Realme 7 Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tttom 25. 10. 2020 13:32

Ahoj všem,
včera jsem koupil nový stroj - Realme 7 Pro. V aplikaci "kontakty" lze seřadit kontakty podle příjmení a zobrazují se správně. V aplikaci "Telefon" (tu využívám primárně pro volání) už to ale nefunguje. Nastavené to je, ale zobrazuje se to podle jména pořád.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Ať už uživatelé Realme, nebo Androidu 10? Děkuji předem za případné reakce.
tttom
Junior

Odeslat příspěvekod 5005 25. 10. 2020 15:44

Mam tel. seznam na SIM a je tam jen jedna kolonka pro jméno a příjmení, řadí to dle abecedy podle jména jak v apce Kontakty, tak v apce Telefon. Android 10.
5005
Junior

Odeslat příspěvekod baca_dj 7. 11. 2020 12:17

Jak je to u realme 7 pro se zrcadlením obrazovky telefonu na chytré tv, která podporuje miracast. Lze jednoduše zrcadlit obsah jedním kliknutím v nastavení na příslušnou funkci, jako např. u Samsung telefonů nebo se musí použít google chromecast? Třeba u Motorol, který mají čistý android to nejde bez Chromecastu :-/. Díky.
baca_dj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 11. 2020 13:59

Jde to na jeden klik, teď jsem to zkoušel. Chromecast nebo spešl aplikace není potřeba.
anonymni

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 14. 11. 2020 18:35

Nahrává vám hovory a funguje reproduktor (hlasitý odposlech)? Protože mně ne, což bude patrně důvod k vrácení.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zafata 15. 11. 2020 09:14

Ttome mi to dela to same. Mam ho od patku. V appce kontatky jak pises jde radit podle jmena nebo prijmeni. V appce telefon a sms(chat) je sice na vyber razeni podle prijmeni , ale porad radi podle jmena. Bud bug nebo uz fakt nevim. Zkousel jsem 2x tovarko a nic

Ja mam spis problem s tim,ze mi nejde telefon zalohovat na google disk. Proste kdyz najedu na nastaveni/ google/ zalohovani tak i kdyz mam vse zaskrtle tak mi tam sviti porad Ceka se na zalohovani. Pod tim je tlacitko zalohovat, ktere je zasedle a nejde zmacknout.

Pritom fotky jdou normalne zalohovat. Kamos co ma Xiaomi tak mu zalohovat normalne jde i rucne kliknout na zalohovat.



Jsem z toho hodne rozmrzely. Cekal jsem,ze takove veci jako serazeni seznamu a zalohovani nebudu muset fakt resit. Tak bud mam ten problem jenom ja nebo je to celkovy problem a mam chut to vratit.

Ted jsem 3 roky pouzival iOs a chtel jit zas do androidu, ale pokud to na takove bugy uz ze startu no tak jsem z toho nadseny. Hlavne, ze recenze to jen chvali a nedozvis se takove zakladni veci. Pritom predtim na Honoru co jsem mel bylo vse v klidu.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod wmartini 15. 11. 2020 12:00

Raziel-CZ píše:Nahrává vám hovory a funguje reproduktor (hlasitý odposlech)?

S hlasitým odposlechem žádný problém nemám. Nahrávání v google aplikaci na telefonování nefunguje - poděkujte EU. V google play se ale můžete zapojit do programu testování a s betou hovory můžete zase nahrávat, jen to protější stranu upozorní, že hovor je nahráván.
Záloha zařízení na GDrive opravdu nefunguje :-( Dá se to sice obejít lokální zálohou, ale je to ostuda!
Mám 7Pro rád, ale jejich indická podpora pro EU je stejně hrozná, jako u xiaomi. Bombarduju je pořád dokola kvůli zvuku u videa, posílám logy, příklady, všechno (zatím) bezvýsledně. Ale když pominu tyhle SW porodní bolesti, které mají ve větší, nebo menší míře snad všechny telefony (iPhone nevyjímaje), mě osobně tenhle realme vyhovuje.
wmartini
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 15. 11. 2020 12:16

OK, díky za odpovědi. Realme 7 Pro hned v týdnu v rámci 14 dnů vrátím.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 11. 2020 13:03

Vy mě děsite. Uspořádat kontakty podle Příjmení mi opravdu nejde, nahrávat hovory (samozřejmě) také ne, ale záloha na google mi normálně funguje. A to jak automaticky pri nabíjení tlf, tak ručně.
anonymni

Odeslat příspěvekod Zafata 15. 11. 2020 20:17

Tak to razeni, ze jede jen podle jmena zkousnu mam par kontaktu.

Zalohovani jsem hledal a nasel velkej topic tusim na google supportu. Jde to napric telefonama. Psali tam vlastnici Pixelu 3, Samsungu namatkou S10 a jine, Xiaomi. Maji to same. Jestli je to kus od kusu nevim, ale pokud je zapnutej kodovy zamek telefonu tak to nejde. Kdyz mas jen otisk, nebo snimani drzky tak jo.

Nevim zda u jinych telefonu jde otisk bez kodoveho zamku, ale u Realme 7 pro to asi nejde. Takze jedine reseni vypnout kodovy zamek a pak normalne jde tlacitko zálohovat. Po zaloze opet nahodit kod/ otisk/ drzku.

Ja nastesti potaham appky , nastavim telefon a pak dam zalohu a mam tak na rok klid. Nejsem ten co si stahuje appky na zkousku hraje hry atd. Ostatni veci nastesti jedou jako kontakty, fotky atd.

Takze jo SW bugy to ma ne ze ne. Jenze diky VIP a kodu ho mam za 7k. No a za tu cenu lepsi nesezenu a jinak krom tohoto jsem z nej unesenej. Pred chvili jsem zkousel k nemu Airpody a hrajou lepe nez kdyz je spojim s iPhonem tak to jsem teda necekal. Navic vydrz, displej, repracky, provedeni, nabijeni no asi bych chtel moc aby to bylo uplne bez chyby no.

Jinak ja mel 2 iPhony a musim rici, se SW vzdy bezel bez bugu aspon do prvniho updaru na novej iOS a posledni dobrej iOS pro me byla 12. Doted se biju do hlavy, ze jsem si ho nenechal jak na iPadu tak na iPhonu. 13 byla hruza a 14 je sice lepsi na iPhonu, ale na iPadu des a hruza jak se mi seka Safari.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod fffff 18. 11. 2020 09:12

Už dostal aktualizaci na Android 11? Nebo kdy ji má dostat? Zajímá mě, jestli s Androidem 11 bude funkční nahrávání hovorů.
fffff
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 18. 11. 2020 12:10

Nedostal, je plánována na listopad 2020.
anonymni

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 18. 11. 2020 13:33

Poslední týden listopadu a bude to první telefon od Realme co jej dostane
JiříTechnik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 18. 11. 2020 13:55

Nahrávání hovorů funkční nebude a teprve ne v Android 11. Nicméně aplikace CUBE ACR funguje. Sice jako diktafon, že nahrává vše, takže je potřeba mít zapnutý při hovoru reproduktor, ale nahrává. Spíše mě zajímá, zda bude opravena funkce reproduktorů. Když začnu volat, tak nefunguje zapínání ani vypínání reproduktoru / hlasitého odposlechu.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 18. 11. 2020 15:09

Bude, aplikace Telefon od Google už má v beta verzi nahrávání, ale s tím, že to protistraně přehraje vzkaz, že hovor je nahráván. Jiná možnost nebude
JiříTechnik
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků