mobil se sám připojí na data

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jakanas 24. 11. 2019 14:10

Poradí mi prosím někdo co s mobilem který se i přes vypnutá data stále připojuje?
Sedíme takhle doma, mobil leží na stole, připojený na wifi, uspaný a najednou přijde sms že se odečetlo 19kč za data. Data jsou vypnutá v mobilu. Dělá mi to takto u tří různých telefonů dva jsou na androidu a jeden na windows. Žena si nechala data zakázat u operátora, ale to je na prd, někdy je prostě potřebujeme.

Je nějaká možnost najít tu apku co si vynutí připojení? dělá to tak jednou týdně v různou hodinu.
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zumzumzum 24. 11. 2019 14:14

Zapoměl si napsat co máš za telefon :)
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rufss 24. 11. 2019 15:00

Android 8
Menu > Aplikace > Rozsirena nastaveni > Pristup ke spec. aplikacim > Neomezena data > tapnout vpravo nahore > Zobrazit systemove aplikace

Pak to musis posuvnikem zakazat u vsech aplikaci, kde je to povoleno.
Na jine verzi Androidu muze byt cesta k nastaveni odlisna.
rufss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jakanas 24. 11. 2019 15:41

microsoft něco 520 s windowsama, samsung s7 a redmi m1901f7g

-- 24. 11. 2019 16:43 --

rufss píše:Android 8
Menu > Aplikace > Rozsirena nastaveni > Pristup ke spec. aplikacim > Neomezena data > tapnout vpravo nahore > Zobrazit systemove aplikace

Pak to musis posuvnikem zakazat u vsech aplikaci, kde je to povoleno.
Na jine verzi Androidu muze byt cesta k nastaveni odlisna.


Bohužel tuto cestu jsem tam vůbec nenašel, ale našel jsem seznam aplikací co se připojují k internetu a u každé zvlášť jsem zakázal připojování přes data. To ale znamená že až si tam nahraje syn další hru tak u té to zase nebude zakázané ...

-- 24. 11. 2019 16:45 --

na tom samsungu jsme měli se ženou stejné aplikace jako já na sony xperii a mě to fungovalo dobře a jí to co tři dny ztrhlo peníze.
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 11. 2019 16:22

Není lepší změnit tarif aby v něm byly alespoň nějaký data? Aby to po těch 19 Kč nepřišlo dráž než nějaký menší datový tarif.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jakanas 24. 11. 2019 16:29

No já bych byl raději kdyby to fungovalo jak má.
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 24. 11. 2019 17:25

Pokud na hlavní liště jsou zakázány mobilní data ,tak si nic nestáhne. Pro hypochondry pomůže ještě přepsat internetové připojení přístupových bodů.
polda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jakanas 24. 11. 2019 17:47

No to právě není pravda. Samo se to připojí a něco stáhne i když jsou data zakázaná.
U operátora nabídnou pouze zablokování dat úplně. Stejný dotaz jsem hodil i na jiném foru a ozvalo se mi dalších deset lidí kterým to dělá také
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lokomot1 24. 11. 2019 17:52

Ještě se dá stáhnout "firewall" netguard například. Jestli ti takové řešení bude vyhovovat nevím, ale fungovat by to mělo
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod to.tak 24. 11. 2019 22:08

Ve správě SIM máš u simkarty datové připojení zakázané? Když teda nezabírá vypnutí mobilních dat na roletě..
Pak už jedině zakázat u všech aplikací stahování dat na pozadí.
Android někdy přidělí aplikacím google prioritu tím že je označí za systémové a těm pak povoluje stahování aktualizací přes placená data i když máš nastavené, aby se aktualizace stahovaly jen přes wifi.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod Slavek 24. 11. 2019 22:29

Kdysi jsem to řešil s O2 a odpověď infolinky je, že to děla 4G, jelikož 4G není hovorová sít. Takže vypnout 4G a je po odečítání.
Slavek
Junior

Odeslat příspěvekod jakanas 25. 11. 2019 08:40

lokomot1 píše:Ještě se dá stáhnout "firewall" netguard například. Jestli ti takové řešení bude vyhovovat nevím, ale fungovat by to mělo

vyzkoušel jsem, ale je to v podstatě to samé co umí i přímo android. U každé aplikace si můžu zakázat, nebo povolit. Jenže když tam dítě nahraje další hru, nebo jakoukoli kravinu co na něho naskočí v reklamě, tak si to u ní nezakáže a za chvíli jsme tam kde jsme byli. Ale pro manželku je to použitelné.

-- 25. 11. 2019 09:42 --

to.tak píše:Ve správě SIM máš u simkarty datové připojení zakázané? Když teda nezabírá vypnutí mobilních dat na roletě..
Pak už jedině zakázat u všech aplikací stahování dat na pozadí.
Android někdy přidělí aplikacím google prioritu tím že je označí za systémové a těm pak povoluje stahování aktualizací přes placená data i když máš nastavené, aby se aktualizace stahovaly jen přes wifi.

No jo, jenže to nejde vypnout automaticky u všech, ale musí se jet jedna aplikace po druhé a když nějaký přibude, tak zase na to myslet a vypnout... to dítě nezvládne.

-- 25. 11. 2019 09:43 --

Slavek píše:Kdysi jsem to řešil s O2 a odpověď infolinky je, že to děla 4G, jelikož 4G není hovorová sít. Takže vypnout 4G a je po odečítání.

To by stálo za vyzkoušení. Ještě otázka jak se to dělá?
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikemiky 25. 11. 2019 08:58

No já to mám v nastavení-bezdrátové připojení sítě-mobilní sit-uprednostnovany režim sítě a tam výběr z nabídky 2g,3g, a ty máš určitě automaticky 4g a to změn na 3g....
mikemiky
Junior

Odeslat příspěvekod jakanas 25. 11. 2019 09:02

Ok díky za radu, jak se vrátí ze školy tak na to mrknu. Na jeho telefonu vypadá systém úplně jinak než umě. Blbě se mi v tom orientuje.
jakanas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Amateer 26. 11. 2019 13:03

Jestli dobře chápu, je to synův telefon. No takže jediné účinné řešení by bylo, kdyby syn přestal stále stahovat nějaké blbosti, absurdní hry které hrozně nutně potřebují přístup k poloze, k datům, k fotoaparátu, ke kontaktům a ke všem bankovním aplikacím, včetně nutnosti poskytnout vzorek stolice. S největší pravděpodobností stahuje jakési viry, vpodstatě on sám si stahuje aplikace, které ho při instalaci upozorňují na fakt, že jim nejde o nic jiného než ho jen šmírovat. No a samozřejmě že nejlépe vždy a všude, takže určitě vyžadují i povolení k datovému provozu. Vím že je to s dětmi těžké, ale on sám o sobě se ti telefon nikam nikdy nepřipojí. Vždy to je způsobené tím, že to má povolené od nějaké aplikace. Pro začátek bych se zbavil aplikace, která tohle dělá, mělo by to jít vysledovat. Třeba se koukni po tom co se zase připojí do historie datového provozu a tam bys to měl vidět. Tuhle aplikaci je prostě nutné smazat. No a když bude mladej něco instalovat, měl by si to nechat schválit a instalovat bys mu to měl ty. Pak by bylo dobré kdybyste mu tyhle náklady na data začali odčítat z kapesného, to by určitě hned pochopil co má a co nemá dělat s mobilem. Bohužel je fakt, že i dospělí mají své mobily v takovém zapraseném stavu, ale děti ještě můžeme naučit jak s technologií budoucnosti zacházet, aniž by nás ovládala. My přece musíme vládnout technice a pokud se to dítě nenaučí, pak je s naší budoucností jako s lidstvem ámen.
Amateer
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků