O2: Diskuze, zkušenosti [dobré zprávy téměř vyloučeny]

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod radim 22. 4. 2009 09:39

//odděleno do samostatné diskuze

Jo, na revoluce je O2 mistr, 120+60 u mobilů za dveřmi, u pevné realita (nebo to změnili?). Tu revoluci radši nechci vidět, nicméně pevná je pro fyzické osoby mrtvá služba. Jediný schůdný model je paušál 0–1 Kč/měsíc, kdy by operátor vydělával na příchozích hovorech a dražším hovorném než u vyšších paušálů (minuta na pevnou klidně ať je 2–3 Kč s účtováním max. 60+1, samozřejmě bez žádných „sestavovacích“ a jiných okrádacích poplatků). Jinak si pevnou domů nikdo znovu nepořídí.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 22. 4. 2009 09:47

Já mám doma 2 čísla pevných linek

pravda ne od O2 :D
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 4. 2009 10:02

radim: právě pevná není mrtvá, jen je čas na změnu systému nabízení služeb a na vytvoření služeb zcela nových, pevná není o volání, pevná je především přípojkou k internetu, IPTV, VoIP, atd.
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 4. 2009 10:05

přesně jak řekl KubbY, v hlavní roli jsou dnes internet, IPTV, atd. O volání tu nikdo nemluvil :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 4. 2009 10:27

ta zrezlá dvoulinka má stále co říct, jen potřebuje jiný systém nabízení služeb, navíc do budoucna má dost potenciálu, technologie se hýbou kupředu a již teď TO2 testuje např. VDSL2, ze zahraničí kde je tato technologie nasazena se můžeme těšit např. na 50/20 Mbit do 1,5Km atd.

Bohužel T02 je moloch a všechno trvá strašně dlouho a hlavně je to o investicích a ty jdou teď do rozvoje UMTS a obnovy GSM sítě...

Každopádně nová nabídka O2 se Vám určitě bude líbit, ale rozhodně nečekejte revoluci v cenách, O2 jde ve stopách Eurotelu, více muziky za více peněz...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim 22. 4. 2009 10:37

KubbY píše:radim: právě pevná není mrtvá, jen je čas na změnu systému nabízení služeb a na vytvoření služeb zcela nových, pevná není o volání, pevná je především přípojkou k internetu, IPTV, VoIP, atd.


Jasně, pevná na volání je mrtvá, data jsou na pevné využitelná, otázkou je cena. Vzhledem k postupnému zvyšování pohádkových cen (zatím z 500 na 600) ale asi nic zajímavého očekávat nelze. Nevím, kolik lidí bude chtít cpát peníze do IPTV, řekl bych, že počet televizních diváků bude klesat ve prospěch Internetu. VoIP nelze považovat za žádnou masovou záležitost, to je schopno si nainstalovat pár nadšenců.

KubbY píše:Každopádně nová nabídka O2 se Vám určitě bude líbit, ale rozhodně nečekejte revoluci v cenách, O2 jde ve stopách Eurotelu, více muziky za více peněz...


Jo, takže takové ty balíčky za litr a více, kdy se v porovnání s předraženými samostatnými službami „ušetří“. Opravdu bych byl opatrný se slovem revoluce, píše to tu kdekdo do každého druhého příspěvku, ale zatím jediný počin, který by se v posledních letech dal nazvat revoluční (v kladném slova smyslu pro uživatele), je ufonovo volání do vlastní sítě zdarma s nulovým paušálem.
Naposledy upravil radim dne 22. 4. 2009 10:44, celkově upraveno 1
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Snekac 22. 4. 2009 10:42

Má smysl takto spekulovat? Brzy bude nabídka představena. Základní obrázek si lze udělat z testovacího provozu ve třech městech republiky (zive)

KubbY píše:O2 jde ve stopách Eurotelu, více muziky za více peněz...


Spíše bych řekl za stejné peníze více muziky...
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 4. 2009 10:43

Instalovat? VoIP na principu jak ho má O2 je pro primitiva, zapojíš kabel do modemu/routeru a nic víc neřešíš, konfigurace je automatická ;-) Telefony jsou stejné jako klasické, navíc mají o něco více funkcí...

IPTV je řešení pro lidi kteří nechtějí ničit fasádu satelitem nebo antenou a chtějí kvalitní obraz. Již sem to psal jinde, z nabízených technologií v ČR je na tom O2 TV s kvalitou obrazu nejlépe (minimálně srovnatelné s CS linkem)
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 4. 2009 10:44

Snekac: co myslis tim "spekulovat"?

ad: To bylo asi na Radima :-) Já nabídku znam již nějaký ten měsíc včetně cen :-P
Naposledy upravil KubbY dne 22. 4. 2009 10:47, celkově upraveno 1
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 4. 2009 10:46

Myslel tím zajisté radima a jeho konspirační teorie, kdy on všechno ví, všechno zná, všechno viděl... Kvůli takovým lidem je pak nemožné nechat podobnou diskuzi otevřenou pro další zápisy, protože budou mlet i o 200 let starých věcech, nebo o vymyšlenostech..

//Snekac: Děkuju za vysvětlení, samozřejmě si se trefil :-*
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 22. 4. 2009 10:50

Ale jó, klidně se tady rozplývejte nad O2 beze mě (= nech to otevřené), já jsem si jen dovolil nesouhlasit s označením „revoluce“ pro nabídku O2, protože Eurotel, SPT Telecom ani O2 nikdy nic revolučního nepředstavili, takže by bylo opravdu veliké překvapení, kdyby nyní, v době vrcholící krize, něco revolučního vymysleli.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Snekac 22. 4. 2009 10:53

Radime a jak můžeš kritizovat něco co nevíš jak bude vypadat??? Klidně svůj názor projevuj ale popsat tu stránku nad něčím, co není představené, a kritizováním tohoto :oboze Až bude nabídka venku, klidně ji celou zkritizuj, pokud se ti líbit nebude, ale teď bych žádné soudy nevynášel.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 4. 2009 10:54

radim: CDMA nebyla revoluce? Uvedení první UMTS sítě ve východním bloku nebyla revoluce?I První IPTV v postkomunistických zemích nebyla revoluce? Tarify Neon nejsou revoluce? Je to naprosto OT, ale nedá mi to na Tebe reagovat, protože skutečně píšeš hlouposti ;-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JQK 22. 4. 2009 21:33

radim píše: VoIP nelze považovat za žádnou masovou záležitost, to je schopno si nainstalovat pár nadšenců.


Tohle jsem nějak nepochopil, asi v tom nejsem sám. ;-) Mám VoIP od 802.cz a vytvoření účtu přes net věru nebylo složité, poštou mi přišel VoIP adaptér, se kterým se nedá udělat nic jiného, než píchnout do elektriky, šoupnout do něj kabel od telefonního aparátu a kabel od netu (ani jeden z tch tří se nedá zaměnit, mají různé konektory). Adaptér byl plně nastavený od operátora a vše od rozbalení zabralo asi 2 minuty a to ještě proto, že jsem si ten zázrak důkladně prohlížel. Jediné, co jsem musel vyřešit zvlášť, byla aktivace CLIR.

Tak netuším, jaké hrůze jsem nevědomky unikl. :D

Jo a že se většina lidí nezajímá o možnosti, jaké k ušetření za hovory mají, a považují to za nesmírně složité, aniž se na to podívali, to je úplně jiný problém.
JQK
Junior

Odeslat příspěvekod JQK 22. 4. 2009 21:38

KubbY píše:IPTV je řešení pro lidi kteří nechtějí ničit fasádu satelitem nebo antenou a chtějí kvalitní obraz.


Tohle vysvětlení IPTV mi konečně dává trochu smysl téhle služby, i když odhaduji, že takových lidí moc nebude. Limitujícím faktorem je kvalita linky, která není všude samozřejmá. Cena IPTV mi osobně přijde dost vysoká.
JQK
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků