Nokia E52 - aktuální fw 091.003 z května 2012

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _eF_ 5. 12. 2010 20:09

Vydrz ujde, gps bez asistence ... bych asi moc neveril, aspon ne po tom, co mi predvedli nedavno kolegove s C5kama, pochybuju, ze by v e52 byla gps vyrazne lepsi. S prachem potize neregistruju, spis vyjimecne zavrzani.. a sem tam, jednou za cas, chrasti ve sluchatku - neni to tak, ze vzdy, v dalsim hovoru uz to neni, takze je to spis takova podivnost. Jako uprimne, asi v tuto chvili neni zajimavejsi telefon s klasickou konstrukci - a obavam se, ze jeden z poslednich smart-opravdu-jeste-hlavne-telefonu.
_eF_
Junior

Odeslat příspěvekod island79 5. 12. 2010 20:22

Mě se tyhle dva telefony líbí,proto jsem je zařadil do užšího výběru. Každopáně na nich netrvám... Jde mi o ty dvě-tři zminované věci(gps,výdrž) plus hard.klávesnice,tak pokud by někdo věděl o lepší volbě klidně i od jiného výrobce s cenou okolo těch 6tis, klidně to zminte. Z nokií jsem vybíral hlavně proto,že jsem vlastně telefon od jiného výrobce nikdy neměl,ale někdy se holt přejít vyplatí,takže na nich netrvám. Díky.
island79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavekm 6. 12. 2010 08:43

Ma dobrou vydrz i kdyz se pouziva GPS. Citlivost GPS (A-GPS mam vypnute) i v lese byla bez problemu. Bezne jsem tento mobil pouzival pro pocitani vzdalenosti pro pesi tury. Pet mesicu mi slouzil bez bez jedine chyby! Najednou ze dne na den 1x az 3x denne vytuhne, obcas nebudi budik, obcas po minute nabijeni prestane nabijet (original nabijecka), obcas se rozsviti displej a nechce zhasnout, obcas nechce nabehnout. Nekdy musim i 2x vyndat baterii, aby mobil ozil. Takze dnes jde na reklamaci.
Konstrukce - pred 2 mesici mi upadl v kancelari ze stolu na koberec. Na jedne strane vypoukla klavesnice.
Po 5ti mesicich pouzivani --- Plusy - vyborne vybaveny mobil. Dobra vydrz. HW klavesnice. Lehky, skladny.
Minusy - Bohuzel je to prvni mobil, ktery musim odnest na reklamaci a konstrukcne nebude moc odolny.
slavekm
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 6. 12. 2010 08:53

ser1a píše:mrzne furt aj s novym fw,signal som nemal problem ked som ju mal. urcite by som do tohto telefonu nesiel, je to jedna z najvacsich hanb od nokie co bola vypustena na trh....

Tak a teď tu o karkulce..... mám dvě E52, obě po softwarové stránce fungují velmi dobře (dokonalé nejsou ani náhodou), po hw stránce je to horší, divné repro u jednoho kusu, provedena výměna celého předního krytu - vyřešeno i nedostatečné připevnění předního krytu ve spodní části.
Pochopitelně chápu, že když si někdo telefon zatláská desítkami aplikací, které tam má jen proto, aby tam byly, tak stabilita telefonu bude o dost nižší. V době kdy je strašně módní pádlo s dotykáčeam (a je jedno jaké značky) tak se obávám, aby vůbec nějakej nástupce v dohledné době byl....
dejv

-- 6. 12. 2010 08:54 --

uiqjirka píše:Ten prach so se objevuje pod krytem na displeji neni od hrani na pisku,ale okolni prach,je to pak dost videt a vadi to.

Prach pod displejem nemám ani u jednoho kusu a telefon nikdy nebyl v pouzdru....
dejv

-- 6. 12. 2010 08:56 --

island79 píše:Já mám jen dvě priority:
Co nejdelší výdrž baterie a kvalitní GPS přijímač, to bych chtěl asi na jeden mobil ale moc...

Co se týče výdrže je to individuální, na jedné E52 mám neomezená data a nabíjím v průměru jednou za dva dny - fakt ale neřešim, je-li u telefonu jedna čárka, nebo čtyři, navíc dost často ho připojuju k PC, kde se taky nabíjí. Druhej kus mám bez datových služeb, nabíjím jednou za 4 dny (tam zas víc volám, cca 6 hodin měsíčně).
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod slavekm 6. 12. 2010 09:32

Prave jsem se vratil z prodejny, kde mi pani pri vypisovani reklamacniho listru rikala, ze na e52 vypisuji docela casto.
Jen podotykam, ze 5 mesicu fungoval mobil bez problemu. A doinstalovane veci byly vseho vsudy asi jen 4! Skype, jimm, google maps, miniopera.
slavekm
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 6. 12. 2010 12:38

slavekm píše:kde mi pani pri vypisovani reklamacniho listru rikala, ze na e52 vypisuji docela casto.

Jen jestli to dala do souvislosti s tím, kolik E52 v poměru ku ostatnímu se taky prodá... Pamatuju si doby ze začátku tisíciletí, kdy se Nokia kritizovala za poruchovost, protože se jejích mobilů opravovalo víc než ostatních; jenže se zapomnělo dodávat, že Nokia měla tehdy 50 % našeho trhu. :-)
Deleted user

Odeslat příspěvekod mart22 6. 12. 2010 13:12

já hlásím, že mám desítky aplikací, a telefon je v pořádku...
tedy mě jen trápí nefunkčnost foťáku a phonetorch (hláška START -2), ale přestalo to fungovat nezávisle na instalaci

(s)ActiveFile_1.44_S60_3X_5X-manufacturer.sis
(s)Advanced_Device_Locks_Pro_2.02.69.sis
(S)rompatcher.sis
(S)ScGps1.56.sis
(S)Symsmb.sis
(S)X-plore.sisx
-Y_Browser_100_0_3rdEd.SIS
4 elements - Puzzledom N73 CZ.jar
ActiveLock v1.10 Beta Unsigned.sis
best_screensnap_s60_3_and_5_v_2_00.sisx
Bounce.n-gage
bounce_back_s60_modded.jar
Cafe_Sudoku.n-gage
calc_new.jar
CenRep101F8809.sis
ChronoTimer.jar
CoreCodec.SIS
Czech.SIS
EnergyProfiler.sisx
extgps.jar
FolderPlay_S60.sisx
FontRouter.LT.for.v9.Build20071109.unsigned.sis
FontRouterManV1.06RC_S60_3RD_FP2.sis
fringSymbian93.sis
HandyGeocaching.jar
HelloOX2.v2.03._signed.sis
ifinfo.SIS
Inclinometer_110_2_Unsigned_5thEd.SIS
JbakTaskMan.SIS
Joikusoft JoikuSpot
jVlaky2010.jar
mtool_box.jar
n-gage.sisx
northpole0.86.sisx
openwig.jar
Opera_Mobile_10_beta_1.sis
Pdf+ 1.75.05.zip
Pdf+Basic_S60_3rd_1_75_05_sis.sis
Pdf+Standard_Upgrade_S60_3rd_1_75_05.sis
phoneshortcuts_v1_02_signed.sis
PhoneTorch by Hepaa.sis
PowerBoot_S60_3_0_v_2_0_0.sis
qippda2020.sisx
RaceChrono_v1400_S60_32_50.sisx
Resco.Photo.Viewer.sis
rotateMe_2_0.sis
S60InternetRadio_30.SIS
safe.jar
SBSH_Calendar_1_5.sis
ShoutcastEngine_30.SIS
sic_ftp_3rd.sisx
skyfire.sis
SmartComGPS.cfg
solution.sis
stopwatch11midp1.jar
Syg.sis
Timer.sis
Total recall.sis
U.Voice.Recorder Cz.v6.1.sis
google mapy
Zdena_Czech.SIS


Výdrž baterie je opravdu skvělá, pokud bude zájem, mohu poslat graf či tabulku(celý rok sleduji) Myslím, že rozdíly mezi příjmači jsou mezi mobily malé, ale na geocaching se hodí opravdu znamenitě. Ale pokud to myslíš s GPS vážně, kup si opravdickou gps, třeba http://www.zbozi.cz/items?q=gps%20lok%C ... wVkn5FvgGB
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Černík 7. 12. 2010 09:17

Tak krátce po pořízení mám pár problémů:
1) Mail for Exchange - to že nechce synchronizovat maily bych ještě pochopil - vyhodilo to občas chybu, tak jsem sync mailu vypnul. Mnohem víc mě ale vadí, že ten krám není schopnej synchronizovat ani kontakty a kalendář. To je pro mě zásadní podmínka na telefon. Nejhorší je, že není ani možné zjistit proč to nejde - když "mail for exchange" zapnu, tváří se jako připojenej (i když vůbec neměl příležitost se připojit), kliknu na ruční sync a on se synchronizuje - aspoň se tak tváří. Vůbec ho však nezajímá, jestli má, nebo nemá nějaké připojení k internetu. Při prvním syncu to šlo celkem hezky, ale zaseklo se to na nějakém mailu. Půl dne na to se mi ještě povedlo syncnout kalendář i kontakty, ale od určité doby nic. Už se ani nezeptá jaké připojení použít.
Odhaduju to na dobu, kdy jsem se pokusil nainstalovat Skype / Live Messenger (kterej mimochodem ani jeden nefunguje, i když jsou nabízeny přímo v ovi store - fakt úžasná ukázka služeb) Stejně tak to ale může souviset s tím že jsem smazal nastavení GPRS přenosu dat, který mi už takhle sežral dost peněz, a nechcu riskovat že se to znovu připojí bez dotazu. Má s tím někdo zkušenosti? budu muset celej telefon vrátit do továrního nastavení a doufat že to pak půjde v pohodě?

2) spořič obrazovky - Protože ten deflautní nokiáckej proužek sotva přečtu, uvítal jsem možnost změnit si jej. Stáhl a nainstaloval jsem cClock (*****) nastavil - spokojenej jak to krásně funguje. Ráno ale koukám - spořič nikde, zase se na mě směje nokiáckej proužek. Postupně jsem dospěl k tomu, že se to deaktivuje během restartu - JENŽE - po restartu je v nastavení (menu -> ovl. panel -> nastaveni -> obecne -> prizpusobit -> motivy -> sporic energie) stále zašktrtnutý cClock. Pokud zaškrtnu jiný typ, a pak opět zaškrtnu cClock, tak to funguje v pořádku. Setkal se s tím někdo? Jde to nějak nastavit, aby to fungovalo i po restartu?

3) A-GPS - super věc, třeba bych dosáhl rychlejšího nalezení signálu. Na aktuální citlivost si zrovna nestěžuju - signál mi mobil nalezl i přes sklo okna uvnitř bytu. Když jsem ale chtěl zkusit venku pěší navigaci, na místo vzdálené skoro 2 km jsem došel dřív, než se vůbec signál nalezl (signál byl ze 4-5ti satelitů, ale nebyl locknutý - ukazatele satelitů nesvítily barevně) Proto by mě zajímalo jestli je vůbec možné nastavit jiný typ přenosu dat pro A-GPS než je GPRS. např wifi? na výběr jej nemám.

3a) doplňková GPS otázka: jak se vlastně zapíná/vypíná GPS? to běží pořád? nebo se to vypne po určité době neaktivity ze strany SW?

4) senzor otáčení - to už je asi naivita bývalého uživatele Palmu, přesto se musím aspoň pokusit zeptat: je možné displej otáčet na druhou stranu? (jsem levák)

5) Jaký princip má vlastně připojování k internetu? Na palmu jsem měl dřív jasné připojení - buďto bylo, nebo nebylo. všechny programy ho sdílely mezi sebou. Pokud nebylo, program požádal o vytvoření. Tady? Tady mám například aktivní wifi, a stejně se mě prohlížeč zeptá "připojit přes blabla, blabla, blabla..." . Předpokládal jsem že tohle vyřeší aplikace "handywi" která by dle popisu měla udělat virtuální připojení a následně realizovat jednotlivá připojení přes sebe. Za nic na světě ale nedokážu donutit systém aby bez jakýchkoli otázek VŽDY použil handywi. Jde to vůbec?

6) rychlost / spolehlivost wifi - Je běžné aby i při plném signálu (router ve vedlejší místnosti) nebyl telefon schopný stáhnout obyčejný motiv s velikostí 300kB ? zasekne se na 30kB a dál ani ťuk. schválně jsem to zkusil stáhnout u sebe na PC, následně uploadnout na vlastní FTP a stáhnout to z něj - taky problém. Občas se podobně "zaseknuté" downloady rozběhnou po určitém čase. každopádně to ani náhodou neodpovídá rychlosti wifi, které by to mohlo dosahovat.

7) zná někdo nějaký jednoduchý software na regulaci služeb? něco, kde bych mohl lehce zapnout/vypnout wifi, BT, GPS ... a kde by bylo vidět v jakém stavu právě jsou? (na WM se to tuším označovalo jako wireless manager)

jinak k předchozímu - phonetorch (verzi nevím) mi překvapivě funguje (jedna z mála věcí, které fungujou tak jak mají), známe viklání spodní části krytu taky není znatelné, jen lehce vrže pravé kontextové tlačítko. Přímo z výroby byl tel. dodaný s FW 051 .

Omlouvám se za poněkud delší text, ale nechcu to tu spamovat stovkama jednotlivých zpráv. Pokud by někdo (kdokoliv) měl nějakou připomínku, zkušenost, radu - napište prosím. Budu vděčný i za info, že máte stejné potíže, protože z toho pochopím že to není chyba jen u mě.
Pro přehlednost prosím odpovídejte spolu s číslem dotazu - třeba z toho nakonec budou mít něco i ostatní a budoucí uživatelé E52
Naposledy upravil Kniter dne 7. 12. 2010 21:24, celkově upraveno 1
Důvod: odstraneny odkaz na stranku z warez forom
Pavel Černík
Junior

Odeslat příspěvekod georgeoldman 7. 12. 2010 13:29

Zdravím všechny, kolega má E52 a už je s ní podruhé na reklamaci, myslíte, že by mělo smysl nechat si ten mobil úplně vyměnit za nový, tedy že již novější Nokia E52 netrpí těmi problémy jako předešlé série?

Děkuji všem za info!
MacBook Pro Retina
iPad Air
iPhone 5S
Apple TV
Airport Express
georgeoldman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 7. 12. 2010 14:00

Pokud tu možnost nabídnou, proč ne. Po druhé reklamaci těžko, řekl bych
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 12. 2010 15:14

Pavel Černík píše:2) spořič obrazovky...

Chtěl bych upozornit na jednu vychytávku: Je-li telefon v pohotovost a zamknutý, stačí podržet střední tlačítko D-padu a rozsvítí se na displeji obrovské hodiny doprovozené všemi informačními ikonami a datem. Osobně mi to přijde praktičtější než řešení třetí strany, se kterým, jak vidno, jsou problémy; a navíc to funguje i ve tmě.

Pavel Černík píše:4) senzor otáčení - to už je asi naivita bývalého uživatele Palmu, přesto se musím aspoň pokusit zeptat: je možné displej otáčet na druhou stranu? (jsem levák)

Standardně bohužel jen na jednu stranu (s klávesnicí do pravé ruky).
Deleted user

Odeslat příspěvekod BaconCZE 7. 12. 2010 19:37

Zdravím,

rád bych se zeptal. Po aktualizaci na nový firmware 051.018 se při příchozí zprávě začalo na displeji zobrazovat "1 nová zpráva od" a jméno. Dá se toto někde vypnout, nemůžu to najít, díky.
BaconCZE
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 7. 12. 2010 19:43

Ja uz bych rovnou aktualizoval na 052.
Predchozi firmware 051 je plny bugu.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milanxx 7. 12. 2010 21:29

052.003 už je na Ovi. Nainstalováno a jdu zjišťovat co je jiného. Instalace bez problému cca max 5 minut.
milanxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saimon1 8. 12. 2010 07:49

Mohu potvrdit. Včera večer jsem náhodou dal aktualizovata už je to a je klid z tím otravným zamykáním :-))))))
Nokia E52
saimon1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků