Samsung Galaxy Note 10, Note 10+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BaldaP 6. 7. 2020 14:58

Věřím, že v Samsungu ji budou mít.
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 6. 7. 2020 15:47

Ne z výroby už takovou nekoupíš. V Samsungu lepí InvisibleShield.
cardi
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod orgasmic 6. 7. 2020 16:01

To nebyla žádná ochranná folie, jen potvrzení pro zákazníka, že je display v pořádku.
To samé se lepí na Samsungy od S10 řady.

Na Note je otázka pár tahů perem a je hned poškrábaná :D
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vitolexa 6. 7. 2020 16:55

Právě že ta od začátku byla super a pero krásně klouzalo tu co mam nyní je horší a sklo určitě není od kraje do kraje asi budu bez folie.moc díky
vitolexa
Junior

Odeslat příspěvekod BaldaP 6. 7. 2020 21:05

orgasmic píše:To nebyla žádná ochranná folie, jen potvrzení pro zákazníka, že je display v pořádku.
To samé se lepí na Samsungy od S10 řady.

Na Note je otázka pár tahů perem a je hned poškrábaná :D


Co je to za kravinu? Ty evidentně N10 nevlastníš, jinak bys netvrdil, že je to po pár tazích poškrábané. Pero nechává stopy úplně stejně jako prsty, takže stačí jen přejet po látce a stopy zmizí. N10+ mám od prvního týdne prodeje, pero používám denně a žádné škrábance tam ani z daleko nemám.
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 6. 7. 2020 21:25

Blbost to není, už se to tu několikrát řešilo a i Samsung vyvracel spekulace o špatné kvalitě ochrany displaye z výroby, že to žádná ochrana není :)

Jinak Note 10+ jsem měl dva kusy a u obou to bylo hned poškrábané.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod spinE. 8. 7. 2020 17:08

Ahoj. Hlasim se po hodne dlouhe odmlce, uplne jsem zapomnel na lidi co mi psali ohledne me Snapdragonove verze do zprav (pardon) :D

Obecne nepocituji zadne limitace, telefon je z HKG zakoupen pres Wondamobile na zaklade doporuceni zdejsiho uzivatele. Pokud vas zajima neco konkretniho tak se doptejte, mozna si sam neco vzpomenu.

A ted k veci

1. zarazi me "dosah" WiFi. Pres appku WifiMan jich vidi dost, ale v normalnim hledani bere podle vseho jen ty s nejlepsim signalem, a to je casto dost malo. Na 7 let stare Xperii mi toho nabizelo mnohem vic i za cenu nizsiho signalu atp. Vypnuti optimalizace nepomaha a celkem me to vysira.

2. Jas - resim takovou vec, ktera ocividne trapi jen me (?) a lidi, kterym sem o tom rekl. Uz pri rozbaleni jsem mel takovy prvotni pocit, ze se mi neco nezda. I na slunci mi prisel jas pomerne slaby, opakuji, prechazel jsem ze 7 let polomrtve Xperia S (kamarad taky, kupoval S10e a rikal ze zadna slava na slunci). Nemuzu dohledat mail ze Samsungu, ale v podstate to byla roboticka odpoved typu "adaptivni jas" a podobne zvasty. Jas mam na max, i pri max. vykonu se to nemeni, display na Vivid...

Par dni zpet jsem s kamaradem dal vedle sebe iPhone XS a muj Note (aplikace mapy) a rozdil byl zretelny.

https://imgur.com/a/Jtu7Fpg

z leva - iPhone 5 (LCD), Samsung A5 2016 (AMOLED), Samsung A40 (AMOLED) a muj Note10+ (SD855 verze).

Na fotce to nejde uplne videt, ale treba oproti nove rozbalenemu A40 nebo Note10+ je ten jas u obou uplne nekde jinde. Kdyz si ted polozim A5 2016 a muj Note, tak to je nebe a dudy. Kdyz koukam na A5 tak ten jas "citim" na ocich, ze to proste vali jak ma, a kdyz se podivam na Note tak je to takova vyblita tmava seda.

Kdyz dam A40 a Note tak mi Note prijde takovy dozluta. Nedivil bych se, kdyby to byla nejaka vychcavacka ze Samsungu, protoze ten jejich "dimming" si vsimam i bez zapnutych serepeticek. Muze mi na to prosim dat nejakou uspokojivou a koherentni odpoved? Jsem z toho fakt spatny a nemam naladu vypisovat na 100 supportu abych dostal stejnou odpoved :D

P.S - Ano, kontroloval jsem IMEI.
spinE.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BaldaP 8. 7. 2020 19:38

N10+ se snapdragonem mám z USA a nepociťuji žádné omezení ve funkčnosti, takže super. Jediné, na co jsem přišel, co exynos má oproti snap je potvrzení doručení smsky v oznamovací liště.

Jas mi přijde naprosto v pohodě. Krásná čitelnost i na přímém slunci. Nastavení vivid a vyvážení bílé uprostřed. Naopak bych ještě uvítal o něco slabší jas, když do toho čumím v noci. Filtr modrého světla mám na automatiku 23-7 a nemůžu si to vynachválit. A40 mám doma také a nevisím v nich rozdíl. Zkusil bych tedy porovnat s jiným N10+, jestli nemáš nějaký vadný kus.
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 8. 7. 2020 20:15

Nejlepší bude skočit do nejbližšího elektra typu Datart, EW a porovnat tam.
Jinak na Note 10+ mi taky přišel slabší maximální jas.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .soul 8. 7. 2020 21:19

Mně prijde jas v pohode, primi porovnani jsem nemel, nicmene se mi vzdy zdalo dostatecny. Nemas zapnuty filtr modreho svetla?

Co ohledne jasu vytaci me (a je to asi jedina vytka co po pul roce s Notem 10+ mam) je hrozne pomala adaptace jasu na svetlo. Kdyz mi nekdo vola a ja telefon venku vyndam z kapsy, tak aspon 3-4 vteriny nevidim kdo vola, dokavad se display nerozsviti tak, aby bylo na venkovnim svetle videt jmeno volajiciho.
.soul
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BaldaP 9. 7. 2020 13:36

Nikdy mi to nepřišlo pomalé. Když vezmu mobil z kapsy, rovnou ho otiskem odemknu a než se si ho dám před oči, hezky se zadaptuje. Ale když jsi to teď takhle zmínil, tak mi přijde ztmavování pomalejší.
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 24. 7. 2020 18:12

Ahoj, dá se u Note nastavit zabezpečení jako má třeba iPhone? Jde mi o to, když mi někdo ukradne telefon a zadá 10x špatně PIN, tak se smaže cely telefon.

Děkuji
orgasmic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flatliners 24. 7. 2020 20:42

Ano, da se nastavit primo v telefonu aby se po patnacti spatne zadanych kodech smazal.
flatliners
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BaldaP 27. 7. 2020 13:39

Je tu nějaký machr na Bixby routines? Snažím se nastavit, abych měl přes noc, řekněme 23-6 hod, pomalé nabíjení a přes den zase to rychlé. Samozřejmě počítám s tím, že když už nabíjím, tak se mi to nepřepne, takže mi jde vyloženě jen o čas začátku nabíjení.
Nikdy jsem to nepoužíval a žádný jiný routine nemám nastavený, tak se v tom moc neorientuji. Hledal jsem i něco na googlu, ale nejblíž jsem se dostal přes reddit jen k využití funkce "Když se nabíjí, tak..", což mi nestačí.
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod barešák 2. 8. 2020 10:52

Myslím, že to nejde, já mám na stálo u postele nabíječku s 0,5 A, ta to nabíjí asi pět hodin, slabší už jsem nesehnal, rychlonabíječku používám jen přes den...
Sony to mělo v nastavení a telefon to začalo nabíjet tak, aby byl nabitý než se probudíte, bohužel to taky moc nefungovalo...
Nevím jak to chtěj výrobci vymyslet, ale mít telefon celou noc, na pořád rychlejších rychlonabíječkách, je nesmysl, to ty baterie budou za chvíli na vyhození...
barešák
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků