Končí evropské značky?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kdo vyrábí lepší mobily?
Evropští a američtí výrobci 63 %  66%  [ 63 ]
Asijští výrobci 32 %  33%  [ 32 ]
Celkem hlasů : 95

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 6. 2005 20:46

V polovině loňského roku Alcatel oznámil, že majoritní část jeho divize mobilních telefonů kupuje čínská firma TCL. Před několika týdny Alcatel projevil zájem úplně se mobilů zbavit a předat je čínské firmě.

Siemens se dohodl s tchajwanskou společností Benq, která koupí jeho divizi mobilních telefonů. Počítá se s tím, že Siemens coby značka mobilů po čase úplně zmizí.

Už dvě evropské a nikterak nedůležité značky přešly do rukou čínských firem. Je to trend a stejně tak budou pokračovat i ostatní? Nokia, Motorola a Sony Ericsson jsou zřejmě za vodou, ale co třeba Philips nebo Sagem?

Končí evropské značky? Budou se opravdu všechny telefony vozit z východu? Není to škoda?

(V anketě lze hlasovat pouze po přihlášení, diskuze je ale otevřená všem)
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 18. 7. 2005 09:35, celkově upraveno 2
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 7. 6. 2005 20:56

tak skoda to asi neni, i tak tam maji technologie na lepsi urovni a vyroba je tam taky levnejsi....
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 6. 2005 20:58

Tady bychom ale asi měli odlišovat Čínu a Jižní Koreu nebo třeba Japonsko. Čína má velmi levnou pracovní sílu a továrny dokážou efektivně vyrobit cokoli. S vlastním vývojem je to ale výrazně horší.

Myslím, že v případě Benqu není příliš vhodné porovnávat se špičkovými Samsungy nebo japonským Panasonicem.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jony 7. 6. 2005 21:06

SonyEricsson se pocita mezi evropske nebo asijske znacky??
Jony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 6. 2005 21:13

Sony Ericsson je asi pořád Evropa. Japonsko bych navíc mezi typické asijské značky úplně nepočítal - to je spíš samostatná kategorie.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Man 7. 6. 2005 23:19

Proč se raději nespojí Alcatel&Siemens a TCL&Benq :lol: ?

Anebo všichni: Alcatel&Siemens&TCL&Benq a mohou přibrat ještě Philips a Sagem (Safran) a pak to konečně zbytku světa natřou :D
Man

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 8. 6. 2005 08:12

Já nevím. Japonsko je asi opravdu samostatná kategorie, ale řekl bych, že výroba je tam pořád levnější, minimálně určitě než v západní Evropě. No a technologicky je to světová špička, o tom není sporu. Každopádně je to trend - výroba se přesouvá tam, kde je to levnější.
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod M. 8. 6. 2005 08:49

Me vadi na tech asijskych telefonech ta "hracickovost". Ale technologie maji dobry, to se musi nechat.
M.
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 8. 6. 2005 09:19

Myslím si, že významné evropské značky jentak končit nebudou, ty už jsou snad za vodou... nebo alespoň v to doufám. Domnívám se, že by byla škoda, kdyby se výroba všech klasických evropských značek přesunula na východ, protože jejich kvalita by šla rapidně dolů.

V Evropě je prvořadá kvalita a špičkové technologie, kdežto v Asii spíše taková ta "hračičkovost", pestrost a samé kravinky k ničemu (jak psal M.)... Na asijských telefonech se mi právě toto nelíbí - jsou sice nabity spousty funkcemi a "pimprdlátky", ale jejich využitelnost je minimální a důležité technologie zaostávají. Navíc celý výrobek vypadá jak hračka pro děti na jedno použití.

Proti přesunu bych nebyl v případě, že by se zachovaly klasické evropské postupy, že zůstane odpovídající kvalita a rapidně se sníží cena telefonu... ovšem to je velmi nereálné.

Dr. Goblin
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 8. 6. 2005 09:28

To se netyka zdaleka jen telefonu ale da se rict, ze temer vseho zbozi. V Evrope se toho uz moc nevyrabi a ten zbytek se pomalu stehuje do Asie take.
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 8. 6. 2005 11:54

No já myslím, že docela velký výběr a rozdíly v kvalitě jsou a budou i mezi těmi asijskými výrobci. Právě Japonci, jako Panasonic nebo NEC taky dávají přednost kvalitě, Korejci (Samsung a LG) jsou tak an půl cesty - člověk mezi jejich mobily najde i takové, které vypbočují z jednotvárné stříbrnosti - a Číňani (TCL, Haier, Bird, atd...) holt budou dělat zbytek, pro tu většinu lidí, kterým jde hlavně o to, aby neplatili víc než je nutné...
Ale kam se zařadí náš Benq-Siemens, to je otázka. Podle mě to ale nebude jenom "jedna z čínských značek". Benq má myslím docela ambice už teď, a když se k tomu přidá dědictví Siemensu... Nový SonyEricsson z toho možná nebude (přece jenom Taiwan není Japonsko) ale třeba Benq P30 a P50 vypadají slibně..
Návštěvník

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 8. 6. 2005 12:10

fido+ souhlas bohuzel to tak je a nic se s tim neudela je tam levnejsi pracovni sila a az se uplne otevre cina tak to bude jeste horsi...
Nedokazu posoudit jestli asijske znacku ted budou kvalitnejsi
ale nemam k tomu duveru
stejne tak si radeji koupim evropske auto nez-li nejake korejske...
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 8. 6. 2005 14:06

Co máte s tou kvalitou? Samsung dělá VELMI kvalitní telefony. Minimum problémů ve FW a špičkové zpracování... Samozřejmě k výrobě kvalitního výrobku je zapotřebí mít kvalitní technologie. A technologie v telefonu? Co potřebujete? Kvalitní displej, sluchátko, klávesnice, mikrofon... To všechno asijati uměj. GPRS uměj, EDGE uměj, Bluetooth uměj...MP3 přehrávač taky udělat umí. Tak co nezvládají? Korejci jsou nejlepší na MP3 přehrávače. Pokud nepočítám IPOD.
Jsme zvláštní národ, opravdu. Proč ta zášť vůči asiatům???
Předsudky? Závist??
Proč byste si nikdy nekoupili korejské auto?? Neumí snad jezdit?
Upadne mu po 100km kolo?

Někteří jsou fakt legrační..... :)
beat
Junior

Odeslat příspěvekod M. 8. 6. 2005 14:09

beat píše:Proč byste si nikdy nekoupili korejské auto?o/quote]

Nejsou stavene pro nase silinice, maji tenke plechy a nahradni dily jsou drahe. Navic zivotnost se pocita jen na 6 let.
M.
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alasther 8. 6. 2005 14:10

Kdybych si dneska mohl vybrat jestli si vyberu Asijsky (stim ze by byl urcen pro CR atd) nebo Evropsky tak si asi vyberu a to si mozna uvedomuji i Evropsti vyrobci a tak se treba kouknete na prave nastupujici radu Nokii "N" . Jestli budou chtit Evropsti vyrobci udrzet krok s Asijskymi tak budou proste muset pridat a nakonec tu zustanou jen ti co na to budou mit .... tot moj nazor .
Alcatel 301 - Nokia 3330 - Sonny (cislo nepamatuju) - Siemens C55 - SE T610 - SE T630 - Motorola V547 - now: Nokia 6230i -> N70 až bude na skladě u ET :) -Acer Ferrari 3000 > HP nx8220 - Asus MyPal 716 -> dal nic asi od PDA upustim
Alasther
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků