketu a s tou historií ti nevím... vždycky když jsem něco hledal tak nebylo problém to najít. Takže Android ti tohle bohatě splňuje, myslím
tiashwer
Junior

Odeslat příspěvekod IvanP 10. 10. 2011 21:23

Díky, ale Nexus S má 129 g a oba (i LG Optimus black) mají na výšku (délku) přes 120 mm. Potřebuji mobil půdorysně ne větší (+/- 5 mm) než stávajíci MDA Compact II (proto taky požaduji rozlišení displeje jen 320x480). Důležité je pro mne, abych i bez zapnutí displeje (a bez vzuku či vibrací) poznal, že mi došla zpráva nebo jsem měl nepřijatý hovor. Taky je pro mne důležité, aby se na hlavní obrazovce automaticky zobrazovaly následující 2-3 v kalendáři naplánované události. Nesmí se taky zapomenout na přetažení všech důležitých dat (telefonní seznam, celý kalendář, zrávy) ze stávajícho mobilu do nového.
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod Fickr 10. 10. 2011 21:46

Pokud tedy trváte na rozměrech telefonu, tak nejlépe (nebo spíš jako jediný :) ) vychází SE Xperia Ray.
Přetažení všech důležitých dat = http://www.mobilmania.cz/clanky/phoneco ... fault.aspx
Fickr
Junior

Odeslat příspěvekod IvanP 11. 10. 2011 18:08

Díky, ale podle toho co jsem se na té stránce dočetl, tak ten software umí přetahovat (zálohovat) jen kontakty a to je pro mne málo, já totiž potřebuji přetáhnout i události v kalendáři a SMS/MMS zprávy.
A umí ten SE Xperia Ray zobrazovat na hlavní obrazovce nadcházející události?
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 11. 10. 2011 18:48

Xperia Ray nema informacni dionu ne ? Podle tvych pozadavku asi tezko najdes nejaky telefon urcite budes muset na necem slevit. Bud na velikosti a vaze nebo na vybave. Moc dnesnich telefonu nema informacni diodu. Pokud chces neco maleho co ji ma tak snad mozna XPeria mini Pro, ale zas je baculata a s temi kontakty to ti nepovim to bych se primo zeptal v jejim topicu. Mozna za uvazeni stoji jeste Htc Desire S ,ale zas je vetsi a tezsi nez chces.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod IvanP 11. 10. 2011 19:10

To není možné, že by nic takového nebylo, při rychlosti dnešního pokroku, o 3 generace dál proti méme předpotopnímu mobilu... V podstatě proti mému stávajícímu archeologickému MDA Compact II chci jen o 29 g nižší hmotnost, o něco více podrobnější displej, GPS modul a kompas, Wi-Fi a o něco lepší foťák.
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 11. 10. 2011 19:38

Tak zas musis pochopit ty ,ze dneska se delaji snad uz jen kapacitni displeje a na uhlopricce 3 palce se opravdu dobre prstem netrefuje a to nemluvim o psani na sw klavesnici. Napr Samsung informacni diodu nedava do zadneho sveho smartphonu aspon co ja vim. Lg snad take ne. Zbyvaji ti jedine SE a HTC. Tak jak jsem psal bud Xperia mini PRO, Xperia Neo a nebo HTC Desire S a nebo mensi Htc wildfire S. To je z hlediska tvych rozmeru a tve vahy snad jedine mozne reseni. Pak je tu jeste ZTE Blade ,ale neznam tu znacku vubec.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Bourn 11. 10. 2011 19:41

A co HTC Wildfire S ? Měl by vše zvládnout a notifikaci lze použít aplikací pomocí senzorových tlačítek.
Bourn
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TheRendy 11. 10. 2011 22:14

Jednoznačně Xperia Ray. Jsou i jiné alternativy, ale jestli jde o rozměry a váhu, tak jiná možnost než Ray není (nepočítám X Mini - ten je hodně baculatý).

Xperia Ray informační diodu rozhodně má. Nachází se v kruhu nad tlačíkem Home.
TheRendy
Junior

Odeslat příspěvekod VMach3 11. 10. 2011 23:52

Mě ještě napadla Nokia 700, splňuje všechny požadavky. O zmeškaných událostech v uspaném stavu informuje poblikáváním středová klávesa Menu, nebo danou událost zobrazuje displej. Automobilová i pěší navigace je v podání nokie zdarma. Na plochu lze umístit widget kalándáře s náhledem nadcházejících událostí. Nokia má v sobě aplikaci "přenos dat" která se postará o přenesení kontaktů, poznámek, událostí z kalendáře, atd. přes bluetooth ale funguje to jen mezi MT nokia. Jak to dostat z MDA na jiný tel. nevím ale mohlo by to jít přes synchronizaci s Outlokem kterou nokia umí.
VMach3
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IvanP 12. 10. 2011 21:23

Díky, za tip, Nokia 700 opravdu vypadá zajímavě. Na ní by mě odrazovalo jen že nemá automatické ostření u foťáku, že má Symbian, který bych řekl je už operační systém neperspektivní no a nakonec, že to je Nokia. Ale pokud nenajdu nic lepšího... Funguje ta navigace a její mapy i bez připojení k internetu? Opravdu umí zobrazit na hlavní obrazovce nadcházející události v kalendáři? (bez toho bych byl vyřízený)

A co tak zcela nová Samsung Omnia W?
IvanP
Junior

Odeslat příspěvekod VMach3 12. 10. 2011 21:58

Autofocus vidím jako jedinej nedostatek, na Symbianu se nyní dost pracuje a za neperspektivní bych ho neoznačoval. Navigace funguje skvěle i offline. Udělal jsem screen s widgetem událostí.
WP7 nepodporuje Mass Storage a netuším jak je to s upozorněním na zmeškané události.
Přílohy
Scr000015.jpg
VMach3
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků