Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 6. 2020 20:53

Měl bych dva dotazy. Kdysi jsem s O2 uzavřel smlouvu na IČO, operátoři mi opakovaně tvrdili, že je úplně jedno, jestli na RČ nebo na IČO. (Později jsem zjistil, že na IČO je myslím složitější nebo dražší smlouvu rozvázat). Je to dneska už jedno, nebo se jedno z toho z nějakého důvodu vyplatí víc? (Mám mobil na podnikání, ale účetnictví nevedu a DPH u částek do 10k lze samozřejmě odečítat i bez uvedeného IČO na faktuře, takže mně osobně je to fuk).

A druhý dotaz... jsem u O2, žena a tchán u Vodafone. Platí tam relativně dost. Umí O2 nabídnout nějakou cenově zajímavou variantu tarifu "O2 Spolu" (ceníkovka pro tři lidi vychází cca na dvojku) nebo ne? Jsem na tom, že když se jedná o navýšení účtu, tak jsou daleko ochotnější, než něco slevovat single osobě.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 11. 6. 2020 21:02

Hezký den,

záleží na tom, zda jste fyzická, nebo právnická osoba. Pokud máte IČO na živnostenském listě (nejste s.r.o.), jste osoba fyzická a smlouvu lze okamžitě bez postihnutí rozvázat. Pokud ale jste osoba právnická, tedy s.r.o., zapsaný spolek nebo jiná právní forma, pak velmi záleží na uzavřěných podmínkách při sjednání.

O2 žel v tuto chvíli nic zajímavého nabídnout neumí. Ani zdaleka se nevyrovná retencím nebo přetahovačkám Vodafonu a T-Mobile. S tou ochotou při navyšování účtu je to stejné všude. Z toho mají zaměstnanci provizi, zatímco při snižování buď žádnou nemají, anebo jsou zaměstnavatelem naopak postihováni.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 12. 6. 2020 19:35

O2 je stále mrtvé, nabízejí naprostou zoufalost i pro 8 a více čísel. Předražené, nekonkurenceschopné. Navíc vám na lince soustavně lžou třeba o tom, že ten 12GB FLAT od T-Mobile má internet sdílený pro více čísel atd., přičemž, pokud je mi známo, se konkurence pomlouvat nesmí (mám záznam hovoru, kdyby to chtěl snad někdo řešit). Včera, než jsem se rozhodl sedm čísel jedné firmy odmigrovat k T-Mobile, mi prý po dlouhých úvahách nabídli toto:

----
# 4x FREE+ Stříbrný (14GB) po 477,12 Kč za číslo (za podmínky osmi čísel u O2)
(T-Mobile retence pouze pro jediné číslo s 12GB za 330 Kč, anebo 20GB a následně neomezeně rychlostí 3 Mbps za 430 Kč)
# 3x Data 10 + 10 GB po 660,33 Kč (za podmínky osmi čísel u O2)
(zde opět T-Mobile pouze pro jediné číslo 20GB a následně 3 Mbps za 430 Kč)
# 1x Internet OPTIMAL HD /Air za 280,43 Kč řešit ani komentovat nebudu (za podmínky osmi čísel u O2)

!!! A POZOR, VŠECHNY TY O2 UVEDENÉ CENY JSOU BEZ DPH, ZATÍMCO UVEDENÉ CENY T-MOBILE S DPH !!!
----

To vše s bonusem opět vylhaného závazku na 24 měsíců (závazky již neexistují) a to i v případě fyzické osoby.

Než mi vydali OKU, trvalo to týden. Musel jsem poslední operátorce do telefonu říci, že bez OKU tento hovor neukončím a pokud jej ukončí oni, poputuje záznam na ČTU. Pak mi sdělila, kde si OKU najdu sám.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davsopl 12. 6. 2020 21:05

Tak to je fakt slabá nabídka. Původně jsem si myslel, že je to vše s DPH, až jsem dočetl konec. Na to, že O2 Family umí 30 GB neomezenku s DPH za 599 Kč a je to jejich dceřiná firma je to slabota. Převedl bych to k T-Mobile. Co se týká pokrytí je na tom v Praze líp T-Mobile, na Moravě je to jedno. BTSky mají sdílené O2+TM.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 12. 6. 2020 21:06

To O2 je neskutečně nechutný moloch!
peta809
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 13. 6. 2020 07:39

Spis si myslim ze se snazi udzet kartel. Jakmile se jednou zacnou jako ze fakt pretahovat, je uplny konec se specifickym trhem v cesku a dostane se na beznou uroven okolnich zemi a KarTel se zacne hroutit... Mne O2 taky poslalo KPU kod misto aby nabidli lepsi cenu za VDSL. Paradox je ze stale zustanu u O2, pouze pod jinym prodejcem. Smutne. Ja to proste vidim tak, ze se snazi spis o to nevypustit si rybnicek...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod suram 13. 6. 2020 08:17

Kellner nekoupil O2 proto, aby prodělával, ne nadarmo je to nejbohatší Čech. Ten z vás ještě sedře kůži.
:D
suram
Junior

Odeslat příspěvekod Majk 13. 6. 2020 10:23

A to si teprve přečtěte ty arogantní odpovědi na příspěvky na FB Blesk mobilu. :D
Ještě se vymlouvají na to, že jsou virtuál a jak jsou na tom virtuálové v ČR špatně. Přitom Blesk mobil je jen sprostý brand O2 a dokonce korespondenční adresu má do O2 Czech republic. :D
Nokia 5110 -> Philips Azalis 288 -> Sam X450 -> Moto V360 -> Nokia N70 -> ZTE Blade -> Huawei G600 -> inew V3 -> Ulefone Be Touch 2 -> LG Flex 2 (+ nokia N3109 a Samsung Galaxy Nexus) -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Honor 8X
Majk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Qestament 13. 6. 2020 10:56

O2 je katastrofa. Mám podobné zkušenosti. Oni těží z nevědomosti lidí a svého prvenství na trhu. Ještě nedávno jsem měl flat + 4GB za 399 Kč. A to jen díky argumentu, že mám UPC internet.
Qestament
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peta809 13. 6. 2020 15:00

0055 píše:Spis si myslim ze se snazi udzet kartel. Jakmile se jednou zacnou jako ze fakt pretahovat, je uplny konec se specifickym trhem v cesku a dostane se na beznou uroven okolnich zemi a KarTel se zacne hroutit... Mne O2 taky poslalo KPU kod misto aby nabidli lepsi cenu za VDSL. Paradox je ze stale zustanu u O2, pouze pod jinym prodejcem. Smutne. Ja to proste vidim tak, ze se snazi spis o to nevypustit si rybnicek...

Jdeš do té nabídky od eCentre?

-- 13. 6. 2020 16:38 --

Odpověď na chatu O2 na žádost o OKU kód služby O2 Internet HD Stříbrný s O2 TV Modrá:

Výpověď služby je možné řešit telefonicky na naší bezplatné lince Centra péče o zákazníky 800 02 02 02 každý den v době od 8 do 20 hodin.

Služby je možné také vypovědět písemně. Výpověď služby zašlete na adresu společnosti:

O2 Czech Republic a.s.
Za Brumlovkou 266/2 Praha 4,
PSČ 140 22

Písemná žádost musí obsahovat následující údaje:

předmět žádosti, tj. že jde o zrušení služeb
telefonní číslo
služba, kterou chcete zrušit
Vaše jméno a příjmení
adresa trvalého pobytu
Váš podpis

Výpovědní lhůta je 30 dnů a začíná běžet od následujícího dne po doručení (nahlášení) výpovědi naší společnosti.


Si dělají srandu, ne?! :grr:
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 13. 6. 2020 15:39

Ano, na 99,5%... Jen jeste se jeste pokusim pred sjednanim u cetinu zjistit delku kabelu od dslamu. Fyzicky je to cca 100m ale cesty Páně a Cetinu jsou nevyzpytatelne, protoze ja taky bydlim 180m od dslamu... S nejvetsi pravdepodobnosti budu v tomto tydnu objednavat, protoze u O2 mne uz bezi vypovedni lhuta na moji sluzbu. Dalsi docela legrace je ze KPU poslali dopisem, dokonce dvema, v jednom ze mne rusi TV a v druhem internet. Z legrace tam jeste zavolam jestli neco nabidnou, protoze mne navadeji k tomu at to zkusim. Tak jen pro tu legraci. Kdyz jsem volal pro KPU to bylo reci jak skaredy Vodafone jde pod cenu, ze se to pomalu uz ani nevyplati. Nechal jsem je pri tom, nerekl jsem ze ta sluzba bude zase pres O2, jen za jinou castku... Takze tak asi.

-- 13. 6. 2020 16:46 --

Taky to na mne zkouseli, volal jsem tam celkem na ctyrikrat. Poprve jsem jej nechtel s tim ze se zkusim zeptat na cetinu, podruhe mne babizna odpalila ze jen pisemne, potreti to nedopadlo uz nevim proc, poctvrte jsem byl prepojeny na nejakou pani kde jsem ji popsal svuj problem s kabelama a na rovinu rekl ze mam lepsi nabidku, pokud ji dorovna ze se budem bavit o preneseni linky, pokud ne, odchazim. Dvacet minut nez mne prepojili na tu spravnou pani, pak jsme trochu skecli, nebyla neprijemna ale ze mne nemuze nic lepsiho dat. Tak uvidime v pondeli no -) Ale KPU poslali aniz bych nekam behal. Dneska jsem ty dopisy otevrel a tam na mne vyskocilo to specialni cislo pro ultraspecialni nabidky. Tak uvidime.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 13. 6. 2020 16:01

S nejvetsi pravdepodobnosti budu v tomto tydnu objednavat

Pak dej vedet, zvazuji pro kamose novou pripojku (misto lokalni wifi). Ukazuje to sice max. 20 Mb, ale je to zkratka drat. V zaloze je tech 199 na pul roku.
ze.us
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 13. 6. 2020 16:26

Urcite dam, jen mne dejte jeste chvilicku, protoze straslive nerad bych neco objednal a pak to rusil. O to ruseni ani moc nejde, to je zdarma, nebo temer zdarma, ale mne ta legrace abych to prenesl z baraku na barak bude stat kdyz dobre tak okolo 8000 kc a kdyby to na te nove adrese jelo stejne jako u mne protoze se stala chyba v matrixu tak by to byly vyhozene penize za ten HW protoze jine vyuziti pro nej nemam. A to by mne mrzelo jako ze dost. Proto se snazim co nejvic vychytat pred zrizenim a nakupama...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 6. 2020 17:23

Zdravím, trošku offtopic. Jak je to s OKU kódem od internetového připojení? Nemusím jej po získání použít a mohu bez dalšího oznámení zůstat u současného operátora a nebo musím operátorovi dát vědět, že jsem se OKU kód rozhodl nepoužít a setrvat tak u něj? Děkuji.
peta809
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod guiz 15. 6. 2020 21:23

Co vím tak pokud se kód nepoužije v 30 denní výpověďní lhůtě, tak propadá a služba pokračuje dál. Alespoň takto mi to říkali před měsícem u O2.
guiz
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků