Emtéčko v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 10. 2019 18:50

anonymius píše:Kazdej normalni clovek ma telefon chranenej otiskem ci kodem a SIMku PINem. Pripadne se da pouzit sluzba blokovani hovoru (gsm kody ci v menu telefonu)

Vida to jsem nezkousel, pokud by to zvlast slo nastavit primo na SIM tak ideal jako blokace hovoru :-)

-- 19. 10. 2019 19:54 --

radim píše:Každý normální člověk NEMÁ PIN. Ještě jsem neslyšel o tom, že by PIN kdykoliv byl ku prospěchu majitele simky.

Jak to? :shock: Prave mas mit do mobilu PIN kod alespon delsi, pripadne heslo a jelikoz je otravujici tak alespon ten pattern (to je to gesto cmaraci). Plus na sim alespon 6 znaku pin kod a vic :)
Sam to tak mam. Bezne u cestovniho telefonu pouzivam treba ten pattern, sice neni az tolik top bezpecny ale je to pro me kompromis v pripadne ze se nekdo k telefonu dostane abyse hned do nej nedostal.
Pokud tam nic tak mit nebudu, nekdo mi ukradne zapnuty telefon, tak je ihned v zarizeni!!! :shock:
Zatim co pokud je tam ten pattern treba, tak nezna kombinaci co nakreslit. Jak mile telefon vypne a nebo vynda SIM ma opet smulu. Takze by to musel obejit u zapnuteho zarizeni :hm Jen prave duman, zda je nekdo tak sikovny ze by to dokazal obejit behem par hodin nez se zvladne SIM zablokovat :hm
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod sNOWu 19. 10. 2019 20:28

sNOWu
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 10. 2019 20:58

Super vec, to vyzkousim pak :)

jsem i nasel ten kod, tak jelikoz je Emtecko v siti O2, mel by prikaz fungovat dle
https://www.o2.cz/osobni/blokovani-hovo ... 2504-a2505
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod suram 20. 10. 2019 03:42

Se z těch pinů, kódú a hesel jednou zblázníte, pak až někdo najde váš ztracený telefon, ani vám ho nebude moct vrátit, protože se do něj nedostane, aby zjistil vlastníka.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 20. 10. 2019 07:35

Staci si dat na uvodni obrazovku kontaktni informace napr. u Samsungu to lze.
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod gotzinger 20. 10. 2019 08:09

Dát na úvodní obrazovku kontaktní informace lze snad už u každého Androidu.
gotzinger
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 20. 10. 2019 08:14

Na předplacenkách PIN považuji za zbytečný luxus a hned ho deaktivuji. Ale na paušálu bych si ho nechal z důvodu krádeže. V dnešní době má většina lidí dualsimy tak co ti brání dát do 1 slotu Emtéčko pro volání v rodině za hubičku a v druhém mít Kaktus? Úvodní bonus u Kaktusu platí rok tak než ho provoláš stačí vychytat 1 dobíječku a máš hovory za půlku tj 1,25 se vteřinovou tarifikací. A do zahraničí bych si vzal ten Kaktus a Emtéčko nechal doma když máš strach z krádeže. Jinak tu síť O2 pro volání potřebuješ proč? Volání z O2 do O2 neni do Emtéčka tak nerozumím tvojí poznámce s O2. Jinak číslo ke Kaktusu můžeš kdykoliv zdarma převést tak nemusíš nikde hlásit nové číslo.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 10. 2019 10:05

hauzz: ano k tomu jsem taky dospel, ze pripadne to cislo jedno dam do kaktusu a druhy zustane v siti emtecka pro internet :) Jo tu sit vlastne O2 nutne nepotrebuju ale treba signal tak O2 nekde ma lepsi signal nez T-mobil sit ale asi se to vyrovna nebot zas jinde T-Mobil sit na tom muze byt znatelne lepsi. Po zkusenostech urcite uz ne sit Vodafone.

Jo i jinak u dvou sim to byla narazka na volani zdarma mezi s sebou kdyz mas 2x SIM v Emtecku, ale to uz jsem vyse zminenym vlastne vyresil. Co se tyce volani mimo tj do prace, na urad, Pepikovi tak to stejne tolik nevolam a na volani mam pro pripad VOIP za 0,50/h (odorik). Takze ta dobijecka me nejak nebere.

-- 20. 10. 2019 11:24 --

suram: to dobrej napad fakt neni :shock: jen pokud to mas na kredit, protoze pokud bys mel jako kamos pausal u t-mobil, kde udajne prej nelze nastavit limit jak tvrdi me roky (udajne samoobsluha to neumi). Ukradnou telefon a volaj ti treba za 60czk/1min :) Dokazou vyvolat za 2 - 3hodky fakt cca 2000czk. Nez se dostal busem na letiste, koupil tam kartu / SIM, zavolal na blokacni linku T-Mobil tak to bylo :)
O tech kodech GSM jako je blokace hovoru mam tuseni ze ani nevi / neresi to.
Me to teda zajmalo i vseobecne, jelikoz rada lidi ten pausal ma a to riziko ze jim prijde ucet na 10 000czk je tam pomerne dost. Leda teda pokud maji poradne zabezpeceny telefon :-l

PRO ZAJMAVOST:'
Pro predstavu, mas i jinej cas v dane zemi, takze si vem ze o telefon se SIM mega pausalem prijdes tamniho casu v 13:00 odpoledne na busaku (proste nebudes ani vedet jak). Ukradnou ti to i ze predni kapsy (me jeste nic neukradli nastesti). Ty chces blokovat, ale zjistis prave to v buse, kde nekam jedes a musis jeste 3 hodky pockat (mas zadelanej papir s blokacni linkou, cislem, jses v horach, naskakujes na safari apod). Na misto prave dorazis a je tamniho casu cca 16:00. Jenze v CR je o dalsich min 7h vic! Takze realne mas v CR cas cca 23:00. Takovy Emtecko nevim zda je na lince i kolem pul noci? :D Pravdepodobne tak SIM zablokuji az dalsi den. Pripadne jako reseni mas, jedine najit nekde internet kavarnu a bloknout / vypnout roaming (ale to taky nevim zda se provede ihned, ci jak dlouho trva). :)

Pripadne to uz pouziju radsi ty kody site, kde bloknu veskere odchozi hovory a je klid :) Prijde mi to jako idealni alternativa pro lidi s pausalem, ale taky me to hned nenapadlo ze to existuje :-)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod xls 20. 10. 2019 18:11

Podělím se se svýma zkušenostma, jezdím každou chvíli do Asie, občas i na několik měsíců, musím bohužel dělat dost bankovních operací v různých bankách, proto pár postřehů (hlavně pro vzdálenější cesty).

- Samozřejmě si hned u nové sim přenastavím kód na svůj klasický, který si pamatuji, aby mi nemohl v případě její krádeže provolat majlant.
- V zahraničí jste opravdu životně závislí na simce, na kterou jsou navázány bankovní operace. Když o ni přijdete, můžete se tak akokrát vrátit, takže je to to necennější, co s sebou máte. Z druhé strany na telefonování v roamingu a data je karta prakticky nepoužitelná.
- Proto kartu ještě na Ruzyni vytáhnu ze smartphonu, strčím do nejzákladnější tlačítkové nokie, přesměřuju hovory bezpodmínečně na někoho, kdo je bude vyřizovat. Tuhle nokii si dám vypnutou někde na dno zavazadla, po ubytování se ji snažím někde zašít nebo nejlépe ji mit v sejfu, vytahuju a zapínám jen když potřebuju přijímat bankovní smsky.
- No normální použití je pak místní simka ve smartphonu, obvykle s datama, která pokrývá veškerý telefonní a datový provoz, včetně toho, že na mi je možné mít stále zapnutých pár českých pevnolinkových čísel (přes VoIP).
- Už se mi bohužel stalo, že mi českou simku ukradli (z větší části z mé blbosti). Koupil jsem si radostně za
1200,- nový dvousimkový "iPhone" i s televizí, který se nakonec nezačal prodávat ani v originálu, do něj nacpal místní i českou sim a šel se koupat. No a ten iPhone se líbil nejen mně, ale i zlodějským dětem, takže jsem přišel nejen o něj, ale hlavně tu českou sim. A protože byl zapnutý, hrozilo i, že mi vybílí i účet. Od té doby s českou simkou nikam!

Blbý ale je, že i přes veškeré opatření a opatrnost o tu sim přijít můžete. Chtělo by to mít oficiální možnost nějakého klonu, který by ležel v zásuvce a v případě potřeby by mi ho poslali. Takhle je to o kejhák a čím dál tím horší, dneska se u spousty bank nedostanu bez sim ani do IB, ani k výpisům KK atd.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 10. 2019 20:44

xls: hezky napsane :) A mas pravdu, ale Asie je jeste v cajku, v horsich statech jako je Afrika a Jizni Amerika prijde o telefon i z kapsy a nebo batohu :)

Ja pouzivam normal presne jak pises, SIM mistni DATA + VOIP :)
Sim CZ prave mam jen na tu banku, proto jsem hledal ty kody na blokaci hovoru.
Jo to bya blbost, a iPhone nechybi ti tam nula? tj 12 000czk? :D

btw iPhone je celkove pruser, ten spis nech doma. Po tech se hrozne jde a hrozi ti i klidne za to prepadeni pokud to bude videt vcetne toho jablicka ;)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod xls 21. 10. 2019 04:45

Nula nechybí, to byl jen velice hezký fejk, který jsem si na cestě koupil o pár dní dřív: červená metalíza, prostě krasavec.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod alfas123 21. 10. 2019 08:09

SMS sa pomaly vytracaju. Ale obdobne to plati potom pre smartphone, na ktorom je dana aplikacia. Ak clovek o ten smarphone pride, tak to je velmi neprijemne.
Prikazy sa daju vsak zadavat aj cez telefon zavolanim do banky. VOIP to isti a heslo si clovek musi zapamatat.
https://curve.vip/BAG9K
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petyo 21. 10. 2019 11:46

S těma iPhonama to bude nějaký fejk. Kradený iPhone je totiž maximálně těžítko.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod suram 21. 10. 2019 11:54

suram
Junior

Odeslat příspěvekod xls 21. 10. 2019 12:04

U emtéčka jsem zrovna nic podobnýho nenašel, u O2 je to zase mimo cenově.
xls
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků