Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod evelista 29. 3. 2020 20:09

na to nechci ani odpovidat.
evelista
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Randooooom 1. 4. 2020 16:11

Ahoj,

zkoušel jsem hledal, ale nenašel jsem. Tak pokud se to tady řešilo, tak mě hned neskalpujte, prosím.

Zřizoval jsem před nějakou dobou několik neomezenek a dostal jsem k nim bonus 3K na telefony, který jsem využil. Už počátku s operátorem problémy.. už i uzavíraní smlouvy se nepovedlo na první dobrou.. nefunkční admin nebo špatný signal v Praze je už jen třešnička na dortu :D

Podával jsem na operátora dotaz jak se to má s výpovědí na základě novely zákona.. již během pěti minut mi už zvonil telefon a operátor na lince mě "přesvědčoval" že na situaci, kdy jsem obdržel slevu 3K tak se nové podmínky nevztahují a dál mi běží smlouva za původních podmínek. :roll: Z několika dotazů mi nedokázal zodpovědět ani jeden...

Ale k věci.. neví prosím někdo informovanější, jak se to má s výpovědi na základě novely v případě, že si člověk bere slevu na zařízení? Smlouva uzavíraná minulý rok.


Díky moc!
Randooooom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PierreUSA87 1. 4. 2020 16:39

Pokud se nemylim, nekde jsem cetl, ze se novela na toto vztahuje, respektive muzes normalne odejit, bohuzel slevu za zarizeni je potreba doplatit.
PierreUSA87
Junior

Odeslat příspěvekod alfas123 1. 4. 2020 18:22

Cele zvyhodnenie doplatit...
Ak to mas na ICO, tak sa novela vztahuje len ak si snad zivnostnik
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 1. 4. 2020 18:46

Mas to ve smlouve (ja tez), ze pri nedodrzeni 24mesicni smlouvy budu muset doplatit to zvyhodneni na mob (ja 4tisice). Novy zakon resi jen pokutu, kdyz nedodrzis smlouvu tarifu. (Kdysi bylo 20%)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krtek12 2. 4. 2020 19:59

Ahoj. Mam korporatni tarif, ale musel jsem tel číslo nechat přepsat na zaměstnance korporátu. Zaměstnanec končí, proto dal na HR oddělení požadavek na výpověď. (ne přechod, ale výpověď, takže ČVOP správně nepřišlo). Přišla SMSka, že k určitému datu bude převedeno na předplacenou službu twist. A teď to zásadní. Bude pak ten Twist anonymní, tzn když pak přes hlasový záznamník požádám o ČVOP, tak už můžu přejít k jinému operátorovi a rovnou se upsat znova pod svým jménem? Nebo bude stále vedený na toho zaměstnance? Vím, že někde jsem četl, že existuje i předplacenka u které je jméno a příjmení atd - což by bylo naprd...
Není moc prostoru se s druhou osobou sejít na prodejně a tam písemně převod provést. Toto by výrazně pomohlo a bodlo. díky..
Krtek12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfas123 2. 4. 2020 20:10

CVOP sa od 1.4.nepouziva. pouziva sa OKU. To je automaticky priradene ku každému číslu a uz sa kontaktuje len novy operator. Nikto neskuma, na koho je číslo písané.
U T-M som našiel OKU v samoobsluhe v časti Zmluvy, ale musis poznať nejake heslo. Asi najjednoduchsie je to vyžiadať od zamestnavatela
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krtek12 2. 4. 2020 20:46

OK. OKU...už je vlastně po 1.4.
To tedy nějak získám... Jestli nikdo nezkoumá na koho je číslo psané a kdo ve skutečnosti objednává přechod k novému operátorovi, tak stejně snad nová smlouva přijde na původního majitele, ne? Jako chápu, že přijde smlouva kde bude vyplněn původní majitel a může to kdokoliv podepsat a poslat nazpět, ale já chci svoje tel číslo napsat zpátky na mě :) Tudíž je pro mě info jestli twist předplacený bude anonymní nebo pořád na původního majitele pořád důležité :)
Ano, můžu si zavolat na infolinku. Ale dokud neotravují s retencí, tak chci dělat mrtvého brouka :)
Krtek12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 2. 4. 2020 21:33

Tak to zjistíš ze samoobsluhy jestli tam budou uvedené nějaké údaje. Jestli nebude vedené na tebe mělo by to jít v sámošce změnit nebo možnost např přenést třeba na Kaktus zdarma. Osobní údaje by se při přenosu čísla k jinému operátorovi přenášet neměly.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Krtek12 3. 4. 2020 00:20

"Osobní údaje by se při přenosu čísla k jinému operátorovi přenášet neměly."

Znamená to teoreticky, že když se dostanu k cizímu OKU, tak můžu dotyčné osobě bez jejího vědomí a povolení změnit operátora, protože ten už pak neověřuje kdo ten pokyn vlastně fyzicky zadal?
A co tedy bude stát na nové smlouvě s operátorem? Smluvní vztah mezi např T-mobile a...??
:)
Krtek12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suram 3. 4. 2020 04:25

Změnit jí operátora bez jejího vědomí? Nesmysl, ukončíš jí smlouvu a ukradneš jí číslo, protože to se převede na jinou SIM, kterou původní osoba nemá. Stačí znát tel.č. a OKU. Co bude na nové smlouvě záleží, jakou smlouvu uzavřeš, nechápu takový dotaz, číslo přece můžeš převést i na anonymní předplacenou kartu.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 3. 4. 2020 12:04

Někdo tu už psal že pokud OKU zadáte k jinému opovi tak na původní dosud nepřenesené číslo dorazí zpráva něco jako "zaregistrovali jsme žádost o přenesení tohoto čísla ke kterému dojde ... pokud jste nedal pokyn k přenesení volejte blablabla" takže původní op si to takto sichruje proti krádeži čísla. A jinak suram to přesně vystihl tak jsem to myslel přenést na anonymní předplacenku.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 3. 4. 2020 13:10

Stačí mít v té době mobil v ruce a SMS smazat.

Jinak přenos od emtéčka k mobil.cz započat 1.4. přes OKU a datum přenosu stanoveno na 6.4., nezdá se mi to rychlejší než to bývalo přes ČVOP.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod Krtek12 3. 4. 2020 13:14

OK. Dík za rady. Tedy už mi to docvaklo :)
Pakliže po 30.4. bude stále dobíjecí Twist přeplacenka u T-mobilu vedena na tu druhou osobu a nebude anonymní tak číslo přenesu třeba na ten anonymní Kaktus nebo jinam a tím definitivně nemusím řešit převod na pobočce za účasti všech tří stran. A původně moje číslo se vrátí pod anonymitou opět ke mně. Poté si již můžu migrovat ke komu chci se svými údaji.

Pokud nový operátor pošle rovnou smlouvu kde vyplním svoje údaje a nebudou tam předvyplněné udaje té třetí osoby tak ten krok s kaktusem můžu uplně vynechat.

Pokud ten Twist už rovnou bude anonymní, tak vůbec není co řešit (to je právě jediné co nevím :) ).

Tak vše jasné, díky :)
Krtek12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfas123 3. 4. 2020 13:21

Uplne nerozumiem, čo sa tu riesi. K vymene osobných údajov nedochádza. S OKU môže ísť clovek rovno, kam chce a nemusí riesit anonymne karty
alfas123
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků