Endomondo

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Biker1965 18. 5. 2020 19:41

Zdravím a předem se omlouvám, pokud toto téma sem nepatří.
Chtěl bych se zeptat, jestli se dají projeté nebo v mém případě prochozené trasy zaznamenané v aplikaci Endomondo z telefonu nějak "poslat" do PC nebo do notebooku. Telefon mám s androidem a McBook má jiný OS. Endomondo aplikaci nemám zatím placenou.
Díky za vaše rady.
Biker1965
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mas0n 18. 5. 2020 21:24

Trasy se daji normalne otevrit v prohlizeci, a webova verze umoznuje export dat jinam. Placenou verzi bych ale ted nikomu nedoporucil, vzhledem k tomu jak endomondo posledni dobou (ne)funguje...
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod Biker1965 19. 5. 2020 17:41

A můžeš mi prosím doporučit jinou apku, která bude v pohodě?
Biker1965
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 19. 5. 2020 18:44

Jestli jde jen o ten záznam trasy (a ne o nějaká s trasou spojená "tréninková data")...

...pak Mobilní Mapy.cz a jejich jedním tlačítkem spustitelný Stopař (což je trochu matoucí jméno pro track logger). Stopař zaznamenává trasu a ukládá ji do zařízení, po připojení na internet ji automaticky synchronizuje do cloudového účtu. Projetá trasa je pak po přihlášení uživatele do webové verze k dispozici v jeho "Aktivitách" a navíc se dá exportovat jako KML nebo GPX.

Zkoušel jsem i jiné track loggery, ale postupně jsem došel k závěru, že mi stačí tohle. Protože Mapy.cz stejně používám jako hlavní mapovou aplikaci (pro turistiku, pohyb po městě i navigaci k cíli).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 19. 5. 2020 19:16

Já doporučuji Locus Map.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod Biker1965 27. 5. 2020 07:20

Díky za radu. Po týdnu používání stopaře jsem spokojen. Na rozdíl od Endomonda, které řasto padalo a přerušilo záznam trasy je stopař stabilní a bez problémů.
Jen nevím, jakým způsobem si záznam trasy mám uložit do Macu. Takže ještě bych poprosil o radu. Díky předem.
Biker1965
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 27. 5. 2020 16:46

Mac svět neznám, tak jen obecně, snad to pomůže...

Předpokládám, že při ukládání trasy Stopařem v mobilu jste přihlášen nějakým účtem (mám pocit, že bez něj Stopař nefunguje). Zaznamenaná trasa se po připojení mobilu na internet sama nahraje do seznamáckého cloudu pod tímto účtem.

Pak by mělo stačit se stejným účtem přihlásit v Mapách.cz na počítači a uložené trasy tam najdete (vysunout pravý "vyhledávací" panel, přepnout se do sekce "Moje Mapy -> Aktivity" a tam by měl být seznam zaznamenaných tras). Přímo v Mapy.cz jde trasa otevřít a zobrazit na mapě... a v pravém panelu se ukáže i výškový profil a nějaké základní statistiky.

Pro úplnost: Z mobilu i počítače funguje i funkce "Sdílet" u každé vybrané trasy. Sdílení v principu nastaví trasu jako veřejnou (viditelnou pro všechny) a vytvoří na ni unikátní odkaz, který jde zase otevřít v prohlížeči.

No a otevřenou trasu v prohlížeči počítače lze exportovat do formátů KML a GPX. Povel "Exportovat" je k dispozici v dolní části pravého panelu (pod výškovým profilem), když je v něm otevřená zvolená trasa.

S aplikacemi pro práci se záznamy tras v GPX a KML na Macu vám už nemohu pomoci.

-- 27. 5. 2020 17:56 --

P.S. Pro záznam delších tras (vícedenní expediční turistika a cyklistika) používám ne mobil, ale zařízení Garmin eTrex Legend HCx (starší typ s mizerným displejem a pomalým vykreslováním, ale velkou výdrží a vodotěsností). Se dvěma sadami náhradních aku baterií člověk vystačí na týden. Ale zážitek z navigace je na velkém a rychle reagujícím displeji průměrného smartphonu přeci jen absolutně jinde.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků