Problémy se zálohování MPx220

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ušák 2. 2. 2006 13:28

K Vánocům jsem si bohužel koupila Motorolu Mpx220 a mám s ní dost problémy. Chtěla bych nechat přeinstalovat firmware, ale potřebuju předtím udělat zálohu. Nainstalovala jsem si Sunnysoft SmartPack a chtěla jsem si pomocí něj zálohovat telefon, ale zálohuje se to, zálohuje a nakonec to napíše, že nemá dostatek paměti. Nemám žádnou další paměťovou kartu. Setkali jste se s tím někdo? Je to bug nebo je fakt možné, že mu to místo chybí? Dohromady mám v telefonu jen smsky a kontakty, tak to docela nechápu. A poté se telefon chová divně, nezamyká se klávesnice, neuložilo se mi nějaké nastavení apod.
Další problém, který mám, je, že mi nefunguje nastavení internetu přes motorolácké stránky. Respektive, fungovalo, ale pak přestalo. Zrovna tak posílání mmsek. Poslala jsem jednu a konec. Aktivované služby mám. Je možné, že by se tam něco softwarově podělalo tak, že to tomu brání? Ovladače?
Udělala bych i master reset, ale potřebuju na to tu zálohu...
A třetí problém je, že poté, co jsem si nastavila budík, tak mi od té doby zvoní každý den, i když je vypnutý. Skvělé, že?

Díky moc za jakýkoli tip, který mi pomůže. Už mám toho telefonu totiž fakt po krk. Škoda, že se veškeré negativní reakce objevily až po vánocích, ale to je logické, když ho tak zlevnili... :(
Ušák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 2. 2. 2006 13:32

Na zálohu kontaktů můžeš použít Jeyo Mobile Companion, na zálohu programů a nastavení Sprite Backup. Co se týče toho internetu, nemáš Oskara? Teď s přechodem na Vodafone to prý nějak blbne. Zkusil bych ten Master reset.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tumek 2. 2. 2006 13:36

Telefón je v pohodě, veškeré chyby jsou Tvoje :pozor2
tumek
Junior

Odeslat příspěvekod USER47 2. 2. 2006 13:38

tumek píše:Telefón je v pohodě, veškeré chyby jsou Tvoje :pozor2 /quote]

Zato ty jsi expert
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blanka 2. 2. 2006 13:47

nevím, jestli to chápu dobře, ale jestli ti jde o zálohování kontaktů, tak to udělej přes synchronizaci s PC.
Ostatní programy tam musíš instalovat znova :wink: (přes PC)
Co se týče Oskara - teda Vodafouna :) , tak dneska přes GPRS funguje.
blanka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 2. 2. 2006 13:50

Přes outlook bych to nedělal, občas dělá divný věci a například mně odmítá synchronizovat "+" před číslem, takže to pak musim předělávat...Udělal bych to přes JMC, jak jsem psal výše. A pokud ještě udělá zálohu přes Sprite Backup, tak programy nebude muset instalovat znovu, ani nebude muset znovu nastavovat internet apod.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blanka 2. 2. 2006 15:01

USER47: mám WM2003 a tím, co popisuješ problém fakt nemám. Kontakty upravuju až v PC a při synchronizaci se mi to do mob nahraje i s +042.......
Ale tím nechci napsat, že tvé řešení je špatné. :tleskani
blanka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 2. 2. 2006 15:08

Taky neříkám, že je outlook nepoužitelnej, jen je někdy trochu nespolehlivej (nejsem sám, kdo s ním má občas problém), takže to radši řeším přes JMC, které mě ještě nezklamalo :D
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ušák 3. 2. 2006 21:01

JMC se mi líbí, tak budu uvažovat eventuelně i o koupi. Pokud se mi to, co jsem zálohovala, teda podaří po master resetu natáhnout ještě zpátky do mobilu :o) Bohužel jsem nenašla žádnou trial verzi Sprite Backup, tak ten nemůžu použít. Ale aplikace mě zatím tak nepálí, protože v mobilu skoro nic ještě nemám. Synchronizovala jsem i s Outlookem a žádné problémy jsem nepostřehla, ale moc jsem nekontrolovala, co natropil. Co se datových služeb týká, tak mám T-Mobile. Ale obávám se, že ten můj problém s operátorem nesouvisí. Uvidíme, co bude po master resetu.
Ušák
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků