Levný internet přes mobil

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 11. 2007 19:46

Jj, to je jasný... N95 má taťka a občas ju budu používat na to, ale 95% času pojedu na tu 6230i, bude asi celou dobu když budu na netu na nabíječce :)
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 22. 11. 2007 19:47

To jen doporučuju :-)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 11. 2007 19:49

Jj, s tím mám zkušenosti už z minulé zimy :) Ale spíš teď ještě nevím, kterej ten net si dám... Protože 850 za měsíc je fakt peněz jak prase... Takže by se ještě hodily nějaké další návrhy ohledně toho, jakej net mám zvolit :)
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 22. 11. 2007 19:58

To si nevybereš.
U Eurotelu na paušál je to nejlevnější za 770 Kč/měs.
U T-Mobilu bez paušálu jsi někde na 850 (Twist Internet) za měsíc.
U Vodafonu by sis musel aktivovat paušál (alespoň Odepiš) a pak si můžeš pořídit neomezený data za 750 Kč vč. DPH (nelze pro předplacenku). Celkem by tě to vyšlo na 762 Kč (750 + 11,90 za Odepiš), zato ale zaplatíš volací zálohu.

Co se týče kvality, vede IMHO T-Mobile, následován Vodafonem (ten i tam, kde nemá EDGE, má alespoň CS3 a CS4 kódovací schémata, tj. 9kB/s je reálných i bez EDGE) a konče Eurotelem (ten je rád za CS1 a CS2, tj. reálná rychlost GPRS je na 5 - 6 kB/s, záleží na kvalitě signálu, vytížení BTS).

Pak samozřejmě zhodnoť, jakej signál má ten kterej operátor na místě.

Pokud chceš něco levnějšího, rovnou ti říkám, že to nelze, určitě ne na tak krátkou dobu, jak potřebuješ.

U Eurotelu si opravdu můžeš aktivovat data jen na určité období (např. od pondělí do pátku:-)) a nakonec za to zaplatíš jen poměrnou částku za těch X dní.

Pokud by sis od T-Mobilu koupil balíček s twistkou na rok, vyjde tě měsíc na cca 480 Kč, ale i tak musíš naráz zaplatit min. 5800 Kč a po zbytek roku se ti možná SIMka bude válet v šuplíku.

U Vodafonu se změna datového paušálu provádí ke konci zúčtovacího období.

Pokud by ses rozhodl využít některých služeb multi-level marketingu (AVOX, Volám), můžeš se dostat na lepší cenu za data, ale za cenu toho, že budeš vkládat peníze do služeb okolo nebo do registrace.

IMHO u tak krátké aktivace nic moc levnějšího neseženeš.
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 11. 2007 20:12

Díky moc, něco podobnýho jsem potřeboval. Prostě takový skutečný zkušenosti s podobnějším odbornějším popisem... Jelikož to mám opravdu JEN na zimu, tj. od Vánočních prázdnin asi na tři měsíce (možná 4, podle toho jak dlouho bude sníh na horách), tak půjdu opravdu nejspíš k tomu T-Mobilu, s jeho internetem mám dobré zkušenosti už z minulého roku, kdy jsem využíval stejný tarif, jako si dám i letos nejspíš - za těch 850 na předplacenku. T-Mobile má u nás na horách i nejlepší signál, vysílač máme cca 200 m vzdušnou čarou od chaty :lol: takže ještě jednou díky za velikou pomoc. Kdyby k tomu ještě někdo měl co říct, určitě můžete, budu rád, jelikož si to bude kupovat někdy před Vánocema, takže je ještě čas na změnu názoru :)
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 22. 11. 2007 20:29

Bari007 píše:Takže ta druhá karta bude asi nutností..../quote]


To určitě, osobně používám jednu sim kartu pro připojení k internetu a druhou na volání, protože v době kdy se přenáší data tak se ti nikdo nedovolá.
vaclavbarak
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 11. 2007 20:31

Jj, to už jsem taky zjistil :) Budu to tak muset taky udělat, i když mě to netěší z toho důvodu, že budu muset tahat dva telefony s dvouma simkama :) Ale co už, stejně bude i s nabíječkou pořád v tašce s notebookem, přes kterej budu na netu.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 22. 11. 2007 22:40

zajDee píše:Co se týče kvality, vede IMHO T-Mobile, následován Vodafonem (ten i tam, kde nemá EDGE, má alespoň CS3 a CS4 kódovací schémata, tj. 9kB/s je reálných i bez EDGE) a konče Eurotelem (ten je rád za CS1 a CS2, tj. reálná rychlost GPRS je na 5 - 6 kB/s, záleží na kvalitě signálu, vytížení BTS).

Pak samozřejmě zhodnoť, jakej signál má ten kterej operátor na místě.
e/quote]


Tohle nejde rict vseobecne a je to potreba vyzkouset. U me je T-mobile (i kdyz ma nejsilnejsi signal) bezkonkurencne nejhorsi. Nejlepsi je vodafon, tesne za nim O2, pak strasne dlouho nic a pak T-mobile.
Pro srovnani. CSD (na jednom kanalu) O2-14400 bps, Vodafon-9600 bps a T-mobile-600 bps. Totez GPRS (i EDGE). Vodafon-neprerusovany tok dat, rychlost cca 180 kbps, O2 totez, rychlost cca 120 kbps a T-mobile tu a tam protece par dat a pak je dlouha pauza, rychlost (GPRS i EDGE) cca 0,5-3 kbps. Na grafu pak vypada tok dat u vodafonu jako vysoka zed, u O2 jako trosku nizsi zed a u T-mobilu jako tu a tam klacek v pousti.
Hodne zavisi na vytizeni site a dalsich vecech v konkretni lokalite a nejde takhle doporucit, ktery operator bude v danem miste lepsi.

Mimochodem diky tomu zastavovani toku dat u T-mobilu ani nejde pouzit icq, protoze se porad odpojuje.
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 11. 2007 22:47

No pokud se podmínky od minulé zimy nezhoršili, což doufám, že ne, tak T-Mobile byl v té lokalitě s internetem na výborné úrovni. Net nepadal, jel stabilně a i v celku dost rychle, dalo se z toho dostat i přes 200 kbps, ale né všude... Já rychlost v podstatě vůbec nevyužiju, na obyčejné listování po netu stačí v poho i 100 kbps, přece jenom to musím brát tak, že to jde přes mobil, takže se zázraky čekat nedají...ak jsou na tom ostatní operátoři nevím, protože jsem neměl možnost to vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že T-Mobile tam má plnej signál a O2 i Vodafone tam má kolem půlky, tak si myslím, že tam na tom bude T-Mobile nejlíp...A jak říkám, kdyby to jelo jak to jelo minulej rok, tak jsem naprosto spokojenej...ICQ se mi snad neodpojilo ani jednou, net byl opravdu stabilní, až nečekaně :) Občas byla sice delší odezva, ale to se dá čekat a nijak mě to neznepokojovalo... Každopádně díky za další, pro mě velmi cenný, názor na věc :) ;)
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 23. 11. 2007 00:05

Fido+ píše:Tohle nejde rict vseobecne a je to potreba vyzkouset.

V tom máš samozřejmě naprostou pravdu. To, co jsem napsal, bylo obecný povídání o stavu datových částí sítí našich operátorů :)

quote="Fido+"]CSD (na jednom kanalu) O2-14400 bps, Vodafon-9600 bps a T-mobile-600 bps. Totez GPRS (i EDGE). Vodafon-neprerusovany tok dat, rychlost cca 180 kbps, O2 totez, rychlost cca 120 kbps a T-mobile tu a tam protece par dat a pak je dlouha pauza, rychlost (GPRS i EDGE) cca 0,5-3 kbps. Na grafu pak vypada tok dat u vodafonu jako vysoka zed, u O2 jako trosku nizsi zed a u T-mobilu jako tu a tam klacek v pousti.

CSD má EUrotel nejlepší, ale to IMHO nikdo porovnávat nebude. Navíc CSD by měla být vyhrazená linka (jako kdybys telefonoval). A T-Mobile nemá 600, ale 9600 bps :-)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 23. 11. 2007 20:02

zajDee píše:CSD má EUrotel nejlepší, ale to IMHO nikdo porovnávat nebude. Navíc CSD by měla být vyhrazená linka (jako kdybys telefonoval). A T-Mobile nemá 600, ale 9600 bps :-) /quote]


Teoreticky. Ale v praxi vetsi rychlost nejde dosahnout. Zvysi se chybovost, prenos se opakuje a rychlost jde zase dolu. On ani hovor prakticky nejde uskutecnit takze je to vicemene jasne. Viz rychlost a zastavovani toku dat u gprs.
Netvrdim, ze to je tak vsude. Je to nejspis lokalni problem ale uz radu let nereseny. Signal maximalni i ve sklepe ale na telefon se neda dovolat, hovor nejde uskutecnit a kdyz uz se spojeni na desaty pokus podari, je rozumet tak kazde desate slovo a to jeste ne cele. Zkouseno nekolik ruznych telefonu i T-m sim karet. Vysledek vzdycky stejny.
Budto je signal tak silny, ze dochazi k zahlceni vstupnich obvodu a tim ke zkresleni a tim ke ztrate informace a nebo se t-m btsky navzajem ovlivnuji a interferuji protoze jich je moc a moc blizko sebe. Te prvni variante by nasvedcovalo i to, ze po odpojeni anteny signal nepoklesne ale prenos je pouzitelnejsi. Ovsem tohle riskovat nebudu. Nestojim o spaleni koncovych stupnu neprizpusobenim anteny.
Jeste je moznost ovlivneni odrazy protoze vsude kolem jsou zelezobetonove budovy, mnohdy s pokovenymi skly (a dalsi neustale pribyvaji). Prostor pak vypada jako vnitrek nepravidelneho mnohouhelniku.
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod |Mio| 25. 11. 2007 11:47

Co UFON, zkousel uz jste to nekdo, ten jejich inet ?
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 25. 11. 2007 12:01

|Mio| : Ano, pár lidí už mělo tu čest.

> U:fon - využíváte už jeho služby? Podělte se o zkušenosti!
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod honza.brevnov 27. 11. 2007 08:18

Nejlevnější internet je podle mě TWIST + surf+, stojí to 35kč za týden, máš tam 15MB fup týdně. Chodí to GPRS/EDGE. Po 15 MB to jde jen 2kB. Aktivuješ si to sms(na týden) deaktivuješ to taky sms.
honza.brevnov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 27. 11. 2007 14:11

Ano ale nejde to pouzit ani na mail. Je v tom jen brouzdani a ftp.
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků