Xiaomi Mi A2 Lite vs Xiaomi Redmi 7 3/32 GB

O mobilních telefonech značky Xiaomi

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 13. 1. 2020 17:58

Zdravim, vaham mezi Xiaomi Mi A2 Lite a Redmi 7.
To Mi A2 LIte mam uz doma, takze muzu testovat, ale Redmi 7 vidim jen na internetu.
Mi A2 Lite jsem koupil, ale ted mi prece jen prijde ten displej 5,84" dost maly, hlavne na cteni web. stranek na vysku, na coz jsem zvykly z tabletu. I kdyz mavyborne rozliseni Full HD, ale pri te mensi velikosti se to mozna tak nevyuzije. Takze zvazuju vymenu.
Spousta parametru je u obou modelu stejna ,ale jde mi o to, jestli bych si v necem vyrazne pohorsil zmenou na Redmi 7.
Jasne, rozliseni je u Redmi 7 nizsi, jenom 1520 × 720, v kombinaci s trochu vetsim displejem to asi bude znat.

Ale jde mi o to, muze u toho Redmi 7 byt treba o neco horsi zvuk, primo z telefonu a v kombinaci s kvalitnimi velkymi bluetooth slkuchatkami?

Potom zadni fotak ma Redmi 7 jenom 12 + 2 mpx oproti 12 + 5 mpx u Mi A2 lite. Fotky pro mne sice nejsou velka priorita, ale mam od tohohle rozdilu v tom druhem zadnim fotaku ocekavat yrazne horsi kvalitu fotek nebo to temer nehraje roli?

Taky mne trochu stve, ze to Mi A2 lite zrejme nema predinstalovane FM radio, i kdyz podle nekterych srovnavacu jo, ale ja jsem ho v telefonu nenasel. Nevite, jestli ho telefon opravdu nema? Nebo je FM radio nahraditelne nejakou appkou (nemyslim appkou na internet radio)?

Nebo myslite, ze prechod na Redmi 7 by byl prechodem na horsi telefon ( i kdyz s vetsim displejem) a je to podle Vas blbost? Ten Redmi je levnejsi asi jen o dve stovky.

Nemel jste nahodou nekdo oba modely, ze byste mohli posoudit? Poradite? diky
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 1. 2020 18:26

Xiaomi Redmi 7 horší displej, ppi 269 oproti 432 ppi u Mi A2 Lite a navrch MIUI nadstavba
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 1. 2020 18:47

Mi A2 Lite nemá MIUI, naopak je to čistý Android One, takže to bych považoval za výhodu.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 1. 2020 18:53

Místo Redmi 7 bych vzal Motorolu G7 Power na Alze za 3599kč, rádio má, Moto displej, Moto gesta, možnost zvětšení textu v celém systému, čistý android, silná baterka 5000 mAh, USB-C, rychlonabíjení
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 13. 1. 2020 19:14

hm tak mam o to vetsiho brouka v hlave, myslel, ze dneska bych telefon vratil resp. vymenil..
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 13. 1. 2020 21:05

Mám Mi A2 Lite a zároveň sem měl i Redmi 7 na osahání a přikláním se z těchto dvou k Mi A2 Lite. Kamarád od kterýho sem měl Redmi 7 ho zvažuje vyměnit kvůli tomu, proč ho Ty chceš :-D Držkuje že je moc dlouhej, respektive vysokej. Každej to má holt jinak. Mi A2 Lite má FM rádio od aktualizace na A 9.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jrk1 13. 1. 2020 22:08

Minimalni rozumny upgrade je RN 8, nebo MI A3, nad redmi 7 a lenovo/motorola G7 neuvazuj, jsou to uz na dnesni dobu nevykonne křapy.
jrk1
BAN

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 1. 2020 00:08

Pokud tazatel hraje náročné hry, tak je blbost doporučit RN8 nebo Mi A3 protože jediný rozumný upgrade je až Xiaomi Mi 9 se Snapem 855 nebo ještě lépe Realme X2 Pro s bestiálním výkonem a Snapem 855 Plus
Na vše ostatní plně dostačuje kterýkoliv zde uvedený smartphone s větším displejem dle požadavku tazatele
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šulda 14. 1. 2020 07:42

Jestli ste si nevšimli, tak tazatel řeší Mi A2 Lite vs Redmi 7.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 1. 2020 08:08

ále všimli, ale tady se zase začal řešit výkon smatphonu, aby si tazatel mohl číst webové stránky!
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 1. 2020 16:23

dik za rady
nick cave: hry vubec nehraju, to jde mimo mne, telefon chci na pohodlne prohlizeni webu, mail, kvalitni poslech hudby vc. Spotify (pres BT sluchatka i z telefonu), prijemne sledovani youtube nebo cas od casu filmu stazenych z internetu. S focenim bych spis zacinal, to bych v budoucnu teda rad, ale jako zacatecnik nebudu mit asi velke naroky, takovy dualni fotak jaky jsem zbezne vyzkousel u toho Mi A2 Lite by mi bohate postacoval, tam bych se asi spokojil i trosku s horsim .

Muj problem je mozna, ze jsem dlouhodobe zvykly v terenu na internet pouzivat 7" tablet, nikoli vubec smartfone, s tim vlastne zacinam, takze mi hlavne ta sirka Mi A2 Lite prijde hodne mala, s vyskou bych problem vlastne asi nemel. Mam totiz takovy dojem, ze se mi moc nezamlouva ten pomer stran 19:9, preferoval bych nejaky nizsi, s vetsim pomerem sirky ku vysce, jestli by se neco naslo, ale zase s mirou, nektere siroke "burty" co jsem videl napr. od Doogee bych teda do ruky nechtel. Nevim, jake by bylo idealni cislo toho pomeru, ale myslim ze mobily s nejakym takovym prijatelnym nizsim pomerem se v eshopech vyskytovaly, nejsou vsechny takhle "protazene".

Jo taky jsem z toho tabletu zvykly cist pocitacove verze web. stranek, nikoli mobilni verze (nekdyj sem si to i rucne prepinal na pocitacove verze), kdybych byl zvykly na ty mobilni verze, tak bych s tou mensi sirkou telefonu mozna ani nemel problem. Ale o no je to trochu problem prechazet na ty mobilni verze stranek, kdyz je clovek zvykly na pocitacove, je to usporadane nekdy uplne jinak, clovek musi veci dlouho hledat, neni na ten layout zvykly a nekde se mi zda, ze je dokonce na mobilni vic reklam. Tak jsem myslel, ze zustanu na tech pocitacovych verzich, nevim, jestli si zvyknu na mobilni.
PS Jinak vim, ze i to Redmi 7 ma pomer 19:9.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 1. 2020 17:36

16:9 už nic rozumného nekoupíš, 18:9 už taky mizí a jestli se prosadí 21:9 tak všechno budou ultranudle.
Abys měl šířku displeje ve velikosti, která by ti vyhovovala, musel bys jít rozhodně do většího displeje, tak 6,3 až 6,5 při poměru stran 19:9 a 20:9
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šulda 14. 1. 2020 19:47

Já telefon používám taky hlavně na procházení webu a sledování yt, ivysílání atd. Používám jak mobilní, tak PC verzi. Mi A2 Lite mě vyhovovala rozměrama. K PC už téměř nechodím skoro deset let a tablet používám na čtení jen ve vaně. Jenže já přešel na Mi A2 Lite z Nokie E7 :mrgreen: Zcela mi tedy zatím vyhovuje vlastně ve všem.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků