Náramek nebo hodinky na placení

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Amateer 21. 9. 2019 23:37

Já si nejsem jistý jestli pokládám otázku správně ale viděl jsem v tomhle tématu podobné otázky tak to zkusím vložit sem.

Používám Xiaomi Amazfit Bip a jsem s nimi spokojený, ale... Nemůžu s nimi platit. S nadcházející zimou se mi nebude chtít stále vytahovat mobil, kterým platím běžně a navíc by se mi to hodilo i do práce, kde nemám mobil často u sebe a potřebuji si něco koupit. Vyhovuje mi dlouhá výdrž, ale asi bych se spokojil i s nižší než měsíc, třeba týden a podobně. Popravdě vůbec nevím jak dlouho které hodinky nebo náramky vydrží nabité a moc se mi to nechce hledat, jelikož všude nacházím milion informací a mám z toho pak jen bordel. Fajn jsou i různé ciferníky, preferuju digitální čas ale zvykl bych si asi i na "ručičky". Ušlá vzdálenost a měření tepu je co jsem tak koukal asi už celkem běžná funkce, žádné specifické nároky kromě toho placení nemám. Kompatibilita s iOS, ale to taky asi není problém, snad.

Takže hodinky nebo náramek s platební funkcionalitou, čas, tep, vzdálenost, výdrž mě potěší. Cenově nevím, protože netuším jaké nejlevnější podporují NFC platby, tak nechci napsat blbost třeba. Řekněme že se budeme pohybovat někde v těch nejnižších cenách za tuhle funkci, protože nevím jak nastavit dostatečnou výši a pak to kdyžtak nějak omezím. Zboží chci koupit normálně v ČR a nové. Díky za každou odpověď.
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 22. 9. 2019 06:23

Pro placení hodinkama nebo náramkem jsou jen tři možnosti. Apple Watch, pokud máš iphone nebo Garmin a Fitbit pay, tady je zatím omezení ze strany bank, které tohle podporují. Modely, které pay umí si u těch dvou zneček najdeš sám. Jinak já už jinak než hodinkama neplatím a není nic lepšího.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stile297 22. 9. 2019 07:41

Souhlasím s vormenem.
Ještě se musíš rozhodnout jestli hranaté (Apple, Fitbit) nebo kulaté (Garmin), sportovní nebo spíše elegantní.
Myslím si, že navíc teď je vhodná doba se po něčem od Garminu poohlédnout.
Před pár týdny totiž představil nové řady svých modelů, tak pokud netrváš na novinkách (prodej v ČR začne v příštím týdnu) , tak ceny loňských modelů půjdou dolů.
stile297
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Amateer 22. 9. 2019 10:11

Tak jsem koukal na alzu a na heureku a bohužel nikde není možnost filtrovat "placení" v požadovaných vlastnostech. Co i jiné značky, nejsou kompatibilní s iOS? Náramky podporují také platby? Které?

Když se tu někdo ptá, předpokládá že nedostane odpověď, že si to má najít sám. Takže prosím vyvarujte se hloupých keců na téma "i můj pes to najde sám" pokud mi nedokážete poradit. Děkuji.
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 22. 9. 2019 10:39

Které Garmin modely podporují v Česku Garmin Pay?

Mezi podporovanými modely Garmin najdeme: řadu Vívoactive 3, řadu Forerunner 645, řadu Fenix 5 Plus a řadu D2 Delta


Které Fitbit modely podporují v Česku Fitbit Pay?

Mezi podporovanými modely Fitbit najdeme: Fitbit Ionic, Fitbit Versa, brzy také chytrý náramek Fitbit Charge 3 Special Edition, který jde do prodeje v říjnu 2018
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Amateer 22. 9. 2019 10:59

Podobné arogantní odpovědi miluju. Jo a na ten říjen 2018 si asi počkám, to bude určitě pecka.

Bože že já se vůbec ptal.
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod stile297 22. 9. 2019 11:01

Garmin od října Vivoactive 4, Venu, Fenix 6

-- 22. 9. 2019 12:10 --

Tak nevím co na odpovědích bylo arogantního. Pouze ty tři značky podporují platby. Nic jiného neexistuje. Zbytek je jen o ceně a preferencích každého.
Jelikož hodinky podporující NFC platby patří k těm dražším, tak ostatní tvoje požadavky splní hravě.
Pak už jen zbývá tvar a případná preference značky. A to si musí rozhodnout každý sám.
Mně se například hranaté hodinky nelíbí, tak výběr se zužuje pouze na jednu značku.
stile297
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků