iPhone 11/Pro/Pro Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rewolwer 30. 3. 2020 19:40

_Rocco_ píše:Zdravim vas, existuje na iOS nejaky Equalizer pripadně jiny procesor na upravu zvuku v realnem case? Priklad; Poustim si pisnicky pres YouTube premium do sluchatek a rekneme si, ze ten zvuk je nic moc oproti treba Tidalu. Tak bych si to chtel softwarove upravit. Ano vim, ze nastaveni EQ nabizi aplikace hudba od Applu, ale o tom rec neni. Dekuji za radu. Prosim jen Soft, vim, ze si muzů koupit externí Dac apod.



Když dáme stranou vestavěnou (Apple) Music aplikaci a její dedikované nastavení v Settings, tak neexistuje. Ekvalizéry existují pouze na úrovni appky, popř. můžete v AppStore najít aplikace, které mají API do známých hudebních streamovaných služeb jako Spotify, Tidal apod.

Dle tohoto vlákna soudím, že Google na to v YT Music zatím kašle: https://support.google.com/youtubemusic ... 9231?hl=en

popř. uvádí uživatele v omyl falešnou reklamou:
“What's more annoying is the fact that it's advertised to have an equalizer. When in the normal YouTube app, it prompts to move over to the YouTube Music app, as it says that it has more enhancements, an equalizer, and better sound quality - this is false.”

Na appky mrkňete sem, třeba něco najdete: https://www.igeeksblog.com/best-equaliz ... hone-ipad/
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alien105cz 26. 5. 2020 10:56

Zdravim jsem uzivatel androidu a chci se zaptat zda jde na ios menit vzheld prostredi , tema je to mozne na ios ? mate nejaky odkaz na upravu prostredi IOS ? nebo nejaky popis jak si modifikovat prostredi ? diky
Alien105cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rewolwer 26. 5. 2020 11:43

Nevím přesně jaké možnosti modifikace prostředí máte na mysli nebo očekáváte. Máte na výběr Light/Dark Mode, můžete si libovolně upravit ikony aplikací a pořadí widgetů na 0 page. Dále si můžete customizovat Control Center a Share listy pro sdílení obsahu mezi aplikacemi. A samozřejmě wallpapery :-)
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alien105cz 26. 5. 2020 13:18

Mám má mysli změnu vzhledu ikon vzhled prostředí jako to má android miliony témat na marketu. Přítelkyně má iphone se a ten i ty Nové iphone vypadají všechny stejně a uprime mi ty ikony jejich vzhled přijde jak telefon pro děti, tak mě zajímá zda jdou změnit vzhled celého systému ikony menu, ne jen právě temný světlý vzhled ale celi systém zda jde změnit. Uvažuji o iphonu ale odrazuje mě nulova customizace. Diky
Alien105cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rewolwer 26. 5. 2020 14:16

Rozumím a bohužel pro vás, iOS žádnou další podporu customizace GUI nenabízí.
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mas0n 26. 5. 2020 15:02

Pokud je pravda, ze iOS 14 nabidne moznost widgetu na hlavni strance, tak tam urcita moznost customizace bude...
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod QW987 7. 6. 2020 13:06

Mám takový zvláštní dotaz - chci si koupit iPhone 11, ale nevím, jestli mám jít do bílé nebo do černé. Barevně se mi líbí oboje, ale jde mi o to, abych co nejméně vnímal ty poměrně obří rámečky.
Jde mi o názor, kde je budu vnímat míň - jestli když rámeček bude stříbrný nebo když bude černý. Já osobně si myslím, že stříbrný, protože při černé to splyne do sebe s rámem displeje a bude to působit jako jeden velký rám. Při stříbrné by mi ten barevný přechod z černé na stříbrnou mohl vadit míň...
Uvažuji správně? Potřeboval bych ty telefony vedle sebe, ale to nikde nemají.
Děkuji
Naposledy upravil Loader dne 7. 6. 2020 17:14, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunut příspěvek do správné sekce
QW987
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj.kure 7. 6. 2020 20:25

Černá barva zužuje. Šel bych do černé. Nebo si připlatit za 11 Pro :-)
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aje1 24. 6. 2020 18:31

Tak sem dal IOS 14 beta
Treba pokleoani na zadni stranu super funkce i pres pouzdro nastavil sem zamkout a trojitim snimek obrazovky
aje1
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 9. 7. 2020 23:42

Zdarec ve spolek, jelikož nevládnu perfektní angličtinou, tak bohužel nemohu Siri využít na 100%. A čekání, až Apple dá češtinu se zdá být nekonečné.

Ale objevil jsem zajímavý projekt https://helloemma.cz/

Je to vlastně taková česká siri, která funguje pomocí zkratek, ale vše se dá ovládat hlasem. Což se mi líbí a hodilo by se mi to.

Teď proč píší. Jsem člověk, která má Apple kvůli bezpečnosti a tudíž mám obavy, zda když si nainstaluji Emmu, tak mi bude hrozit nějaké riziko. Mobil využívám na všechno, banky, všechny sociální účty atd.

Máte někdo zkušenosti.

Díky za názory.

P.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod rewolwer 10. 7. 2020 08:37

Ahoj,
zajímavý projekt - nikdy jsem o něm neslyšel, takže díky za informaci.

O bezpečnost bych neměl obavy - systém funguje přes zkratky a o jakékoliv pokusy o vyšší systémová oprávnění se na OS úrovni postarají bezpečnostní restrikce iOS, takže to klidně vyzkoušej.

Mrzí mě, že Apple nevěnuje víc prostředků do rozvoje jazykových mutací všech služeb, ale nepřekvapuje mě to - je to přesně v souladu s tvrdým businessem, který nastolil Jobs.

Dej pak vědět jak jsi s Emmou spokojený.
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 10. 9. 2020 18:40

Lidi, syn ma iP 11, asi 4 mesice. Koupeny CZ distribuce. Pred tydnem se mu vsak stalo, ze mu nefunguje obcas pruh cca 1cm od shora dolu celeho telefonu. Kdyz treba chce na fotku neco "dokreslit", tak v tom miste, v tom pruhu, ta barvicka nekresli. Poradil jsem mu tovarni nastaveni...udelal...mobil byl 1 den v klidu a pak se to objevilo znova. Stalo se to uz nekomu?

Asi bude muset na reklamaci.
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 11. 9. 2020 07:52

Rozhodně reklamace, tohle je nestandardní chování.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Domin7 13. 10. 2020 12:00

Ahoj lidi. Předně musím říct, že poslední můj iP byl iP 3. Od té doby jsem zůstával stále u androidního telefonu, přičemž 90% bylo od zn. Samsung. (v poslední době to byly vše Samsungy: Galaxy S8+, Note 9, Galaxy S10e a nyní Galaxy S10+).
V poslední době jsem ale stále více nespokojen, ale pouze s fotoaparátem. Zbytek mi vyhovuje, tzn. prostředí, rychlost, možnost uzpůsobení, prostě vše. Protože ale hodně fotím, hlavně na horách a to ať už krajiny, tak i lidi a ať už ve dne, tak i večer (nebo při horších světelných podmínkách), chci, aby foťák byl co nejlepší (samozřejmě s ohledem na cenu, kterou jsem ochoten investovat). Nechci a ani nemůžu tahat s sebou klasický fotoaparát, mobil mi úplně stačí. Dokonce musím říct, že i ty krajiny mi Samsung fotí krásně a tam nemám co vyčíst. Co je ale problém u posledních dvou (S10e a S10+), tak je foto osob, resp. jejich tváří, které když je vyfotím, tak jsou tak nějak zdeformované. Mé vysvětlení je, že to "zpracuje" soft v telefonu, který jí takto zničí. Možná to není tento důvod, ale je to můj názor. Když totiž fotím to stejné půjčeným Galaxy S9, tak tam ten problém není.

A nyní se dostávám k samotnému jádru věci... začal jsem tedy uvažovat nad koupí iPhonu. Konkrétně iPhonu 11. Už jsem ho měl před nedávnem objednaný, ale nakonec jsem vzal právě S10+. Nicméně jsem dostal obavu, že si nezvyknu na iOS. Nikdy jsem nebyl ten, který by vykřikoval, že iOS, resp. iPhone je špatný, pro ovce, nebo tupce. Každý systém má svoje, každý má své pro i proti.
Čeho se ale obávám nejvíce je, že já nehodlám dokupovat žádné další zařízení od Applu. Nebudu vytvářet celý iOS ekosystém. Tudíž nevím, zdali by mě iPhone nezačal svým uzavřeným systémem omezovat. Člověk do něj nic nenahraje z kteréhokoli počítače, když potřebuje (například tak, že mobil využije jako USB flash disk na přenos dat), nebo do něj jen tak lehce nedostanu film z kteréhokoli počítače (například u známých nebo v práci), taky nejsem příznivcem toho, že mám vše (myšleno všechny appky) jen za sebou na několika stránkách - asi pouze zvyk. Jsou to drobnosti, ale přeci jen se toho obávám.

Byl bych moc rád, pokud by jste mi zde mohli poradit, zejména s ohledem na zkušenosti s kvalitou fotek (ve dne je to jasné, v noci taky iPhone 11 dělá skvělé foto), ale jde mi hlavně o foto v komplexním pojetí - krajiny, osoby, postavy, tváře, stíny, proti světlo (sluníčko). Dále pak ve vztahu k uzavřenému systému a jak do iPhonu dostat (přenášet) soubory, jak tam nahráváte filmy, hudbu (ano, existují cloudy, ale tohle ponechme stranou, jde mi o klasický přenos: mobil-PC).

Chápu, že toto je vlákno o iPhonech a proto mi to někteří mohou vychvalovat do nebes, ale stejně tak všichni víme, že svět (ani ten mobilní) není černobílý. Nejlépe, pokud někdo přecházel z Androidu na iOS nebo kdo používá oba systémy najednou (současně). Díky za rady (konstruktivní). Nechci se tady s nikým hádat jako děcka na hřišti, nebo vyvolávat spor iOS/android a jen věřím, že diskuze zůstane v rovině podnětných názorů a rad. Díky.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod orgasmic 13. 10. 2020 12:28

Jestli chceš iP vyzkoušet a chceš mít klidné svědomí, vem třeba nějaký rozbalený kus na Alze a když nebude vyhovovat, tak do 14 dnů vrátíš.

Já mám taky občas choutky na iOS, za poslední rok jsem koupil dvakrát 11 Pro Max.
Špatný systém to není, ale jako Androiďáka tě budou určité věci vytáčet, pokud si nezvykneš.

Na 11-tce je super FaceID, asi nejlepší věc na celém iPhonu (pro mě).
Jinak když jsem se vracel zpět na Android (Samsung), tak jsem si tak nějak oddechnul.

Uvidíš sám, není nic lehčího, než vyzkoušet ;)

PS: do iPhonu už jde stahovat filmy z netu, hudbu, umí i archivované soubory a ty následně rozbalit. Ale klasický mass storage samozřejmě neumí.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků