O2 SK Volnosť-do všetkých sietí 0.1€ za hovor v celej EU

O slovenských operátoroch a ich službách (Orange, T-Mobile SK, O2 a ďalší)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod steve 13. 5. 2020 07:01

Skusit to mohol, biznis je biznis, ale tento jeho navrh je skor na uskrn.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 18. 5. 2020 05:22

o<:) WNLJYKKT o<:)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zdenek73 3. 6. 2020 17:08

Posunujeme vlákno výš :). Jen dotaz - "umrtvuji" SIM a nehodlal jsem dobíjet, ale dnes přišla SMS, že pokud dobiji, dostanu bonusový kredit 50%. Nevíte, jestli ten bonusový kredit má u O2 SK omezenou platnost? Děkuji za odpověď.
Zdenek73
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 4. 6. 2020 21:08

Jen bych chtěl upozornit účastníky fóra, kteří kvůli změně podmínek třeba zvažují vyhodit O2 sk kartu, že podle mých informací z podpory operátora (cca půl roku starých) je po expiraci karty Volnost možné požádat o vrácení zbylého kreditu a prý by to měli zaslat i na český účet. Aspoň mi to sdělili mailem, tak vycházím z toho, že by to mělo platit.
Takže pokud tam někdo má nějaký vyšší kredit, tak je asi škoda jim to tam nechávat nebo utrácet za zbytečnosti. Na českých kartách se moc nedá bránit, ale tady bych nenechával Kellnerovi od cesty ani korunu nebo cent.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 5. 6. 2020 04:54

Kdyby jel někdo v červenci až září na Slovensko na výlet / dovolenou a má sim O2 SK, tak tady je soutěž, jak může lehce získat 10 GB dat použitelných na Slovensku. ( Možná půjdou použít i starší kódy, ze starších soutěží. )

Pomôž starkým a získaj 10 GB

V posledných týždňoch mnohí z nás zistili, že vďaka technológiám dokážeme veľa vecí vybaviť aj z domu. Pomôž babke, dedkovi, rodičom alebo známym seniorom a O2 dá tebe dáta a im zľavu z faktúry ako Digitálny bonus.

Súťaž sa uskutoční v dňoch od 01.06.2020 do 31.08.2020.

https://dobredata.o2.sk/#info
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iguka 6. 6. 2020 10:28

včera jsem aktivovat kupon z jízdy ještě a zatím to funguje, mám tam 10GB
iguka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 6. 6. 2020 18:41

Tak hlavně bacha po 29.6. aby ti ty data v Česku nesežraly kredit :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 6. 2020 19:47

Nemeli byste prsoim nekdo jeste kod na bonusovy datovy balicek, ktery nevyuzijete, treba proto, ze po konci cervna uz zrejem nepujdou v CR pouzivat bonus. data?
Pry snad jdou jeste aktivovat kody i z prvni vlny kampane Dobre data (nejsem si jist, ale nekdo to psal). Ty vyzvy z prvni vlny uz totiz bohuzel nejdou plnit a s vyzvou z druhe vlny mam trochu technicky problem.
Kdyztak bych pripadneho dobrodince poprosil do SZ. Dekuju
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 15. 6. 2020 04:44

Proč si kód neuděláš ? Není nic jednoduššího, než splnit aktuální úkol a zavolat dědečkům nebo babičkám. Prohlédni si fotky na odkazu a uvidíš, že stačí i obyčejný screenshot, na kterém je název volaného Babča, ani není vidět telefonní číslo. :D Takový fake screenshot vyrobíš do 5 minut i s odesláním do soutěže. o<:)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod steve 17. 6. 2020 14:55

Asi som pre O2 sympaticky clovek, rano som skontroloval kredit na O2 Volnost /-3€ za 4 tyzdne za 1GB dat/, mal som 3,50€. Poobede v Hypertescu Nitra som pri pokladni nabil kredit o 15€, a okrem SMS o zvyseni kreditu o 15 prisla dalsia - Gratulujeme, bol Vam prideleny bonus vo vyske 5€. O2.
Pre istotu - vysledny kredit 23,50€.
Takto zakazdym by to bolo fajn.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 6. 2020 03:00

Neptal jste se nahodou nekdo na to, jak konkretne to bude tedka od konce cervna, kdy maji prestat platit na Volnosti specialni podminky pro Cesko (tedy princip v Cesku jako na Slovensku)? Myslim tim napr., jak to bude ( u karty trvale se nachazejici v CR) s cenou hovoru 0,1 Eur za cely hovor do cele EU, zacnou se minutove roamingove priplatky uctovat hned toho 29.6. (pokud si to datum spravne pamatuju), nebo bude nejake prechodne obodbi?

Kdyz teda ted zmeni podminky, tak spravne by snad meli nechat obdobi 4 mesicu, behem ktereho budou vyhodnocovat chovani uzivatele sim karty, a az potom zacit uctovat ty priplatky...Ale udelaji to tak opravdu? Nebo reknou, ze to 4-mesicni zkusebni obdobi probehlo uz ted v posl. 4 mesicich (kdy jeste ovsem platily stare podminky!) a naparej ty priplatky okamzite? To by mi neprislo moc koser...
At tak ci onak, kazdopadne snad musi pred nejakym uctovanim priplatku upozornit smskou, ne? Je mozne takovou smsku a spusteni uctovani roamingovych priplatku ocekavat treba i v prubehu hovoru, jako ze kdyz budu treba volat hodinu do Nemecka a v zapalu hovoru si nevsimnu , ze po pul hodine mi prisla smska o priplatcich, tak za tu druhou pulhodinu uz mi klidne muzou nauctovat priplatky za kazdou minutu?

A druha vec, jak to bude s bonusovymi daty, kdyz mam aktivni bonusovy balicek, tak toho 29.6. prestane v CR okamzite platit a pri pripojeni na net se mi hned nauctuje ten Denni internet (kdyz jiny balicek samozrejme nemam), tedy se hned strhne tusim 0,5 Eur? Nebo muzu i tady ocekavat, kdyz zrejme ne prechodne obdobi, tak aspom vcasnou smsku varujici pred uctovanim priplatku?

Vite o otom neco presnejsiho? Nebo jak ocekavate, ze to prakticky bude probihat?

PS: Jeste mne napadlo, kdyz mam nekolik jeste neaktivovanych sim karet Volnost (ale veskery telekom. provoz mam jenom v CR, resp. z CR), pujde se tem roamingovym priplatkum za hovory na nejakou dobu vyhnout tim, ze bych zaktivoval postupne ty nove sim karty a na kazde by nejdriv probehla ta zkusebni doba 4 mesice bez priplatku a az potom by je zacali uctovat? Nebo myslite, ze by mi ty priplatky naparili okamzite?
Vsechny ty sim karty jsou ale registrovany na stejne jmeno a taky krome prodejny O2 SK vubec nepoznaly Slovensko a ani se s nimi na Slovensko nechystam...
Diky
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod pokudos 21. 6. 2020 08:36

Takže to vezmeme postupně.

Hovory a SMS. Tam opravdu musí proběhnout čtyř měsíční období. O2 SK se může rozhodnout, jak chce. Klidně to čtyř měsíční období už může běžet teď. Měli na to právo kdykoliv, pouze jej u ČR neuplatňovali. Se změnou podmínek to nemá co dělat. Člověk skutečně roamoval, takže vyhodnocování probíhá neustále. Bude jen na O2 SK, jak moc se jim jedná o příplatky za hovor a SMS. Podotýkám jen za hovory a SMS.

Upozorňovací SMS může přijít kdykoliv, ale účastník má nejméně 14 dní na to, aby své chování napravil, takže ne, započatý hovor, během kterého přijde SMS, rozhodně nebude účtován s příplatky. Tedy pokud by už 14 dní předem nepřišla jiná SMS, že se příplatky začnou účtovat, když účastník své chování v rámci roamingu nezmění.

Ohledně bonusových dat. Tam je to trošku ošemetné. Mohou Vám je klidně umožnit využívat, ale příplatek může být účtován ihned od 29. 6. (pamatujete si toto datum správně) za každý přenesený 1 MB. Celková výše příplatku nemůže být v roce 2020 vyšší než 3,5 EUR + DPH za 1 GB. Další roky se snižuje na 3,00 a pak 2,50 EUR. Víc se zatím EU nedohodla.

Klidně se ale může stát, že Bonusová data jakoby nebudou, i když budou na daném čísle aktivní, protože O2 SK nastaví, že jejich využití je možné pouze v domácí síti, a bude se účtovat pouze denní/měsíční balíček s patřičným příplatkem. Zde totiž operátor nemusí čekat na vyhodnocení čtyř měsíčního období. Stačí, aby v ceníku uvedl, kolik dat u jednotlivých balíčků a nabízených tarifů lze vyčerpat v rámci EU.

O2 SK tuto informaci na svém webu dávno má. 250MB denní balíček za 0,5 EUR lze vyčerpat celý bez příplatků. U 1GB denního balíčku za 1 EUR lze v EU vyčerpat 500 MB, pak se účtují příplatky.

Všechny měsíční balíčky na O2 Volnosť lze vyčerpat bez příplatků v plné výši, protože jsou příliš drahé.

Samozřejmě všechno toto se odvíjí od jedné veliké neznámé. Jak se O2 SK zachová v rámci ČR po 29. 6. Osobně předpokládám, že Bonusová data nebudou v ČR využitelná ihned od 29. 6. anebo velmi krátce po tomto datu. Příplatky za denní balíček se budou účtovat také okamžitě nebo velmi brzy (v řádu jednotek dnů). Příplatky za hovory a SMS se budou účtovat až později. Zřejmě až po prázdninách. Ono totiž stačí, aby člověk trvale roamoval nejméně 2 měsíce a jeden den, protože pak pochopitelně poruší jednu ze dvou podmínek EU roamingových příplatků za hovory a SMS. Nicméně s hovory zase tak moc spěchat nebudou. Není to pro ně něco drahého. Data drahá jsou.

Pokud SIM kartu aktivujete a pojedete ihned do zahraničí, bude možné ji hlasově využívat bez příplatků 4 měsíce. Pak se mohou příplatky začít účtovat. Dříve nikoliv. Nejprve musí přijít SMS plus patřičný časový odstup. SIM pak stačí provolat a klidně zahodit, pokud se Vám nejedná o dané číslo a můžete aktivovat SIM další.
pokudos
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 22. 6. 2020 01:28

Diky za nazor.
Jen bych upresnil, ze v mem pripade by spise slo o scenar, ze nove zakoupena simka bude ihned prevezena z SR do CR a az tady v CR aktivovana, tak jestli to hraje nejaky rozdil.
Jinak teda u vicero sim karet Volnost v tomto pripade teda nevadi, ze jsou vsechny registrovany na stejne jmeno? Operator bude na vsechny pohlizet jako na sanostatne karty, mezi nimiz neni zadna souvislost? Tuhletu zalezitost ta EU smernice nijak neupravuje?

A pouzivani novych sim karet po dobu 4 mesicu bez priplatku by melo bez problemu fungovat (podle teto smernice) nastalo i v budoucnu, treba za 2 roky (pokud se nezmeni smernice), nejen v obdobi kolem zavedeni tech priplatku?
Jinak receno, se 3 novymi kartami Volnost rocne by tedy melo byt i v CR bez problemu mozne trvale volat za 0,1 Eur za cely hovor, bez priplatku? Ted pomijim data, protoze jsem z vaseho prispevku pochopil, ze jen kvuli vyuzivani datovych balicku v CR se asi nevyplati stridat karty Volnost...
Diky
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Davidbenis 22. 6. 2020 06:39

Bonusové data by měli být od 29.6 s příplatkem.
Placené datove balíčky jak které. Uvádějí to na webu.
Co se týče hovoru tam od 29.6 budou pozorovat přiměřenost. Ale min. ještě 2 měsíce nebude u hovoru žádný příplatek.
Mám kolegu s O2 volnost asi 3 roky ve Španělsku a udělá tak 3-4 hovory do měsíce a příplatek mu za celou dobu nezavedli. SIM je ale vypnutá používá se jen při volání.
Pokud budeš mít více SIM karet a nebudeš je mít trvale zapnuté a budeš je střídat na to volání(přiměřeně) je pravděpodobně že se příplatkům vyhneš.
Davidbenis
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 22. 6. 2020 08:39

On to asi myslel tak, ze kdyz mu zacnou pocitat poplatek na jedne SIM, tak ji zrusi/hodi do supliku, vytahne jinou a tu bude pouzivat. Tak uz u jeho jmena nebudou mit poznamku o tom, ze je to "hajzlik z roamingu" a nezacnou mu ten poplatek uctovat na nove SIM (na stejne jmeno) hned :)
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků