Koupili byste si KRADENY mobil?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trent 26. 1. 2006 09:30

Toho kdo kupuje kradené věci bych netrestal...proč?Je to jen jeho věc, co mu dovolí svědomí. Jeho trest je to vědomí, co má.A pokud mu to nevadí, tak je to jen o tom, jaké ten člověk uznává morální normy.Ale se sekáním prstů bych souhlasil.Trest musí být takový aby zastrašil případné zloděje.
trent
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod a-c 26. 1. 2006 10:02

trent píše:A ty si myslíš, že když jsem toto napsal, tak že kradu? Nebo podvádím? To jak jsi vyjmenoval, že je to v rodičích, příbuzných atd...Ano, je, ale stejně tak je to v tvé rodině a v rodině kohokoliv jiného....čili je to v lidech.i/quote]

ne, nemyslim. psal jsem to proto, ze je snadne vymlouvat se na to, ze je to "v lidech". ze je to neco dedicneho... ze pokud budu taky takovy, tak se vlastne nic nedeje.

trent píše:A abych se opakoval, tak znovu zmíním pirátský soft.Sáhněte si na srdce a řekněte si jak to je.Nebo tu všichni mají vše stoprocentně legálního?Skoro bych si tipnul, že ne, ale to podle některých není krádež....ale je.stejná jako s tím mobilem.
a-c
Junior

Odeslat příspěvekod a-c 26. 1. 2006 10:08

pepcadvorak píše:Takže, kdo kupuje kradený mobil(a ví o tom), měl by dostat stejný trest jako ten kdo ho ukradl. Zlodějům bych sekal prsty. NeřádůmN/quote]


stejny asi ne, protoze "zasluhy" zlodeje jsou o neco vetsi. prsty bych taky nesekal... ale zavedl bych pracovni tabory a tam by se muselo makat. a makat poradne a kvalitne. nemakas - tak tam budes tak dlouho, az zcernas. dokud si to neodpracujes.
a-c
Junior

Odeslat příspěvekod kuej 26. 1. 2006 10:15

já zníám lidi co si kradenej mobil koupily a nebyla to vždy dobrá volba mně by spíš vadilo že už ho mněl někdo předemnou !!
kuej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trent 26. 1. 2006 10:29

a-c:To že říkam, že je to v lidech, nemyslím, že všichni kradou, ale tak, že podvody a krádežej je tolik nevyvedou z míry, protože to tu prostě je.Tady se dějou věci, které by se jindy nestali a lidi jdou a mávnou nad tím rukou.Protože je to nepřekvapí.To je jako s těma odemčenejma autama na arkovišti.Když ho tu takhle necháš ty, tak budeš rád, když ti tam to auto aspoň zůstane...a lidi to nepřevapí.Když ho takhle necháš třeba v dříve zmiňované AU nebo NZ, tak se ti tam nic nestane a když, tak to bude něco výjmčného a tamní lidi se nad tím pozastaví.
S tím softem je to ale taky krádež...nebo snad není?Virtualní ano, ale stejně.A vidiš...to se toleruje...i tebou....stejně tak mnou, takže je to určitým způsobem v nás.Jak podvedem třeba Microsoft a nebudem kupovan Okna za 10k, ale seženem si je někde jince možná za cenu prázdného CD.Ale roli zde hraje cena, za kterou jsou ty progrym nabízeny....
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod globalplayer 26. 1. 2006 11:14

kazdy kto tvrdi ze nekupil je bud svaty a ma svatoziaru na hlavou alevbo klame :D
lebo pri velmi vyhodnej cene ide svedomie bokom
pisem svoje nazory,to znamena ze su ine ako vase
globalplayer
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepcadvorak 26. 1. 2006 11:41

Tak to budu svatý. Dokud se budou kradené věci kupovat, bude se dál vesele krást.
pepík je King
pepcadvorak
Junior

Odeslat příspěvekod a-c 26. 1. 2006 12:25

globalplayer píše:kazdy kto tvrdi ze nekupil je bud svaty a ma svatoziaru na hlavou alevbo klame :D
lebo pri velmi vyhodnej cene ide svedomie bokom


blbost. na to aby clovek nekupoval kradene zbozi nemusi byt ani svaty ani hrdina. staci si jenom uvedomit, ze kdyz ja to ted kupuji, tak tim odmenuji zlodeje, ktery umyslne nekoho poskodil.

prece nejde o zivot ani o deset milionu, abych se pri vyhodne cene za kus kradene elektroniky posadil na zadek, zapomnel na svedomi a jeste onanoval nad tim, kolik jsem usetril... jak se rika, chudoba cti netrati.
a-c
Junior

Odeslat příspěvekod Bungo 26. 1. 2006 14:30

ale no tak. Sekani prstu a pracovni tabory tady byly a je jen dobre, ze jsou pryc. Jsme lidi... Nerikam, ze by tresty mely byt nekdy tvrdsi, ale i to je namet do diskuse.

Tendence krast je podle me v tom, v jakem prostredi clovek vyrusta, jak ho ovlivnuje okoli, jak je vychovan, ale taky samzrejme je to i soucast jednotlivce. Ted uz zalezi jak moc dokaze tuto vrozenou dispozici potlacit. Mozna budete rikat, ze jsem divny, ale v 1. tride zakladni skoly jsem v obchode ukradl obycejnou grafitovou tuzku v hodnote 1Kcs a mam za to spatne svedomi dodneska...

A co si budeme nalhavat, kdo jako kluk nekradl tresne v zahrade...

Nikdo neni 100% svatym a takoveho stavu lze jen tezko docilit, ted uz jde jen to, jak moc potlaci sve vychovani a svedomi a bude klidne krast ve velkem, nebo bez uzardeni na tvari prekupovat kradene veci...

Bungo
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
Junior

Odeslat příspěvekod hannawald 26. 1. 2006 16:21

mne jenom zarazi, jaky minimum lidi by to nekoupilo proto, ze se to delat nema.
Vetsinu tady odradi max to, ze se boji, ze by ten mobil mohl byt treba rozbity a nekdo by je podvedl.
Dalsi by se jeste pochlubili kamosum, jak to skvele ochcali a maj za par supu mobil, se kterym muzou delat machra.

Drsny, ale nerekl bych prekvapujici.
hannawald
Junior

Odeslat příspěvekod trent 26. 1. 2006 16:52

Jak říkám....je to v lidech.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuej 26. 1. 2006 18:43

rád bych podotknul že sou lidi kteří si nemůžou dražší mobily dovolit ale vidí je u známých nebo kamarádů a pak jim je někdo nabídne za nižší cenu tak prostě zavřou oči a kašlou na to že odmněňujou zloděje

ale je pravda že mně naštvalo když si kámoš koupil D750i kterej sem já dostal za 8700,- za 4000,- :x
kuej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Litrmlicka 26. 1. 2006 19:19

hodně bych to zvažoval, ale 6230i za 2000..., nabo W800i za 2400... těžko říct...
Eh??

Nokia 5110 - Alcatel 303 - Siemens CX70 - SE T700 - Samsung s5610
Litrmlicka
Junior

Odeslat příspěvekod TomasNM 26. 1. 2006 20:04

Hmmm. Ja som pred polrokom kupil za dobru cenu Qtek2060(MDA II) aj s krabicou a mam od toho aj doklad. Lenze mily predavac strcil korunky do vrecka a zo stavu v predajni neodpisal. Teraz som bez par tisic a bez komunikatora. Cakam na vyjadrenie majitela obchodu a policie. Mali by mi ho vratit,lebo od toho mam doklad. Telefony su velmi lahko zistitelne a kradnuty(teda ze by som o tom vedel)by som urcite nebral. Trebars taky fotak,radio,notebook...na to nikto nikdy nepride,ale telefon co pri kazdom hovore vysiela svoj IMEI do sveta... Samozrejme su tu 2 strany. Financna a moralna. Takze tak.
TomasNM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pette 27. 1. 2006 08:16

nikdy by som kradnutu vec nekupil... tym sami podporujete kradeze
Pette
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků