SE Xperia X1, HTC Touch 2 nebo HTC Tattoo?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod A.n-d.Y 2. 3. 2010 19:42

Rozhoduju se o koupi nového mobilu, chtěl bych určitě chytrej telefon, ale nevím který z těchto? Popřípadě poraďte někdo něco jiného v cenové relaci do 7000kč. Děkuji :-[
A.n-d.Y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 2. 3. 2010 21:08

napiš požadavky... asi si jen tak nevycucáme z prstu co potřebuješ...
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod A.n-d.Y 2. 3. 2010 21:17

Každý z těch uvedených splňuje mé požadavky nemám nic specialního, spíš sem měl namysli, třeba to rozlišení dipleje u Touch 2 a Tattoo, jestli je to dost citelné nebo ne teď jsem se zbavil Samsungu S 5560, který mi nevyhoval.
A.n-d.Y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 2. 3. 2010 21:24

si rozmysli, jestli oceníš hw klavesnici (při častém psaní) nebo bude na obtíž (nevyužitá a díky ní vyšší hmostnost v kapse pernamentně).
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 2. 3. 2010 21:39

u Touch 2 je hroznej display... u Tattoo to myslim neni až tak znát, každopádně z těch co si napsal bych vyřadit Touch 2 a zaměřil bych se na X1 a Tattoo... ale to bych nevěděl, protože lepší je asi X1, ale má WM(podle mě nejhorší systém) a Tattoo má Android, kterej je určitě lepší, ale zas Tattoo má odporovej display a to neni na Android asi nejlepší, takže spíš X1 a přehrát ROM na nějakou použitelnou
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod audis 2. 3. 2010 22:01

vyvaroval bych se výrazů "určitě lepší a horší". jak kdo, jak pro co apod. nevím co máš proti displayum u T2 a kdo ví kde ještě. zobrazuje to, tuká to a při přímem srovnání s třeba 262000 oproti 65000 barev poznáš rozdíl, ale solo ti nic nechybí. je to jen o velikosti a ceně a ta velikost takovéhoto zařízení taky není všechno..
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 2. 3. 2010 22:33

audis: sorry ale tvrdit, že mezi displayema neni rozdíl.. to je trochu blbost...chápu, že s tim tvym pravěkym Etenem ti připadá každej display jako nějakej high end, ale teda 240x320 je max na display "2" ... na barvách vůbec, ale vůbec nezáleží, poznáš max jestli je to AMOLED, nebo TFT, ale barvy ne... nejdůlžitější vzhledem k velikosti je rozlišení...každopádně jeden kluk ve škole má T2 a já měl HD2 a bylo to nechutný ten display, nemluvě teď o N900...a už sem si toho párkrát všimnul, že nedáš na WM dopustit, ale je čas, aby ses trošku pokouknul po světě, případně si zkusil Andrida... protože ať se ti to líbí, nebo ne WM 6.x zvoní umíráček, pomalu, ale jasně...
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod A.n-d.Y 3. 3. 2010 07:40

Mě právě u toho tattoo dost zaskočilo mínus, které autor v katalogu mobilů zde na mm.cz píše
– slabší organizační funkce
– zakázaný přenos dat přes bluetooth
A.n-d.Y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 3. 3. 2010 08:49

mrazakk:
nojo, tak kdyz jsi ty s hd2 mel o palec dva vetsi nez kamarad, tak to je jasny.

ja sice na wm pro sebe dopustit nedam, ale nikdy nepausalizuju, co je lepsi pro vsechny.

ad umiracek: komicke od tebe. zadne mrtve platformy nejsou. proste wm5, 6, 6.1, 6.5 tady jsou, aplikace na ne jsou, jeste nejaky cas se budou nejake vyvijet resp. budou podporovany, az se prestane, tak stejne bude kazdy wm user mi spokojeny zivot, a az zacnou nejake problemy diky stari, tak kazdy budeme mit 5 jinych mobilu. takze takoveto vysmivani je komicke a liche.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 3. 2010 08:57

Jestli chces zkusit Androida (coz rozhodne doporucuju) a mas k dispozici jen 7000Kc, tak si kup Samsung Spica. Oproti Tattoo ma mnoho prednosti, namatkou 800Mhz CPU, kapacitni displej, standardni rozliseni (= zadny problem s aplikacemi) a hlavne jisty upgrade na Android 2.1.

Slabsi organizacni funkce dle me nema, mozna v porovnani s default vybavou u WM, ale pokud ti Google kalendar nevyhovuje, neni nic snazsiho, nez si na Marketu stahnout nejaky jiny, jsou jich mraky.
Prenos souboru pres BT neni zakazany, jen s nim Android sam umi pracovat az od verze systemu 2.0. Tudiz v tom Tattoo poslat neco pres BT nejde, musis si k tomu stahnout aplikaci, pak posilat jde, ale mam ten dojem, ze bez ROOT prava nejde soubory prijimat. Kazdopadne tento problem resi prave upgrade Androida a tudiz v teto chvili Samsung Spica (Tattoo ten ugrade asi dostane taky, ale HTC to zatim oficialne nepotvrdilo, aspon o tom nevim, ale moc to nesleduju).
X10 black
Pupu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A.n-d.Y 3. 3. 2010 09:50

Ten Samsung se mi dost libí akorát mě zaráží ta RAM 128MB nebude to pro některé aplikace málo, navíc pak pro načítání stránek internetu?
A.n-d.Y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 3. 2010 09:57

Nebude, Android totiz narozdil od WM tolik Ram nepotrebuje. Uvadel se nekde priklad srovnani dvou navigaci, kdy na WM sebrala 56mb ram a na Androidu jen 5mb ram. Obecne s Androidem problemy s nedostatkem RAM nehrozi, pac kdyz uz je ji fakt malo, system sam vypne na pozadi bezici aplikace, ktere aktualne idluji. Jestli mas nejake konkretni dotazy na zkusenosti uzivatelu apod, tak si procti http://androidforum.cz/samsung-gt-i5700 ... t2031.html pripadne se optej.
X10 black
Pupu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A.n-d.Y 3. 3. 2010 14:03

Tak sem si objednal toho Spice doufám, že nebudu litovat 8-P
A.n-d.Y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 3. 2010 14:39

Preju, aby dobre poslouzil.
X10 black
Pupu
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků