Proč používám chytrý telefon?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod JoVym 5. 6. 2005 19:44

jak to vidim ja:
+ ICQ (agile messenger)
+ internet (netfront)
+ email (profimail)
+ prizpusobitelnost (moznost nahrat programky, ktere lepe plni svou funkci, nez ty dodane vyrobcem)
+ mp3
+ radio
+ obcas nejaka hra

- mene stabilni (u me hlavne pri vyuzivani GPRS)
- rychlost (nekdy to vse opravdu trva a trva, nastesti ne dyl, nez chut zvykacek z reklam ;-) )

a abych nezapomel, mozna si koupim i NOKIi (samozrejme jen se Symbianem), zatim jich udelala nejvic a takova 6681, nebo jeste lepe N70 by se mi moc libila.....

poznamka ke stiznosti FIDO+ o neexistenci e-mail klienta, ktery umi mazat emaily jen v mobilu a necha je na serveru: neni to uplne pravda, napr. na mem SX1 tuto funkci plni zakladni emailovy klient dodany primo vyrobcem, takze to jde.... tento klient ma sice spoustu jinych neduhu, proto pouzivam profimal, ktery naistalovany na pametovou kartu (mam 512MB), uklada emaily na ni, takze s tim mistem a mazanim nemam zas takovej problem... Navic to resim i tak, ze mam jednu schranku, na kterou si automaticky preposilam emaily a jen z te jedne schranky stahuju emaily do mobilu, taklze pokud neco smazu v mobilu i ve schrance, tak to zustane v te puvodni...

a jeste jedna poznamka, nevim jak pro ostatni S60, tak na SX1 existuje programek, ktery presmeruje ukladani SMS, MMS, emailu z "vnitrni" pameti, na pametovou kartu, takze snad k tomu automatickemu preformatu by nemuselo vubec dojit... (jmenuje se MsvDriveE)
JoVym
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 6. 6. 2005 07:15

JoVym > No to co jsi vyjmenoval nejsou ani tak funkce chytrého mobilu. ICQ, internet, email, přizpůsobitelnost, mp3, rádio a hry mají i telefony které nejsou chytrými! Takže si tak říkám, jestli vůbec potřebuješ chytrý mobil... ale asi ne jak to tak vypadá :).
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
http://moje.auto.cz/lordmystic/ford-mondeo.html
http://shadowork.net
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stastny Jim 6. 6. 2005 07:42

Ivo Mareček by napísal že používa chytrý mobil, pretože má väčší displej..
:-)
http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefon ... ARI=108321
Stastny Jim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fido_cz 6. 6. 2005 08:17

Lord Mystic píše:JoVym > No to co jsi vyjmenoval nejsou ani tak funkce chytrého mobilu. ICQ, internet, email, přizpůsobitelnost, mp3, rádio a hry mají i telefony které nejsou chytrými! Takže si tak říkám, jestli vůbec potřebuješ chytrý mobil... ale asi ne jak to tak vypadá :). /quote]


Sem na tom podobne jako JoVym a obcas si i rikam, jestli by mi nestacil obycejny mobil. Jenze i kdyz uz jsou i takove, ktere by meli "temer vsechny" pozadovane funkce, tak to ma jeden obrovsky hacek a tim je multitaking. A i tak pouzivam i par dalsich veci, ktere mi obycejny mobil nenabidne (mapy atd.).
fido_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 6. 6. 2005 09:13

Já jsem si chytrý mobil kupoval hlavně proto, protože jsem hračička a baví mě to. Ale když po nějaké době používání founu s Windows Mobile for Smartphone jsem si ho osahal, mohu napsat co bere mě:

:arrow: jednoznačně nejlepší přehrávání videa na mobilu - kam se zatím hrabou symbianisti na můj SDA - často využívaná funkce - dnes si nedokážu představit foun bez této funkce. sleduji každou volnou chvilku red dwarfa, přátelé, atp. kámošům ukazuji nové trailery a videa která jsem sám natočil (z kamery).
:arrow: přehrávač hudby - vím, zvládli by to i ostatní founy možná, ale třeba mé SDA je rychlé při kopírování, tak si lze často měnit a aktualizovat hudební výběry.
:arrow: špičková sychnchornizace s pc - outlook - úkoly, maily, poznámky, kalendář. využívám to v práci hodně a aktivně a foun toto ještě zefektivní.
:arrow: oproti běžným telefonům konečně využitelná úvodní today obrazovka, kde mám aktuální přehled o sms, mms a mailech, dále nejbližší událost z kalendáře, úkoly, rychlé zástupce používaných programů a hlavně předpověď počasí na několik dní dopředu.
:arrow: také se občas hodí VNC - ale o to je to důležitější, to když nám doma spadne síť a potřebuji se rychle domů připojit a třeba resetovat firewall nebo celý server či tam něco jiného udělat.
:arrow: icq, operu a ftp browser nemusím zmiňovat, to je také základ, teť jsem také začal používat RSS v mobilu - je to fajn, protože to EDGE tomu přeci jen chybí.
:arrow: prohlížeč office dokumentů se také šikne.
:arrow: a poslední dobou silně uvažuji nad GPS - to se do obyč. founů moc dobře nedostane. jen čekám až budou lepší mapy ČR.

Pokud by měl někdo zájem se o chytrých mobilech s Windows Mobile for Smartphone dozvědět něco více, třeba jaké aplikace tam lze doinstalovat, jaké hry, co vše s telefonem provádět, tak může navštívit mou stránku věnovanou právě těmto chytrým mobilům - http://shadowork.net
Naposledy upravil Lord Mystic dne 6. 6. 2005 10:30, celkově upraveno 1
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
http://moje.auto.cz/lordmystic/ford-mondeo.html
http://shadowork.net
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vlk 6. 6. 2005 10:21

Zatím mám "obyčejný" Philips 755, na smartphone asi časem dojde, zatím ale nevidím potřebu. Bez problému používám e-mail, web, ICQ, ebooks (viz mobiledit), kalendář.

Výhodou smartphoneů je možnost dalších instalací, ale zatím si vystačím s Javou.

Taky mi u většiny SP vadí velikost, takže ze současných bych vybral jedině Dataphone II nebo PDA Compact.

Symbian moc nechápu. Proč někdo vytvořil další standard, když 99 % PC má Win.? Pak mi přijde logické mít Win. i na mobilu, aby si s PC bez problémů rozuměl.
Vlk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 6. 6. 2005 10:29

Vlk píše:Taky mi u většiny SP vadí velikost, takže ze současných bych vybral jedině Dataphone II nebo PDA Compact.o/quote]
No tyto dvě zařízení nejsou klasické smartphony. To jsou PDA vybavena telefonní částí, klasický smartphone, třeba mé SDA (Eurotel Smartphone II) váží těsně kolem 100g a to není moc, pokud uvážíme velký displej a pohodlnou klávesnici!

oquote="Vlk"]Symbian moc nechápu. Proč někdo vytvořil další standard, když 99 % PC má Win.? Pak mi přijde logické mít Win. i na mobilu, aby si s PC bez problémů rozuměl.
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
http://moje.auto.cz/lordmystic/ford-mondeo.html
http://shadowork.net
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vlk 6. 6. 2005 11:01

Pardon, já myslel ET Smartphone II, ten mi připadá jako mobil.
A Compact je sice PDA, ale velikostí taky skoro mobil.
Vlk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš K. Drahoňovský 6. 6. 2005 11:37

Používám jak smartphone, tak hloupý telefon a musím říct, že poté, co jsem přestal používat 3660 jako svůj hlavní přístroj, se mi žije daleko lépe. Odpadlo sekání a neustálé hlášky při zapínání "Aplikace xxx zavřena", upravování T9 tak, aby psala bez diakritiky, přibyla možnost nošení na krku nebo v kapse bez obrovské boule na opasku.
Co mi naopak velmi chybí je multitasking, pro mobilní icq je to velmi užitečná věc. Další příjemnost je pamět omezená pouze velikostí paměťovky, zejména u zpráv mi to u 6230 chybí.
Ovládání mají oba telefony přibližně na stejné výši, občas je praktičtější 3660, občas 6230. Email a FTP mi na telefonu netřeba, jsem online prakticky celý den, z e-booků mě bolí oči a gamesky se mi už skoro omrzely. Kvalitní telefon manažerské třídy může smartphonům směle konkurovat.
I tak si však myslím, že ideální je buď střídat telefon se smartphonem, nebo kombinovat telefon a kvalitní PDA s BT přenosem.
Tomáš K. Drahoňovský
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 6. 6. 2005 11:51

[quote="Tomáš K. Drahoňovský"uI tak si však myslím, že ideální je buď střídat telefon se smartphonem, nebo kombinovat telefon a kvalitní PDA s BT přenosem.p/quote]
Tady záleží strašně moc k čemu to chci. Sám jsem si vyzkoušel také obě varianty, ale abych tahal pda a k tomu telefon - tak to opravdu už ne! A to jsem si původně myslel že je to optimální řešení. Ale není. Dnes bych zase sáhl po tom co mám, případně počkal na nové chytré mobily s WM5 for Smartphone a ten foun by musel mít rozlišení 320x240 minimálně. Jinak mi nic nechybí, snad na to edge, ale to je v plenkach s pokrytim.
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
http://moje.auto.cz/lordmystic/ford-mondeo.html
http://shadowork.net
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MartinH 6. 6. 2005 12:42

Lord Mystic píše:
Vlk píše:Symbian moc nechápu. Proč někdo vytvořil další standard, když 99 % PC má Win.? Pak mi přijde logické mít Win. i na mobilu, aby si s PC bez problémů rozuměl.
MartinH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MartinH 6. 6. 2005 12:44

jo a ještě proč používám smartphone: protože už mě nebavilo tahat palma a telefon.
MartinH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 6. 6. 2005 12:46

MartinH píše:no, musím říci, že vaše nadšení pocket woknama zase až tak moc nesdílím.e/quote]

Já také ne, jen kdybych měl porovnat WM a Symbian kdo má blíž ke kompatibilitě, tak mi WM vychází lépe. Druhá je již otázka toho jestli je to dostačující či ne...
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
http://moje.auto.cz/lordmystic/ford-mondeo.html
http://shadowork.net
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bili 6. 6. 2005 19:20

CHci si také koupit chytrý telefon N6630, zajímalo by mne, jestli se dají někde zdarma stáhnout mapy které pracují s GPS, jsou české a umí navigaci? HW si seženu. Kupovat si Route66 za 1**** kč se mi nechce. díky
bili
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rascal(smazano) 6. 6. 2005 21:15

Tak telefon se simbianem používam hlavně na filmy. Ono nacpat si tam celovečerní film i s titulky a koukat na to třeba ve vlaku je docel azábava.
Na vejlety do ciziny se mi hrozně hodí slovníky. Na co seobu tahat papírový sovníky když to telefon hravě zvládne.
O hrách asi mluvit nemusim.
A hlavně se s nim člověk vyblbne., třeba když si čtu půl roku starý zprávy, hraju s obrázkama, mixuju muziku.
Prostě do obyčejnýho pádla bych už mnešel ani za boha.(Mmj, mapičky v telefonu mě dobře dovedly po evropě :-)
Rascal(smazano)
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků