Zpověď sosače

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Techchch 11. 4. 2005 13:52

BLUETAKE NAPSAL

Takze se bavime jen o nespokojenosti nekolika malo jedincu, kteri se citi byt podvedeni. A ja se ptam - CIM VAS EUROTEL PODVEDL ??????. Jaky bod smlouvy porusil ? zac jej chcete zalovat ? Sepisujete nejake zvasty na nejruznejsich forech a mate pocit, ze je vas vetsina, protoze se v tech svych duchaplnoastech vzajemne doplnujte.

Odpověď:
Dám ti vědět, jak my "omezenci " jsme dopadli v kauze " Žaloba na Eurotel ".
Pokud se domníváš, že nespokojených zákazníků je menšina, nebo dokonce jen pár desítek, mám pro tebe sdělení. Před časem jsem vyzval všechny, kteří jsou nespokojeni a cítí se být podvedeni aby se připojili k návrhu žaloby, kterou iniciuji já. Pokud píši iniciuji, myslím tím také platbu veškerých nákladů s tím spojenou. Na základě výzvy se mi již ozvalo 1612 lidí, tedy podstatně více, než jsem sám předpokládal. V současné době rozesílá právník, který nás bude zastupovat ( a jak jsem již před časem zmínil, všichni ho znáte ) formuláře pro podepsání plné moci, kterou k tomu pochopitelně potřebuje a instrukce jakým způsobem postupovat dál.
To je vše co jsem ti chtěl sdělit.
Techchch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 14:48

Z čeho usuzuješ, že jsou desítky tisíc lidí spokojeni? Dělal jsi nějaký průzkum? Četl jsi nějaký průzkum? Nebo tak soudíš podle toho, že na fórech křičí jen desítky lidí a ne desetitisíce?
Jak říci Eurotelu, že je jeho služba je nepoužitelná, pomalá, že jí nechci, že mě okradl, oklamal? Jsou dvě cesty. Buď smlouvu zruším, nebo se budu bránit. Další indícií pro Eurotel by bylo, kdyby si tu službu nikdo (nebo minimální počet lidí) zřizoval. Nic takového se viditelně neděje. Z toho jsem vycházel.a/quote]
Za zrušení smlouvy se obvykle platí. Často to bývá součet paušálů do doby uplynutí smlouvy. Jak je to u CDMA nevím, pokud je to součet paušálů, nemá vůbec cenu smlouvu rušit. Možná je to rozdíl mezi dotovanou cenou modemu a plnou cenou, pak by rušení smlouvy často mělo smysl.
A že by si jí nikdo nezřizoval? Vždyť sám píšeš, že tyhle fóra čte miminum lidí. Takže je docela dost možné, že většina lidí není se situací seznámena. Má dosavadní praxe to potvrzuje.
cquote]Uvědomuješ si co píšeš? Vždyť nikdo nikoho nenutil se uvazovat na dobu určitou. Eurotel ti dal volbu a každej si musí uvědomit co podepisuje, to že někteří nezvážili všechny pro a proti je jejich problém a výmluva, že nemají 9tis na modem je více než trapná.e/quote]
Uvědomuju si co píšu. A ty??
Samozřejmě, že nikdo nikoho nenutil. Byla možnost vzít si nedotovanou aktivaci a modem za devítku. Tata varianta by znamenala jedno z nejdražších připojení v ČR.
A pokud někdo nemá 9 tis. k dispozici a upíše se proto na dva roky, tak pak je jeho výmluva fakt hrooozně trapná.
kquote]Ten mobil taky něco stojí to zaprvé. Za druhé pokud se tu bavíme o pokud možno stálém připojení (ne tedy několik hodin denně) tak by bylo dobré říci, že pak je tomu člověku ten mobil k ničemu, nikdo se mu nedovolá a on se taky nedovolá. Ale ono se vždy napíše, že každej má mobil s GPRS a modemem a že to je vlastně úplně normální, ale když se ti to hodí do krámu, tak pro ne, že? :-)t/quote]
Že se ti nikdo nedovolá na mobil, kterým jsi připojený k netu není tak docela pravda. Záleží na tom, jestli je GPRS typu A, B nebo C.
Na připojení přes GPRS doporučuji Siemens C55, který se dá po bazarech sehnat za cenu kolem litru.
Zkus, Dejvídku, sehnat CDMA modem za litr.
quote="Rada"]Že by proto, že je velice náročné na čas a peníze?
Btw. řešení právní cestou se tady jak jsem si všiml pomalu začíná rýsovat.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 14:57

Pokud se domníváš, že nespokojených zákazníků je menšina, nebo dokonce jen pár desítek, mám pro tebe sdělení. Před časem jsem vyzval všechny, kteří jsou nespokojeni a cítí se být podvedeni aby se připojili k návrhu žaloby, kterou iniciuji já. Pokud píši iniciuji, myslím tím také platbu veškerých nákladů s tím spojenou. Na základě výzvy se mi již ozvalo 1612 lidí, tedy podstatně více, než jsem sám předpokládal. V současné době rozesílá právník, který nás bude zastupovat ( a jak jsem již před časem zmínil, všichni ho znáte ) formuláře pro podepsání plné moci, kterou k tomu pochopitelně potřebuje a instrukce jakým způsobem postupovat dál.
To je vše co jsem ti chtěl sdělit.k/quote]


:oboze :oboze :oboze :oboze :oboze :oboze :oboze

Pro zaměstnance Erotelu:
Pokud je OMEZENÍ objemu dat na hodinu (30 MB?), tak to snad nejsou NEOMEZENÁ data!!!! Je podle mě jedno, zda jde o omezení na měsíc, den nebo hodinu!
A nebo je snad 30 MB neomezené množství dat?
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bluetake 11. 4. 2005 16:55

Pro Radu : Clovece, s tebou je skutecne tezke diskutovat ..........KDE JSI CETL, ZE JE OMEZENI OBJEMNU DAT 30 MB ???????? Ty nejsi omezen MNOZSTVIM dat ale jsi omezen JEJICH RYCHLOSTI !!!! A ta rychlost neni NIKDE GARANTOVANA , protoze je zavisla na tom, kde se zrovna v dany okamzik nachazis........PROTO NENI GARANTOVANA !!!!! Stahovat si muzes co chces, kolik chces ale rychlost je dana moznostmi site v danem bodu a pak samozrejme i fupem. A o ten jste si vazeni sosaci rekli sami.............
Pro Techchch ( a ostatni placici a zalujici) - jak zde uz nekdo napsal naprosto jasne - v podmínkách jste podepsali, že NEBUDETE tahat data nepřetžitě 24/7 a že budete užívat DODATECNE ZAVEDENE ZPUSOBY OCHRANY| SITI, pokud je to ve prospěch účastníka, nebo sítě. Já osobně FUP 1, či 2 a další považuji za dodatečbě zavedený způsob ochrany...........Pokud se zde ohanis poctem nekolika stovek nespokojencu a "znamym" advokatem, ktery vidi 50 % sanci na uspech, tak vez, ze kazdy pravnik si takovouto zalobou rad privydela na pivo.:-) Samozrejme, ze ti nerekne, ze ta zaloba je beznadejna, byl by sam proti sobe......:-) Ty totiz zaplatis, i kdyz prohrajes a mozna i naklady protistrany.......A ty budou jiste " daleko vyssi " ,nez si mozna dovedes predstavit.....Preji hodne stesti a hlavne pevne nervy, az ti prijde platebni prikaz a vyuctovani........ :-)Ale komu neni rady............za blbost se plati a pokud ti nestaci, ze platis horentni sumu za prumerny internet, tak zaluj. Onen "znamy" advokat si na takove zalobe jiste velmi rad smlsne........:-)
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 17:09

KDE JSI CETL, ZE JE OMEZENI OBJEMNU DAT 30 MB ????????


Pokud mi paměť neklame, tak na tomto fóru. Ono neexistuje omezení 30 MB (někdo tady psal o 80 MB) na hodinu? Pak je nutné restartovat připojení. Jestli je to jinak, rád se nechám poučit.

quote]...a že budete užívat DODATECNE ZAVEDENE ZPUSOBY OCHRANY| SITI, pokud je to ve prospěch účastníka, nebo sítě.o/quote]

Pokud je to ve prospěch sítě....hehehehe, tak to je hezká formulka. Ve prospěch sítě je pravděpodobně co nejmenší zatížení. Takže klidně můžou krouhnout rychlost na 128 kbps a nikdo proti tomu nemůžu nic namítat.
V čí prospěch je to, že tady jednomu uživateli krouhli rychlost FUPem i když podle měřiče rychlosti má 1 Mb/s? Omezoval by snad ostatní uživatele, kdyby tahal rychlostí 0,5 Mb/s?

kquote]A o ten jste si vazeni sosaci rekli sami.............


Neprokázáno. Tedy pouhá spekulace.

A k tomu právníkovi....musíš si vybrat správného právníka a s ním dlouhodobě spolupracovat. Pak nehrozí, že vezme předem prohraný spor jen aby si vydělal. Btw. ty si myslíš, že právníky baví předem prohrané spory? Dobrý právník má dost práce a nepotřebuje brát případy, které jsou předem odepsané.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bluetake 11. 4. 2005 17:51

Pochop clovicku, ze to, kolik stahnes dat je dano MISTEM ?KDE SE V DANY OKAMZIK NACHAZIS !!!!!!! Nekde stahnes 30, nekde treba 100 mega za hodinu......ale ma smysl tohle vysvetlovat nekomu, kdo to NECHCE CHAPAT ? To je uz vazne o nicem....... V podminkach je "ve prospech uzivatele nebo site. Pokud je nekde sit pretizena, treba prave temi sosaky, tak provozovatel, ve svem zajmu samozrejme udela takova opatreni, aby uspokojil co nejvice zakazniku. To je prospech site ale samozrejme i zakazniku, kteri se chovaji normalne.....ale ani to sobeckeho sosaka nezajima......ja,ja,ja, jenom ja............Proto ta "hezka formulka"......Nebo ze by jste povazovali za vase "omezeni", ze nekde stahnete za den 1 giga a jinde 3 giga ? To uz je skutecne hodne "omezeny" argument.......A k pravnikovi......i pravnik je predevsim obchodnik, ktery zhodnocuje sve sluzby a znalosti, pokud ma hromadnou zalobu proti Eurotelu,tak je to sousto primo k zakousnuti, takova zaloba se neodmita :-) Sve ziska v kazdem pripade a ver, ze vam bude radit velmi rad i vsemoznych odvolani, treba i u Evropskeho soudu.........:-):-):-) .........Ze prohraje ? Ale jdete, o tom to neni, je to o obchodu.........Ale uz toho radeji necham.jak rika jedno stare lidove prislovi - Hlupak nikdy nepochopi, ze je hlupak, protoze je hlupak.......Stejne, jako asi nepochopi, ze ma nejen desitky jinych zpusobu volby pripojeni ale ze i ten proklaty Eurotel mu dal moznost volby.....Takze naposledy rikam - hledate-li vinika dusledku sve spatne volby a hlouposti, najdete ho pri pohledu do sveho zrcadla........Preji vsem hezky vecer a na rozdil od Standy velikeho to skutecne myslim uprimne :-)
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod M.S.P. 11. 4. 2005 17:58

V čí prospěch je to, že tady jednomu uživateli krouhli rychlost FUPem i když podle měřiče rychlosti má 1 Mb/s? Omezoval by snad ostatní uživatele, kdyby tahal rychlostí 0,5 Mb/s?
M.S.P.
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 18:12

Pokud je nekde sit pretizena, treba prave temi sosaky, tak provozovatel, ve svem zajmu samozrejme udela takova opatreni, aby uspokojil co nejvice zakazniku.


Pokud je NĚKDE přetížena....jak je FUP uplatňována? Lokálně, nebo plošně? A se sváděním na sosáky už začínáš být docela trapný. Už snad někdo prokázal, že ty průsery a zavedení FUPů je kvůli nim?

equote]Takze naposledy rikam - hledate-li vinika dusledku sve spatne volby a hlouposti, najdete ho pri pohledu do sveho zrcadla........


Tak jsem se tam díval a viděl jsem tam člověka, který se upsal jen na pár stovek měsíčně po dobu dvou let a ještě může minimální plnění plnit dobíjením GO svým kamarádum, takže pokud všichni nepřejdou na paušál, nemusím dát Eurotelu ani korunu. Ale já mu ty peníze za Data nonstop dávám a dávám je rád (rozumný poměr mezi cenou a využitelnou hodnostou pro mě).

nquote]Stejne, jako asi nepochopi, ze ma nejen desitky jinych zpusobu volby pripojeni ale ze i ten proklaty Eurotel mu dal moznost volby.....


Desitky asi néééé. Ale tři určitě (CDMA, satelit, GPRS). Někdo i víc než tři, ale to už záleží na konkrétním případu.
Eurotel dal jistě také možnosti volby: CDMA s úpisem na dva roky, CDMA bez úpisu a s modemem za 9 tis., GPRS, jiný způsob připojení (dle možností dané lokality), žádný internet.

A ještě k tomu právníkovi - já bych si tedy právníka, který má za sebou víc prohraných sporů než vyhraných nevzal, pokud bych měl možnost vybrat si.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 18:16

Můžeš mi prosím popsat, jak ty FUP fungují? Jsem liný hledat to. Je tam to omezení 30 MB, jak tady někdo psal?
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M.S.P. 11. 4. 2005 18:48

Po 30 MB se u mě sníží rychlost na 80kbps. Někde jsem četl, že jsou uživatelé škatulkováni podle trafiku. Že někdo má 30MB za hodinu a někdo 80MB. To bych byl v té sosací:-). Nevím zda je cca 10 - 15GB dat měsíčně hodně nebo je to normální.

Taky jsem někde zahlídl, že je těch 30MB jen večer, ale to by mi to dnes ráno po deváté hodině, nespadlo po 30MB.

Taky je možné, že 80MB je z HTTP a 30MB FTP apod.

No a tady vidíš, jak nás ET "skvěle" informuje a jak je to "seriózní" firma. Pevně doufám, že se to prodejem Eurotelu Telefonice zlepší.

Mám smlouvu na rok a asi budu pokračovat dál, protože tady jiná možnost, krom GPRS a dial-upu není

P.S. (prý desítky:-) Asi nemá vůbec páru, co stojí obousměrné satelitní připojení:-)
M.S.P.
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 21:04

P.S. (prý desítky:-) Asi nemá vůbec páru, co stojí obousměrné satelitní připojeníSmileo/quote]


http://www.satinternet.info/
Když se domluvíš s dalšími devatenácti lidmi, tak můžeš mít připojení kdekoliv už za 399 Kč/měs.
Když vezmeš, že CDMA stojí více než 2x 399, tak stačí sehnat už jen 9 lidí, abys platil cca stejně jako za CDMA.
Jestli je horší nebo lepší sdílet 512 kpbs v deseti lidech než CDMA si netroufám odhadnout.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M.S.P. 12. 4. 2005 05:07

Když se domluvíš s dalšími devatenácti lidmi, tak můžeš mít připojení kdekoliv už za 399 Kč/měs.a/quote]


No právě:-) Je nás tady na to hodně málo. Kdyby nás bylo 20, tak by se vyplatilo to dotáhnout z vedlejší vesnice. Je tam páteř Transgasu, ale to by to tu muselo chtít víc lidí a ne jen cca 3.
M.S.P.
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 12. 4. 2005 15:45

Že tam vy uličníci sdílíte jedno CDMA. Proto vám tak vadí, že je všemožně (resp. spíš nemožně) omezené :D
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _-0-_ 12. 4. 2005 23:19

Dnešek je ve znamení dvou změn - jednak začal používat Eurotel svoje záložní připojení k NIXu, přes které teď "teče" většina trafficu a hned poté se změnila FUP (dosud nevím, jestli plošně) natolik, že ji lze nazývat FUP_3 viz http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... 3&start=15

Provozování DC se stalo přes den zcela nesmyslným, protože celkový download nepřesahuje 1 kBps (!).

Překvapilo mě, že jsem nenašel na fórech žádné divoké debaty, ani četné příspěvky na dané téma. Chápu, že už je většina unavená neustálými změnami podmínek, za jakých lze CDMA používat, ale poslední "opatření" mi připadá jako poměrně drsné (nevím ještě, jestli to tak bude i v noci), a proto bych chtěl zjistit, jestli jsem součástí zanedbatelné minority, které to vadí, nebo jestli jen většina "sosačů" doufá v zázrak a nemá sílu o tom napsat.

Po zkušenostech s Eurotelem musím konstatovat, že si od něj nikdy nevezmu žádný paušál, i kdyby byl zdarma, protože budu očekávat, že tam bude někde "zakopaný pes". S takovou mírou opovrhování zákazníky jsem se dosud nesetkal.

Nechtěně umístěné (vynucené) pokračování "zpovědi sosače" je na http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... 9&start=15 , jako reakce na příspěvek, vybočující z rámce tématu onoho vlákna.
Naposledy upravil _-0-_ dne 13. 4. 2005 10:10, celkově upraveno 1
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Techchch 13. 4. 2005 02:31

Souhlasím, nicméně dál se vyjadřovat k FUP a CDMA nebudu, neboť nehodlám zbytečně informovat pracovníky Eurotelu.
Techchch
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků