Univerzální napájecí konektor pro mobily: Micro USB

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tomas.kulda 25. 9. 2007 07:27

Našel jsem na internetu zprávu o tom, že se výrobci mobilů dohodli na používání univerzálního konektoru pro nabíjení mobilů, Micro USB. Jsem zvědav, kdy se to začne objevovat u prvních mobilů a jestli budou přes USB taky komunikovat s počítačem.
tomas.kulda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojza_ 25. 9. 2007 07:54

A kde, kde jsi jí našel :?: Uveď zdroj. Takhle se jen jedná o nicneříkající informaci typu "Kdesi jsem slyšel, že ..." s nulovou informační váhou :wink:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redmond 25. 9. 2007 09:38

my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomas.kulda 25. 9. 2007 10:11

Myslel jsem, že je zakázáno vkládat linky na cizí weby, chtěl jsem ho vložit, ale nechtěl jsem porušit pravidla.
tomas.kulda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Driver 25. 9. 2007 10:12

Místo jejich Open Mobile Terminal Platform (OMTP) bych radši napsal Oh My God (OMG) že je to napadlo až teď.... Tohle už mělo být vyřešeno dávno... Ale těžko říct, jestli k tomu dojde, výrobci příslušenství by přišli o hodně vysoké zisky.... Hodně lidí má dneska víc telefonů různých značek, tzn. potřebujou víc nabíječek.... Tak uvidíme, jsem jedině pro.

Kód: Vybrat vše
To samozřejmě sníží cenu prodávaných telefonů a to nejen o samotný napájecí adaptér, ale i o sníženou cenu za dopravu (krabice na mobily budou moci být menší), [/code]


Tohle mě rozesmálo, menší krabice na mobily... vždyt ta nabíječka tam zabere minimum místa a třeba ta od N95 je fakt mini-nabíječka... menší jsem ještě neviděl
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fridge 25. 9. 2007 20:23

Ono by bylo hezké kdyby se dohodli místo MicroUSB na MiniUSB, ale nikdo je k tomu (bohužel) nedonutí... Např. mezi P(M)DA je de facto jen Fujitsu Siemens posledním mohykánem s jiným konektorem, protože všichni ostatní už "přezbrojili" na MiniUSB, které je de facto monopolem i mezi digitálními fotoaparáty a kamerami, čtečkami paměťových karet a téměř každým příslušenstvím, které se nepřipojuje přes USB-A konektor.
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků