Nedostatek paměti

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod shaula01 9. 9. 2019 21:04

roy1 píše:udělej root /pro 4.4.2 to nebude žádná věda - zkus apku framaroot, nebo kingoroot)

Tak se obávám, že pro mě to věda bude :-D Zatím jsem vyzkoušela Kingo Root, ale bez úspěchu, jenom neustále píše, že stahuje drivery, ale nic se neděje... :-( Tu Framaroot je třeba nainstalovat a spoustit v telefonu, z toho mám trochu strach... No asi vyzkouším, až budu mít trošku čerstvější mozek než teď v deset večer...

Nick Cave píše:...a není jednodušší koupit nový foun než se takhle trápit se starým bazmekem? :-) teď už se dá za 3-4 tisíce koupit dobrý telefon

Nejde o peníze, jde o to, že nechci vyhazovat zařízení, které ještě nedosloužilo... ;-)

Ludek_II píše:Ekologické je mobil nemít :-P

Jo, to je pravda. Ale zas až taková ekoteroristka nejsem :lol:
shaula01
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 9. 9. 2019 21:29

Framaroot klidně pusť, nic nehrozí.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sonix 10. 9. 2019 06:16

Měl jsem ten stejný problém, mobil začal hlásit nedostatek paměti a nepomohlo uvolnění místa, ani uvedení do továrního nastavení, asi to mělo vliv i na aplikace, protože některé fungovali špatně nebo vůbec.

Na vině je aktualizace aplikace SLUŽBY GOOGLE PLAY, která u starších mobilů tuto hlášku způsobuje. Takže stačí jen odinstalovat aktualizace u této apky a paměť zase bude dostupná. Ale je potřeba zakázat v mobilu automatické aktualizace, protože by za chvíli nastal stejný problém. :tleskani
sonix
Junior

Odeslat příspěvekod banner 10. 9. 2019 08:12

Tohle resim denne.

Odstranit vsechen bloatware, ostranit aktualizace nepouzivanych appek, odstranit aktualizace google appek, vymazat zbytecne google appky, vypnout vsechny aktualizace a hlavne, pro priste poridit normalni telefon.
Někdy je těžké se prosadit...
banner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dj.kure 10. 9. 2019 08:27

Já jsem tohle řešil vždycky tak, že jsem telefon hodil do továru a dostala ho třeba neteř / synovec jako nástupce svého (nebo svůj první)... jim ještě posloužil pro hraní, mě už omezoval a rozčiloval. Pak jsem teda přešel na iPhone a takové věci už nebylo nikdy třeba řešit...
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shaula01 12. 9. 2019 10:52

sonix píše:Na vině je aktualizace aplikace SLUŽBY GOOGLE PLAY, která u starších mobilů tuto hlášku způsobuje. Takže stačí jen odinstalovat aktualizace u této apky a paměť zase bude dostupná.

Jak? Tlačítko "Odinstalovat aktualizace" mám zašedlé, nejde ho použít.
Automatické aktualizace mám zakázané. Nicméně když promažu paměť u Google Play, tak se mi to vždycky zase nastaví nazpátek :-\

roy1 píše:Framaroot klidně pusť, nic nehrozí.

Pustila jsem, ale 3x failed... Ani jeden z těch vestavěných Boromirů, Faramirů apod. nezabral :-(

banner píše:pro priste poridit normalni telefon.

Už to holt na to začíná vypadat... Ale co je to "normální telefon"? :-D Za krátkou dobu zase nebude "normální"...

dj.kure píše:dostala ho třeba neteř / synovec

Pak jsem teda přešel na iPhone a takové věci už nebylo nikdy třeba řešit...

Taky řešení :-) Nicméně dětičky už telefon mají. iPhone mě nějak neláká, spíš děsí... Neznám nikoho, kdo by ho měl a mohl mi s ním případně poradit, a netáhne mě k němu jednak cena a jednak ta uzavřenost celého systému - na Androidu mi vyhovuje, že je na něj milion aplikací a většinou neplacených.
shaula01
Junior

Odeslat příspěvekod PD 12. 9. 2019 13:22

Na Kitkatu by měl fungovat "Clean Master Lite - For Low-End Phones". Programům slibující root na jedno kliknutí jako Kingoroot bych se obloukem vyhnul. Většinou nic neodemknou a jenom odesílaj data z telefonu ven do Internetu. Určitě bych vypnul aktualizace aplikací, s každou další naroste jejich objem. 4GB je dneska zoufale málo. Nějaká Nokia 3, Xiaomi Mi A2 Lite nebo Samsung A20 stojej pár korun a paměti maj hromadu.
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shaula01 12. 9. 2019 16:00

Ten jsem už zkoušela jsem, něco vyčistil, ale na dostupné paměti úložiště se to neprojevilo. Asi ještě vyzkouším tovární nastavení a pak holt už jen ten nový mobil. Někde jsem nicméně četla článek nějakého uživatele, že i když si koupil nový mobil s větší pamětí, tak na tom byl za chvíli stejně jako s malou pamětí, protože na novějším systému ty aplikace prostě zase zabírají více místa :-D Takže takový začarovaný kruh... Je na tom něco pravdy?
shaula01
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 12. 9. 2019 18:36

Mám 64GB a 26% obsazených. Všechny app (34 doinstalovaných) instalovány jen do telefonu. Dokumenty, hudba, foto atd. na SD.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shaula01 12. 9. 2019 21:42

sonix píše:aktualizace aplikace SLUŽBY GOOGLE PLAY, která u starších mobilů tuto hlášku způsobuje. Takže stačí jen odinstalovat aktualizace u této apky

Tak u aplikace "Služby Google Play" se mi aktualizace odinstalovat nepodařilo, ale odinstalovala jsem je u "Obchod Play" a vypadá to, že to dočasně zabralo, už jsem mohla nainstalovat několik aktualizací těch nejdůležitějších aplikací :-) Díky moc za radu, i když jsem si vědoma, že je to jenom odsouvání nevyhnutelného a v dohledné době nejspíš stejně budu muset pořidit nový telefon.
shaula01
Junior

Odeslat příspěvekod PD 12. 9. 2019 21:53

Ještě je dobrá aplikace DiskUsage. Názorně zobrazí obsah pamětí. Člověk si může překontrolovat, jestli třeba nezapomněl v interní paměti fotky. Nicméně se 4GB nelze dělat zázraky. Znovuzasekání novýho telefonu bych se nebál. Dneska roste výkon a paměť telefonu rychleji než nároky aplikací. Můj první Android měl 0,5GB RAM a 1GB interní paměť. Ten byl na odpis hned po vybalení. Druhej měl 1GB RAM a 8GB paměti. Začal se zadejchávat po necelym roce. Další byl tablet s 2GB RAM a 32 GB pamětí. Tomu RAM ani paměť nedošla po 3 letech intezivního používání. Současnýmu telefonu se 4GB RAM a 64GB paměti dojdou síly odhadem tak za 10 let.
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sonix 13. 9. 2019 07:14

Ten nedostatek paměti opravdu není způsoben nedostatkem volného místa v mobilu. Jde o chybu v aktualizaci Google play, protože pak starší mobily stále hlásí nedostatek paměti, i když je vnitřní paměť zcela prázdná. Prostě stačí jenom odinstalovat aktualizace této apky a mobil zase funguje normálně.

Jinak se omlouvám, že jsem pomotal názvy aplikací, samozřejmě, že je nutné odinstalovat aktualizace OBCHOD GOOGLE PLAY, jak jsem o tom psal již dříve zde:
viewtopic.php?f=1918&t=1298352
sonix
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků