Satron - mobilky.cz

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr_One 28. 3. 2005 14:21

Zdravím, rozhodl jsem se pokračovat na tomto novém diskuzním fóru a pokračovat tak v diskuzi - SATRON (http://www.mobilky.cz)
Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenost se společností SATRON s.r.o. (Praha 2, Rumunská 9).
Moje zkušenost s touto společností - Pražskou pobočkou! Kontaktoval jsem telefonicky výše jmenovanou provozovnu s tím, že sháním novou Nokii 7650.Po telefonu mi bylo sděleno, že se mám stavit následující den, že jich mají hodně na skladě, že jsou nové, orig. zabalené a bůhví co ještě... a 1 rok záruka.Následující den jsem tuto prodejnu navštívil hned o dopolední hodině a bylo mi oznámeno, že už bohužel žádnou N7650 nemají a ať chvilku počkám, že jí "obstará".Chlapík vyběhl z prodejny ven do ulice (zřejmně šel na lov) a za cca. 8min. se vrátil s krabicí s N7650kou.Abych řekl pravdu už toto na mě působilo dost neseriózně a byl jsem při nejmenším zaskočen.Telefon mi ukázal, ale že prý je vybitý, tak ho dal na nabíječku a nechal mě na něj nahlédnout.Telefon opravdu vypadal jako nový, věřte, že nejsem žádný hlupák, ale i při celkem podrobnějším prohlédnutí jsem nic neshledal, fólie tam byla také.Hm, řekl jsem si, že to tedy vezmu, i když po pravdě mě zarazilo, že telefon byl už v krabici složený (baterie bez obalu, zadní kryt nandán).Když jsem došel domů, rozbalil jsem telefon a náhodou jsem zjistil, že okolí čočky foťáku je mírně sedřené (pro normálního smrtelníka v krámě neviditelné).Po detailnějším prozkoumání, jsem se utvrdil, že je prostě telefon použitý (sedřené tlačítko IO,klávesnice nedržela a zajížděla,atd.) Ale pozor, tímto zdaleka nekončilo: vytáhl jsem opravdu velmi pomačkaný návod k obsluze a zněj vypadl reklamační protokol o opravě hlavní desky MT s IMEI mé N7650!!! napsán na nějakou paní.Volal jsem do SATRONU a tam mi bylo oznámeno velice arogantně a odbytě, že ten papír mě vůbec nemusí zajímat, že to je jejich interní záležitost a že ta paní je jejich zaměstnankyně (a pokračoval pohádkou, že mi jí dá klidně teď k telefonu...).Telefon mi odmítli vyměnit, s tím, že je naprosto v pořádku, že je nový a jejich oblíbená větička originálně zabalený, s originální fólií, atd.Věřte, že to byla jenom originální snůška keců a bludů, co si improvizovaně vymýšleli.Toť moje zkušenost se SATRON s.r.o. Praha Váš názor?
- tento případ byl momentálně předán mediím a je ve zpracování, přispěvky tohoto fóra mohou být použity jako podklady.

(Žádám, pište sem prosím jen opravdové zkušenosti, svoje názory a připomínky, pomůžete tak ostatním, kteří teprve nákup u firmy SATRON zvažují, děkuji za pochopení)
Petr_One
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Šumící tráva 28. 3. 2005 19:23

Tys to ještě nevydal knižně? :mrgreen:
Šumící tráva
Junior

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 20:38

Když nový fórum na MobilManii, tak jedině se Satronem! :mrgreen:
Bez něj by to přece nešlo, tak nějak nám návštěvníkům fóra už tahle diskuze přirostla k srdci, nemám pravdu? :D
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Hajn 28. 3. 2005 22:08

Osobní zkušenost s nimi nemám, naštěstí. Jednou jsem se chystal u nich nakoupit, protože mají slušné ceny, nicméně po několika zkušenostech, který mi sdělil kamarád, co vozí telefony do servisů jsem od záměru upustil.

Ačkoli tvrdí, že prodávají české telefony, není tomu tak a prodávají dovoz. Dost podivné je, že na, podle nich, nové zboží dávají jen rok záruku. A jejich následné chování k zákazníkovi je dost otřesné.
"Dobrá nálada vaše problémy nevyřeší, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet."
Marek Hajn
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_One 30. 3. 2005 15:08

Zdravim, pokud jste napsali své zkušenosti do "starého" diskuzního fóra, pište je sem klidně znovu.Vaše informace tak budou stále aktuální a mohou pomoct ostatním.
»» Petr_One® ««
Petr_One
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 7. 4. 2005 14:55

Petr_One: Ta stara diskuse tu uz neni? Bylo tam spousta plodnych prispevku...
Caddy
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_One 8. 4. 2005 17:16

Také mě mrzí, že se stará diskuze vytratila někam do neznáma...
Petr_One
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mu.mi 8. 4. 2005 17:41

Staré fórum stále existuje a na hlavní stránce MM na něj přece máte odkaz.
Mu.mi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod J-o-U 8. 4. 2005 18:19

4 Petr_One - tuhle povidku jsem cetl uz snad na vsech ceskych forech, a uz je to hooodne davno.... to fakt musi bavit....
Mimochodem, ja u Satronu koupil M E398, vedel jsem ze nebyla z Cz, coz je mi uplne jedno, jestli je z Antarktidy, nebo z Vietnamu, hlavni je cena a zaruka. To ze jsi si koupil takovy telefon, v takovem stavu, je jen tvoje blbost, tvoje nepozornost. Kdyz uz kupuju v obchode, o kterem se pise vsechna spina, tak si telefon prohlizim poradne :oboze :oboze
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iwigirl 8. 4. 2005 18:53

ja teda nevim,ale do dnesniho dne jsem ten odkaz na stare forum nenasla....a to musim ict,ze nejsem blondyna ani vylozene blba :pozor2
iwigirl
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_One 8. 4. 2005 19:36

Já také ne...
To J-o-U: Bohužel jsem nevěděl,že se jedná o dovoz a už vůbec, mě zarazilo,že telefon, který byl prodáván jako nový, byl opravován v servise (výměna hlavní desky).Mrzí mne, že jste stále nepochopil podstatu věci a tudíž bych Vás také rád odkázal na stránky ochrany spotřebitelů.To, že se téma SATRON vyskytuje snad na všech diskuzních fórech už o lecčem vypovídá...ale děkuji za Váš názor
Petr_One
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Asspenn 9. 4. 2005 09:05

iwigirl píše:ja teda nevim,ale do dnesniho dne jsem ten odkaz na stare forum nenasla....a to musim ict,ze nejsem blondyna ani vylozene blba :pozor2


Titulni strana MM, pod bleskovkami jsou >>Poslední diskuse ve Fóru a v té samé liště úplně vpravo je co?

Co takhle "Přišla jsem, neviděla jsem, poradili mi"? :hm :tleskani

P.S. Ale upřímně, taky jsem to našel až když mi Marek v Přáních a stížnostech řekl že to tam opravdu je ... dobře schovaný :idea:
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod J-o-U 9. 4. 2005 09:51

4 Peter_one Ale jo, podstatu veci chapu, v dnesni dobe si obchodnik casto dovoli i to, co si dovolit nemuze :? Ja jen ze v takovych obchodech se clovek musi poradne divat co kupuje. Me naprikald pri te koupi E398 prodavac nejspis umyslne nedal paragon, a uz se se mnou loucil... Pak jsem ho ale prekvapil :D Hold, clovek se musi mit na pozoru... Jeste mi nejde do hlavy jedna vec, kdyz ti potvrzovali zarucak, ty ses na nej nedival? Bylo tam razitko z opravy? Toho si musi vsimnout s prominutim i slepej...
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_One 9. 4. 2005 13:12

To J-o-U: Dobře, seznámím Vás se svým případem blíže.Jak už jsem napsal výše, byl jsem ubezpečen, že telefon je úplně nový, oficiál pro ČR, neblokovaný.Při koupi byl telefon již v krabici složený a s vybitou baterií, tak jí dal prodavač na nabíječku a nechal mě na telefon nahlédnout - opravdu vypadal jako nový, věřte mi, fólie tam byla také a žadné škrábance na povrchu.Záruční list přede mnou vyplňoval NOVÝ.Když jsem donesl telefon domů, vypadl na mne DALŠÍ záruční list vypsán taktéž na IMEI mého telefonu - na něm záznamy ze servisu o výměně hlavní desky a mikrofonu.Poté jsem telefon velmi pečlivě prohlédnul (jako opravdový puntíčkář) a všiml jsem si drobně sedřeného okolí čočky fotoaparátu.Tlačitko vyp./zap. bylo také ošoupané.Do třetice mi začala velmi volně zajíždět klávesnice, až to bylo nepříjemné.Tak co na to říkáte?Stále si myslíte, "že si za to mohu sám"?
»» Petr_One® ««
Petr_One
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 12. 4. 2005 15:20

J-o-U: zase nevidim tak extra spatne, kdyz neda doklad, neni povinnost ho vydavat automaticky, vetsinou mas i ceduel, ze je jen na vyzadani. Samozrejme tim nijak neomlouvam pripadneho neseriozniho prodejce. Ale rozhodne podle toho nelze jeho serioznost urcovat. :)
Caddy
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků