Nová řada 75 - vytáhne Siemens z červených čísel?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 14:12

[quote="Kozák 2005";Já mám siemens m65 a vypadl mi z auta (asi ve 150 na beton) a je v pohodě až na pár oděrek.
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 29. 3. 2005 17:45

Loco píše:JSi projdi pár ruskejch, německej fór. Tam to převládá. U nás na fóru se taky lidi hlavně ptají na úpravy telefonu.
/quote]


No asi nemá cenu tady o patchingu diskutovat, to je na samostatný a hodně vydatný téma, mě tady spíš zajímaj jiný věci, který jsem psal v úvodu. Jenom jsem musel reagovat na tvý představy o houfech patcherů. Je jich možná hodně, ale v davu všech lidí co maj telefon je to jako kapka v moři.

Souhlasim, že pro běžný uživatele je řada A optimální, Siemensu se musí nechat, že lowendy opravdu umí, za stejnou nebo i nižší cenu obvykle nabídnou více funkcí. Díky ceně se Siemensu i daří držet velkou prodejnost v týhle kategorii, jenomže v tom je ten hlavní problém. Na těchhle telfonech prostě Siemens nemá šanci vydělat, a ve vyšších třídách už to zdaleka tak slavný neni. Jeho telefony bývají často takový nemastný neslaný, chybí jim něco, co by potenciální zákazníky opravdu silně oslovilo. A skupina nadšenců věrných značce určitě výrobce neudrží.

Je to zajímavý, proč tržní podíl Siemensu klesá (ne snad u nás, kde více než na západě hraje roli cena a Siemensy se tak právě díky svý relativně nižší ceně v poměru k výbavě telefonu daří lépe prodávat), zatímco třeba značky jako SE nebo Samsung jdou nahoru.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 29. 3. 2005 17:48

[quote="Kozák 2005";Já mám siemens m65 a vypadl mi z auta (asi ve 150 na beton) a je v pohodě až na pár oděrek.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 17:55

Jenom jsem musel reagovat na tvý představy o houfech patcherů. Je jich možná hodně, ale v davu všech lidí co maj telefon je to jako kapka v moři.
v/quote]

No zas tak malá kapka v moři to není, ale částečně máš pravdu. Zas, ale musím oponovat: Dle mne, kdo se o tom dozví a přečte si kvalitní návod tak většinou nezůstane u 1 patche. (Máš to jako s tetováním)

quote]Souhlasim, že pro běžný uživatele je řada A optimální, Siemensu se musí nechat, že lowendy opravdu umí, za stejnou nebo i nižší cenu obvykle nabídnou více funkcí. Na těchhle telfonech prostě Siemens nemá šanci vydělat, a ve vyšších třídách už to zdaleka tak slavný neni. /quote]

Přesně tak


quote]Jeho telefony bývají často takový nemastný neslaný, chybí jim něco, co by potenciální zákazníky opravdu silně oslovilo. A skupina nadšenců věrných značce určitě výrobce neudrží.t/quote]


Uvedu příklad: Siemens jako první vyrobí barevný displej a potom zase vrátí černobílé. Po nějaké době, když to využívá každý výrobce tak udělá Siemens S55 s 256 barvami, když konkurence prodává s několika tisíci barvami. A to S55 byla v té době vlajková lod Siemensu.

:cry:
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 29. 3. 2005 18:06

No, s timhle můžu dejme tomu souhlasit.. :)

Jenom by mě zajímalo, co je to vůbec za lidi, který se v Siemensu zabejvaj vývojem, někdy zajímavý nápady, ale jindy naprosto mimo.. No třeba ten, kdo navrhl klávesnici SX1 a ten, kterej to odsouhlasil.. Těm bych zakázal vzít do konce života mobil do ruky, protože spolehlivěji zlikvidovat takhle slušnej model už snad ani nejde..
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 18:17

shady-b_ing píše: No třeba ten, kdo navrhl klávesnici SX1 a ten, kterej to odsouhlasil.. Těm bych zakázal vzít do konce života mobil do ruky, protože spolehlivěji zlikvidovat takhle slušnej model už snad ani nejde..n/quote]


To máš taky trochu o marketingu. Co zaujme víc než telefon s neobvyklým rozložením klávesnice, které si nikdy něviděl?

Skoro vždy to je o tom samém, ale tohle byl fakt "inovativní nápad". Více méně to způsobilo to, že se všude probírala klávesnice SX1. Docela by mě zajímalo čeho se dočkáme u SX2 (jestli se někdy vypustí na trh)
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 29. 3. 2005 18:55

Loco píše:Co zaujme víc než telefon s neobvyklým rozložením klávesnice, které si nikdy něviděl?

Skoro vždy to je o tom samém, ale tohle byl fakt "inovativní nápad". Více méně to způsobilo to, že se všude probírala klávesnice SX1. a/quote]


No možná to zapůsobilo, ale spíš v tom negativním smyslu.. spoustu lidí to určitě odradilo. Lidi jsou prostě liný zvykat si na nový věci. Čili ta nezvyklá klávesnice byla podle mě až moc inovativní.. Jsem přesvědčenej, že s klasickym rozložením kláves by měla sx1 větší úspěch. Ale to je takový coby kdyby..

Jinak sx2 už se stává takovou legendou, už se objevilo několik "fotek" tohohle modelu a žádná se nepotvrdila. A neni vůbec jistý, jestli bude. Na druhou stranu Siemens musí dříve nebo později se smartphonem přijít, jestli nechce uvíznout v mobilním pravěku. Sx1 je sice i dnešní době i přes svý stáří výbornej mobil, ale chtělo by to zase něco novýho.

Celkově si myslim, že Siemensu chybí nabušenej model bez větších kompromisů. Prostě nějakýho tahouna, u kterýho nebude muset Siemens už po pár týdnech prodeje výrazněji snižovat cenu, aby se prodával. Třeba taková s65 je zářným příkladem chyb Siemensu - takovejhle telefon prostě nesmí mít hrubej displej, nekvalitní byť megapixelovej fotoaparát, nesmí mu chybět edge, přehrávání mp3 a další věci. Snad se Siemens u s75 poučí. Netušíš, kdy by mohl Siemens představit tenhle model. Plánuje se vůbec?
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 19:41

Nový nabouchaný telefonem bude určitě SXG75 :mrgreen: .
S75 se určitě dočkáme...
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozák 2005 29. 3. 2005 20:09

Loco píše:[quote="Kozák 2005";Já mám siemens m65 a vypadl mi z auta (asi ve 150 na beton) a je v pohodě až na pár oděrek.
Kozák 2005
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 20:21

Symbian :mrgreen: .

M35i i M65 mají gumový výstuže pod krytem, ale u M65 je vždy věta, že vydrží takový to jemný oprašování vodou. Já jsem hnedka na slavnostním uvedení na trh M65 jej docela vymáčel ve vodě a naprosto v pohodě :mrgreen: :mrgreen:

Stejně tak v jemným písku (prej byl ze sahary)
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rado 30. 3. 2005 05:43

Byl bych rád, pokud by tato řada byla úspěšná. osobně se těším na CX75, který si asi koupím neboť pokud bude stát asi jako CX65, za ty prachy konkurenci mít nebude
Sagem RC 922 -> Sagem MW 932 -> Siemens C35 -> Siemens S45i -> Siemens C65 -> Siemens CX70 + CF62 -> N6233
rado
Junior

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 30. 3. 2005 09:54

Loco píše:Nový nabouchaný telefonem bude určitě SXG75 :mrgreen: .
S75 se určitě dočkáme...k/quote]

No uvidíme, jestli sxg75 splní tyhle naděje.. ale vypadá slibně. Na esko jsem fakt zvědavej moc.. ale aby s nim zas nevyjeli až na příštím CeBitu.

mquote="rado"]Byl bych rád, pokud by tato řada byla úspěšná. osobně se těším na CX75, který si asi koupím neboť pokud bude stát asi jako CX65, za ty prachy konkurenci mít nebude.c/quote]


To taky doufam, Siemensu by byla škoda. CX75 je hodně solidní nástupce oblíbený cx65, i když mě osobně se moc nelíbí její design..
Jinak cx je ideální pro lidi, který chtěj pokročilejší funkce, ale zase nechtěj moc utrácet. Timhle modelem Siemens určitě určitou mezeru na trhu vystihl. Otázka je, jestli na něm mohl Siemens výrazněji vydělat, bylo přeci jenom až moc levný a cena šla poměrně rychle dolu.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 30. 3. 2005 14:24

No uvidíme, jestli sxg75 splní tyhle naděje.. ale vypadá slibně. Na esko jsem fakt zvědavej moc.. ale aby s nim zas nevyjeli až na příštím CeBitu.
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 30. 3. 2005 19:06

Já se osobně nejvíc těším na véčko CF75. Telefony vybírám převážně očima a taková CX75 mě zaujala jenom funkcema. Přitom je CX65 hezkej telefon. No uvidíme. V létě hodlám nahradit své zastaralé pádlo něčím lepším. Vidím to na CX65 (pořád dobrý telefon), CF75 nebo Motorola E398 (slušný hudební přehrávač s funkcemi mobilního telefonu :lol: )
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 30. 3. 2005 22:49

***** píše:Telefony vybírám převážně očima a taková CX75 mě zaujala jenom funkcema. Přitom je CX65 hezkej telefon. /quote]


I když telefon převážně jenom očima nevybíram, tak s timhle vcelku souhlasim. Uz jsem tu psal, ze cx75 je solidní nástupce cx65, ale že mě vzhledem dost zklamala - nějak mu nemůžu přijít na chuť.

Po funkční stránce je pro mně u cx75 (velkým) zklamáním absence edge - já jestli si teď budu pořizovat novej foun, tak jedině s podoporou edge, používam neomezenej gprs paušál a často se pohybuju v lokalitách, kde už dneska má T-Mobile pokrytí edge, čili by se mi to dost šiklo.

Celkově mě s tim edge Siemens zklamal, z představenejch founů to nemá žádnej, snad až na to cfko, ale i o něm jsem nekde četl, že oproti původní specifikaci edge mit přeci jenom nebude.. tak nevim. Naprosto pak nechápu, proc ho nebude mit takový sxg75.. :?

Zase bych to edge nechtěl přeceňovat, neříkam že telefon bez něj nemá šanci, ale u nás, kde je umts na rozdíl od jiných zemí ještě hudbou daleký budoucnosti, je tohle dost nedostatek.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků