Zpověď sosače

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kerosin 6. 4. 2005 19:07

BooT píše:co tu tu placas? jakejch 30Mega?....zrovna dneska jsem to cely odpoledne testoval a je to 60MB/hodinu(neverim, ze to ma na kazde BTSce jinak, nebo mas tarif gigasosac a ti maj 30MB : ) )



Nekde se psalo ze 30 mega to ma bejt nekdy okolo 19-22, ale nevim jestli je to pravda

Me je spis divny ze to vzdycky resetujou v celou hodinu pro vsechny stejne - pak prece tam musi bejt 'spicka'. Modemy by meli bejt alespon v nejakych skupinach kterym by se to resetovalo v ruznou dobu.
Kdybych chtel bejt konspiracni tak bych rek ze Eurotelu jde taky trochu o snizeni toku jejich konektivity ... 8)
kerosin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MegaMC(smazano) 7. 4. 2005 06:30

BooT píše:
MegaMC píše:Tak kde je ten neomezeny internet???Tech 30mb za hodinu ti prijde jako neomezeny??Chapes vubec smysl slova NEOMEZENY???(cti v pr****)


co tu tu placas? jakejch 30Mega?....zrovna dneska jsem to cely odpoledne testoval a je to 60MB/hodinu(neverim, ze to ma na kazde BTSce jinak, nebo mas tarif gigasosac a ti maj 30MB : )


Dobry ftip :tleskani :hm .Jinak ja cdma nemam a sem rad.Jenze ctu ve forech a i na mobilmanii byla bleskovka o testovani FUP2.Dokonce i v novem foru se o tom psalo,tak si to vsechno precti..Pokud to k tobe jeste neprislo,tak si uzivej tech 60mb/h,protoze to prijde,a pak uvidime,co napises na obranu errortelu :eh
It IS gOOd daY tO DiE (c)Red Army Soldier
N3330=>N-Gage=>N6600=>N7610
Nokia RULLLZ
MegaMC(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bluetake 7. 4. 2005 07:59

Tak tedy jeste jednou - Smysl slova NEOMEZENY znamena, ze nejsi omezeny MNOZSTVIM stazenych dat . TECKA !!! CDMA je technologie, ktera neumoznuje GARANTOVAT rychlost, ta je zavisla predevsim na miste pripojeni, na mnozstvi pripojenych lidi v danem miste a v danem okamziku a prave proto ji NELZE GARANTOVAT !!! A omezeni fup je jedine mozne reseni, pokud chci zajistit alespon castecnou dostupnost a rychlost pro vsechny. Ne jen pro zlodeje a bezohledne sosaky, kterych je mensina.......O OMEZENY internet by se jednalo, kdyby nebylo zadne fup ale limit a pak plat za kazdou mega nad limit, tak, jak je tomu ve vetsine zemi. Takze opakuji jeste jednou, mate-li neomezeny internet, tak se jedna o neomezene mnozstvi stazenych dat, to Eurotel nezajima, ale omezeni rychlosti, kterou ti nikdo NEGARANTUJE,je prave pro sosaky, kteri jedini rvou,jako sileni ,jak vidno, velmi ucinne reseni, ktere je na miste. Argumenty ,ze "nekdo ma na to ,aby si to vsechno koupil " jsou smesne a ubohe, krast se proste nema.........Ale tady proste jen urcita skupiinka lidi vidi jen sve pochybne zajmy a kdyz jim nekdo slapne na kuri oko, tak jeci......je to smesne , kdyz ZLODEJ KRICI - POMOC, ONI MI SICE UMOZNUJI ZATIM KRAST ALE OMEZUJI ME A NEUMOZNUJI MI KRAST RYCHLOSTI, KTEROU JSEM SI PREDSTAVOVAL............JA JE BUDU ZALOVAT !!!............
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod |-|iker 7. 4. 2005 08:27

Hele fakt nechápu, co je ti vůbec do toho, co si kdo stahuje? Je mi jasný, že takový lidi jako ty nahlásej na policii i svý příbuzný. Je to smutné, že si češi takhle nechávaj **** na hlavu, je jim vlastně jedno, jestli op něco zdraží, přiškrtí, a pod.
Je to fakt bezva služba: Stahujte si kolik chcete, ale my Vám určíme jakou rychlostí
|-|iker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BooT 7. 4. 2005 08:49

MegaMC píše:Dobry ftip :tleskani :hm .Jinak ja cdma nemam a sem rad.Jenze ctu ve forech a i na mobilmanii byla bleskovka o testovani FUP2.Dokonce i v novem foru se o tom psalo,tak si to vsechno precti..Pokud to k tobe jeste neprislo,tak si uzivej tech 60mb/h,protoze to prijde,a pak uvidime,co napises na obranu errortelu :eh-/quote]


mezi 19-22 hodinou to jede pohe 3 slovy TRI hodiny jen 30 nez si restartujes pripojeni...boze to je tragedie......a dalsich 21hodin to jde budto neomezene, nebo 60MB/restart spojeni

To je demagogie argumentovat ze to jede 30MB/hodinu....neni to pravda, kdo potrebuje vic i v tech trech hodinach jen musi restartovat spojeni.....dva kliky mysi, nebo nejaky skript.

A uplne nejvic LOL je kdyz se nekdo bavi o necem co ani sam nema :tleskani
BooT
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BooT 7. 4. 2005 08:56

|-|iker píše:Hele fakt nechápu, co je ti vůbec do toho, co si kdo stahuje? Je mi jasný, že takový lidi jako ty nahlásej na policii i svý příbuzný. Je to smutné, že si češi takhle nechávaj **** na hlavu, je jim vlastně jedno, jestli op něco zdraží, přiškrtí, a pod.
Je to fakt bezva služba: Stahujte si kolik chcete, ale my Vám určíme jakou rychlostím/quote]


mas cdma? asi ne, protoze pises bludy. Cose tyce stahovani, tak ochrannou znamkou chranene materialy se u nas vesele stahuji a kopiruji, jelikoz pred nasi policii proste nemaj lidi respekt.

To ze je naprosto trivialni nechat sledovat kohokoliv co dela na internetu pokud zrovna nema point-to-point otevrene silne sifrovane spojeni mezi svymi zabezpecenymi pocitaci bohuzel nikoho netrapi.
BooT
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bluetake 7. 4. 2005 08:56

me vubec nezajima, co kdo stahuje ale nemam rad bezohledne a sobecke zlodeje, kteri vidi jen a pouze sve vlastni zajmy a omezuji svym egoismem ostatni......A k CDMA - Ano, presne jsi to nazval - Stahujte si co chcete, ale my vam urcime ,jakou rychlosti .O tom to cele je.A je to naprosto v poradku !!!! Nelibi se ti to ? Mas desitky jinych moznosti pripojeni, i kdyz pravda- za jine penize. Ale chytry zlodej si jiste poradi, treba takove skolni servery a nebo nekde na statnim urade, pripadne ve firme.....proc platit , vid, kdy se to da ukrast......nejen film a nebo muzika ale casto i konektivita.....A beda tomu, kdo te bude chtit nejak omezit, na nej hned podas zalobu,vid.......
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod archibald(smazano) 7. 4. 2005 09:22

Prosím nepoužívej pojem zloděj. Dle platne legislativy u nás a ve spoustě dalších států je stahování audiovizuálních děl pro osobní potřebu legální. To se samozřejmě netýká softwaru. Jinak principiálně s FUP jako takovým souhlasím. Nesouhlasím ale s pojetím FUP od Eurotelu. Je zvlášní, že tato technologie nemůže garantovat rychlost, ale proč je možné ji omezit na pouhých 80kbit/s, proč to neomezily na udávaných průměrných 256kbit/s? S CDMA stahuji a budu stahovat a nevím, proč bych si měl pořizovat na stahování jiné připojení. Internet prostě slouží i ke stahování a já k tomu prostě používám CDMA, které mi funguje (asi jsem jedna z mála vyjímek) velmi dobře. A kdyby tady existovala možnost pořídit si ADSL připojení jako v Německu od T-M (3Mb, neomezený objem dat) za cca 2 000 Kč, věř mi, že bych to rád zaplatil.
archibald(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovo 7. 4. 2005 10:02

Tady se pořád míchají dvě věci, FUP a zlodějina.

Co se týká FUP, potom je zřejmé, že ET samovolně uplatňuje nějaké plošné omezení přenosu, které ovšem nikde nezveřejnil ani plošně ani individuálně (mně tedy nic neposlal, jen reklamu a faktury). Lze tedy vytknout nemorální nesoulad reklamy a reality a snahu tajit vlastnosti služby. To vede ke klamání spotřebitele, což lze hodnotit jako trestný čin.

Co se stahování týká. Kdo bez souhlasu nabízí nebo šíří duševní vlastnictví podléhající autorskému zákonu, potom páchá trestný čin. Nikoliv však krádeže, ale porušování autorských práv. Používáním výměnných systémů se tento zákon bezpochyby porušuje u všech jeho uživatelů, v případě FTP jej porušuje pouze strana serveru FTP.

Otázkou zůstává, proč hru na zloděje a policajty nehrají opravdoví policajti, ale roli represívního činitele hraje nějaký Eurotel.
Ovo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Medved 7. 4. 2005 14:51

Mily chlapce(devce ci cokkoli jineho), dej si mokry hadr na hlavu, vychladni a pak se poustej do debat dospelych lidi. To ze jsi nekde zaslechl blaboly se kterymi se tady ohanis, nemusi znamenat ze to tak je. Preji ti hezky klidny den a hodne stesti v prozkoumavani pro tebe zrejme nove oblasti - internetu.
Medved
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bluetake 7. 4. 2005 15:57

Clovece, ted jsi mne skutecne pobavil . Dekuji , chlapec uz delsi dobu nejsem ale takove osloveni potesi...Ale ze jsi mi to nandal, to ti povim...Jen je skoda, ze jsi krome duchaplnosti, kterymi jsi mne zavalil neuvedl jediny konkretni duvod a fakt, ktery podle tveho nazoru neni spravny, omezil jsi se pouze na pejorativni narazky bez jakychkoliv argumentu...S takovym clovekem se diskutuje spatne, kdyz chybi argumenty a fakta, a prevladaji emoce a pocity.....Ale je pravdou, ze mnohym staci k posileni vlastniho pocitu dulezitosti a nebo poklesleho sebevedomi opravdu malo...I ja Ti preji krasny den a budes-li mne chtit, jako jiste skvely odbornik pres internet ,poucit, zkus se priste vyjadrovat konkretne, rad se poucim.....
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod Aljosha 7. 4. 2005 17:08

bluetake píše:me vubec nezajima, co kdo stahuje ale nemam rad bezohledne a sobecke zlodeje, kteri vidi jen a pouze sve vlastni zajmy a omezuji svym egoismem ostatni......A k CDMA - Ano, presne jsi to nazval - Stahujte si co chcete, ale my vam urcime ,jakou rychlosti .O tom to cele je.A je to naprosto v poradku !!!! Nelibi se ti to ? Mas desitky jinych moznosti pripojeni, i kdyz pravda- za jine penize. Ale chytry zlodej si jiste poradi, treba takove skolni servery a nebo nekde na statnim urade, pripadne ve firme.....proc platit , vid, kdy se to da ukrast......nejen film a nebo muzika ale casto i konektivita.....A beda tomu, kdo te bude chtit nejak omezit, na nej hned podas zalobu,vid.......

Trochu odvážnej a zároveň nepříliš moudrej příspěvek, kterej paušalizuje a ty, co stahují větší objemy dat bezdůvodně nazývá zloději.... No nevím.... Asi to pramení z velmi omezených autorových znalostí a zkušeností na Internetu.
Přemýšlel jste někdy o tom, že každý zákazník ET má právo za své peníze využívat cdma podle svého, aniž byste ho nazýval zlodějem nebo jeho jednání bez jakýchkoliv konkrétních informací moralizoval? I Vy máte uzavřenou stejnou smlouvu s ET a tedy stejnou možnost od této smlouvy odstoupit, pokud trpíte utkvělou (doufám, že léčitelnou) představou, že jste obklopen "bezohlednými a sobeckými zloději, kteří vidí jen své zájmy..." :-D
Aljosha
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Railbot 7. 4. 2005 20:55

Ja bych videl reseni - bavime se tu o stahovani dat, o FUP. Kdo co stahuje uz je jina vec. Do toho tady nikomu nic neni. Je to vec ciste soukroma a je to uz kazdeho vec jestli kazdy den stahuje novy pornofilm nebo naucne dokumentarni porady pro deti. Kdyz si budu kazdy den jen tak pro radost sosat distribuce Linuxu, tak sluzbu vyuzivam stejne jako kdyz stahuju filmy nebo hudbu. Ale o ten predmet stahovani preci nejde...tady jde jen o to "stahovani". Rozumime si? :)
Railbot
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rada 7. 4. 2005 22:14

star69 píše:Jak tak na to CDMA cumim, tak jsem rad ze jsem si ho nekoupil. Je to hruza, co si ten Eurotel dovoluje a nejvic prisli zkratka ti, co si to poridili v samym zacatku. Je mi vas uprimne fakt lito. Jeste, ze jsem si to tenkrat nevzal i kdyz sem o tom vazne uvazoval. Je to podraz. Ted momentalne vyuzivam GPRS a filmy + mp3 stahuju ve skole tam je 1GBit optikou a je to lepsi nez 20x CDMA.....Good Luck


Mám to podobné. Jsem rád, že jsem na CDMA před časem neměl peníze. GPRS mi jede sice pomalu, ale jede pořád a připojím se i Tréem (a to prakticky kdekoliv) a to vše za poloviční peníze.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rada 7. 4. 2005 23:10

Railbot píše:Ja bych videl reseni - bavime se tu o stahovani dat, o FUP. Kdo co stahuje uz je jina vec. Do toho tady nikomu nic neni. Je to vec ciste soukroma a je to uz kazdeho vec jestli kazdy den stahuje novy pornofilm nebo naucne dokumentarni porady pro deti. Kdyz si budu kazdy den jen tak pro radost sosat distribuce Linuxu, tak sluzbu vyuzivam stejne jako kdyz stahuju filmy nebo hudbu. Ale o ten predmet stahovani preci nejde...tady jde jen o to "stahovani". Rozumime si? :)


Přesně tak!!!
Absolutně nechápu ty, kteří argumetnují tím, že stejně všichni "sosači" sosají nelegálně! 1) Je spoustu těch, kteří stahují velké objemy zcela legálně. 2) Je to hra na zcela jiném hřišti.

Před časem jsem viděl porno server (moc dobré filmíky :) ) s neomezeným stahováním. Měsíc za 30$. Hodně zajímavá cena za neomezné stahování. Je otázkou, zda by se přes diskutované CDMA dal stáhnout alespoň jeden film za měsíc.

To, že to někomu jede je hezké, ale není hezké, že to spoustě lidí nejede!

Pod slovy NEOMEZENÝ INTERNET by mě nanapadlo představit si to, co předvádí Eurotel. Je logické, že je omezený technickými možnostmi (to napadne i desetileté dítě), ale že bude omezený ještě dále podle aktuální potřeby provozovatele...to by mě hned nenapadlo.

Ano, je užitečné číst vše co je ve smlouvách. Je tady někdo, kdo čte úplně vše co podepisuje? Zřejmě je čtení smluv jeho největší (a jediné) hobby. Podle mě kdo čte vše co je ve smlouvách nikdy ani žádnou podepsat nemůže, snad vždy je tam zakotveno, že se zákazníkem lze podle potřeby vyjebat (sorry za ten výraz, jiný mi tam nešel). Tedy skoro vždy pokud se jedná o službu, která nemá příliš konkurenci (CDMA si dle mého získalo MNOHEM více zákazníků díky pokrytí než díky mobilitě).

Daná situace je podle mě následek nedostatečné konkurence.

Jsem velkým zastáncem Eurotelu. CDMA ale dle mého totálně zorali. Místo omluvy a slevy jen další a další omezení.
Rada
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků