Asus ZenFone 6 – obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Asus

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 23. 8. 2019 08:30

lornes píše:Máte někdo prosím zkušenosti s nákupem, popř. reklamací na https://eshop.asus.com/cs-CZ/ ? Telefon je k dostání (pokud je to skutečný údaj) jen tam, a váhám, zdali ještě čekat na alzu/czc, nebo nakoupit tam. Díky :)


Jo, kupoval jsem to tam, normálně tam měli k dostání všechny. Česká faktura, vše v pohodě.

(Já budu prodávat, došla mi trpělivost s všemožnými drobnými blbostmi... buď to v sobotu prodám kámošovi nebo to příští týden dám na bazoš). Spousta věcí je super, ale některý mě štvou moc, viz moje předchozí příspěvky.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hamon 23. 8. 2019 09:02

Další nová aktualizace
Obrázek
Hamon
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 8. 2019 15:37

Luxusní limitovanou edici Asus Zenfone 6 lze zakoupit i v ČR
https://www.mobilmania.cz/clanky/luxusn ... fault.aspx
https://mobilenet.cz/clanky/asus-zenfone-6-dorazil-ve-specialni-edici-s-512gb-pameti-a-sluchatky-zdarma-38766
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 9. 2019 14:11

Nevím, jestli se to smí psát, ale kdyžtak Asus Zenfone 6 prodávám, viz můj inzerát na bazoši a sbazaru. Hlavním důvodem je, že chci OLED displej, koupil jsem si nakonec Mate 20 Pro.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rajs 8. 9. 2019 15:13

Hm jen doufej že ti nezezelená displej.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod jis 8. 9. 2019 15:54

Mr.Scully píše:Já budu prodávat, došla mi trpělivost s všemožnými drobnými blbostmi... buď to v sobotu prodám kámošovi nebo to příští týden dám na bazoš). Spousta věcí je super, ale některý mě štvou moc, viz moje předchozí příspěvky.

Četl jsem je, jeden unikátní problém za druhým, evidentně nejsi cílovka ZF6. Doufej, že Huawei Mate 20 Pro, ti bude vyhovovat víc. Bylo by zajímavé do tohoto vlákna po čase přispět s krátkým porovnáním.
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 9. 2019 15:55

Google Camera pro Asus Zenfone 6
http://infoek.cz/gcam-zenfone6/
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 9. 2019 22:49

jis píše:
Mr.Scully píše:Já budu prodávat, došla mi trpělivost s všemožnými drobnými blbostmi... buď to v sobotu prodám kámošovi nebo to příští týden dám na bazoš). Spousta věcí je super, ale některý mě štvou moc, viz moje předchozí příspěvky.

Četl jsem je, jeden unikátní problém za druhým, evidentně nejsi cílovka ZF6. Doufej, že Huawei Mate 20 Pro, ti bude vyhovovat víc. Bylo by zajímavé do tohoto vlákna po čase přispět s krátkým porovnáním.


Úplně upřímně je ten rozdíl hodně velkej a výrazně pro Mate 20 Pro. U Asusu jsem byl rozpačitý od samého začátku, Mate 20 Pro mě naopak také od začátku velmi příjemně překvapil, i když jsem od něj nic zásadního nečekal (můj první Huawei a té značce nijak moc nevěřím). Pro Asus mluví jen ta selfie kamera, ta mi trochu chybí, přední kamera u Mate 20 Pro není nijak úžasná. Ale jinak je Huawei o řád jinde a to za stejnou cenu. Výrazně lepší foťák, pochopitelně OLED displej (u Asusu/IPS jsem na sluníčku netušil, kdo mi volá), daleko lépe se mi drží v ruce (Asus působil těžkopádně, i když je myslím lehčí). Baterky srovnatelné, dva dny provozu dají oba telefony podobně. Huawei výrazně lépe znějící reprák (ten hlavní dole) a i výrazně lepší kvalita hovoru (horní repro) - nevím, čím to je, ale co do kvality hovoru je to zatím nejlepší mobil, co jsem kdy měl.

Vlastně snad ještě tu čtečku mám radši na zádech, ale to je otázka osobních preferencí.

Původně jsem prodal Asus kamarádovi, který po něm hrozně toužil kvůli baterce a měl starší mobil od Asusu už předtím. Po týdnu mi Zenfone vrátil, štvaly ho prakticky podobné věci jako mě, nejvíc měl problémy s IPS displejem, to se fakt používat moc nedá, když je člověk zvyklej na OLED.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jis 10. 9. 2019 09:54

u Asusu/IPS jsem na sluníčku netušil, kdo mi volá
Asi jsi chytil nějaký horší displej, nebo to bylo na nějakém rovníkovém sluníčku? Já to měl u nás v Čechách přes léto zcela bez problému. Sám jsem měl OLED na předchozím LG mobilu, ale s displejem ZF6 jsem naprosto spokojen.
Měl jsi zapnutý adaptivní jas?
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rajs 10. 9. 2019 12:32

Přesně máš nějaké špatné oči má ho kolega v práci na sluníčku je krásně vidět vše lépe než na mém huawei mate 10,světlost 600 nitů,co se týká kvality hovorů,sluchátko řve jako blázen musel jsem ztlumit,máš špatný kus,měl jsi reklamovat a ten Huawei Mate 20 pro chlapče nevím zahnutý displej,notch jako blázen a rok starý procesor a kauza,zelený displej to bych stokrát raději koupil asus než tohle.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod KrylP 12. 9. 2019 06:42

Taky jsem měl z první dodávky na začátku verzi 6/128 GB a po týdnu jsem ho prodal, jak píše výše, je tam plno nedotažených věcí a na Huawei v žádném případě nemají.
Mate 20 Pro je teď dobrý kup, telefon je líp vyladěný, jak od Asusu. Taky jsem ho měl, teď mám P30 Pro, ale pro komplikace s Huawei jsem se pro jistotu ještě vrátil zpět k Asusu.
Koupil jsem minulý týden verzi 30, 12/512 GB, zdá se mi, že ten telefon je už líp vyladěný a rychlostně špička!!! Displey mě taky pěkně sere, stačí šero a nejde na něm nic přečíst, tak jsem tam hodil na tvrdo 60% a je to vyřešené, ale OLED je oled.

-- 12. 9. 2019 10:33 --

M.Skála, myslím si, že s tvým přístupem tu 6 asi těžko prodáš! Koukal jsem na bazoš...cizí čísla neberu, platba předem...si opravdu divnej!
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod midwej 15. 9. 2019 17:18

Mám ZF6 cca tři měsíce: musím zaklepat, ale ani jednou se mi nerestartoval, systém běží rychle, foťáky fotí, pant zatím funguje. A některé stížnosti mi přijdou poněkud nadsazené. Uvědomme si, že se jedná o telefon za cca 13tis s SD855; skoro čistým androidem; 5000 mAh; tři sloty: na dvě simky + sdkarta; jack na sluchátka, FM rádio; programovatelné tlačítko; slíbené aktualizace zatím chodí.

Pak je přinejmenším divné stěžování si na IPS, když výrobce jasně uvádí, že telefon má IPS a ne OLED :) Dávno před naskladněním u nás v ČR si v každé třetí zahraniční recenzi do toho displeje recenzent kopnul, že při porovnání s OLED je to znát.

To že foťák má f/1.8 a je BEZ OIS se dalo taky všude dočíst. Nemá f/1.6 + OIS jako například samsung s10 nebo P30 pro - takže zejména při večerním fotografování je to znát. Možná to ještě vytáhnou pomocí sw, výkonu na to ten telefon má dost. Opět se to ale dalo čekat už z těch parametrů telefonu. Jinak kolik telefonů s SD855 do 13tis ma foťák s OIS + OLED?

edit: po slevě LG G8s ThinQ :)
midwej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 15. 9. 2019 22:53

Tak já zmiňoval to srovnání s Mate 20 Pro. Nejsem fanda ani Asusu ani Huawei, značky jsem postupně prostřídal snad všechny (naposledy jsem měl LG, Samsung, Sony...). Ale ten rozdíl je podle mě markantní při skoro totožné cenovce (Mate 20 Pro je navíc o trochu levnější). Huawei má výrazně lepší displej. Výrazně lepší foťák - wide i normální. Výrazně lepší držení v ruce (subjektivní věc). Výrazně lepší kvalita sluchátka při hovorech (nejlepší, co jsem kdy měl). Výrazně lepší přehrávání hudby (to stereo u Asuse extrémně podivné). Bezdrátové nabíjení taky pro Huawei (skvělé do auta). Video srovnatelné. O trochu horší selfie foťák. O trochu horší baterie (v reálu srovnatelná). Já jsem ten poslední, který by se zastával čínského Huawei, nemám k té značce sympatie, ale Asus mě štval asi tak od třetího dne, zatímco Huawei mě baví pořád. Ale u mě je to dáno hlavně tím displejem a foťákem, tam je Huawei o dvě třídy jinde. Někdo to může vidět jinak, protože preferuje jiné vlastnosti. Ale ty výhody jsou tak 10:2 ve prospěch Mate 20 Pro.

(Asus jsem si koupil, když to vypadalo, že Huawei bude v průšvihu a i stávající modely budou nakonec bez Androidu/Play Store. Zenfone 6 mi za těch 12k přišla v květnu jako druhá nejlepší varianta).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KrylP 16. 9. 2019 06:46

Asus je ostuda zvíce hledisek, teď jsem při koupi speciální edice poznal, že jsou to pěkní *****, jinak se nedají nazvat!
- V akci k speciální edici telefonu Z6 měl být poukaz na sluchátka, poukaz nikde, nekomunikují, technická podpora nekomunikuje !! (koupeno 1.9.)
- požadavek na opravu účtu 14 dní, žádná odpověď!!
- požadavek na podporu přes FB, žádná odpověď !!
- na vlastní účtu u Asusu, jakmile nějaký přístroj přihlásíte, už neodeberete!!(třeba po prodeji)
- nedovedu si představit něco u těch asusáků reklamovat, snad nebudu muset...
Naposledy upravil opasino dne 16. 9. 2019 07:32, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna vulgarita.
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod midwej 16. 9. 2019 07:46

Poukaz bude zaslán ve formě kódu nejdříve 07.09.2019 na e-mailovou adresu uvedenou zákazníkem - na odlehčení: třeba v ASUSu plyne čas pomaleji :D

Jinak k tomu ZF6: každý máme své priority a každý je má jiné, což je super, kupujeme telefony od více výrobců, a konkurence je užitečná. Měl jsem S8+ a používal ho bez obalu a telefon se zahnutým displejem už bych nechtěl - každé ráno mi ta potvora uklouzávala z polštáře :D a na kolik příběhů jsem na IG nechtěně odpověděl ani nepočítám. Takže jsem chtěl zkusit displej bez zahnutých okrajů, bez výřezu a pokud možno bez nadstavby a dostal jsem co jsem chtěl.

Ale upřímně kdyby mi do ZF6 dali ten foťák z S8 s OIS + a přidali noční režim nezlobil bych se, ale žádný telefon není dokonalý, je to jak s ženskýma :) naštěstí výměna telefonu probíhá snadněji :D
midwej
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků