Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lubicek 9. 11. 2019 14:29

No ... opět máš jen částečnou pravdu.

Minulý týden jsem dělal HR a následná synchronizace Google, takže telefon "původním" stavu před HR
Morecast - musel jsem v aplikaci ručně udělat přihlášení do služby Google.
Whatsapp - musel jsem v aplikaci ručně udělat přihlášení
Viber - musel jsem v aplikaci ručně udělat přihlášení
učtenkovka - musel jsem v aplikaci ručně udělat přihlášení
Dokonce i ve hrách se po HR musíš ručně přihlásit aby proběhla synchronizace (Google/FB).

A tak bych mohl pokračovat hodně dlouho. takže NE, aplikace si nepamatují svoje nastavení dokud se v ní nepřihlásíš, NE neobnoví se přihlašování do aplikací ze zálohy Google, vždy se musíš "někam" přihlásit aby byli stejné jako před HR.
A to znamená, že aplikace po obnovení ze zálohy Google vyžadují uživatelovu pozornost, uživatel se v aplikaci musí přihlásit "ručně" ,což za něj záloha na google neudělá.

Dál nemá smysl diskutovat, ty budeš tvrdit že aplikace si vše pamatují a já budu tvrdit že si to nepamatují.
Lubicek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 9. 11. 2019 16:01

Neuvěřitelné, jak se může debata rozvinout kvůli absenci smart lock :-D
Pokud to vyloženě nepotřebuješ, počkej na nový android, dle mého do konce ledna je zde, ale něco mi říká, že Vánoční stromek už budeme fotit v novém prostředí fotoaparátu :-)
Jinak k tomu HR - u mně je to záležitost 30 minut (bez zálohy), půl dne mi přijde skoro dost :-D
Provedu HR, dám svoji knihovnu na google play, poklikám apky které jsem měl v telefonu, přihlásím se do nejdůležitějších - whatsapp, messenger, FB kalendář sync apod a zbytek dělám až za běhu, tzn jdu na instagram, chce to heslo, jdu druhý den na Aliexpress, kliknu přihlásit pomocí google, pak pracovní věci apod... zas tak moc bych to nedramatizoval :-D zbytek času z "30ti minut" zabere nastavení tapet, vyzvánění, nastavení oznámení, hesel, osvětlení okrajů, lišty...
On když člověk často mění telefony dělá to celkem často a docela to odsejpá :D samozřejmě to trošku zlehčuji, ale myslím, že za hodinku se to dá komplet zvládnout...venku hnusně tak co :D
pan_Lukas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lubicek 9. 11. 2019 22:03

Jen jsem upozornil, že "uživatel ".Hardy" neříká pravdu a uvadí ostatní v omyl.

Jak píšeš: "přihlásím se do nejdůležitějších - whatsapp, messenger, FB kalendář sync apod a zbytek dělám až za běhu, tzn jdu na instagram, chce to heslo"

A o tom mluvím, aplikace si prostě přihlašovací udaje nepamatují , díky že jsi to napsal :-)
Tím je to asi vyřešené
Lubicek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .Hardy 9. 11. 2019 23:39

Ehm, to, že některé aplikace (typicky multiplatformní/webové záležitosti typu instagram) využívají vlastní systém záloh a obnovení s případnou návazností na vlastní account přeci neznamená, že nemám pravdu. :-) Vývojáři mají k dispozici nástroje, aby to fungovalo přesně tak, jak jsem napsal předtím, tj že se data aplikací (typicky nastavení) mohou obnovit zcela automaticky a bez dalšího zásahu, a když už nějaká aplikace vyžaduje přihlášení, tak je přeci zcela jasné, že z důvodu bezpečnosti se bude přihlášení po obnově znovu vyžadovat. V práci (vývoj Androidích aplikací) jsme tuto problematiku dokonce nedávno řešili, abychom uživatelům ulehčili práci a světe div se -- funguje to. ;-)
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod vwmaniak 10. 11. 2019 09:40

pan_Lukas píše:Pokud to vyloženě nepotřebuješ, počkej na nový android, dle mého do konce ledna je zde, ale něco mi říká, že Vánoční stromek už budeme fotit v novém prostředí fotoaparátu :-)
Jinak k tomu HR - u mně je to záležitost 30 minut (bez zálohy), půl dne mi přijde skoro dost :-D
Provedu HR, dám svoji knihovnu na google play, poklikám apky které jsem měl v telefonu, přihlásím se do nejdůležitějších - whatsapp, messenger, FB kalendář sync apod a zbytek dělám až za běhu, tzn jdu na instagram, chce to heslo, jdu druhý den na Aliexpress, kliknu přihlásit pomocí google, pak pracovní věci apod... zas tak moc bych to nedramatizoval :-D zbytek času z "30ti minut" zabere nastavení tapet, vyzvánění, nastavení oznámení, hesel, osvětlení okrajů, lišty...On když člověk často mění telefony dělá to celkem často a docela to odsejpá :D

Úplně to nepotřebuju a telefon nijak neblbne, takže to teď (dnes..) asi dělat nebudu. Já telefony tak často neměním a hlavně s androidem jsem začátečník a už si ani nepamatuju co tam mám všechno nastavený, to bych stejně dodělával za běhu, když bych si vzpomněl. Když přeinstalovávám pc, tak je to fakt na půl dne, samotná instalace win10 z usb je dnes otázkou pár minut, kór když máš rychlej systémovej disk, ale potom to přizpůsobení trvá dlouho, postahování programů, jejich nastavení, dělal jsem to před týdnem a trvalo mi to od dopoledne s přestávkama skoro do večera.
Každá aplikace je různě hluboko propletená do systému, a tak si myslím, že spolu se zálohou (a s daty aplikace tím víc) si prostě natáhneš starej bordel. Na pc to dělám pomocí screenů plochy, nastavení atd. a pak to dělám všechno jak bylo a mám jistotu, že ten systém je čistej.
vwmaniak
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 10. 11. 2019 10:24

Je pravda, že po HR taky vše nastavuji manuálně a nevyužívám záloh kvůli "pocitu čistoty" :-)

S PC to ale asi nemůžeš srovnávat, protože tam trvá mnoho déle vše nastavit :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tod2 11. 11. 2019 09:28

ahoj, dokáže někdo poradit prosím...?
S10+ mám problém s Always On Display, když tuto funkci zapnu a zamknu telefon, tak AOD jen problikne a sám se vypne, když dám reakci na klepnutí, tak nefunguje vůbec, kde by moh být problém?
Lumia950XL => S10+
Tod2
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 11. 11. 2019 18:55

Zkusil bych vymazat data aplikace..
flatliners
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tod2 11. 11. 2019 20:06

Vymazat jak? Nebo co vymazat?
Tod2
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 11. 11. 2019 21:50

Nastaveni/aplikace/always on display/uloziste a tam vymazat data a pamet
flatliners
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tod2 11. 11. 2019 23:00

po vymazání a restartu se to zlepšilo tak, že místo jedné sekundy to funguje pět sekund a zase se to samo vypne
Tod2
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 12. 11. 2019 07:40

Trošku později, ale ještě přispěju:
* aplikace si můžou zálohovat své nastavení a obnovit ho. Některé to dělají, některé ne. Třeba proto, že jsou starší a v době vzniku to nešlo nebo se to autorovi prostě nechtělo implementovat nebo to uživatel nepovolil nebo to autor schválně neudělal, zálohu dělá na svém serveru a chce, abyste se znova museli přihlásit. Osobně preferuju dělat si zálohy sám, protože pak si můžu obnovit co chci.
* obnova telefonu možná trvá 30 minut někomu s 64 GB úložištěm. Já mám 512GB, využívám ho (např. v zabezpečené složce mám několik set tisíc poměrně malých souborů a jejich přenesení trvá několik hodin). Plus mám třeba Tasker, ten naštěstí zálohy umí, ale obnovují se ručně. Synchronizace. Atd. atd.
* ještě bych zmínil, že kromě Google se dá nastavení zálohovat do Samsung cloudu, to má dvě výhody
- zálohují se přímo APK soubory, takže se obnoví i ručně instalované aplikace nebo aplikace, které Google odstanil z Play (tohle může být dvojsečné)
- zálohuje se i nastavení aplikací, takže u dost apek nemusím dělat ruční obnovení, ale prostě naběhnou, jak mají. Max. je třeba se přihlásit, když server rozpozná, že je to jiná instalace než původně - což je naptrosto v pořádku.

-- 12. 11. 2019 07:41 --

Tod2 píše:po vymazání a restartu se to zlepšilo tak, že místo jedné sekundy to funguje pět sekund a zase se to samo vypne

Ve výchozím nastavení to má probliknout na 10 sekund. N emáš aktivovaný nějaký úsporný režim nebo nějaký čistič paměti?
Libb
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tod2 12. 11. 2019 08:08

při výběru "vždy zobrazit" to jen problikne a hned se to v nastavení vypne, při výběru "klepnutím zobrazíte" to nefunguje vůbec
když dám vymazat data aplikace a restart, tak to funguje asi 5 sekund a vrátí se to zase do stavu jen probliknutí
žádný úsporný režim, žádný čistič, aspoň tedy ne vědomě, ale jsem lama, právě jsem přešel z WP na android, tedy ne že bych s ním neuměl vůbec, ale rád ho nemám :)
Lumia950XL => S10+
Tod2
Junior

Odeslat příspěvekod Tod2 12. 11. 2019 10:18

zřejmě vyřešeno, AOD blokovala funkce "dynamická zamykací obrazovka", kterou ale nestačilo jen vypnout, byl potřeba restart telefonu

edit: tak zlepšení nastalo, ale už se zase AOD znova vypnul... wtf?
Lumia950XL => S10+
Tod2
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 12. 11. 2019 10:28

Řada Galaxy S10 od Samsungu dostává další funkce z Note10

Aplikace Galerie nově dokáže vyhledávat fotografie podle klíčových slov
Jednou z novinek je také Auto Hotspot

Majitelé telefonů Samsung řady Galaxy S10 se mohou těšit na novou aktualizaci, která vylepšuje aplikaci Galerie a přináší některé z novinek, které debutovaly v Galaxy Note10.

Aktualizace byla ohlášena na oficiálních stránkách společnosti a vylepšuje umělou inteligenci, pomocí níž se telefon postupně učí rozpoznávat obsah na uložených fotografiích. Díky tomu mohou uživatelé vyhledávat v galerii konkrétní snímky zadáním klíčového slova. Nejedná se o nijak převratnou funkci, například Fotky Google dokáží takto vyhledávat již delší dobu.

Další novinkou je takzvaný Auto Hotspot – při aktivaci mobilního hotspotu se další Galaxy zařízení automaticky připojí, a to za předpokladu, že jsou přihlášeny ke stejnému Samsung účtu.
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků