Samsung Galaxy A50 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod puposlav 8. 12. 2019 18:45

Zdravím hoši, mám 2 dotazy ohledně A50. Prvním je čtečka otisku. Po poslední aktualizaci opět téměř nepoužitelná. Na telefonu ochranné sklo PanzerGlass, naskenované 3 otisky palce pravé ruky. Bez skla otisk funguje relativně dobře. Co s tím ? Při předchozích updatech mi toto nedělalo. Druhý problém, nevím, jestli se týká přímo telefonu, je když zapnu bluetooth sluchátka( Niceboy Hive E2), rapidně klesne rychlost(odezva) internetu, signál wifi je pořád stejný, mám +- 70 Mbps. Dělá to jestě někomu ? Díky za odpovědi. Tom
puposlav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NoFa 9. 12. 2019 12:37

Ahoj všem, chci se zeptat na názor: chci koupit Samsung A50 nebo Iphone 6S 128 GB/3GB ram.. vím, že Samsung má víc mpx foťák, otevírání obličejem atd. Ale je to opravdu takový "držák"? Doteď jsem měl taky iphone a jsem s ním vcelku spokojený.. jen bych chtěl vědět, že zvolením S A50 neudělám chybu (ať už z důvodu funkčnosti telefonu, tak Android x IOS, Apple Music atd. - k tomu přidružené výhody a služby). Moc děkuji za názor!
NoFa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 9. 12. 2019 13:28

To jsou 2 úplně různé stroje. To bys měl vědět sám.
polda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gifter 9. 12. 2019 13:32

Jak se dokážeš popasovat s přechodem mezi iOS a Androidem těžko soudit, ale iPhone 6S je na konci životního cyklu a ten už bych si nekoupil. U A50 můžeš počítat s podporou tak 2-3 roky, to bude mít Apple vždycky lepší, ale ne u 4 roky starého modelu.
Case: Fractal Design | PSU: Seasonic | MB: ASUS | CPU: AMD | RAM: Kingston | VGA: Sapphire | HDD: Seagate | SSD: Kingston | Fan: Arctic + Noctua | LCD: Dell | Win 10 Pro 64 bit
gifter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Loader 9. 12. 2019 13:58

Krásně shrnuto!
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xlendi 9. 12. 2019 16:28

puposlav píše:Po poslední aktualizaci opět téměř nepoužitelná. Na telefonu ochranné sklo PanzerGlass, naskenované 3 otisky palce pravé ruky. Bez skla otisk funguje relativně dobře. Co s tím ?

No mě taky palce pravé ruky nefunguje. Pravý ukazováček i levý palec bez problémů. Jinak co s tím? Já to řeším pomocí rozpoznávání obličeje. Čtečka otisků v displeji v provedení A50 je docela tragédie.

NoFa píše:Ahoj všem, chci se zeptat na názor: chci koupit Samsung A50 nebo Iphone 6S 128 GB/3GB ram.. vím, že Samsung má víc mpx foťák, otevírání obličejem atd.


Mám oba - tedy 6S ve variantě plus a Samsung A50. V iPhonu platí super konstrukce, super čtečka otisků prstů. Ideální pro volání, SMS, smart messaging, internet, platby mobilem. A Samsung A50? Skvělý širokoúhlý foťák, hry, multimédia. A je to android - takže s 512GB micro SDXC kartou a USB-C konekorem s fukncí OTG neřešíš vůbec nic. Zatím zcela plynulý, žádné škobrtnutí. Za cenu co mě stál (cca 5600 Kč v akci v Německu) naprostá spokojenost (až na tu čtečku otisků, ale to může být pořád ještě softwarová záležitost). Jinak soulasím s gifterem - dnes je iPhone 6S výběhovka, můj další Apple bude SE2, pokud se objeví. A jen doufám, že mi 6S Plus vydrží ještě další dva roky, zaručit to nemůžu.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod pablomino 10. 12. 2019 00:05

puposlav píše:Zdravím hoši, mám 2 dotazy ohledně A50. Prvním je čtečka otisku. Po poslední aktualizaci opět téměř nepoužitelná. Na telefonu ochranné sklo PanzerGlass, naskenované 3 otisky palce pravé ruky. Bez skla otisk funguje relativně dobře. Co s tím ? Při předchozích updatech mi toto nedělalo. Druhý problém, nevím, jestli se týká přímo telefonu, je když zapnu bluetooth sluchátka( Niceboy Hive E2), rapidně klesne rychlost(odezva) internetu, signál wifi je pořád stejný, mám +- 70 Mbps. Dělá to jestě někomu ? Díky za odpovědi. Tom

Budu se opakovat ale co se da delat....
Po dnešní, již druhé listopadové, aktualizaci se výrazně zhoršila přesnost čteni čidla otisků prstů při vkládání nových otisků. Buď vás senzor neustále upozorňuje že prst musí zakrývat celou plochu senzoru nebo vás vyzývá k očištění prstu či skla displeje. Tyto problémy se týkaly především mého pravého palce když ostatní prsty šlo zadat cekem bez větších problémů. Celý zoufalý vyzkoušel jsem metodu na xda-developers foru popisovanou a v rámci zadávání jednoho otisku jsem prostřídal na senzoru i čtyři prsty jedné ruky. Celý udiven jsem pak zjistil že mám najednou zaregistrováno celkem osm prstů a vše funguje báječně a rychle. Prosím vyzkoušejte to, nic to nestojí, jen trošku času.
pablomino
Junior

Odeslat příspěvekod marczus 10. 12. 2019 02:56

pablomino: můžes prosím hodit odkaz? Skenuješ jeden prst ale dáš tam všechny?

1)Máte někdo problém s waze a výpadky signálu simkarty?
pravidelně se mi stává že waze začne hlásit že hledá signál na data. Když ho nechám tak cca po 10 minutách se objeví přeškrtnutý ukazatel signálu jako když není dostupný signál. Na druhé simkartě signál je ale když jsem zkoušel zavolat na druhou sim která signál má tak jsem se nedovolal pač volané číslo je nedostupné.. Když to nechám dalších 10 minut tak se zřejmě obě simkarty zrestartují a dokonce dojdou smsky o nedostupnosti že mi někdo volal.
Když zapnu mód letadlo a poté vypnu tak zas nějakou chvíli waze funguje v pořádku. (nedostupnost sítě nehrozí - voláno z jiného telefonu ale stejného operátora a signál je plný LTE)
nastavení sim mám: SIM 1 primární + data, SIM 2 sekundární bez dat.

2)Když si nastavím primární SIM 1 tak i když píšu SMSku či volám tak mám na výběr zda půjde hovor /SMS ze SIM1 nebo SIM2 - nenechá se někde nastavit že SIM 1 bude primární a na volání/SMS bude pouze jedno tlačítko SIM1?

3)Když si čtu články na internetu tak se telefon nenechá ovládat jednou rukou (pravým palcem si totiž opřu o hranu a místo scrolování mi začne zoomovat - nenechá se toto gesto někde vypnout?

Děkuji za odpovědi.
marczus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pablomino 11. 12. 2019 03:39

Rad bych ti poskytl odkaz ale uz si presne nepamatuji presne umisteni.
V ramci skenovani jednoho prstu stridam pravidelne prsty 3 a po ukonceni skenovani telefon v pohode tyto 3 prsty identifikuje.

Problemy s Waze jsem nezaregistroval protoze Waze nepouzivam ale u navigace kterou pouzivam zadne problemy nemam.

Otazku 2 jsem asi nepochopil, nicmene vyzkousej nainstalovat jinou aplikaci pro telefonovani, kdysi byval vynikajici DialerOne, ten se jiz vsak dale nevyviji. Ja jsem naopak s originalni aplikaci vyrobce velmi spokojen.

Ovladani jednou rukou zavisi v prvni rade na delce prstu uzivatele, Samsung toto jeste navic ulehcuje seskupenim obsahu stranky do dolni casti kde by snad mohl palec prumerneho cloveka dosahnout...
pablomino
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 1. 1. 2020 17:32

Tak jsem ten trik s registrací tří prstů na jeden otisk vyzkoušel. Čtyřikrát se proces identfikace otisku zahdrhl někde mezi 70 a 98%. Popáté to prošlo. Z oněch tří prstů to dva pozná prakticky bezpečně, třetí asi tak, jako byl běžně zadávaný otisk (ne)poznávám dosud. Zajímavé...
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod pablomino 2. 1. 2020 22:21

Aktualizace s datem zabezpeceni 1. ledna 2020 je k dispozici! Velikost 659,46MB.

Stabilita fotoaparatu
Kvalita obrazku
Pripojeni a stabilita WiFi
Zabezpeceni zarizeni
Dalsi kody stabilizatoru

Nainstaluji a uvidime...
pablomino
Junior

Odeslat příspěvekod Romi97 3. 1. 2020 09:18

Tak co, jsou opravdu lepší fotky? :)
Romi97
Junior

Odeslat příspěvekod Anushka 4. 1. 2020 20:01

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat, zda nabidka na prodej A50 stale plati?
Diky,
AN
pan_Lukas píše:Ahoj,
měl jsem S10, ale nebyl jsem úplně spokojený s výdrží na jedno nabití. Zkusil jsem tedy A50 a maximální spokojenost až samozřejmě na fotoaparát. Byl jsem rozmazlený S10. Tak jsem stejně skončil u S10, respektive u S10+, kde je fotoaparát i výdrž super. Nicméně když srovnám oba telefony, tak A50 Ti za ty peníze nabídne hodně muziky. Když pominu tělo z horších materiálů, trochu pomalejší odezvu/načítání her a slabší fotoaparát proti S10+, vypíchnu super display, 128gb uložiště, výdrž na jedno nabití, always on display... tak rozdíl skoro 20tis kč je až neuvěřitelný :oboze
A50 mám doma, byla používaná dva měsíce v krytu s nalepenou folii, kdyby si měl zájem, mohu za 6000 - 6500 přenechat. Je koupená v Okay elektro za 9tis. Příslušenství krom nabíječky nepoužité. Tel nemá jediný mikro škrábanec je vhodný i jako dárek pro někoho ;-) jsou na něm ještě ty původní folie.

Jinak ještě musím doporučit přímo od Samsugnu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.sidegesturepad&hl=cs fakt dobrá aplikace. Používám na zamykání telefonu, screenshoty, zesilování...! Rozhodně doporučuji minimálně vyzkoušet!
Anushka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod standavfr 5. 1. 2020 08:54

Prosím tě, proč kupovat jetou za 6500 když fungl nová je za 7000 ve velkých eshopech? Na ověřeném max shopu mají EU distribuci za 6500.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Anushka 6. 1. 2020 12:58

Ahoj, diky za nazor, doufala jsem treba v jeste nizsi cenu. Ale pravda, ze je lepsi mit plnou zaruku.
AN
standavfr píše:Prosím tě, proč kupovat jetou za 6500 když fungl nová je za 7000 ve velkých eshopech? Na ověřeném max shopu mají EU distribuci za 6500.
Anushka
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků