Koupili byste si KRADENY mobil?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Adamantium 25. 1. 2006 18:03

Kdyz kupujete telefon z druhe ruky nebo z bazaru, dotycny vam urcite nerekne ze je to kradene. Takze pokud je telefon kradeny, muzete se jen domnivat. Jinak pokud kupuji takovyto telefon (z druhe ruky), tak me zajima stav a cena. Pokud je vse OK, je mi jedno jestli je kradeny ci nikoliv.
Adamantium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Henessy(smazano) 25. 1. 2006 18:04

maco8 píše:Ja sa musim priznat kupil som 3 fony ale za 2 dni som ich radsej predal a kupil som si nowy


Kolik ti ty prodeje hodily čistého? Nemáš odbyt i na nějaké televizory a videa?
Henessy(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukas26 25. 1. 2006 18:04

telefon z druhé ruky jsem ještě nikdy nekoupil, vždycky nový...mám aspoň jistou záruku atd. (teda pokud nekoupíte telefon ze Satronu :mrgreen: )
Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6230i -> Nokia N72 -> Nokia N73 -> Nokia N82 + iPhone 8GB
lukas26
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod k.a.l.i.m.e.r.o 25. 1. 2006 18:05

me uz ukradli dva mobily v9letech a 12letech a neni to nic prijemnyho ani jeden se nenasel ukradli mi nejakyho sonyho a siemens sx1 mobil uz nemam rok a nekoupil bych si kradeny mobil
k.a.l.i.m.e.r.o
Junior

Odeslat příspěvekod aznoH 25. 1. 2006 18:12

Kdyby byl mobil kradený přímo z obchodu (třeba ze skladu), ještě zabalený, tak bych ho koupil... :twisted:
Sagem MC920~Nokia 3330~Nokia 7110~Nokia 7650~Nokia 6630~Nokia N70~Nokia N95~Neonode N2~Nokia N95 8GB~Apple iPhone 3G 8GB~Nokia Lumia 820~Nokia Lumia 930~Apple iPhone 7 32GB

VIP člen diskusního fóra MobilMania.cz
aznoH
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nortonek 25. 1. 2006 19:50

Co se týče té krádeže ze skladu nebo obchodu a krádeže jednotlivci,tak do jisté míry je rozdíl v tom,že ten sklad či obchod je většinou pojištěn proti krádeži.No jak už jsem psal...o kradeném zboží v originálním balení,za rozumnou cenu,bych uvažoval (tey už jsem několikrát uvažoval)...
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dragonnx 25. 1. 2006 20:12

S bejvalym kámošem nám byl nabízen asi před rokem Sony Ericsson K700i. Myslím, že za to chtěli 1500 Kč. Sice dobrá cena, možná bych to i bral, ale strach má velké oči :|
Dragonnx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod a-c 25. 1. 2006 20:19

a pak ze nejsme narod zlodeju... jedni kradou a druzi tvrdi, ze zlodeje nepodporujou, ale ze je puvod nezajima. z meho pohledu mezi temi dvemi skupinami neni rozdil.

jenom me trochu desi, ze zatimco ta prvni skupina si je toho vedoma a prilis se nechlubi, tak ta druha se k tomu otevrene hlasi a jeste z toho dela temer pozitivni vlastnost - "ty mas novej foun? jasne, voe. sice bez papiru, ale jako novej a stal pulku toho, co chtej v krame, voe. no nekup to..."
a-c
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 25. 1. 2006 20:24

aznoH píše:Kdyby byl mobil kradený přímo z obchodu (třeba ze skladu), ještě zabalený, tak bych ho koupil... :twisted:e/quote]


Dufam, ze dostanes taku ponuku a kupis ho.
Zo skladu, alebo obchodu nikto neukradne jeden telefon, ale urcite ich bude viac. Cize takouto kradezou sa policia zaoberat bude a tie telefony podla IMEI budu hladat.
Vela stastia pri prichadzani o peniaze.
ARS
Servisák
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kajo 25. 1. 2006 21:44

predavat a kupovat kradnute mobily bolo aktualne v rokoch 99 az 2003. Vtedy stacilo mat mobil, nebolo treba prepalovat IMEI, akurat trebalo zrobit dobru cenu a zohnat zaujemca.

Dnes chce kazdy k mobilu krabicu a este k tomu na niektorich mobiloch sa neda prepalit IMEI. Ale aj na to je riesenie, mobil, ktory bol kradnuty na SR predat do CZ, alebo naopak. Ale zase je s tym vela starosti.

Proste dnes by som s tymto nechcel mat nic spolocne a neda sa na tom zarabat jak v minulosti. Dnes to robia len fetaci a posledni zobraci.

Pre tych co kupia kradnuty mobila a dojde im predvolanie na policiu taka mensia rada. Mobil skryt a na policii povedat, ze ste si len od niekoho na diskoteke pozicali mobil a dali tam svoju SIM-ku, lebo vas bol vybity.
Alebo, ze ste ho kupili na inzerat a neviete od koho.
Nech vas ani nenapadne povedat od koho ste ten mobil kupili, lebo este len vtedy sa vam zacnu problemi.
Kajo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bungo 25. 1. 2006 22:43

Kajo píše:Pre tych co kupia kradnuty mobila a dojde im predvolanie na policiu taka mensia rada. Mobil skryt a na policii povedat, ze ste si len od niekoho na diskoteke pozicali mobil a dali tam svoju SIM-ku, lebo vas bol vybity.
Alebo, ze ste ho kupili na inzerat a neviete od koho.
Nech vas ani nenapadne povedat od koho ste ten mobil kupili, lebo este len vtedy sa vam zacnu problemi.


"Dobra rada nad zlato" Jabych si nic takoveho NEDOVOLIL rict, protoze to pak muze cloveka zahnat do mnohonasobne vetsich problemu. (A kdyz uz je uz predvolany tak vetsinou privede)

Jedina opravdu dobra rada je poradit se s pravnikem, nebo vyuzit sveho prava nevypovidat, pokud usoudite, ze Vam to prospeje...

Je to ale znacne individualni a zalezi pripad od pripadu. U takoveho jednoznacneho skatulkovani bych byl nanejvys opatrny a radeji bych se mu vystrihal.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
Junior

Odeslat příspěvekod Beník 26. 1. 2006 07:47

Asi bych si to rozmyslel.Levný nemá cenu a drahý může být zajištěn.Nemyslím blokován,ale pro S60 existuje program který po změně SIM na neregistrovanou telefonem pošle SMS s číslem této SIM na přenastavené číslo.Jen nesmíte mít aktivované zamykání telefonu
Beník
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 26. 1. 2006 08:18

Kajo píše:Pre tych co kupia kradnuty mobila a dojde im predvolanie na policiu taka mensia rada. Mobil skryt a na policii povedat, ze ste si len od niekoho na diskoteke pozicali mobil a dali tam svoju SIM-ku, lebo vas bol vybity.


Tak tato rada ta moze dostat do poriadnych problemov, pretoze ak maju vypis od operatora, dobre vedia ako dlho ten fon pouzivas a ak si posledny v zozname, taq sa z toho nevykrutis...
ARS
Servisák
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 26. 1. 2006 08:44

a-c píše:
trent píše:... je v lidech vžitý krást a povádět.Něž se tohodle zbavíme, tak si jestě nějakou dobu počkáme.u/quote]

ne. neni to v lidech. je to v tvych rodicich, pribuznych a znamych. je v to v tobe, protozes v tom vyrostl a 1) jeste jsi nedospel k vlastnimu nazoru a tomu, ze nemusis cekat, nemusis krast a nemusis podvadet 2) ses linej to menit, protoze ti to vyhovuje, delaji to vsichni, da se na tom usetrit a tvoje deti/vnoucata uz budou z nejakeho duvodu jine.

neni to v nikom. kazdy jednou dospeje a zacne brat vlastni rozum. a pak je na nem, jak se k vecem postavi.

A ty si myslíš, že když jsem toto napsal, tak že kradu? Nebo podvádím? To jak jsi vyjmenoval, že je to v rodičích, příbuzných atd...Ano, je, ale stejně tak je to v tvé rodině a v rodině kohokoliv jiného....čili je to v lidech.A abych se opakoval, tak znovu zmíním pirátský soft.Sáhněte si na srdce a řekněte si jak to je.Nebo tu všichni mají vše stoprocentně legálního?Skoro bych si tipnul, že ne, ale to podle některých není krádež....ale je.stejná jako s tím mobilem.
K bodu jedna.Myslím, že jsem již dospěl a nekradu a nepodvádím...A k bodu dva....Chovám se podle toho jak uznám za vhodné...Tudíž nekradu a nepodvádím.Nevím, jak myslíš změnit.Já se chovám podle toho co mi připadá správné a podle toho jak jsem byl vychován tzn. NEKRÁST. A to jestli to dělaji ostatní je je smutné, ale já s tím nic neudělám.Nebo bych si měl vzít pistoli a vystřílet tu lůzu na hlavním nádraží a následne pokračovat v zaplivaných nonstop zastavárnách?.Asi ne.Mě za zločiny nikdo trestat nebude, je ano(i když... :( ) Takže mě těší, že to nejsem já, kdo půjde a vytáhne tomu nebožákovi mobil ze zadní kapsy kalhot.Ostatní mě netěší, leč já jako jednotlivec společnost nezměním.S tím mi musí pomoci stát(zákony a policie).Tudíž líný nejsem, žádný prospěch z ničeho také nemám a budu slušný já, sám za sebe.Ostatní k tomuto postoji přijdo a nebo nepřijdou.
Takže ještě jednou.Vědomě bych si kradený mobil nekoupil.Už vůbec né od nějakého člověka na ulici.Ale třeba v bazaru bych si ho koupil, protože neznám jeho původ.A to jak tu někdo říkal, že to kupují jen lidi co maj hluboko do kapsy...Já hluboko nemám, mobily si kupuji jen nové.Ale i tak se občas podívám do nějakého toho bazaru.
trent
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepcadvorak 26. 1. 2006 09:23

Takže, kdo kupuje kradený mobil(a ví o tom), měl by dostat stejný trest jako ten kdo ho ukradl. Zlodějům bych sekal prsty. Neřádům
pepík je King
pepcadvorak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků