LG G7 ThinQ - obecná diskuze

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kocur.jg 9. 5. 2020 16:09

Ne není opravdu na to kašlou.
LG G7+
kocur.jg
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod panrt 18. 5. 2020 18:07

Pomalu se blíží Android 10 pro LG G7 a V50S aka G8x.
https://www.notebookcheck.net/LG-begins ... 877.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod kocur.jg 24. 5. 2020 11:13

Vypadá to že něco se děje protože ani ne po měsíci je tu nová aktualizace M20k

stahnu a nainstaluji
https://lg-firmwares.com/downloads-file ... EU_OP_0422
LG G7+
kocur.jg
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deawon 7. 7. 2020 08:50

Tak ten A10 opravdu vyjde, tak snad dorazí co nejdříve. Při zdržení A9 jsem s A10 vůbec nepočítal.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4 leather black, LG G7 Platinum, Samsung Galaxy A52s 5G
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod Vichor 4. 8. 2020 16:20

Dnes se objevil Android 10, tak jsem ho hned nainstaloval :)
Mobil zakoupen 12/18 u Vodafone CZ
Přílohy
Capture+_2020-08-04-17-15-33_(1).png
Capture+_2020-08-04-17-04-21~2.png
Vichor
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 5. 8. 2020 00:34

Výborně, vidím že se LG snaží.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Deawon 5. 8. 2020 11:51

Tak dnes nainstalováno. První co mě vadí je černý motiv v horní liště při zapínání wifi atd. Na zamknuté obrazovce jsem mohl mít až čtyři zástupce a teď pouze dva. Nějaké změny ve fotoaparátu. Zkusím i antutu jestli se zvedl výkon.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4 leather black, LG G7 Platinum, Samsung Galaxy A52s 5G
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod luisman 5. 8. 2020 13:28

jj včera to nečekaně dorazilo, čekal sem až září
hlavní změny:
černé téma notifikační lišty
tmavy motiv androidu
ovladaní pouze gesty
upravené appky pro fotak, telefon a galerii
subjektivně lepší správa baterie

sem spokojenej, černý motiv mi chyběl moc (zvyk z lumie)
luisman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropadred 6. 8. 2020 09:10

Mne taktiež aktualizácia dorazila v rovnaký deň. Voľná distribúcia.

Zatiaľ fajn, nemám nejaké výčitky...aj keď...

Gestá sú naprd, taká klasická LGčkovina:
- prepínanie medzi appkami mi prišlo neintuitívne a chaotické - raz, keď som prepínal medzi dvoma som šiel raz doľava, raz doprava ale ak som počkal o sekundu dlhšie, tak sa už poradie v pozadí zmenilo a znovu som musel ísť do strany smerom k appke pred ňou (ak sa vám to už stalo, tak viete, o čom hovorím)
- chýba prispôsobenie ako napríklad odobratie gesta Späť pre niektorú stranu, aby appky, ktoré sa spoliehajú na potiahnutie od ľavého kraja pre zobrazenie menu mohli naďalej fungovať
- kradnutie pár radov pixelov v appkách sa mi nepáči.

T.j. pre gestá som sa vrátil k Navigation Gestures, absolútne najjednoduchšie a najpríjemnejšie na používanie.
Používam to už asi 3 roky od čias Nexus 6P, používam tzv. "Split pill", teda je na oko neviditeľný a rozdelí to spodný okraj obrazovky na 3 časti:
- ľavá tretina = u mňa ako Back
- stredná tretina = obyčajné potiahnutie je u mňa ako Home; potiahnutie a podržanie (nastavil som si pre to podržanie len 200ms odozvu, nemám chuť čakať) ako prepínanie medzi aktívnymi appkami
- pravá tretina = u mňa ako prepnutie do prechádzajúcej appky
všetko toto sa ale dá nakonfigurovať, sú tam veru najrôznejšie gestá a všelijaké tuningy (napríklad prispôsobenie sily a trvania vibrácie, ja mám napríklad silnú ale veľmi krátku vibráciu, čo sa mi páči).

Ostatne? Foťák je rovnaký hnus ako predtým (a to všetko je len a len ich appka a ich spracovanie obrazu), už hľadám Gcam port pre A10, lebo inak to je neprijateľné. LG implementácia zabije akúkoľvek kresbu a všetko je rozmazaná olejomaľba.

Nastavenia schvaľujem, tmavý režim (som rád, že to nie je všetko len 3 takmer identické odtiene sivej ale kombinácia čiernej s tmavo-sivou), viem sa v nich orientovať, nerozčuľujú ma a to kvitujem, nie je veľa vecí, ktoré ma nevytočia pri tomto telefóne (LG nadstavbe).

Ovládanie po stiahnutí notifikačnej roletky, najprv mi to prišlo divné ale už som tomu prišiel na chuť, resp. na tie gigantické ikonky, ľahšie sa to ovláda jednou rukou.

Pripojenie káblom - neviem či sa im to len marí ale predtým nebola možnosť zvoliť permanentne, aby sa automaticky dal do režimu prenosu súborov, teraz to možné je. To je ale skôr vec A10 (predpokladám), ale aj tak dobre.

Ich herné centrum a widget v hrách, kedy je možné meniť rozlíšenie a cieľové FPS, popravde ja som si nevšimol minimálne v hre, ktorej som skúšal rozdiel medzi rozlíšením (aj pri prizoomovaní) a jediné, čo fungovalo bol slider s FPS, na minimálnej hodnote to bolo definitívne locknuté na takých 30fps.

A škálovanie - klasicky, škálovanie zobrazenia na najmenšom, text na najmenšej veľkosti a v developerských nastaveniach škálovanie na 540 dp. Ja stále nerozumiem, že ako je možné, že v dnešnej dobe, keď máme tak vysoké rozlíšenie na tých "malých" obrazovkách, musí byť všetko tak gigantické, ako tie Aligator telefóny pre seniorov.

Všímate si lepšiu výdrž batérie? Aj ste resetovali telefón, či robili len upgrade? Ja nejednu vec neviem posúdiť, lebo ja by som nedokázal prejsť medzi verziami OS (rozumej A8 > A9 > A10 > ...) bez toho, aby som robil aj factory restore, lebo to vždy spraví neplechu (často pod kapotou).

Nie je niekde nejaké zhrnutie hlavných zmien s prechodom na A10 a ich fancy Velvet OS (či ako tomu nadávajú)?
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kocur.jg 9. 8. 2020 10:17

Tak taky jsem nahodil A10 no je to dost změna.
LG G7+
kocur.jg
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropadred 9. 8. 2020 10:27

Musím ale trošku pozmeniť komentár k foťáku. Vraj sú zmeny v appke naozaj o trošku lepšie ako na A9 a možno som to prehnal a je o trošku menej "olejomaľbový" v interiéroch ale pre mňa osobne stále neprípustné, hlavne keď viem, čo z toho môže vyliezť.

Pôvodná Google kamerka, ktorú som použival na A9 skoro funguje ale sprocesovanie HDR+ sa zasekne, takže to je bohužiaľ nepoužiteľné.

Našťastie existujú nové porty, ktoré fungujú a už sa s nimi hrajem, chcem poskúšať rôzne predom pripravené konfiguračné súbory, vyladiť nastavenia (a že tých tam ale je) a verím, že budem spokojný.
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maciakba 17. 9. 2020 23:26

tiez sa vam deje ze USBcko nedrzi v konektore a navyse uz mi nejde ani fast charge, a ani normal charge ale nejaky hrozne pomaly kde nabitie trva 5 hodin?
pytam sa preto lebo mi padol telefon a rozbil sa mi hore display tak ci ma zmysel opravovat alebo rovno zahodit a kupit new phone
maciakba
Junior

Odeslat příspěvekod KevinTenSpravnej 18. 9. 2020 10:11

Tohle je typický projev vadného kabelu. Navíc ty neznačkové fungují tak, že stačí ototčit a nabíjí rychle, otočit a nabíjí pomalu. Zkus. ;)

Ověřeno u V30.
KevinTenSpravnej
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maciakba 20. 9. 2020 01:13

no tak mam vsetky kabely original, a robilo mi to presne to iste aj pri LG G5 kabel nedrzal je jedno aky som pichol, ak ten isty kabel dam do firemneho samsungu tak tam drzi uplne v pohode, cize skor to pripisujem chybe LG konektorov
maciakba
Junior

Odeslat příspěvekod kocur.jg 30. 9. 2020 17:01

A ten samsung používáš stejně hodně jako LG ? Jak říká muj kolega vyviklané konektory mají všichni uživatelé kteří si s telefony hrají když je mají v nabíječce. Často viditelné u děcek s Iphonama ale všechny značky jsou na tom stejně, člověk si ty konektory vypači sam, nove kabely jsou tuhe a jak si s tím pořad hrajete tak si ty konektory vyviklate sami. A kdo tvrdí že se mu konektor vyviklal sam i když na telefon v nabiječce sahá nebo na něm hraje hry tak lže. Za vyviklany konektor výrobce nemůže.
LG G7+
kocur.jg
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků