6131 vs. D600 vs. jina alternativa?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sagee 17. 7. 2006 09:42

Zdravim,
uz nejaky cas procitam recenze a tak podobne ... rad bych znal i nazor lidu :-)

Rozhoduji se mezi 6131, D600 popripade jinou alternativou kterou jsem prehledl ;-)

Potrebuji: dobrou klavesnici, dobre mechanicke zpracovani, spolehlivost, rozumnou vydrz, aby bylo mozno pouhym pohledem na telefon zkontrolovat jestli neprisla zprava apod.

Hodi se: Java 2.0, pametova karta

Nepotrebuji: fotak, radio, MP3ky

Rekneme ze cena do 12k nehraje roli ...


Vas nazor??

Predem dekuji vsem za postrehy!
sagee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pakin 17. 7. 2006 10:03

Z tehle dvou bych radeji sahl po D600, kdyz bys pokukoval po Nokii, tak bych spis zvolil treba 6233, nebo pokud nepotrebujes fotak, tak i treba E60, ktera ma vybornej display a i jeji klavesnici hodnoti vsichni dobre. Na Javu jsou ale nejlepsi telefony od SE, takze momentalne neco z rady x750, nebo nejaky walkman, ale tam uz mas od tech nokii a samsungu mensi rozliseni displaye, ale nevim, jak moc ti na nem zalezi. Taky nevim, jestli preferujes OS, ci ne....
Pakin
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sagee 17. 7. 2006 10:10

6233 ma podivnou klavesnici ale jeste si ji asi zajdu porade vyzkouset ;-)

E60 ma naprosto zalostnou vydrz a OS uz nechci ;-)

SE jsem kdysi miloval ale posledni dobou maji pro moje prstiky mrnave knofliky a kdyz udelaji Vcko tak se mu vykla kloub ... poradna klavesnice je pro mne dulezitejsi nez Java ;-)
sagee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pakin 17. 7. 2006 10:16

tak treba mne se na mem SE W800i pise o poznani mnohem lepe, nez na D600...ale to je vec nazoru a hlavne zvyku...
ale z tech dvou co jsi uvedl radsi D600, uz jenom kvuli nahledu office dokumentu...
Pakin
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sagee 17. 7. 2006 10:53

U D600 se bojim pomerne hodne komplikovaneho nahravani Javy, taky netusim jestli se displej nahodou nevypina zcela (a pak neni nic videt) ...
sagee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tudzo 17. 7. 2006 11:27

Asi takto, kámoš má D600, ja mám 6131. Keďže si ho kúpil asi 2 mesiace skôr ako ja, tak som mal čas si ich porovnať. Ja som sa rozhodol pre 6131 a to isté radím aj tebe.

No ináč, ak už niekto založí takúto tému, tak vždy radím to isté. Choď do obchodu, nechaj si predviesť obidva, pohraj sa s nimi a uvidíš, ktorý ti padne do oka, do ruky ... Rozhodnutie je na tebe !!!
tudzo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ferry (novy) 17. 7. 2006 11:33

sagee píše:U D600 se bojim pomerne hodne komplikovaneho nahravani Javy, taky netusim jestli se displej nahodou nevypina zcela (a pak neni nic videt) ...


Jo,máš pravdu,když zhasne dislej tak nic není vidět.Ale příchozí zpráva Tě upozorňuje zvukem,že si jí máš vyzvednout,dá se nastavit libovolný časový interval.Horší je to s promeškaným hovorem,na to Tě nic neupozorní.Hry nahrávám,jde to složitě přes kabel,ale jde to.
Ferry (novy)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sagee 17. 7. 2006 11:42

Hmm takze to vypada na 6131ku ... co vydrz baterky? Jde to?

Btw oba telefony jsem si v obchode vyzkousel ... na kazdym nasel nejaky musky ;-) problem je v tom ze takove ty "prakticke" nedostatky clovek zjistuje az v prubehu pouzivani ... proto ten dotaz do diskuze ;-)
sagee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ferry (novy) 17. 7. 2006 14:55

Baterie mi vydrží 5 dní,když sem tam zavolám a napíši sms.2 dny mi vydrží,když foun hodně proháním,to je hlavně focení a přehrávání mp3. :hm Poněvadž ho mám od listopadu minulého roku a už to není nová hračka tak mi ta baterie vydrží těch 5 dní.Říká se mi to těžce,ale ta baterie je největší slabinou tohoto founu.A ty dobrý stránky,hlavně fotky ,ty nemaj chybu.Viděl jsem dost founů a nanich vyfocených fotek,ale D600 v této kategorii u mne jasně vede.Ne,že ho mám já,ale je to můj názor.A hodně lidí hodně názorů :lol:
Zapoměl jsem na displej,ten bych zařadil také mezi špičky.Právě ty fotky jsou na měm jak z omalovánek :tleskani
A co se týče zpracování:kvalita a image má také na úrovni.Psaní sms také na úrovni.Když jí chceš odeslat tak se musíš jedním tlačítkem proklikávat ke kontaktům k požadované osobě,které jí chceš odelat, ale to je síla zvyku.Nemůžu to porovnat Nokií jaké to je u ní,protože jsem neměl tu čest.
Ferry (novy)
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků