Wap u Oskara

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tocy 16. 1. 2006 10:25

Zdravim...jaké doporučujete připojení k internetu (wapu) u Oskara? Telefeon mám SE K700i - v předchozím telefonu jsem měl wap přes vytáčené spojení a to docela ušlo (myslím cenu za připojení). Teď jsem si aktivoval připojení naskok (cena podle stáhnutých dat) a při měsíčním vyúčtování jsem docela hleděl...
tocy
Junior

Odeslat příspěvekod honzapm 16. 1. 2006 10:46

Tak tady je jednoznačně rozhodující, jestli chceš hodně prohlížet různý stránky, anebo delší dobu setrvat prohlížením nebo čtením na jedné stránce. U GPRS přenosů platíš za přnesené kB, proto ses asi hodně divil... Při prohlížení většího počtu stran, anebo stránek, kde je třeba hodně obrázků a tak se jednoznačně vyplatí vytáčené připojení.
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. (Albert Einstein)
honzapm
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TomK 16. 1. 2006 12:38

Oscar ma myslim WAP v pausalu. Takze za 200Kc/mesic Pripojeni nafurt a mate 10MB Wapu. Pokud pretahnete, je to dalsich +200.

Pripojeni na skok se da pouzivat na Wap pouze s trikem : pres APN internet (popis moznosti je nad ramec prispevku).
TomK
Junior

Odeslat příspěvekod tocy 16. 1. 2006 14:16

Už jsem si změnil nastavení na wap přes vytáčené spojení..
tocy
Junior

Odeslat příspěvekod Lovo 19. 1. 2006 01:50

Mel sis to radsi zmenit na internet pres GPRS. Mrkni na vyuctovani, cenu za data vydel deseti a vyjde Ti cena, kterou bys s takovym nastavenim zaplatil. Pokud by Ti takova cena vyhovovala, udelej, co pisu. :-)
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod Frenky 1. 2. 2006 19:22

Wap přes vytáčené spojení,jen na chvilku a odpojit se nebot to je pěkně dráhé,tak samo Připojení Naskok,jedině Připojení nadlouho s 10 Mega za 238kč to se vyplatí a můžete být na wapu,číst emaily v terénu,Icq a další
Frenky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tocy 21. 2. 2006 12:16

V mobilu mám v nastavení internetu - profily internetu možnosti:
-grps web
-grps wap
-oskar wap
-oskar
-oskar mms
-oskar internet grps
-oskar wap grps

Znamená to, že když se chci připojit na internet přes operu, musím mít nastavené grps web?
A když se chci podívat na wap, musím mít grps wap? A co ty ostatní profily?

V podstatě mi jde o to, občas si zjistit spoj vlaku nebo busu, program kina, nějaké zprávy atd. (žádné stahování velkých souborů). Ale nechci za zjištění spoje platit 30 Kč. Předpokládám, že výhodnější by asi bylo připojení přes operu, než přes wap.
tocy
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 21. 2. 2006 12:37

Tak v tom případě rozhodně gprs, ty profily jsou tam přednastavené, čím se liší "oskar internet gprs" od "gprs web" to netuším, u Ericssonů je to trochu zmatené.
Musíš mít apn "(o)internet" (Oskarta), ostatní nevyplňuj.
Při přechodu z Philipse na SE jsem tímhle nastavováním strávil den, neuvěřitelně složitější!
Vlk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standys 22. 2. 2006 13:51

Vodafone by mohl udělat i jiný připojení na internet. Tohle stupínkovitý po dvou stovkách je sice dobrý pro wapaře,ale pro některý co hravě za den přejedou 70Mb je cena 1000 kč oproti ceně třeba eurotelu trošku vysoká. Myslím že GPRS by nemělo být stejně drahé jako EDGE.
Komu se chce taky upisovat dašlímu operátorovi, když jsem od něj utekl a český telecom mi u nás nabídne akorát dial-up.... :eh :idea: :arrow:
standys
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SAKULPOL 22. 2. 2006 13:57

Ahoj

urcite pouzibvej profil Vodafone Internet GPRS 1kb= 0.06kc vyuzivam na tomto profilu Jimma cteni emailu :-) a nekdy i nejakej web pres operu mini
SAKULPOL
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 23. 2. 2006 09:37

No oskar po zmene na vodafone zmenil nazev tehle profilu. Drivejsi oskar internet gprs (nebo tak nejak to bylo) se meni na gprs web atd.
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DJ_RADIO2 23. 2. 2006 10:48

Ale v Opere mini neotevres wapove stranky. Pouzivej webove adresy a nejlepe text verzi pro PDA, pokud ji dany web podporuje. Wap s VF neotevres pres Internet, ani pres alternativni proxy servery, pac blokuji port 9201, ale uz vznikaji brany na jinem portu a existuji i Java WAP prohlizece. A pokud budes dal vyuzivat WAP, vypni si nacitani obrazku a sifrovane spojeni. U VF ocenuju, ze jeho domovsky wapovy portal je narozdil od tzones na data skromnej a obsahuje hodne uzitecnych odkazu a je pristupny i z jinych sitich a z Internetu.
A nezapomen v nastaveni aplikaci nastavit pripojeni pres APN Internet.
DJ_RADIO2
Junior

Odeslat příspěvekod tocy 23. 2. 2006 13:00

Ještě 2 otázky:

-jak vypnout u wapu nacitani obrazku a sifrovane spojeni
-jak v nastaveni aplikaci nastavit pripojeni pres APN Internet.

Díky
tocy
Junior

Odeslat příspěvekod Návštěvník 23. 2. 2006 13:11

U wap prohlizece vypnes obrazky v Nastaveni vzhledu. A ten APN Internet by mel byt nastaven v profilu GPRS Web, a ten by mel snad byt pouzit defaultne pro Java aplikace, pres WAP by totiz nefungoval Jimm atd.Ale radsi to over, pac Opera umi bezet i pres WAP. Nez spustis tu Operu, najed na ni v menu a zkus najit nekde nastaveni.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lovo 23. 2. 2006 20:45

Pokud máš aspoň trochu moderní mobil, na wap se s internetovým Přístupovým bodem - a tedy i s desetinovým účtováním - dostaneš bez problémů. Nevěř na mýty a pověry, že někdo někde něco blokuje (nejznámější léta stará a neustále živená zkazka o Oskarovi). V současnosti můžou potíže vzniknout pouze na straně výrobců mobilních telefonů. Pokud výrobce nechce vyrobit, nevyrobí. Typicky wapovat - na normálních wapových stránkách, žádné polointernetové paskvily - přes internetový profil vestavěným prohlížečem umějí Nokie, časem se přidal i SonyEricsson (včetně Tvé sedmistovky). S ostatními firmami jsou až na výjimky potíže, ale pokud chce někdo wapovat bez omezení - včetně Data Nonstop - svůj model si z těchto dvou značek určitě vybere. :-)
Lovo
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků