Samsung Galaxy S20,S20+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _Rocco_ 12. 8. 2020 19:46

Pekny večer, tak sem si pořídil S20, všechno fajn, ale chci se zeptat na sluchátko. Ten zvuk při hovoru je otřesný, takový plechový až rezonantni a někdy slabý i když mám volume na max. Rypal sem se v nastavení pro hlucho němé apod. Nikde nic zaple, vše v normálu. Zkoušel sem i nastavení pro lidi nad 30 let atd. Ja chápu, že nacpat do takové úzké zdířky repracek, který bude fungovat je umění, ale tak sem si to u telefonu za 20000 nepředstavoval. Mam tady iPhone 11 a to se prostě nedá srovnávat. Protistranu slyším čistě, dynamicky a nikdy sem neměl hlasitost na max, to bych ochluchl. Tak se ptám, je chyba u mě nebo nejsem sám? Děkuji
_Rocco_
Junior

Odeslat příspěvekod drabek06 12. 8. 2020 20:11

Tak se sluchátkem opravdu problém nemám . . .
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 12. 8. 2020 20:16

Také ne. Spíš to vidím na reklamaci. I na střední hlasitost mám pocit, že to slyší všichni okolo.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abracas 15. 8. 2020 11:42

Uvažuji o nákupu S20 a trochu se obávám přehřívání a výdrže baterie. Byl jsem si telefon okouknout ve dvou obchodech a v prvním se hřál tak, že to při puštěném foťáku bylo opravdu dost nepříjemné a při následném návratu do menu se pěkně sekal. Nutno dodat, že telefon měl na obrazovce puštěné demo a v danou chvíli se nabíjel. Ale i tak to pro mě bylo absolutně mimo akceptovatelnou mez. V druhém obchodě byl zhasnutý i nabitý a zde to již bylo naprosto bez problémů, při puštěném foťáku se trochu hřál, ale nic hrozného. Rád bych tedy požádal reálné majitele S20, zda mají problémy s přehříváním a zda je opravdu problém se 120hz problém vydržet den. Ideální by byl někdo, kdo měl jako předchozí telefon Honor 10. Hry na něm hrát nebudu, ale hodně koukám na Youtube, fotím, používám navigaci a nerad bych na telefon používal kuchyňskou chňapku...:-). Díky všem za reakce.
Abracas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oco3 15. 8. 2020 13:13

Mám S20 asi týden, o problémech s přehříváním jsem věděl. Nicméně sehnat špičkový telefon v této kompaktní velikost je dnes docela problém...
Wifi ON, AOD ON (7-21hod), 120hz, SOT cca 2,5 hod, na noc mám přes bixby routines nastaven úsporný režim (22-6 hod) a celková výdrž asi jeden den, druhý den zbývá max 20%.
Možná si telefon ještě "sedá", pár aplikací už hodil do spánku, doufám, že se výdrž ještě zlepší.

Při běžném focení, natáčení videa se nehřeje, ale když jsem natáčel cca 3 min, tak už tam zahřátí bylo ... dále jsem vypozoroval, že jak surfuji přes chrome, tak se zahřeje rychleji než pro samsung browser. Hry nehraju.
Telefon se absolutně neseká, vše je plynulé. Nesekal se ani, když byl lehce zahřátý.

Měnit telefon nebudu, nicméně zahřívání a výdrž mě trošku zklamaly, ale věděl jsem do čeho jdu.
oco3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod poluxtroj1 15. 8. 2020 22:37

Mám S20+ a taky mám Honor 10.Nemá smysl tyto telefony porovnávat,protože Honor 10 není a nikdy nebyla top vlajka,takže ve všem zaostává i za top telefony Huawei.Honor 10 se sám dost slušně při zátěži hřeje a výdrž je podle mě slabší,ale jinak šlape i po 2,5 letech velmi plynule bez jakéhokoli záseku.Každopádně pokud chceš nahradit Honor 10 jakoukoli top vlajkou,tak si ve všech směrech polepšíš.
poluxtroj1
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 19. 8. 2020 17:14

Tak jsem pořídil S20. Opravdu se hřeje o něco víc, první dny baterka opravdu žádnej zázrak, ale není to tak hrozné, jak někteří straší. Horší je to s kvalitou hovorů. U Honor jsem byl zvyklej, že slyším naprosto jasně a čistě bez jakýchkoliv náznaku šumu i v tiché místnosti. To se bohužel o S20 říct nedá, stačí výročit operatorskou linku a už to šumí, jak v dobách před HD voice. Při hovoru přes Skype je to v pohodě, takze se obávám, že je to vlastnost. Bohužel různé nastavení a vylepšování zvuku to většinou ještě zhorší...
Abracas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bastien 19. 8. 2020 18:14

Zvuk hovoru je u všech galaxy plus mínus stejný. Měl jsem S7, 9,10,20 a zněna k lepšímu není. A co foťák při focení na automat? Jsi spokojený s barevným podáním fotek?
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 8. 2020 20:27

Hm, já nižší kvalitu zvuku přičítal tomu, že Kaktus neumí volte a používá horší kodek. Jestli je to tím korejským flagshitem, tak má další mínus do sbírky :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Terminator3 19. 8. 2020 23:18

Mám teda 20+, ale schválně jsem se z volte přepnul na 3G síť a volání slyším naprosto zřetelně a tak hlasitě, že to až způsobuje bolest a musím to zmírnit. Co přesně je špatně?
Terminator3
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _Rocco_ 20. 8. 2020 06:35

Abracas píše:Tak jsem pořídil S20. Opravdu se hřeje o něco víc, první dny baterka opravdu žádnej zázrak, ale není to tak hrozné, jak někteří straší. Horší je to s kvalitou hovorů. U Honor jsem byl zvyklej, že slyším naprosto jasně a čistě bez jakýchkoliv náznaku šumu i v tiché místnosti. To se bohužel o S20 říct nedá, stačí výročit operatorskou linku a už to šumí, jak v dobách před HD voice. Při hovoru přes Skype je to v pohodě, takze se obávám, že je to vlastnost. Bohužel různé nastavení a vylepšování zvuku to většinou ještě zhorší...


Uz sem si fakt připadal jak blbec. Ja odbavim cca 10 hovorů za den a začínám si zvykat, ze to není žádná hitparáda. Rok sem telefonoval z iPhone 11 a to je sakra rozdíl. Fakt Čisté, dynamické, hlasité volání. To je tak, kdyz výrobce se snaží nacpat vše na jedno místo. Duální repro, kde zvuk leze z malé díry...
_Rocco_
Junior

Odeslat příspěvekod drabek06 20. 8. 2020 09:05

Jak jsem psal výše . . . Taky nemám problém se sluchátkem. Hlasitost, čistota i zřetelnost je dobrá.
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod technek 20. 8. 2020 14:12

Ahoj, tak jsem novým majitelem S20+ 5G. Přešel jsem z Mate 20Pro. Na první pohled mi displej nepřijde tak jasný jako na Mate. Hlavně bílá není tak zářivá a fotky jsou jako potažené závojem. V nastavení jsem nenašel nic co by tomu pomohlo. Může to být tou krycí fólií? Nezkoušel někdo sundat?
technek
Junior

Odeslat příspěvekod bastien 20. 8. 2020 15:29

Folie na to nemá vliv. Nemáš zapnutý filtr modrého světla?
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 8. 2020 21:19

Zrovna displej je jedno z mála, co má za mě plný počet bodů.
wit.cz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků