O2 - Slabý GSM signál a jeho potencionální nápráva

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod DennyD 3. 7. 2010 06:28

Zdravím, měl bych dotaz na diskutující, kteří mají nějaké zkušenosti s opravami GSM signálu u O2.

Bydlím v jisté vesnici na východě republiky, kde ač podle mapy pokrytí by měl být GSM signál plně v pořádku, realita vypadá úplně jinak. Signál je zde minimální, téměř všude jsou zde hluchá místa a jen semtam při hledání se najde stanoviště, ze kterého se dá telefonovat.

Není to jen můj problém, stejně jsou na tom i další ve vesnici, kteří jsou u O2. Mohl bych sice přejít k jinému operátorovi, ale mé stávající číslo má mnoho lidí, a změna by mi způsoblia dost problémů. kromě toho jsem paušální zákazník vázaný smlouvou. Dřívě mi to tolik nevadilo, trávil jsem doma minimum času díky prácí jinde, teď se mi ale situace poněkud změnila a já si nemohu dovolit být doma nedostupný.

Volal jsem na linku O2 (cca týden zpět), popsal problém a bylo mi sděleno, že druhý den mi zavolají, co a vůbec zda s tím udělají. Samozřejmě jsem nebyl naivní, nečekal jsem, že se ozvou druhý den, ale teď už přemýšlím, zda se ozvou vůbec.

Zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti s opravami signálu u O2 tohoto typu - špatně pokryté území, zda a vůbec někdy po stížnosti by s tím mohli začít něco dělat. A v jakém časovém horizontu - čas hraje velice proti mě.

Také by mě zajímalo, zda by O2 byl aktivnější, pokud bych pohrozil odchodem k jinému operatorovi - zda by jim za to stál i jeden stěžující si zákazník. U O2 bych velice rád zůstal, ale tohle je opravdu velký problém a řekl bych že v dnešní době docela tristní.

Jinak pokud by chtěl třeba někdo pomoci aspoň odhadem motivace reakce O2, tak naše vesnice má cca 1600 obyvatel a GSM signál T-Mobile a Vodafone je zde naprosto bezproblémový.
DennyD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod legomaniak 3. 7. 2010 06:59

Jaky je jmeno vesnice? :)
legomaniak
O2 fanatik

Odeslat příspěvekod DennyD 3. 7. 2010 07:10

Francova Lhota
Naposledy upravil Fíla dne 3. 7. 2010 11:28, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek
DennyD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 3. 7. 2010 08:29

DennyD píše: Mohl bych sice přejít k jinému operátorovi, ale mé stávající číslo má mnoho lidí, a změna by mi způsoblia dost problémů. kromě toho jsem paušální zákazník vázaný smlouvou.

Pokud chceš přejít k jinému oparátorovi, tak přeci nemusíš měnit číslo. Prostě si ho přenes a zůstane ti. Ale samozřejmě chápu, že teď jsi vázaný smlouvou.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fogele 3. 7. 2010 09:36

Ahoj, taky jsem s tímto měl obrovský problém. Když jsem se nějak snažil toto řešit bylo v podstatě úplně zbytečné. Volkal jsem na info linku a jak jsem pozuději zjistil tak to ani nemělo smysl. O je jedno jak jim to jede. oni ted hlavně řeší data a net v mobilu tedy 3G a jinak klapky na očích... To že máš paušál je fakt blbé ale jde jen o to na jak dlouho jseš uvázanej a když by ti do konce smlouvy chybělo třeba pár měsíců zdali by se nevyplatilo i tak odejít. ALE JEDNO MĚ NAPADLO JEDNOU JSEM NĚCO ŘEŠIL A MLUVIL JSEM S PRÁVNÍKEM A DOŠLO I NA JEJICH SLUŽBY. EXISTUJE SNAD PRAVIDLO NEBO NĚJAKÝ OBCHODNÍ ZÁKON TED SI NEVZPOMENU - ŽE KDYŽ TI COKOLIV NEJEDE NEBO ONI TI SVÉHLAVĚ ZMĚNÍÉ PODMÍNKY A NOVÉ SKUTEČNOSTI TĚ ZAČNOU POŠKOZOVAT MŮŽEŠ SE ODVOLAT ALE MUSÍŠ TO UDĚLAT PÍSEMĚ. BOHUŽEL I KDYŽ TO VÍ MÁLO LIDÍ VOLÁNÍ OPERÁTOROVI JE PĚKNÉ ALE PRÁVNĚ "NEDŮLEŽITÉ". VŠE MUSÍ BÝT PÍSEMĚ. ONI NA TO PAK MUSÍ CHTĚ NECHTĚ REAGOVAT A DLE ZÁKONA NESMÍ TEBE JAKO ZÁKAZNÍKA OMEZOVAT A POŠKOZOVAT. Je mi jasné že to zní jako tlachy ale jak jinak je k něčemu donutit. ZKUS VYPOVĚDĚT SMLOUVU NA ZÁKLADĚ NEDOSTATEČNOSTI A POČKOZENÍ POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Z JEJICH STRANY.......byl jsem u všech operátorů jak smluvně tak předplacenkou. Ale když seriozně shrnu všechny tak ať je to tak nebo jinak Vodafone je asi nejpřehlednější nejjednodušší a v určitých směrech nejlevnější.....
Naposledy upravil Fíla dne 3. 7. 2010 11:29, celkově upraveno 1
Důvod: příště piš bez Caps Locku
fogele
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DennyD 3. 7. 2010 11:06

fogele píše:Ahoj, taky jsem s tímto měl obrovský problém....


Díky Fogele za příspěvěk, napíšu jim tam. Jako "tlachy" to nezní ;-] naprosto chápu podstatu psaného. Díky :-)
DennyD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 7. 2010 14:22

Mám stejný problém, ale nechci odejít od O2 kvůli internetu.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tooni 3. 7. 2010 14:57

Musíte zajít za starostou obce. Vysvětlit mu svůj problém se signálem v dané lokalitě. On ,pokud to uzná za vhodné ,je oprávněn ( z pohledu operátora ) žádat o posílení signálu.
tooni
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 3. 7. 2010 19:18

za starostou rofl.za starostou se mozna chodilo za komancu.ted je tu kapitalismus takze spis rozhoduji zakaznici.max k naky firme co ma par cisel u o2 zajit
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pcwifi 8. 7. 2010 08:09

podobny problem resim u kolegy,BTS je tak nestastne umistena, ze ve vetsi casti obce je signal spis pri dobrych povetnostnich podminkach,v mistni pizzerii si neskrtne uz vubec,bude to asi i tim, ze je pod kopcem,ktery se asi 1km tahne a na vrchu je na 25M tubusu samotny vysilac.

chybi dokryti z druhe strany obce, O2 sem to uz mlatil dopisy o hlavu asi 2 mesice, pokazde prisly ty jejich kydy ale nedavno se kdovi proc zjevily 3 firemni auta od O2 a smejdily celou obci...no uvidime jestli z toho neco bude...

jinak na jejich mapu BACHA...ta ukazuje PREDPOKLADANE pokryti,nikoliv realne :!: doporucuji pisemne bombardovat pravidelne a natvrdo i vypovedet pisemne smlouvu pokud ti budou jen posilat ty svoje kydy o tom,ze se snazi svoji sit zkvalitnovat bla bla bla :-!

primarne ale nepocitej s tim,ze by se neco udalo driv nez po novem roce...to snad radeji srazit pausal na minimum,poridit si konkurencni SIM,rozhlasit paralelne ke svemu stavajicimu O2 cislu i cislo druhe a takto zit do konce O2 smlouvy,pak vzit roha :D
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goob 8. 7. 2010 08:45

Obávám se, že vypovědět smlouvu z důvodu nedostatečného signálu nejde. Jsem skoro přesvědčen, že to mají i ve Všeobecných podmínkách (a nejen O2, ale i VF a T-M). Určitě by stálo za to je bombardovat dotazy, třeba by s tím něco udělali.

S tím starostou to možná není tak blbý nápad. Jak je to nyní s krizovými telefony? Stále je má O2? Starosta by se mohl odkázat na to, že v obci by v případě krizové situace jeho krizový telefon nefungoval.

fogele: Proč píšeš verzálkama? A navíc blbě :mrgreen:
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pcwifi 8. 7. 2010 08:54

bombardovani by jiste neuskodilo ale neuskodilo by take omlaceni o hlavu, viz co jsem rikal o jejich mape pokryti...to mohli rovnou vymalovat celou CR,proc se serou s nejakymi hluchymi misty vubec,kdyz do jednoho hlucheho mista pokryti zakreslit muzou,proc ne rovnou vsude.. 8-D Treba ma starosta na sms dost carek signalu, resp. celou jednu a osobni telefon ma beztak u jineho OP :mrgreen:
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goob 8. 7. 2010 13:07

Osobní možná, ale v krizových situacích mají krizové telefony v síti přednost. Možná se už něco změnilo a je možné mít jako krizový telefon i telefon cizího operátora...
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pcwifi 8. 7. 2010 13:19

ano ano myslis v te siti co ji ma nekdo na sile signalu stezi 1 carku ? :mrgreen: v takove siti se vyplati být...Nepochopim jak to mohl vubec nekdo takto rozhodnout...meli se resit priority danych -stavajicich cisel a ne kazdemu cpat simku O2,OPici se meli domluvit,ze v pripade pruseru uprednostni ty a ony cisla ve sve siti a nazdar.Nikdo z nasi trojky nema signal vsude,ono to ani moc dobre nejde...

a ta mapa O2 me fakt solidne sere...zasnu nad ni, vim o par mistech ve svem okoli, kde si proste neskrtnou a oni to tam nadrzo vymalujou jakoze pokryto dokryto... :grr:
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 11. 7. 2010 12:45

Ano, starosta může tlačit na Telefóniku skrzevá Integrovaný Záchranný Systém (IZS), jiná možnost, jak jednotlivec může motivovat operátora k pokrytí své lokality není. Pokud tedy nemáte měsíční útratu v desetitisísích korun.

Do dvou tří měsíců dostanete někam na obecní budovu nízkonákladovou BTS typu LCS:

http://www.gsmweb.cz/blog/2009/05/13/lc ... mi-setrit/
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků