Siemens a Benq: radost nebo obavy?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Jak se díváte na prodej Siemensu tchajwanské firmě Benq?
Mám z toho radost 13 %  18%  [ 13 ]
Nevím, co od toho čekat 31 %  43%  [ 31 ]
Spíš se bojím 27 %  38%  [ 27 ]
Celkem hlasů : 71

Odeslat příspěvekod tiger SX 1 8. 6. 2005 19:50

Kdyby Siemens neměl tak špatný marketing,vůbec k tomu nemuselo dojít.Jejich reklama v televizi mi připomínala reklamu na kuponovou privatizaci :D
tiger SX 1

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 8. 6. 2005 20:37

Ja nevim jak u vas ale me nikdy zadna tv reklama nedonutila ke koupi nejakeho vyrobku...o tomto to vubec neni
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 6. 2005 21:09

To je poměrně normální. Nikdo se asi po reklamě nevrhne do obchodů a nezačne shánět propagované zboží. Mimoděk si ho ale zapamatujete a když potom jdete kolem regálu, připadá vám známé a často po něm sáhnete. Už ale nevíte, že to bylo kvůli reklamě.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mickaelb 8. 6. 2005 21:28

Dnes jsem poprve videl reklamu na SAMSUNG E720, pekne tam masirou lidi s temi mp3, bez pametovych karet opravdu k nicemu, ale to je jim jedno, normalni clovek si to koupi,protoze se mu libi, je to vecko, ma to dobry fotak a mp3, takze myslim ze reklama funguje :wink:
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tiger SX 1 8. 6. 2005 21:50

To ale neznamená, že marketing není důležitý.Nokie(ve vší úctě)v tomto směru jde příkladem.Dokáže prodat svoje výrobky za vyšší cenu.Viz 3310 byla pro určitou skupinu zákazníků doslova životním stylem.A o to jde.Umět spotřebitelům vnutit a prodat za dobrou cenu.V tomto směru Siemens zaspal.Prodejem svých výrobků pod cenu nic nevyřešil.
tiger SX 1

Odeslat příspěvekod aress 8. 6. 2005 22:06

To :Ten nade mnou:)
Budes se divit,ale nekomu 90 mega na MP3 bohate staci,ja mam MP3prehravac tretim rokem,a mam pamet na 96 mega a bohate mi to staci,idyz samozrejme cim vic tim lip
aress
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beckham 9. 6. 2005 06:30

Marek L. píše:To je poměrně normální. Nikdo se asi po reklamě nevrhne do obchodů a nezačne shánět propagované zboží. Mimoděk si ho ale zapamatujete a když potom jdete kolem regálu, připadá vám známé a často po něm sáhnete. Už ale nevíte, že to bylo kvůli reklamě.
Beckham
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod smet 9. 6. 2005 15:42

No doufejme že Benq bude pokračovat našlápnutým směrem: špičkové mobily za slušný peníz. Už aby narvali konečně nějakej EDGE tydlifon a nemusel bych bejt odkázanej na Nokii....
smet

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 9. 6. 2005 21:35

Marek L. Ja se spise setkvam s tim ze reknou rovnou ja chci toto protoze to ma ten a ten a je to dobre
nebo chci nokii je to jednoduche atd
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 10. 6. 2005 06:20

aress píše:Budes se divit,ale nekomu 90 mega na MP3 bohate staci,
Tak já mezi ně nepatřím, koupil jsem si kartu 256 MB a lituju že ne větší. Písniček v takové střední kvalitě se mi jich tam vejde 60, při vyšší kvalitě jenom 40. :oops:
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VwENA... 10. 6. 2005 07:43

Nechme se překvapit, jak tento obchod skončí..... Já osobně neoplývám optimismem, ale nemůžeme hodnotit BenQ podle toho, jak vyrábí LCD, to je asi jako kdybych hodnotil mobilní telefony Philips podle holicího strojku nebo vysavače /obojí funguje dobře :)/. .. Myslím, že Siemens už neměl na vybranou, jeho řada x55 byla s úspěšností „na štíru“, řada x65 také zase tolik nezachránila. Určitě se prodávají, určitě mají spoustu příznivců, nejvíce ale napomohla nízká cena. .. Na Siemens vzpomínám se slzou v oku, můj první telefon C35i mám ještě doma v šuplíku (fungující) a S45 (také ještě fungující) – to byl pro mne telefon s „T“. .. Myslím, že Siemens uměl, ale zaspal konkurenci, hlavně ve formě progresivních značek jako SE, Samsung atd., Nokii nevyjímaje, ač její politika je o něčem úplně jiném. .. Přeji, aby to Siemensu vyšlo, ale jestli to dopadne jako s modelem ST55, na kterém také nějací asiati spolupracovali, tak potěš koště......... :roll:
VwENA...
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 6. 2005 11:05

ja v tom jednoznacne vidim prinos, Siemense bych si nikdy nekoupil, tohle mi trochu rozsiri trh :) A doufam, ze to predelaji co nejrychleji, benqy vypadaji docela hezky a konecne by to mohlo prestat byt tak poruchove a taky by to slo ovladat :) A taky by mohly byt hezke displaye :)
Caddy
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tiger SX 1 11. 6. 2005 12:54

Nevím jak ty , ale já véčka s antenou moc nemusím.Co se týče poruchovosti mám jenom dobré zkušenosti.Jak s C 35i tak i s SX1.A můžeš si kdykoliv přehrát firmwer.Co se týče ovladatelnosti jsou úplně v poho.Na displej u SX1 si nemůžu stěžovat :D .Jediné slabé místo bych viděl ve výdrži baterie.Každopídně Benq asi na trhu nebude to co Siemens(S25,M35i,Sl45i,Me45,S55,SX1) a to je škoda :cry:
tiger SX 1

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 6. 2005 20:24

tiger: jasne, SX1 ma display v pohode, neb je dany symbianem, ale to je vyjimka :)
ja v mobilech delam a moje zkusenost je bohuzel takova, ze z deseti reklamaci, je osm siemensu...nemluve o tom, ze jedine, co jsme letos musel dobropisovat po trech stejnych opravach, byly siemensy. Od zacatku roku ctyri.
V ovladani se dokazu vzdy ztratti, to menu mi prijde absolutne nelogicke....a to nema problemy ani s motorolama, philipsama a vubec cimkoliv, vse hend ovladam bez probelmu.
Vydrz baterie me zrovna netrapi, nevim, co s tim furt vsichni maji, stejne kazdy den prijdu domu a napichnu mobil do stojanku k PC nebo do nabijecky :)
Caddy
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DANRI 14. 6. 2005 09:14

Menu u Siemensu je uplne v pohode.
Ja mel predtim jen motoroly a na menu a cele ovladani jsem si zvykl skoro okamzite. Vetsina lidi v mem okoli ma Siemensy a nikdo s tim nemel zadne problemy.
A taky z toho , ze vetsina znamych ma siemensy tak z toho usuzuju ze jejich prodej bude asi vyssi nez ostatnich znacek a mozna proto je i vice reklamaci.
Motorolu jsem mel 4x v reklamaci a muj bratr mel jiny typ a taky reklamoval.Siemensu jsme meli doma asi 6 bez problemu prezili vse.Misty i horsi zachazeni.
Mam S55 a pokud bych si ted vybiral novy telefon tak asi zase Siemens.
Ti co maji nokii a dali za ni celkem dost tak se celkem divi co siemensy za poloviny ceny umi a ze ten jejich telefon se k nim moc neblizi.A pokud by chteli takovou vybavu tak by si museli priplatit.
Ale u Nokie jde o image :D
Doufam, ze Benq bude v siemensech tak jak jsme zvykli pokracovat. Opravdu z toho mam obavy.
DANRI

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků