Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod T.E.CH 13. 8. 2010 17:09

Vím že zde komplexní téma již existuje, ale díky pospolitosti je to takové nepřehledné.Takže si myslím, že je potřeba řešit retenci, či speciální nabídky, zkušenosti, nápady...atd po jednotlivých operátorech.V současném trejdu je kapku guláš.Takže zde prosím pouze dle nadpisu operátora.

Retenční nabídka je nabídka pro zachování zákazníka, který chce odejít ke konkurenci.
Naposledy upravil Fíla dne 19. 3. 2014 15:16, celkově upraveno 3
Důvod: upraven název tématu
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod capli 10. 9. 2010 13:45

Třináctého mi končí smouva na tarif O2 kůl, volal jsem na O2 že už mám kód pro přenesení čísla k Vodafonu. Tam mi ale nabídli prodoužení smlouvy na další 2 roky s tím, že na 1 rok budu mít měsíčné volných 3 000 minut na volání a to už od dnešní půlnoci. To mě připadá jako že přejít na Vodafone by byl po takové nabídce hřích :D Takže jsem to vzal. Doufám, že jsem udělal dobře.
Takže mi přijde smlouva na další 2 roky tarifu kůl, kterou musím podškrábnout. Ale ta zmíněna výhoda na jeden rok nikde asi zanesena nebude. Jakou mám na ně tedy páku - důkaz? Mám jim věřit, že to opravdu dodrží?
capli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 9. 2010 13:48

Nikde to napsané nebude. Nicméně... lepší je vždy si vzít s Kůlem také dotovaný telefon, závazek zůstane na 2 letech.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pedro1981 28. 9. 2010 18:55

Zdravím, v poslední době jakou máte praktickou zkušenost s přenosem čísla O2 do jiné sítě? Jedná se mi o předplacenou kartu ( pořídil jsem si jednoduché tel.č. O2 předplacenky, zatím tam mám Na!hlas na volání ). Dávají kredit navíc nebo existuje možnost změny tarifu na O2 Felicii? Kdyby volal mi OP s nabídkou a řekl bych, že a to je pravda, co by mě zaujalo u O2 zůstat je změna na Felicii, to bych ji i pravidelně nabíjel. Čekám zatím s čím se vytasí OP na Vánoce či VF s nějakou předplacenkou. Děkuji.
Pedro1981
Junior

Odeslat příspěvekod Ardeth 30. 9. 2010 21:02

Ja uz mam v poradi druhou retenci...nejdriv 1000 minut a ted mam NEON za 50%, to same se mi podarilo u dalsich dvou lidi.
Jinak ted davaji internet v mobilu na mesic zdarma, na zkousku.
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod all_in 3. 10. 2010 20:34

jak jsi to delal ? :)
Naposledy upravil Fíla dne 3. 10. 2010 22:56, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí příspěvek se necituje
all_in
Junior

Odeslat příspěvekod luboshh 5. 10. 2010 21:42

Dostal jsem retenci 5000 volných minut a 250 sms za 300 Kč.
luboshh
Junior

Odeslat příspěvekod 1alenka1 13. 10. 2010 08:49

Koukám, že oproti ostatním jsem nedostala moc zajímavou retenci, ale když mi to operátorka nabídla, tak jsem souhlasila - nechtěla jsem pokoušet štěstí :-) Nabídli mi ADSL net za 600, 30% slevu na Neon a ke kůlu dali 60 volných minut. Nic zázračnýho, ale na druhou stranu mám faktury na obě čísla celkem do 550 Kč, takže nemůžu čekat bůhví jaký slevy a tisíce volných minut, že :mrgreen: Jo a závazek mi končí v dubnu 2012 :-D
Naposledy upravil 1alenka1 dne 13. 10. 2010 20:29, celkově upraveno 1
1alenka1
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 13. 10. 2010 08:58

Jak se to vezme, já už dva roky platím jen 150 Kč a nepřekvapivě jsem dostal opět 50% slevu z paušálu :)
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1alenka1 13. 10. 2010 16:07

Tak já na Neona uplatňuju 100 Kč slevu díky tomu, že mám od O2 ADSL internet, takže mě Neon S vyjde na 110 Kč a to taky neni špatný :-) A to jste tam volal s tim, že uvažujete o přechodu ke konkurenci a chcete se zeptat co vám o2 může nabídnout, nebo jste tam volal s tim, že už jste na netu vyplňoval žádost o přenesení čísla např. k T-mobilu? A tu nabídku 50% vám dali hned, nebo nejdřív dají třeba těch 30% a když to člověk odmítne, tak nabídnou víc? Já se právě bála říct, že nemám zájem, aby se mi nestalo, že mi řeknou, že když nemam zájem tak ať si trhnu nohou a nedaj mi nic :mrgreen:
1alenka1
Junior

Odeslat příspěvekod suresd 13. 10. 2010 19:14

Mne docela O2 prekvapilo svyma nabidkama. Mel sem sice tarif kul ale byl sem u nich 2a pul roku a nic moc nabidka. Jak mi koncila smlouva tak sem volal ze prechazim ke konkurenci a nejak nic moc nenabidly,akorat se zeptala proc a jinak nic. Pote cosem volal abych nahlasil kod pro vypoved tak mi nabidla tak trapnou nabidku zesem musel ten hovor hned ukoncit. K tarifu kul sem mel jeste navic 60min. cosem vyzebral uz pul roku pred koncem smlouvy,ale operatorka mi nabidla tarif Neon L za 650kc s 50%slevou takze uplne to same taky 120min. jak sem mel s kulem ale jeste drazsi a bez sms do site zdarma, tak tomu rikam nabidka:-)ja vim mel sem jen kul za 250kc mes. ,ale pravidelne sem dobijel kredit takze me ucty byly kolem litru a hned jak my prisla faktura domu tak sem ji hned zaplatil tak nevim no.
suresd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 13. 10. 2010 22:26

1alenka1: Chtěl jsem zrušit, okamžitě mi to nabídli. Ono takových bude teď hodně, před 2 lety nabízeli paušály s 50% slevou před Vánoci.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod funnyman707 16. 10. 2010 10:29

funnyman707 píše:diky moc za rady, nainstaloval jsem ten oskarek, vypada to dobre, snad si na to zvyknu. na tu pevnou volam na jedno cislo tak z poloviny vsech hovoru na pevnou, tak jsem aktivoval i sluzbu volej domu, vyjde me to levneji.
Kdyz zitra zavolam na *11 a oznamim tomu cloveku na call centru at mi poradi jak zrusit smlouvu ze prechazim napr. k tomu vodafonu, nebot me to prijde vyhodneji, tak mi rovnou v tom rozhovoru oznami ze mi muzou pridat ty volne minuty? Nebo budu muset hrat vetsi divadlo popripade zazadat o prenos cisla aby videli ze to myslim skutecne vazne..?

EDIT: Tak jsem byl úspěšný i na retenčním, kde mi dali neon L+ za 475 korun, to mám i s internetem za 600, a když budu smskovat přes oskarek, tak to je sleva o vic jak 2/3.
Tak ještě jednou děkuju za radu, byla opravdu cenná :)



zdravim, nekoho by mozna zajimalo, jak se me timhle o2pokusilo podvest i jak to nakonec vyzehlili.

Tak tedy, na retencnim mi nabidli Neon L+ za 425 korun - tj. 300 volnych minut, zadne sms zpravy, s 50% slevou. A navic volani mimo spicku a o vikendech do O2 zdarma. Ale pozor - tohle muzou davat jen s uvazkem na dva roky - a me u nich vyprsel uvazek pred tremi lety. To mi ovsem ten clovek, kdyz mi to nabizel, nerekl. Ja jsem kejvnul na jeho nabidku a vesele o vikendech telefonoval.

Předevčírem mi ale zavolal člověk z O2 (800123456) s tím, že mi vypršela smlouva a že musím podepsat novou, jinak nemůžu používat tento tarif. Já jsem v tu chvíli řídil, tak jsem mu řekl, že se nemůžu vybavovat, ať zavolá zítra. Zavolal, ale už nemluvil o používání tarifu který mi byl nabídnut - NEON L+, ale že KDYBYCH CHTĚL, a podepsal smlouvu, můžu ho mít, neboť teď mám jen nějaký neon basic L+. Řekl jsem mu, že chci to, co mi bylo nabídnuto, a bez smlouvy. A že tohle je nefér jednání, měnit podmínky po dvou měsících a nutit mi úvazek. A že je podvod nabízet mi Neon L+ a aktivovat mi přitom (bez mého vědomí) basic neon L+. Řekl mi, že s tím on nemůže nic dělat, ať zavolám na *11 a řeknu o tom problému jim, že budou moci zjistit kdo mi to nabízel a MAJÍ K DISPOZICI ZÁZNAM HOVORŮ.

Na * 11 jsou, jak všichni víme, "odrážeči" zákazníků, ti nic nenabízejí. K mému překvapení ale paní ani nechtěla nic řešit a řekla, že mi nemůže říct kdo mi to nabízel a na záznam hovorů se podívat nemůže. Argumentovala tím, že v komentáři k nabídce co mi nabídli 17.8, nebo kdy to bylo, se píše, že "výslovně souhlasím s přechodem na tarif NEON basic L+", a brala to jako svatou pravdu. Když jsem jí řekl, že to tak není, že mi nabídli něco jiného (o čemž mimochodem svědčí i první telefonát (předevčírem) z 800123456, kde mi řekli, že abych mohl využívat TENHLE tarif, co mám, musím mít aktivní smlouvu s úvazkem - čili měl jsem v tu chvíli aktivovaný NEON L+, ne neon basic, jak teď oba tvrdili), brala to ode mě jako lež. Řekl jsem jí, že za těchto podmínek chci číslo u O2 zrušit a jít ke konkurenci.

Přepojila mě na retenční (800330069), kde celý příběh končí - ovšem úplně jinak než jak by se dalo zdát. Na retenčním seděl nějaký inteligentní kluk, který to celé pochopil napoprvé, a když jsem mu potvrdil že nechci ani basic neon L+, ani Neon s úvazkem, řekl, že mu nezbývá než mi nabídnout tarif Neon basic sms s 3000 volných minut měsíčně zdarma. Což jsem samozřejmě bral. A ještě mě upozornil, že je to jen na rok a ať pak zase zavolám na retenční, jinak mi ty minuty potichu vezmou.

Tedy - pohádka s dobrým koncem - ve výsledku neplatím 425kč, ale 300kč, mám 250 volných sms a ne 300, ale 3000 minut. S žádným úvazkem.

Nakonec to tedy dobře dopadlo, u O2 zůstávám (po tomhle zážitku už se jim nebudu nikdy upisovat ať nabízí co nabízí). Ačkoli jsou to šejdíři, když je člověk slušný, ale nekompromisní, dá se s nimi jednat i vyjednat dobrá nabídka.

Tohle jsem napsal jako varování před nekalými praktikami. Není to pomluva, jak píšu na závěr, jsem s nabídkou spokojený a doporučuji ji. Tedy - doporučuji jim oznámit výpověď, nechat se přepojit na retenční a tam si dávat pozor - podle hesla dvakrát měř, jednou řež. A když je problém, stát si za svým. Ty výhody co člověk může mít za to stojí.

Tom
funnyman707
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jedi_Knight 17. 10. 2010 14:53

Taky se podělím o své zkušenosti. Zdá se, že na retenčním oddělení se u O2 dostává až po nějaké době, protože tam jsou relativně schopní a chápaví lidé.

Měl jsem už vybraný tarif u VF - volám především na pár čísel, ale provolám u nich hodně a VF nabízí volání i mimo síť zadarmo (resp. za paušál, řekněme 450 za 4 čísla). To by srazilo účet z 2000, co mám teď, na nějakejch 1000 a tohle sem taky po přepojení řikal slečně na retenčnim. Když si mě vyslechla (přičemž už sem měl připravenej ten kód k přechodu k VF), tak mi řekla, že v takovém případě mi může nabídnout 5000 volných minut po dobu 12 měsíců (což byla de facto jediná možnost, která by mě u nich udržela, neboť provolám by vočko 3000 minut měsíčně).

Ptal jsem se na pár detailů - smloouva se neprodlužuje, tohle mi bylo řečeno nikdo nezruší atd. Potom je to akorát potřeba ZÁVÁZNĚ ODSOUHLASIT - jak píše funnyman707 nade mnou, je dobré si to všechno vyslechnout, nechat vysvětlit, slečně to zjevně nevadilo, dokonce byla chvílemi i vtipná. ;)

Je potřeba si uvědomit, že na druhý straně lajny nesedí stroj, ale člověk, takže dohoda je na místě. Přeju všem hodně štěstí, já příští rok volám úplně zadarmo. ;)
Jedi_Knight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Parker 21. 10. 2010 14:31

Tak jsem se taky O2 nechal ukecat. Měl jsem Kuul a ted mam Neon Basic za 300kc s 250 volnými SMS a 1000 volnými minutani bez závazku :P
Parker
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron