Jaký je rozdíl mezi Symbianem a Win. Mobile for Smartphone?

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kozák 2005 29. 3. 2005 20:20

Jaký je rozdíl mezi symbian a windous mobile?? :oops:

Upravil moderator Martin K. - upraven nejednoznacny nazev threadu
Kozák 2005
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fales 29. 3. 2005 20:26

[quote="Kozák 2005";Jaký je rozdíl mezi symbian a windous mobile?? :oops:-/quote]
Symbian je spise pro zabavu a je daleko vice rozsirenejsi.
Windows Mobile je spis takovy manazersky a najdes tam takovy programy jako napr. Pocket Outlook, MSN messenger ale zatim je bohuzel tezke nejake jine programy stahnout protoze neni odkud.
fales
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mightywizard 29. 3. 2005 20:53

To je snad vtip co rikas ne?A co cela platforma Pocket PC, ktera je na Windows mobile postavena???Zkus se podivat na http://www.handango.com nebo http://www.pocketgear.com. Myslim, ze toho je mraky a je to imho i pouzitelnejsi nez Symbian.No myslim, ze je Windows mobile stejne pouzitelny pro zabavu jako Symbian.Ovsem mluvim o Windowsu, ktery je treba na MDA Compact nebo MDA2, zkratka ktery je delany pro dotekovy displej.S tim co je treba v Motorole Mpx 200 nemam zadne zkusenosti, takze nedokazu posoudit..

Editováno moderátorem Daft: Používejte citaci pouze pokud je to nutné.
Mightywizard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nortonek 29. 3. 2005 21:33

Přesně tak,si děláš srandu,né?Jaks došel na to,že Symbian je spíš pro zábavu a Windows je managerský?Záleží čistě na tobě jaký programy si kam doinstaluješ.Na Symbian je místo MSN messengera Agile messenger,kterej zvládá i ICQ,AOL a Yahoo.A míto Outlooku je spousta jinejch aplikací.

Editováno moderátorem Daft: Používejte citaci pouze pokud je to nutné.
Naposledy upravil Nortonek dne 29. 3. 2005 22:03, celkově upraveno 1
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tominek 29. 3. 2005 23:38

halvni rozdil je v tom ze u WM oproti symbianu si muzes nastvit tmer vse jak potrebujes a ma genialne konfigurovatelnej homescreen. on je ti v mobilu na prd dokonalej kalendar kdyz je zahrabanej buhvikde v menu...
proste WM je pro lidi s mozkem ktery si s tim vyhrajou nebo opravdu pro manazery diky perfektnim casove-organizacnim funkcim.
tominek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozák 2005 30. 3. 2005 05:41

Díky už tomu rozumím!! :D
Kozák 2005
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SonNy 30. 3. 2005 16:42

windows mobile for smartphone - dobry system, ale mene softu a horsi podpora...

windows mobile for pocket pc - rozsireny os s vybornou podporou a kopem softu

symbian - jeste rozsirenejsi, s vetsi podporou, ale zatim mene softu nez na wm for pocket pc....

Posledni system podporuje ovladani dotykovyho tapatka, to sou asi tak nejvetsi rozdily....
SonNy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kojot 2. 4. 2005 14:05

ja to vidim tak:

MS Windows Mobile Phone Edition - opravdu jen pro managery, kteri potrebuji 100% synchronizovanost s Outlookem, ae ten si spis uz koupi PDA = v mobilech jen na upevnovani pozice Microshitu

MS Windows Mobile - PDA, ma nejvice moznosti, pro bezneho cloveka asi trochu tezkopadne

Symbian OS - pro mobily to nejlepsi, softu jiz taky mraky, ale v organizaci casu slabsi (S60)

Palm OS 5.4 Garnet - v mobilech prebije Symbiana na plne care

Palm OS 5.2.x - v PDA ma mene moznosti nez MSWM, ale pro bezneho smrtelnika je pristupnejsi

Palm OS 6 Cobalt - v PDA zatim jen touzebne PalmOS komunitou vyhlizen

Linux - v PDA, pro technické nadšence
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod laja(smazano) 14. 4. 2005 06:22

Lidi já jsem 3 roky používal Symbian S60 a za tu dobu se mi nepovedlo na netu sehnat softwarové vybavení podle mých představ.
MDA-compact s WM 2003 SE vlastním 8 dní a mán na něm staženýho softu o kterým jsem si mohl na Nokii nechat pouze zdát.
laja(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Storm8 1. 5. 2005 19:20

Souhlasim. Měl sem 7650 dva roky a neměl sem na ní nic, nic sem nesehnal, vše bylo moc složitý sehnat, instalovat, rozchodit... teď mám MPx220 a super.
200 v městě. 300 z místa.
Storm8
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kojot 1. 5. 2005 21:09

Jak to myslis slozity? Koukni jen na zakladni stranky jako handago, nebo symbianware apod. vsude toho jsou tuny.....navic k symbianu mas v cz webu jeden z nejkvalitnejsich website???Nechapu v cem jsi mohl mit problem......
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod dave84 1. 5. 2005 21:49

Nepřipadá mi, že by bylo méně programů na WM než na symbian, protože mám Mpx220 a vše co jsem potřeboval jsem v poho našel a šlape to super.Nepřijde mi, že by byl WM manažerský, protože já ho používám jen a jen na zábavu agile mesenger, beta player, wolfstein, wordpad a supr.
dave84
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 2. 5. 2005 09:23

Je to jinak. Na Symbian je samozřejmě mnohem víc aplikací! Vždyť aplikace pro něj se vyvíjí již spousty let narozdíl od Windows Mobile for Smartphone. Nemá cenu se bavit o aplikacích pro PPC, které stejně na WM for Smartphone většinou neběží.

Na druhou stranu je pravda, že WM for Smartphone hodně šlape do plynu a drtivou většinu základních aplikací již má. Sehnatelnost aplikací je samozřejmě MNOHEM lepší pro Symbian - o tom jste všichni snad vtipkovali - na Smybian si na IRC seženete ty nejnověji vydané verze programů do několika minut, nejdéle hodin a je tam úplně vše. Ovšem na WM for Smartphone se dají sehnat také ty základní aplikace vcelku bez problémů, jen to bohužel není vše tak pěkně na jednom místě jako je knál na IRC pro Symbian.

Další otázkou jsou možnosti. Osobně jsem vlastnil nějaký čas telefon se Symbianem a nyní s WM for Smartphone a musím uznat, že WM for Smartphone je systém promáklejší. Není se také čemu divit, Symbian který je dnes v mobilech je starý a téměř neměnný již několik let, za to WM for Smartphone se hodně vyvíjí a je mnohem více konfigurovatelný. U Smybianu se nám může jenom zdát o nějakém vlastním flashování systému na novější verzi, může se nám zdát o přidání některých funkcí jako např. T9 či vlastní plné konfigurovatelnosti homescreenu, menu, registrů, atp. Vemte si třeba i přehrávání videa - na WM for Smartphone vám běží video mnohem hezčeji ve vyšším datovém toku plně plynule - ale to bych spíš přičetl na vrub perfektní aplikaci pro WM BetaPlayeru. Také paměť je nezanedbatelná - ono mít několik málo MB RAM (dejme tomu v průměru u Smybian 8-10MB) proti několika desítkám MB RAM u WM for Smartphone telefonů. Navíc rychlosti kopírování přes USB jsou u WM dobré (200KB/s) a u Symbian telefonů to co já vím leze v jednotkách KB/s (neznám rychlost u novinek od Nokie).

A další vývoj? U Smybianu je vidět že se snaží, ovšem celý systém je dosti konzervativní, alespoň na první pohled. Pokud přidají nové verzi podporu Today obrazovky, tak je to takové nedotažené a napůl, kdež to letos vyjde Windows Mobile 2005, které bude z velké části integrovat oba systémy z PPC a telefonů.

Na základě těchto faktů je zase zarážející, že na Windows Mobile for Smartphone není žádný použitelný prohlížeč wordovských .doc formátů oproti Symbinanu s jejich poměrně vydařeným Word Off Line nebo jak se to jmenuje.

Já osobně měl zkušenost s oběma systémy a dnes bych se k Smybianu nejspíš nevrátil. Je to čistě můj osobní názor. A proč? Asi pro to, že jsem vyrostl z hračičky a chci využívat mobil pro praktické věci. Líbí se mi u WM stále lepší a pohodlnější synchronizace přes ActiveSync, perfektní synchronizace všecho v Outlooku který používám hodně a na všechno od mailů přes kontakty po kalendář. Důležité je také jaký zvolik mobil. U mě to finální nakopnutí způsobil mobil od HTC (u nás Eurotel Smartphone II a já mám SDA ze Slovenska), který má proti konkurenci se Symbianem některé špičkové vychytávky, jako velice rozšířený miniUSB konektor přes který nabíjí a lze ho využí pro rychlé a pohodlné přenášení dat, možnost používat miniSD karty, klasická koncepce bez výstřelků, minimální rozměry a váha, nádherný displej - asi nejlépe využitý pro rozlišení 220x176 a další.
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod josé 2. 5. 2005 11:35

rekl bych, ze jsme svedky zmateni pojmu, ci jejich zamenovani - pod nazvem WINDOWS MOBILE si, alespon dle meho nazoru, vetsina lidi predstavi zarizeni/os pro pda od microsoftu, tj. soucasny nazev systemu v drivejsich verzich znameho pod win ce / pocket pc / pocket pc 2002 / a nejnoveji tedy windows mobile (2003 SE ci co ja vim)...tomu jiste odpovida i nazev teto sekce fora - palm a windows mobile, typicky konkurencni platformy na poli pda. pak je jiste nesmyslne tvrdit, ze je vice aplikaci pro symbian nez pro wm, ale jak rikam, prameni to ze zamenovani ruznych os/zarizeni. jeste doplnim, ze windows mobile phone edition je jemne upravena verze windows mobile (pro pda) urcena pro zarizeni mda & co., nikoli os pro smartphony.
josé
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kojot 2. 5. 2005 11:41

No ja jsem take utekl od Symbianu a to k Treu 650, coz je kus zeleza nekde uplne jinde, o SW nemluve. Pravda, cena 2x vetsi, ale moznosti neomezene.....
Kojot
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků