Fw 15_cz- praktické zkušenosti

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod X-men 18. 5. 2005 14:40

koppec píše:Chtel jsem se zeptat, co vsechno se zalohuje a o co prijdu pri preinstalovani FW? Diky moc!

Kontakty,nastavení sms,uplně vše.Přídeš jinak o vše tak co je protebe duležitý si zálohuj.Múžeš klidně i na pamětˇovou kartu.
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker
X-men
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomik 18. 5. 2005 16:21

Kdyz provadim zalohu celeho disku C na SX1 ve SDS, tak se vsechny soubory backupuji, az na jeden C:\System\data\Spdia.db - velikost 935B, vsechny aplikace mam zavreny. Nevite nekdo co je to za soubor? jestli je dulezity, nebo je vytvoreny nejakou mnou nezjistenou aplikaci...??? Nejde s nim totiz hnout (ani cist) ani v FExploreru, SMexpl... ani pres USB.
tomik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod J-o-U 18. 5. 2005 16:48

Speed Dial, nastaveni rychle volby.
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MASH 18. 5. 2005 17:05

FW15cz naposto v pohode. Instalace neni pro... kdyz to reknu hodne slusne: "zacatecniky" (doporucuji cist navod napr. na SiemensManii - na str. Siemensu je totiz uveden mylne navod pro radu x65). Pred kazdym flashem je nutna zaloha (ale to je snad logicke).

Bugy ve FW15 jsou stejny, jako ve vsech ostatnich FW15 krome AJ a NJ. Ono to FW15cz je totiz stejny jako verze mezinarodni (15_0001)! Cestina (a nekolik dalsich jazyku) ma navic jeste BlueSky chybu.

Ztatim zname bugy FW15:
1) problem s AoC (tohle ale umi kluci ze SiemensManie opravit)
2) drobny problem s GPRS prenosy (tohle asi jen tak nekdo nevyresi, ale rozhodne to je lepsi, nez ve FW14-a to o hodne!). Pro srovnani, stejne asi jako u Symbianovych Nokii.
3) hlaska BlueSky nebo Beach (kluci ze SM umi hlasky o zmeskanych hovorech a zpravach prepsat do AJ nebo SK a tim se BlueSky za cenu par anglickejch nebo slovenskejch slovicek zbavit). Pracují i na jinem postupu (problem s dekompilaci - bin editaci *.rsc).

Jinak je FW15 zase o kapku rychlejsi a stabilnejsi. MP3 se nezasekavaji, je zvysena hlasitost vyzvaneni, repracku (i pri MP3) a ikonka GPRS opravdu zmizi ihned po ukonceni datove komunikace.
Jsou pridany nekteří novy operatori (do seznamu). Je snizena frekvence sbernice MMC karty (pro stabilnejsi prenosy) a dale pak jsou vylepseny nektere dalsi systemove zalezitosti (coz asi nikdo moc nepozna-ale ma to za pricinu onu "zvysenou stabilitu").
MASH
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomik 18. 5. 2005 17:57

J-o-U píše:Speed Dial, nastaveni rychle volby.
aha, to me nenapadlo, diky
takze pokud se mi ho nepodari zazalohovat tak ho budu muset znovu nastavit, ale to neni zas az tak hrozny, tech 9 aplikaci...
Este me napadlo ze bych mohl docasne deaktivovat rychlou volbu a pak by to melo fungovat :)
tomik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod J-o-U 18. 5. 2005 19:13

Jak si vysvetlujete ze Siemens popiral vyvoj FW15cz? Proc je najednou k dispozici na webu /nejsem si jistej, ale ani FW14 nebyl myslim/ , proc neni vyreseno AoC? Osobne si myslim ze to je reakce na vzrustajici pocet reklamaci. Znam spostu lidi co SX1 uspesne vyreklamovali a odstoupili od kupni smlouvy. Ja byl mezi nema, tez jsem vyhral :D
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Xfantasy 18. 5. 2005 19:47

Podle mě to bude těmi reklamacemi.Prostě to už českej Siemens nemohl snášet,tak narychlo zkombinoval překlad z FW14 do FW15.To by vysvětlovalo stejnou chybu AoC která je tvořena špatnym překladem.Změny v FW15 nejsou,takže by neměl bejt problém nějakym způsobem zkomponovat češtinu ze 14.

PS:já ještě reklamuju a doufám že to bude úspěšně.... Jednou to už vrátili,ale přímo na prodejně sem předved AoC a putoval v limitu zpátky.Vrátil se mi po čtyřech dnech a nyní to budou dva tejdny a zatim nic,tak nevim jestli je to tah siemensu jako možnost odstoupení od smlouvy vypršenim lhůty (nemusí tak nic přiznávat) nebo jestli chystaj opravu AoC....
Xfantasy
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 18. 5. 2005 20:01

A za kolik jsi ho koupil? Ja za 9000, a to bylo myslim tak zari 2004, nikde nebyl na sklade. Ja ho teda nastesti / spis nanestesti/ sehnal, ale kdybych ho koupil drive, s nejakym FW6, a jeste za 19000 tak byl fofrem letel z okna, a hned nekolikrat :D Vratili mi penize cca pred 14 dny, ale bylo to docela " vo hubu" :tleskani :wink:
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kadlo 19. 5. 2005 10:23

Měl bych dotaz, SX1 sem koupil předevčírem... Mohl by mi někdo říct, co je to to AoC? díky
kadlo
Junior

Odeslat příspěvekod hopsson 19. 5. 2005 10:40

AoC = Advice of Charge = Informace o poplatku. Údaj, který se může objevit po ukončení hovoru na diplayi nebo v celkovém součtu (někde v menu náklady nebo účtování)
hopsson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Venda 19. 5. 2005 11:24

fw 15 zrychlil mobil, jiné problémy zatím nemám. Pokud si tady někdo stěžuje, že stojí za prd tak ať se podívá na vlastní ruce jestli na nich něco nemá :lol:
SX1 mám od loňska /leden/ a jiné potíže s ním nebyly - mimo přehrávání fw na vyšší. Pokud někdo má problémy ať si podrobně přečte tento web a najde většinou odpověď, nejsem žádný expert, ale vždy jsem našel to co jsem potřeboval :D
Venda
Venda
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xfantasy 20. 5. 2005 16:14

To JOU:
Kupoval sem ho za 10200,- takže budu spokojený pokud mi to uznaj.
Zrovna včera se vrátil po druhé ze servisu a okamžitě letěl zpátky,takže to buď už nestihnou vrátit do 30ti dnů,nebo to pak zase vrátim okamžitě na AoC.

PS:Kdyby Siemens nedělal haryky s novym FW tak bych ho nevracel,ale jejich přístup mě prostě naštval a už nechci Siemens ani vidět.
Xfantasy
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 20. 5. 2005 16:19

Me ani nahodou nemrzi ze jsem ho vratil, ze ted vysel nejaky dalsi FW ktery ma porad "blue sky" a neumi pocitat hovorne, to me vubec zily netrha :D Jsem rad za to co mam ted, a konecne uz nedrzim v ruce SX1 co ma kazdej druhej. Drzim tedy palce, a hlavne dej vedet jak jsi dopadnul 8)
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 20. 5. 2005 16:24

Počítat hovorné umí. Jednotky jsou jenom v češtině, když dám anglický jazyk je tam Kč.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod J-o-U 20. 5. 2005 16:30

Aby jsme si rozumeli, jde mi o tohle : v CZ menu kdyz zadam 0,10 tak mi to napise "chyba systemu" a kdyz dam anglicky menu tak to jde. Ja chci mit cestinu, jsem cech :wink:

PS: ze umim anglicky nemecky a castecne latinu neznamena ze to budu mit nastavene i v telefonu :wink:
J-o-U
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků