Účtování 60+30 v praxi

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod copper 6. 3. 2007 09:02

snowboarder píše:copper: porovnáváte špatně, FUN je TXT, FAJN je SPECIÁL apodobně. FUN(TXT) má levné smsky, FAJN má levné volání do všech sítí. Nemůžete vyvažovat jablka s mrkví, ačkoliv by ta kombinace chutná byla :-)m/quote]
Jestli ma jeden levnejsi sms nez druhy tady neresim. Je to thread o uctovani, takze sem pouze chtel demonstrovat ze system 60+30 muze byt za jistych okolnosti (nizsi minutove sazbe) levnejsi nez 60+1.
Mimoto jiz lze nove aktivovat pouze - O2 Fajn, O2 TXT, O2 Mix
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 3. 2007 09:47

copper: zase špatně, tarif si kdykoliv můžete změnit na hlasovem automatu nebo smskou i na starší na fun, original, special, quatro. první změna je zdarma.

F430 Spider F1: na druhou stranu u hovorů 1:01 je to pak 1:30 a to je téměř 50%. Je jasné, že u 20ti minutového hovoru je to už pak minimální, ale těch je minimum, hlavně u předplacenek.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michal P 6. 3. 2007 09:53

Je to příšerný účtování, proto taky z domova volám na mobily z pevné VoIP linky kde mi i na mobily účtujou 1+1, hlavně u takových hovorů, které proběhnou stylem " zavolej mi za chvilku, já teď nemůžu" je to slušná úspora.

Proč to jinde jde a tady ne, že by se místo konkurenčního boje domluvili ?
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abracas 6. 3. 2007 10:09

Tak to jsem hodně příjemně překvapen. Jsem čekal, že to bude horší... U těchto vyúčtování to dělá v "jen" 2 až 3 minuty měsíčně navíc... Ale u mě už to nejspíš tak růžové nebude... :)
Abracas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ATTOG 6. 3. 2007 11:08

Nevite nekdo,jak je to s tim twist NEJ cislem,pri nove tarifikaci 60+30?

-respektive v diskuzi pod clankem je,ze se s novymi TWIST tarify rusi,ale v textu jsem to nenasel,dekuji.
ATTOG
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod copper 6. 3. 2007 12:24

Pokud zde nekdo nema pravdu nejsem to ja, ale O2. Vychazim z ofic. informaci na webu, pokud to nekde jinde maji jinak je to jejich problem a ne muj. Stezuj si na O2 u nich nikoliv na me tady.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 6. 3. 2007 12:47

Mě to účtovaní naprosto vyhovuje a naopak bych ho ještě vylepšil na 60+60.Mám v telekomunikacích spoustu akcii, takže čím větší zisky tím pro mne lépe. :lol:
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2007 13:38

Tak sem hoďte někdo další podrobné výpisy, jako ales76, abychom porovnali, kolik procent nám tohle dementní účtování průměrně může sebrat.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod F430 Spider F1 6. 3. 2007 15:52

To goob: Doufám, že to ostatní neudělají jako Aleš.
O2 KO
T-Mobile KO
Vodafone KO
LVBC OK
F430 Spider F1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod speedy 6. 3. 2007 16:20

Takze tady je muj podrobny vypis za leden s tarifem Nabito 100. A zkusil jsem ho porovnat s tarifem O2 Fajn, jelikoz maji podobne ceny a je to i konfrontace 60+1 vs 60+30.

Nejprve rozpis hovoru
Obrázek

A tady jsem spocital, kolik by me stalo volani s jednotlivymi tarify. I kdyz se to nemusi zdat, tak mnohdy neni 60+1 vyhodnejsi, jelikoz byva vykoupeno vyssi cenou.
Obrázek
speedy
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abracas 6. 3. 2007 17:30

Já si objednal také podrobné výpisy, tak je sem kdyžtak také v plovině měsíce hodím, ale teď jde o to, jestli mi je T-M opravdu bude dělat po vteřinách a nebo zda je budou po půl minutách... :?
Abracas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pan Y. 6. 3. 2007 18:22

ales76 píše:Závěr: S účtováním 60+30 zaplatíte za za ony načaté půlminuty (po prvních 60 sekundách) skoro 2x více než v případě účtování po sekundách.o/b] +/- to tak vychází i v jednotlivých měsících.c/quote]
ales76: Tohle je logické a vychází to z pravděpodobnosti rozložení hovorů. Netřeba kvůli tomu ani sčítat jednotlivé sekundy reálných hovorů. Stačí si uvědomit, že když budou délky hovorů rovnoměrně rozloženy v oné půlminutě, jejich průměr pak bude dělat cca 15 sekund, což je polovina 30 sekund. Odtud ono přibližně dvojnásobné zvýšení sekund účtovaných po první minutě u 60+30.

nquote="radim"]No nevím, s těmi časy si myslím to je trochu zavádějící. Jednoznačné porovnání by mělo být v ceně. Tj. spočítat, kolik by ty hovory stály při ceně např. 5,50 Kč/min pro 60+1 a 60+30. Nesrovnával bych to ale na Odepiš, protože to není standardní volání.o/quote]
radim: Naprostý souhlas.


quote="esquire"]Orientační propočet už dříve vytvořil vb]neser
. Doufám, že se nebude zlobit, když zde uvedu odkaz na jeho hb]tabulku[/b] v jiné diskusi. :wink:>/quote]

Jasně, tato tabulka tu patří.
bigmarian: Tabulku jsem tehdy vytvořil pro představu o průměrném navýšení ceny hovoru při tarifikaci 60+30 oproti 60+1. Srovnával jsem tedy na stejné ceně. Při porovnání dvou konkrétních tarifů je samozřejmě třeba zohlednit jejich minutové sazby, tzn. dnes většinou nižší ceny u 60+30. Pak vyjde podobný graf jako autorovi dnešního článku na MM.

Ačkoli jsem nepřítelem generalizací, tak můj zevšeobecňující závěr zní:
Tarifikace 60+30 je pěkné svinstvo, vždy ale záleží na konkrétní struktuře volání (délkách hovorů) a nabídnuté minutové ceně...
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 3. 2007 18:31

tak nějak, navíc cena hovoru nemůže být nikdy dražší o více než necelých 50% a to jen v případě 1:01 a naúčtování 1:30. Čím delší hovor, tím menší navýšení to samozřejmě je.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pan Y. 6. 3. 2007 18:36

snowboarder: Jasně. Je třeba ale říct, že ales76 vždy uváděl, že řeší půlminuty PO první celé minutě. I tak ten jeho závěr mohli někteří chápat jinak. Správné je zkrátka srovnávat celkové ceny.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2007 19:18

Ono je totiž fakt, že oproti minutovým tarifům dává T-M víc kreditu (s HITem obzvláště), takže se to může kompenzovat. Jak ale říká neser. Je to svinstvo. Jsou to všichni pěkný bastardi.. :?
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků