Mobility 6/11 v prodeji!

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 8. 6. 2011 12:39

Nové Mobility 6/11 - Angry Birds útočí, 11 mobilních zařízení v testu, přehled letního roamingu, dovoz mobilu z dovolené, použití GPS v mobilech

Létem nabité Mobility 6/11 jsou skvělý průvodce pro všechny mobilní uživatele. Prozradí totiž vše o roamingu v zahraničí, ukážeme vám voděodolná pouzdra i tipy, jak cestovat díky GPS v mobilech. Vzpomněli jsme si na legendární mobilní hry a přinášíme reportáž o natáčení reklamy Angry Birds ve Španělsku. V testech se objevily hned dva zajímavé tablety, jeden z nich hned s novým systémem Android 3.0. Fanoušky Nokie potěšíme přehledem všech komunikátorů výrobce, všimli jsme si i vylepšení Windows Phone 7.

Preview: Sony Ericsson Xperia Mini, LG Optimus Chat, Vodafone 858 Smart, Nokia Oro; retropohled: Nokia 5110
Testovali jsme: Doro PhoneEasy 332gsm, Zio Dual D1, Samsung S3350 Ch@t, Samsung Galaxy Gio, LG Optimus Me, Dell Venue Pro, Asus Eee Pad Transformer, HTC Flyer, HTC Wildfire S, zkušenosti s LG Optimus 2x

K prolistování zde http://www.zive.cz/archivcasopisu/mobility.asp?MID=985

Zde přivítáme připomínky, děkujeme.
Přílohy
obalka_f.jpg
obalka_f.jpg (30.59 ) Zobrazeno 4318 krát
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod x-Galileo 9. 6. 2011 13:36

To co jsem napsal na MobilManii napíši i zde:

Časopis si kupuji,abych získal informace o mobilní technice. Nechápu proč na straně č.20-21 je přes 3/4 stránky tak velký obrázek dvou lidí,kteří hledí do dálky? To mne jako má zajímat?To opravdu nemáte o čem psát (o tom silně pochybuji) a nebo se snažíte zaplnit volné místo?
Obrázek,který nemá informační charakter přece nepotřebuje tak velký prostor? Když se ale podívám na celou grafickou strukturu časopisu tak je mi jasné,že se snažíte zaplnit prázdná místa.

Mobiliy 6/2011:
strana 4-5

Velikost obsahu na dvoustránce a ještě v provedení pro lidi,kteří špatně vidí.
Tak toto je od Vás opravdu směšné. Podívejte se na obsah časopisu CHIP,který má cca 149 stran a jeho obsah je velmi přehledně uspořádán na jedné stránce (ještě menší než ta vaše).

strana 20-21

Obrázek: Dva lidé hledí do dálky
Hezké,ale já si Mobility nekupuji proto,abych se kochal "nic neříkajícími" obrázky.Pro mne jsou důležité informace a obrázky informačního charakteru. Obrázek jistě ANO,ale proč je na dvě strany a ve velikosti,která by slušela spíše malému plakátu? To si už ale opravdu děláte srandu.

strana 26

Obrázek slečen v plavkách na půl stránky. Super. Že by motivace od Playboy? Díky,ale nemám zájem. Na to si kupuji jiné časopisy.Spíše bych uvítal obrázek nějakého mobilu nebo další zajímavý článek. Slečny mi nevadí....naopak...,ale ta velikost.


strana 28 - 29
To už opravdu přeháníte :/ Zde prezentujete velké bezvýznamné obrázky "slečny na pláži" a spol.,které mi jsou opravdu ukradené..... a u dalšího článku " A hrajeme si dodnes",který je k tématu mobilních telefonů dáte minimalistické obrázky z her,které ani nejsou pořádně vidět.
To si mám vzít na obrázek "DOOM RPG" lupu? Super......

Já už dále pokračovat nebudu. Promiňte,ale máte mne za hlupáka? Opravdu se domníváte,že své peníze budu dávat za časopis,který je z velké části tvořen VELKÝMI obrázky slečen na pláži s mobilem v ruce nebo obrázky krajinek a romatických zákoutí naší planety,kde se povaluje opět další slečna s mobilem?

Kupuji si časopis CHIP a jsem ochoten za něj zaplatit 180Kč. Mobility stojí 49 Kč a když odečtu reklamy,velké obrázky "slečen na pláži s mobilem v ruce" :-D,tak ve finále mi toho na čtení moc nezbude.Promiňte,ale já toužím po informacích a "krajinky v mlhavém hávu",kde někdo někam telefonuje jsou mi ukradené.
Díky,ale myslím,že toto byl můj poslední časopis Mobility.

časopis k náhlédnutí zde:
http://www.zive.cz/archivcasopisu/mobility.asp?MID=985
x-Galileo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 6. 2011 16:48

No jo, jen čistý text by byl nejlepší.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šuhaj 9. 6. 2011 17:26

Co dodat. Souhlasím, předplatné jsem už neobnovil i z důvodu, že na stánku byl dřív než ve schránce.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 9. 6. 2011 19:37

Tak třeba u těch retro článků by se celkem hodilo mnohem víc než velké reklamní rendery těch modelů. Fotky displejů se spoustou popisků obsahujících řadu dalších informací, o čem se přímo v textu samotném napsat nedalo. Klidně se toho každý měsíc chopím, když teď zatím nemůžu přebírat nové mobily k recenzování. o<:)
Deleted user

Odeslat příspěvekod x-Galileo 9. 6. 2011 20:07

Já neříkám obrázkům NE. To by asi opravdu nešlo.Z časopisu je ale na první pohled vidět,že se snažíte prázdná místa "zaplácat" velikostí a rozložením textu i obrázků. Vždyť se koukněte jak zbytečně je roztažený OBSAH. Vše by se pohodlně a přehledně vešlo na jednu stránku (a hned tu máme volnou další stránku třeba na novinky).
Dalším příkladem třeba strana 8. Okraj stránky je věnovaný reklamě a na zbytku stránky je obří Nokie s minimálním popisem.Zbytek tvoří dvě malé zprávičky (to chválím) z oblasti operátorů.Tomu říkám "mrháním" místa. Ta reklama mi nevadí,ale co ta obří Nokie? Kdyby aspoň byla ve velikosti 1:1,abych si udělal představu o její velikosti,ale toto je prostě úplně mimo.
Nebudu se už opakovat,protože prohrešků by se dalo najít opravdu hodně.
Nedávno jsem propadl kouzlu mobilní techniky a toto byl můj druhý časopis Mobility. Bohužel také poslední. Nezlobte se na mne,ale kdybych si Mobility dále kupoval,tak bych nepřenesl přes srdce,že se snažíte své čtenáře tak trošku šikovně "podvádět". Výhrady k článkům nemám a recenze či testy jsou výborné.
x-Galileo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 9. 6. 2011 22:54

Tak už jsem nové Mobility také právě dočetl.

1) Nechte se svést mobilem - Pěkný článek, grafické provedení je také pěkné, chtělo by to ale popis těch screenshotů, takhle můžu jen hádat, ze kterého programu asi jsou, což je dle mého velký nedostatek! A ještě větší nedostatek je, kde je nějaká zmínka o Java aplikaci TrekBuddy?!

2) Mobilní válka v televizi - Super článek! Jen jste prohodili obrázky u T-Mobilu a Vodafonu.

3) Naštvaní ptáci jsou skutečností - Moc povedená reportáž a grafika také pěkná!

4) Historie jedné komunikace - Pěkný vzpomínkový článek.

5) TEST - Asus Eee Pad Transformer - Tak tento test je pro mě velké zklamání :-( Čekal jsem podstatně rozsáhlejší recenzi, dvojstránka, ze které se čtenář skoro nic nedozví, je pro mě docela zklamání :-( Tento tablet si dle mého zasloužil určitě více prostoru. Doufám, že v budoucnu se dočkám komplexnější recenze, třeba Samsungu Galaxy Tabu 10.1 a 8.9

Tak doufám, že si to z redakce někdo přečte a zamyslí se nad tím, co jsem napsal, když už sem si s tím dal tu práci. Každopádně dík za tento skvělý časopis, který mám předplacený už 10 let ;-)
Sibstr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 6. 2011 08:11

Hlásit se to musí.
Nevím, jestli si toho všímám až teď, ale mám takový pocit, že ten/ta, co se stará o grafickou stránku vašeho časopisu musí být prasátko. Pokud pracuje zadarmo, beru vše zpět.
Strana 11: rámečkem překrytý BlueVox.
Strana 13: skvělě zmršená sluchátka, která překrývá rámeček s info.
Strana 14 a 15: obrázky Nokie a PocketBooku zasahují až do další strany, je problém třeba ten PocketBook o pár mm zmenšit?
Strana 20: za to může asi tiskárna, dříve to byl Moraviapress, teď někdo jiný. Obrázek nenavazuje, je tam schodek.
Strana 27: vybledlé barvy screenshotů
Strana 38: 3 telefony jsou celé, zbytek useklé. Bravo. To si mají závidět?
Strana 51: X10 mini a C5-03 zasahují do modrého rámu. Galaxy 580 je useklý. Opět bravo!! Další strana totéž.
Strana 54: Odkdy je představení telefonu test?! Kolikrát se Vám to vyčítalo?
Strana 61: Grafik/čka se lebl/a, nebo je Vodafone 845 useklý schválně? Pár mm zmenšit? Ne! Citace: předchozí 845 stojí 2777 kč, dole je uvedeno 2800. Jo, detaily. Tohle je ale snad v každém čísle.
Strana 67: ...Zio .. bla bla..chlubí 2Mpx snímačem, fotky ukazují na něco jiného.... rozlišení 1600x1200 bodů. V tabulce je něco jiného, jak si to mám přebrat?
Strana 79: Nemáte nějaký guláš v těch cenách telefonů? Ceny oficiálního dovozu... lehce nad 6000 kč. Tabulka říká 7000. Proč se neřídit cenou třeba jen jednoho eshopu/obchodu (nemusíte zveřejnit), aby nebyl v celém čísle zmatek?

Už minulé číslo se mi po této stránce nelíbilo, teď jsem to už napsal. Jo, jsou to v podstatě prkotiny, ale HODNĚ kazí dojem. Pár čísel ještě koupím, pak vám udělám pápá, pánové a dámy. Pokud nedojde ke změně.
Fakt vyjdou příští Mobility v roce 2001?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-Galileo 10. 6. 2011 09:19

Překrývání obrázků je v pořádku. To je běžná praxe,která se používá u všech časopisů. Jestliže to vyloženě nevadí textu či obrázku,tak bych to vůbec neřešil.Z časopisu Mobility je mi jasné,že grafickou úpravu má na starosti někdo,kdo to moc neovládá. Nepotřebné obrázky jsou velké,důležité obrázky jsou malé,velikost textu je přemrštěná (ono se těch 100 stránek prostě nějak musí zaplnit :-/). Proč si nevemete příklad z časopisu Computer,ze kterého původně vycházíte? Mobility mají velké písmo,které je roztažené,aby zabralo co nejvíce místa. Tam,kde Computeru stačí jeden úzký sloupec NA JEDNÉ STRANĚ /Computer 6-11 OBSAH/,tak Mobility mají OBSAH roztažený na dvě strany. Promiňte,ale evidentně se snažíte zaplnit "chluchá místa" nesmyslnou grafickou úpravou. Kdyby Mobility měli stejnou vizáž jako Computer,tak by klesl počet stran možná tak na cca 50-60. Důležité je ale to,že své čtenáře "šikovně podvádíte" 100 stránkovým časopisem. Už jste jako ti politici,kteří své diplomové práce roztahují,jen aby se zaplnilo místo. Já Vám chci fandit,ale toto není dobře odvedená práce.....promiňte,ale není.
x-Galileo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bassmann 10. 6. 2011 20:36

Nerad to říkám, ale pravopisné chyby ve stylu "uživatelé byly" taky zrovna na náladě nepřidají.

Mimochodem, už delší dobu se chci zeptat, co je s katalogem mobilů, který mám v ceně předplatného? V jiné diskusi jsem dnes viděl informaci, že jeiich vydávání bylo zrušeno. Je to pravda? Pokud ano, byla o tom někde nějaká informace?
Bassmann
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paulis2 14. 6. 2011 09:19

Většina chyb ala gramatika a úprava časopisu zde byla vyzdvihnuta.

Mě by zajímalo, jak "staré" jsou psané články. Procházka džunglí a pralesem je v měsíci červnu už dost k ničemu, neboť v ní nefiguruje mnoho podstatných modelů. Sony Ericssonu tam chybí model Xperia Play, Samsungu zase SGS II. Tím pak trpí výsledné statistiky.

Jakožto dřívější ho aktivního hráče a recenzenta mě od srdce pobavil článek o mobilních hrách :-) Začít lze opravdu titěrnými obrázky z her, pokračovat mohu neuvěřitelnou stručností - je sice fajn, že se správně autor věnuje hadovi, ale pak zcela přeskočí podstatné tituly a jsme u barevných her, ne-li rovnou u N-Gage. Nástup 3D titulů na černobílé displeje nebo prvopočátky Javy jakbysmet. Chybí mi také "současnost". Zapomnělo se zejména na Android hry a iPhone se rozepsání také nedočkal. Odstaveček by si určitě zasloužila i Xperia Play (sloupek s infem o ní, jako telefonu nelze počítat).

Vypadalo to na dva velmi zajímavé a přínosné články. Ve výsledku je první neaktuální a druhý příliš stručný. Škoda.

Další můj dotaz směřuje k fotkám jednotlivých mobilních telefonů. Zejména u testů je u fotky nápis 1:1. Jenže telefon je focený z části z profilu, čímž nějaké 1:1 a možnost porovnání skoro ztrácí smysl. Proč dříve šlo mít obrázek telefonu ze předu a porovnat tak dva telefony a dnes již ne?
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků