Nahrada za J5 posledni verze

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod marvy 26. 11. 2020 13:42

Akorat, ze One Vision nikde nesezene, ja ji nikde nenasel.
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 26. 11. 2020 13:45

Ano aktualizace byla taky legrace.
Ono je jedno, co je objektivně, rozhoduje, co je subjektivně, a já toho telefonu měla opravdu plné zuby.
Velmi často se mi sekal internetový prohlížeč třeba. Vždycky jsem se musela vrátit na základní obrazovku a znovu otevřít prohlížeč. A v podstatě se sekl kdykoliv kdekoliv. Jsem celkem trpělivá a nenáročná, ale tohle bylo na mě moc.
Zkoušela jsem obnovit tovární nastavení a začít znovu, stejně to nepomohlo.

-- 26. 11. 2020 13:46 --

Já vím, vrátila jsem se do této diskuze a doba pokročila (k One Vision).

-- 26. 11. 2020 13:48 --

Tak jo, z pevninské Číny, ale funguje dobře.
Mikka1
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 26. 11. 2020 14:23

Zajímavé, doma máme mi A3 a funguje jak má, litá jako z praku, žádný záseky nemá I aktualizace byly bez problémů.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 27. 11. 2020 12:18

roy1 píše:Komentovat "pověstnou lenovo kvalitu" ani snad není třeba, to nejsou žádné pohádky, jen holý fakt.


Co mas na mysli u Lenova,konkretne mam zkusenosti s P1 Vibe s 3 GB RAM a nebylo to spatne, tolik balastu tam neni a da se deaktivovat,pak jen nahodis launcher treba Nova launcher a jede to dobre. Bez zaseku a lagu a to je to dedecek s NFC
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 28. 11. 2020 07:29

roy1 píše:Zajímavé, doma máme mi A3 a funguje jak má, litá jako z praku, žádný záseky nemá I aktualizace byly bez problémů.


Můj názor je, že je to o tom, co používáš. Třeba můj syn si tam udělal svůj profil a hrál hry, které výkon jistě potřebují a nesekalo se mu nikdy nic.
Stejně tak sociální sítě, FB se mi nesekl nikdy, ale tam jsem pár minut denně.
Ale třeba odeslat nezmenšenou fotku, to je oříšek. Nejčastěji zůstane ve zprávách k odeslání, a co teprve, pokud ji připravíš k odeslání v době, kdy nejsi online. Probere se to třeba vypnutím a spuštěním aplikace, někdy při poslání další fotky odejdou ty předchozí a podobné lahůdky. Jsem fakt stará na to, abych volala, "už ti to přišlo"? Aplikacemi to není, vyzkoušela jsem jich víc, na stařičkém Samsungu J5 (ta první verze) odejde vždycky všechno.
Ale jak píšu výše, syn mail prakticky nepoužívá, poslal by to přes FB a tam by jelo všechno. Možná by to poslal přes whats upp, aby se mu to nezmenšilo. A divil by se, co se mi nezdá.
Stejně tak předinstalovaný aliexpress je fajn.
A pokud aktualizace nedělaly problémy, věřím, že spokojení být můžete.
Já jaksi nejsem.
Mikka1
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 28. 11. 2020 09:30

Takže klasika, to co popisuješ není problém founu ale uživatele, přesně jak píšu výše,. Aplikacemi to vskutku není, problém možná bude ve vyšší verzi androidu a rozdílném nastavení synchronizace, zejména příslušných oprávnění a baterry managementu, tebou zmiňované problémy opravdu nemáme.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikka1 28. 11. 2020 15:37

Nevím, kde je problém, ale pouhé odeslání mailu by nemělo vyžadovat kdovíjak pokročile vzdělaného uživatele. Jednou to šlo, podruhé ne atd. a tak to bylo se vším. Samsung ani Motorola mi to nedělá. Tam vystačím se svou blbostí. S jinými značkami zkušenost nemám.
Mikka1
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 28. 11. 2020 15:54

Za mě jednoznačně Samsung! Ještě možná Sony, ale to je předražené. To, že Xiaomi jsou šmejdy, tady píšu pořád dokola. Měl jsem (mám v šuplíku) Mi A2 a minimálně je po akutalizaci pomalej, nabušenej hardware je nanic atd. A to má AndroidONE, na což jsem spoléhal (chyba!).

A Samsung jaký? Na jaře by šla ta A40, dneska už se asi nesežene. Takže za mě A41, má-li být menší. Jinak můj rok starý A50 je (za tu cenu) naprosto super. A fotky? Na Android velmi dobré. Dokonce jsem si dovolil porovnávat tento low-end s novým iPhonem 12 (viz odkaz v podpisu). A ten Samsung z toho neorovnatelného porovnání vychází docela obstojně. Jinak A51 má kolegyně, A41 její syn. Oba naprosto spokojeni. Dneska jsou na Samsungy akce v rámci Black Friday, tak docela doporučuji.

P.S. Neplatí mě ani Samsung a tím méně Apple. Bohužel :-)
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 28. 11. 2020 18:20

Na Sonaky to chce pockat na pristi rok, docela se tesim s cim prijdou. Hlavne at nejsou predrazene a jsou konkurenceschopne.Fandim jim.
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod Claire11 28. 11. 2020 20:31

Sony jsou docela předražené a neumí využít svůj potenciál. Nemají dobře odladěný systém.
Kdokoli v mém okolí ho měl, nebyl úplně spokojen. Tedy nevím jak jejich ,,vlajky" ty jsou možná už dobré, ale ta střední třída do cca 10 tisíc. Mně na jednom před 8 lety odešel display po 2 letech, nechala jsem ho vyměnit a po dalších dvou letech odešel znovu. Přítelovi u jiného Sony po dvou letech začal zlobit příjem signálu, jen tak zničehonic se mu nemohl nikdo dovolat. A teď má jiny, také už skoro 2 roky azačíná ho zlobit stejným způsobem. Kolegyně si pořídila nějaký speciální Sony na fotky a fotí příšerně a má hrozný nejemný display s špatným rozlišením a byl tel. asi za cca 12 tisíc.
Claire11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mikka1 28. 11. 2020 22:58

Tu menší velikost už nepotřebuji. Už jsem si zvykla na synovu Motorolu (G7 Power) a už mi vůbec nepřijde, že je nějak velká. Tuším, že to bude první příznak špatného vidění na blízko :-)
Nad těmi Samsungy pořád přemýšlím. Dost se mi šikovaly, ale taky jsem si rychle zvykla na čistý android.
Ale taky se mi hodně líbí Motorola One Fusion+.
Fakt nevím.
Mikka1
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků