Xiaomi MI 9T popř. MI 9 T Pro vs. Xiaomi Redmi Note 8

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 11. 2019 09:52

MartinMartin pak se poděl o dojmy. Hulku.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinMartin82 8. 11. 2019 21:34

Dobrý večer přeji ve spolek!

Tak dnes, den "D"!!! Rozhodnuto, natěšený jako malý kluk co vzbral fakt pěkný telefon, ale hlavně s jasnými arghumenty díky vám všem a šel si pro A70! Dokonce si v Alze v Holešovicích, kde jsem byl nedaloko, zajedu znovu telefon osahat, prohlédnout a potvrdit výběr. Tam cena? Nesmyl, 10.490 myslím. Ok, přítelkyně mi sama radí, že zajedem do Datartu, kde jsme na něj (v jiné barvě) také již koukali. Ok, pro jistotu si v prodejně v Alze udělám objednávku A70 v Datartu na Andělu. Přijde mi potvrzení SMS, super! Jedeme tam... projdeme Datart, na pokladně sdělím slečně kod, ano, našla mě, super. A sděluiji dále, že mám ještě jeden malý slevový kod (každá koruna se počítá, 10% je přeci jen ještě znát:-) A ona, že kod nemá kam zadat, že neí - jo super vzškolení prodejci jsou to:-))) a že asi jedině já na netu. Tak hned na Adělu v Dataru udělám objednávku na stránkách Datartu, vyplním vše a zadám i kod a slevu mi to přijalo a uplatnilo!!! (znovu velmi díky jednomu z vás za neskutečnou vstřícnost a fakt díky!) Nicméně telefon jsem si fyzicky odnést nemohl, jde o e-shopovou objednávku a budou mí to doručovat v úterý :-))))) za 99 Kč, ale furt super!!! Takže bych měl být v součtu (telefon A70, dobírka, dodání domů) na cca 7.700 Kč což je myslím super, ne? Co myslíte? Já myslím, že za tento telefon s velkým displejem, výdrží baterky a fakt hůlavně na X místech a fakt myslím na mnoha místech nezávisle na sobě potvzeno, že to má v této třídě nejlepší, nejlépe odladěný systém, tedy nadstavbu a tomu dnes již díky vám rozumím a o to mi také ve velké míře jde. Nechci a neměl bych na to nervy pak složitě nastvovat, mazat nepotřebné aplikace, pokud to vůbec půjde atd...myslím a narážím na fyzicky krásné Xiaomi, to ano, ale kdo telefon fakt používá, já jako pracovní nástroj hodně (reality, nemovitosti; to kdybyste někdo někdy potřeboval radu/rady, tak jsem dlužník a poradím rád, email např.: mkvesek@gmail.com). No zkrátka, Xiaomi se mi líbí stejně jako A70, to ano...ale...jsem rád, že u mě opět zvítězil naproto jasný rozum, s čistým úsůdkem bez přehaných emocí apod. Ale např. v Alze to člověk vidí...jak to řada lidí vnímá a rozhoduje hlavně a možná jen na základě emocí a toho, že je telefon "jen" krásný... bože, díky, že jsem "normální" a ne ovce...co koupí krásný telefon a pak prozře...:-))))
Tak ani dnes jsem v zápalu emocí nekoupil hned na pobočce, ale ušetřím díky kodu (děkuji ještě jednou uctivě!) a telefon mi přivezou v úterý po víkendu domů! Ale to se už teď fakt tešííím!

Tak jen jsem si říkal, že s dovolením ještě sdělím aktuální situaci a stav u mě:-)

Snad jsem vás nezdržel čtením řádek výše... Pěkný klidný večer všem! S pozdravem, Martin.
MartinMartin82
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 9. 11. 2019 00:59

Ty, hele, nechci rušit tvoje kruhy, ale jak můžeš být tak nadšený, když ten foun ještě nepouziváš? A jak můžeš vědět že je lepší než to xiaomi když si ho taky nepoužíval? Většina argumentů proti miui zde prezentovaných se zakládá pouze na dojmologii vyčtené bůhví odkud z netu ne na vlastních zkušenostech, miui není neodladěná ani nijak složitá to říkám na základě víceleté zkušenosti s reálným používáním
Chtělo by to více střízlivosti, nadhledu a rozvahy.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stm01 9. 11. 2019 01:45

Gratuluju a snad jsi koupil dobře. Chápu, že hrála roli velikost displeje a nyní i ta cena na kupon. Měl jsem celkem čtyři Samsungy a u třech spokojenost jak u Xiaomi. Bylo zajímavé pročítat zdejší rady a názory i se vyjadřování k telefonům či systémům co dotyční nikdy neměli. Já bych si osobně zvolil za 7000kč Redmi Note 8 Pro 6/128 i přesto že má některými odsuzovaný Mediatek. Měl jsem ho ve dvou telefonech a v pohodě. Telefon je v ruce skvělý, baterie výborná, vybavení na střední třídu prvotřídní a výkonu na rozdávání. Odhaduju, že fotit bude velmi dobře. V tomto se Xiaomi zlepšuje a zlepšuje. Tak ať slouží. ;-)
https://www.kimovil.com/en/compare/sams ... -6gb-128gb
iPhone 11 128GB

" Nemá cenu nenávidět lidi,kteří ti závidí .Respektuj jejich závist,protože si myslí,že jsi lepší než oni." :)
stm01
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 11. 2019 07:49

roy1 píše:Ty, hele, nechci rušit tvoje kruhy, ale jak můžeš být tak nadšený, když ten foun ještě nepouziváš? A jak můžeš vědět že je lepší než to xiaomi když si ho taky nepoužíval? Většina argumentů proti miui zde prezentovaných se zakládá pouze na dojmologii vyčtené bůhví odkud z netu ne na vlastních zkušenostech, miui není neodladěná ani nijak složitá to říkám na základě víceleté zkušenosti s reálným používáním
Chtělo by to více střízlivosti, nadhledu a rozvahy.

Kdekoliv je zde, stačí názvy témat. https://www.miuios.cz/xiaomi-mi9-se-pro ... bba3268517
Jeho nadšení chápu, ty ses nikdy na nic netěšil?Pořád někoho obviňuješ, že kritizuje xiaomi a nemá ho. Ty máš snad srovnání s A70? Řekl bych že ne, hlavně že se snažíš někomu kazit radost z nového telefonu.

-- 9. 11. 2019 07:52 --

stm01 píše:Gratuluju a snad jsi koupil dobře. Chápu, že hrála roli velikost displeje a nyní i ta cena na kupon. Měl jsem celkem čtyři Samsungy a u třech spokojenost jak u Xiaomi. Bylo zajímavé pročítat zdejší rady a názory i se vyjadřování k telefonům či systémům co dotyční nikdy neměli. Já bych si osobně zvolil za 7000kč Redmi Note 8 Pro 6/128 i přesto že má některými odsuzovaný Mediatek. Měl jsem ho ve dvou telefonech a v pohodě. Telefon je v ruce skvělý, baterie výborná, vybavení na střední třídu prvotřídní a výkonu na rozdávání. Odhaduju, že fotit bude velmi dobře. V tomto se Xiaomi zlepšuje a zlepšuje. Tak ať slouží. ;-)
https://www.kimovil.com/en/compare/sams ... -6gb-128gb

A70 v ruce výborná, baterie výborná, výkon ani já ani žadatel nepotřebujeme, větší amoled se všemi výhodami proti vcelku nic moc ips ve skoro stejně velkém těle, u redmi není paměťovka a to všechno za podobnou cenu, on dal za A70 7700,to by musela být pořádná rána do hlavy aby koupil 8pro.Tvůj předpoklad ohledně fotek je podle prvních recenzí jen zbožné přání.
Já nějak nechápu co tímhle sledujete, telefon si vybral a objednal, najednou se tu z křížkem po funuse objeví tihle dva, co se doma snad k Bohu Xiaomi modlí a nesnesou jakoukoliv kritiku a snaží se ovlivnit co už nejde a zkazit někomu radost. Proč jste se do toho nevložili zavčasu a nepředložili vaše argumenty? Vám tohle přijde normální? Mě ne.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod roy1 9. 11. 2019 08:44

Milý Stando, příště lépe čti, vůbec se nevyjadřuji k A70 a to proto že jsem ji viděl jen u obchodníka, za to xiaomi sám používám dlouhé roky a mám kolem sebe další spokojené uživatele této značky. Proto reaguji na očerňovací pindy, které se opírají o "jedna paní pocidala" Pochop jednu věc, na net píší BFU ve chvíli kdy mají nějaký problém, část je způsobena jejich neznalostí, část přehnanými očekáváními při nákupu a část skutečnými problémy, spokojení nepíšou nikam, maximálně pochvalné hodnocení na Heureku, tak tomu je ale u uživatelů všech značek. No, mám pocit, že tohle je ale mimo hranice toho, co si ochoten pochopit a radši se budeš tvářit, že tak to není. Za mne k věci vše.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AttaliaCZ 9. 11. 2019 09:11

standavfr: kdyz si ctu recenze na GSMarene, tak bych clovek musel byt blazen, aby si koupil A70 misto Redmi Note 8 PRO:

- amoled displej, ktery se v urcitych castech vysviti (zejmena v oblasti stavoveho radku; ano, stane se to, a fakt to vypada desne)
- vyrazne nizsi vykon (graficky vykon Xioami je asi 2x vyssi)
- mensi vydrz
- citelne horsi fotak v horsim svetle

Hlavne, ze ty mas jasno - a nevim popravde odkud jsi to vtal - ze Amoled v A70 je super, a v Redmi Noite 8 nic moc IPS, to me fakt rozsekalo.
AttaliaCZ
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 9. 11. 2019 09:32

mily Stando, takych diskusii s problemami najdes na nete vsade dost, aj u inych znaciek. Ale OK, neni co riesit, on si vybral, jeho volba, tak nech mu sluzi k spokojnosti.
romo.11
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MartinMartin82 9. 11. 2019 11:22

Dobré sobotní dopoledne!

To koukááám jak mé jen jakože aktuální shrnutí včerejšího dne rozopoutalo ještě dodatečně diskuzi... Ano, děkuji všem, díky i roy1, i stm01... jen ve stručnosti. Pro roy1 třeba jak se ptá, jak můžu být nadšený, když ho ještě nemám. Já jsem takový jiný...než si vyberu, rád mám snad všechny dostupné informace. V hlavě mi jede stroj, který umí vnímat i nejmenší rozdíly v detailech ve faktech, tedy parametrech., navíc si umím uvdmit, že ne jen strohé parametry jsou všeříkající, proto jsem před cca 10-dny "rozvířil" tuto debatu a diskuzi, kam mi všichni a fakt všem děkuji, psali své jakékoliv názory a své vlastní osobní postřehy a osobní doporučení. Já to opět v hlavě jako ve stroji porovnám, sám si vyhodnotím co pro mě je více či méně důležité. A vyberu. A v tom mám ale pak výhodu. Já jsem teď úúúúplně v klidu. Ve smyslu, že VÍM, že když já něco vyberu tak jako nyní, vím, že jsem vybral nejlépe. Nejlépe co bylo v daném místě a čase nejlepší koupit. Vím to. Vím a věřím, že až mi telefon v úterý přijde, budu ho umět rychle a v klidu používat, nebudu se rozčilovat při hastavování a používání díky složité nadstavbě atd.
Takže klíííd pánové... já jsem už teď fakt v klidu. A nevěřím, že by teď někdo (např. roy1) přišel s takovým argumentem, který by mě natolik znejistil či dokonce přesvědčil, že jsem objenal špatně. Neneee... za tyto peníze necelých 7.700 včetně dobírky (-39 Kč) a včetně dopravy až domů (-99 Kč) jsem nemohl v tomto čase koupit lepší telefon, než A70. A to jsem si právě díkv všem, kteří mi psali své jakékoliv nápady 100% jistý. Je tedy troškiu jak říci, nevím nechci psát nefér, popichovat kohokoliv (mě to teď fakt už nijak nerozhodí, ale můžolu být jedinci a lidé, které by to rozhodilo) radit, že koupili špatně po tom, co už udělali objednávku či dokonce koupili. Ale to je jen můj názor.

Prve jsem chtěl skutečně Redmi Note 8 Pro. Ale opět... při přímém srovnání A70 vs. Redmi Note 8 Pro = srovnat vše, opravdu vše, což bych dnes již asi uměl i tzv. z patra, neboli z hlavy...tak ve stručnosti není Redmi Note 8 Pro lepší než A70. Díky autismu to prostě vidm na první dobrou, kdo by měl nějaký dotaz při výběru třeba z těchto dvou telefonů, kllidně piště, nechci tu více plevit (jak tu používáte tento výraz) a rád napíšu srovnání proč a v čem, ve zkratce A70 lepší - displej, výkon, procesor (ten je u R.N.8Pro) fakt průůů.er:-)))) další a další. Ale já se nechci srovnávat s poradci, kteří jsou zde déle, znají mobily zleva zprava a ví vše...to já ne, ale učím se, rychle.

Takže v úterý! dorazí černý Samsung A70 a já vím, že v tuto chvíli je to nejlepší volba, za dané peníze (chce to vidět fakt všechny argumenty), co jsem mohl koupit lepšího!!! nemohl :-)))

Pěknou sobotu! Martin.

-- 9. 11. 2019 12:27 --

Jo a že jsem si tu našel "kamarády" jak se mi směje partnerka :-)))) Pánové, vím, že asi není toto téma správné, já to také psal do správného tématu, ale když už jsem vás tu tak poznal:-))) vybírám ještě v rychlosti obyčenjný tablet...

Nemělo byste někdo dporučení? p.s. podtržené argumenty...

zde jsem to včera psal: https://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=1 ... #p12409454

Tablet na práci, jen přes wifi, min, 10" na prezentaci fotek (ne focení), videoprihlídky nemovitosti klientům, dobrý display, výdrž, rychlost. Poměr cena/výkon. Díky super ceně za telefon mám cca 4 tis. (a dobře, možná i třeba 4,5tis) na tento tablet... Stojí toi za to kupovat nebo nee? mám doma PC, pak kvalitní noťas, teď bude super velký mobil...jen bych doplnil do portfolia tablet...

Sorry, že tím otravuji tady, ale kdyby někdo uměl úporadit co je či není u tab. důležité? Déky moc! Martin.
MartinMartin82
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 11. 2019 11:34

máš recht, roy1 je velmi zkušený uživatel, jehož znalosti často nemáme ani my, takže pro něj není problém u Xiaomi nahodit jakoukoliv verzi ROM a povrtat se v systému jakož i vypořádat se s všemi nástrahami, které nadstavba MIUI přináší...
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 11. 2019 11:59

Dóbře Martin. Někteří jsou ve své moudrosti tak daleko, že ví co je pro druhé, které ani neznají a nikdy je neviděli,to nejlepší. Kdyby si dali aspoň tu práci a přečetli s tvůj dotaz a proletěli diskusi. S tabletem ti moc neporadím, ale co třeba Gogen Maxipes Fík? No dobře... Ale Lenovo Tab M10 by mohlo posloužit dobře.

-- 9. 11. 2019 12:03 --

Nick Cave píše:máš recht, roy1 je velmi zkušený uživatel, jehož znalosti často nemáme ani my, takže pro něj není problém u Xiaomi nahodit jakoukoliv verzi ROM a povrtat se v systému jakož i vypořádat se s všemi nástrahami, které nadstavba MIUI přináší...

Tohle mě "bavilo" necelý rok v dobách redmi 1s,ten telefon s miui moc dobře nefungoval a cyanogen mod byl daleko použitelnější. Dneska bych z něčeho takového vyletěl z kůže. Ale třeba můj velice trpělivý kamarád ho měl pět let a byl spokojený. Jenže on je absolutně nenáročný.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod roy1 9. 11. 2019 13:09

Jedu na globální rom, žádné vrtání, ono většinou ty rom z komunity mívají své mouchy. A domněnka o rýpání se v mobilu? přesně to vyjadřuje, nevím, neznám, slyšel jsem.....
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jrk1 9. 11. 2019 13:46

Souhlas, take mam global rom a Ok. 5 kolegu z prace ma xiaomi a jak budou kupovat novy mobil bude to opet Xiaomi, protoze MIUI.
jrk1
BAN

Odeslat příspěvekod Nery 9. 11. 2019 14:27

Souhlas s posledními příspěvky. Mám skoro rok Mi8, bez problému na Global ROM. V současnosti se tento mobil dá pořídit za 7k, což je v poměru výkon /cena stále velmi zajímavá nabídka.
Nery
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 11. 2019 15:32

Na tu A70 bych si dovolil doporučit tenhle kryt https://www.huramobil.cz/nillkin-nature ... 2048176850
Perfektně pasuje, má vyztužené rohy a nestojí moc.
Zaplať bůh, že si každý může vyhodnotit argumenty a názory a vybrat si podle svých potřeb.
standavfr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků