Co takhle vlastni kovovy kryt na telefon?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MobilMania 26. 3. 2005 21:40

Mam problem s designem soucasnych telefonu, budto se mi nelibi nebo ty co ze mi libi jsou hloupe .. viz panasonic x 100 a x 200 vypadaji fajn, snesla by se pravda plosna tlacitka a ne to co tam maji, ale hlavne nic moc neumi. Je tu nekdo kdo se taky zabyval myslenkou udelat si kryt napr z titanu, nebo hlinikove slitiny?.. ponechme stranou technologii jak pracovat s titanem , to neni problem, mechanicke reseni kavesnice je taky mozne, sklicko nad displejem vyresim, co nevim je jak to udelat aby mi z kovove krabicky telefonu bez anteny sel ven signal? mam nechat cast plastovou, nebo pouzit telefon z vnejsi antenou?.. radsi bych integrovanou.. jak je to s geometrii anteny.. muzu ji vzit a priplacnout treba zvenku na tu plechovku kterou si udelam?... jde mi o jedndouche kompaktni hladke geometricke tvary.

Budu rad za nazory jak to udelat aby to fungovalo..

Prosim aby reakce typu nokia ma nejgenialnejsi design jste psali nekam jinam.
MobilMania
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 27. 3. 2005 17:10

To pak bude pěkně těžký! Ten Panasonic pak bude mít čtvrt kila! :D

Sám sem spíš přemýšlel o telefonu, u kterýho bych si mohl sám měnit design. Jasně, úplně ho změnit nepůjde, to ne, ale tvar a tlačítka by snad šli, nebo ne? :)
Petr_Novak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Štěpán 29. 3. 2005 20:39

MobilMania píše:Mam problem s designem soucasnych telefonu, budto se mi nelibi nebo ty co ze mi libi jsou hloupe .. viz panasonic x 100 a x 200 vypadaji fajn, snesla by se pravda plosna tlacitka a ne to co tam maji, ale hlavne nic moc neumi. Je tu nekdo kdo se taky zabyval myslenkou udelat si kryt napr z titanu, nebo hlinikove slitiny?.. ponechme stranou technologii jak pracovat s titanem , to neni problem, mechanicke reseni kavesnice je taky mozne, sklicko nad displejem vyresim, co nevim je jak to udelat aby mi z kovove krabicky telefonu bez anteny sel ven signal? mam nechat cast plastovou, nebo pouzit telefon z vnejsi antenou?.. radsi bych integrovanou.. jak je to s geometrii anteny.. muzu ji vzit a priplacnout treba zvenku na tu plechovku kterou si udelam?... jde mi o jedndouche kompaktni hladke geometricke tvary.

Budu rad za nazory jak to udelat aby to fungovalo..

Prosim aby reakce typu nokia ma nejgenialnejsi design jste psali nekam jinam.


Bohužel to nepůjde.Sám jsem se kdysy " vydrbal " a koupil jsem na N3210 krásný chromovaný kryt (pokovený) .Doma jsem telefon " přebalil" a telefon byl bez signálu.Nechtěl jsem se vzdát toho krytua tak jsem ho z obou stran "ošmirgloval" ,v práci škrábance zaleštil,odmastil a nastříkal načerno.
No byl to jen pokus,ale každému se ten kryt líbil a každý chtěl at' mu takový tryt taky udělám.Ale ta drbačka..... -na kšeft bych tohle dělat nechtěl.
Jinak s tím pokovením by byl celkově problém - telefon nevyzařuje pouze přímo od antény -vyzařuje všemy směry - signál by byl špatný a ještě k tomu by se rychleji vybíjela baterie(častější vyhledávání a vyšší výkon telefonu při komunikaci s BTS).
Štěpán
Štěpán
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod andre (novy) 29. 3. 2005 21:35

taky si myslim, ze to neni nejlepsi napad, hlavne co se tyce prijmu signalu a taky hlavne kvuli hmotnosti, vzdyt by ten telefon byl nehorazne tezky.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mu.mi 30. 3. 2005 11:04

Hele - MobilMania, máš skvělý nápad, tím samozřemě nemyslím z hlediska dokonalosti provedení - nevěřím, že by to konečné provedení vypadalo profesionálně dokonale, ale jako recese by to bylo fantastické, ještě kdyby to navíc bylo funkční. Říkám úmyslně - To - protože kdyby to jen vzdáleně připomínalo mobil, určitě bys byl středem pozornosti.
Ale nic ve zlém, jinak mě to opravdu pobavilo, ještě víc než jistý -neregistrovaný- který chtěl do svého Siemense M65 za každou cenu namontovat rádio.
Mu.mi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mu.mi 30. 3. 2005 11:12

Ještě malý dodatek, měl jsem v ruce - podle mého názoru nejnádhernější a skvěle technicky vypadající mobil - zdůrazňuji že se většinou líbil jenom mě a sice Philips 530. Bohužel to navrchu bylo krásné ale nepříliš funkční pozlátko, rozpadající se téměř při každém pádu z půl metru na koberec, rychle jsem se ho zbavil, ale jeho design se francouzům velmi povedl.
Mu.mi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kail 30. 3. 2005 20:27

No tohle mně napadlo už mockrát,ale bohužel já nejsem tak vynalézavej abych to stvořil :) .....Ale ten problém se signálen by šel vyřešit jako je to u 8910i,nebo ne?Ta má pokud se nepletu zezadu na místě antény kryt plastovej a jinak je celá z titanu.....Ale jde o to jak by to na vašem telefonu vypadalo.Pokud se můžu zeptat - co máte za telefon?
..::P900 FOREVER::..
..::BMW FOREVER::..
Kail
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kulička Sandry 31. 3. 2005 19:23

Já bych železnej kyt na telefon brala, někdy se naštvu a švihnu s ním na zem, ale to vždycky, když je na mně někdo neprávem zlej.
Kulička Sandry
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků